Mens en Dier

90-jarige man opgepakt voor voeden van daklozen: “Laat nu dat bord vallen!”

Help door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 90-jarige man moet mogelijk 60 dagen de gevangenis in omdat hij daklozen te eten heeft gegeven. Het is in Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida sinds kort verboden om in het openbaar eten te delen met daklozen.

Volgens de wet is er per stadsblok maximaal één uitdeelpunt voor daklozen toegestaan, maar veel liefdadigheidsinstellingen zijn het daar niet mee eens.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

De man werd zondag gearresteerd toen hij gewoontegetrouw op post in een park maaltijden uitdeelde aan daklozen. De politie hield ook twee priesters aan die Arnold Abbott hielpen bij het bereiden van de maaltijden.

Getuigen staken hun afschuw tijdens het politie-optreden niet weg. “Jullie moesten je schamen!” schreeuwden omstanders. “Laat nu dat bord vallen!” roept één van de agenten in het filmpje naar Abbott, die ook nog eens een boete van 500 dollar riskeert.

“Dit zijn de allerarmsten, ze hebben niets,” vertelde Abbott aan een lokale zender. “Ze hebben niet eens een dak boven hun hoofd. Ik probeer de stad juist te helpen. Ieder mens heeft het recht zijn medemens te helpen.”

In 1999 daagde de 90-jarige Abbott de stad al eens voor de rechter omdat hem toen verboden werd nog langer voedsel uit te delen aan daklozen op het strand. De rechter oordeelde toen dat het verbod in strijd was met de grondwet. Hij overweegt nu opnieuw naar de rechter te stappen.

[De Morgen]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

60 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Daan
Daan
9 jaren geleden

Oke, het is nu tijd om deze wereld te verlaten… Hoe kun je iemand, laat staan van 90 jaar oud, hiervoor in hemelsnaam arresteren…

Don
Don
9 jaren geleden

Ik hoopte nog dat Ralph Inbar (Banana Split) ineens uit de bosjes zou springen, maar dit blijkt echt te zijn….
Hoeveel dieper kan de mensheid nog zinken en hoe lang accepteren we dit soort idioterie wereldwijd nog???
Ik hoop dat ik straks wakker word en terwijl ik het zweet van m’n lijf afdroog denk: ‘gelukkig….ik heb ’t maar gedroomd….’

Faith
Faith
9 jaren geleden

Het lijkt idd op een grap, misschien willen de overbetaalde corrupte media weer eens shockeren. Ze leven van in scene gezette onzin en quasi ellende. Hoe dommer en platter hoe beter. Zonder in scene gezette onzin en quasi ellende hebben ze geen bestaansrecht. Maar het kan ook zijn dat ze (de elite) er echt een agent op hebben gezet om hun eigen geesteszieke reality soap die ze in hun zieke kop regiseren en regeren iets meer sjeu te geven. Als je nu nog niet ziet met wat een gekken we te maken hebben ga je het nooit meer zien. Maar het is haast afgelopen met ze.

IIS
IIS
9 jaren geleden

De wet overtreden? Ben je niet van het padje af als je in dit geval een -rechtvaardige- wet of regel ziet die moet worden gehandhaafd, het woord nazi’s komt hier helemaal tot zijn recht en de politie is in dit geval de Wehrmacht die ook maar ‘gewoon hun werk deden’.

De wet is om de burger te beschermen, ongelukken te voorkomen of de openbare orde te handhaven die in dit geval totaal niet in het geding is en zelfs de wet is nog een rekbaar begrip en kan men oogluikend toestaan of waarschuwen of sommeren ergens anders de activiteiten voort te zetten. Mensen die mensen helpen en een wet die dat wil tegenhouden is geen wet maar een uitwas van een ziek systeem die er voor heeft gezorgd dat mensen arm, onderdrukt en afhankelijk zijn geworden en ze vervolgens weer uitkotst en aan zichzelf en de clementie van anderen overlaat. En krijgen ze hulp dan mag het dus ook weer niet….van de wet. En wat is de wet uiteindelijk wel niet? Een regel of tekst bedacht door mensen tegen mensen die moeten geloven dat de wet altijd gelijk heeft.

Dan zijn het weer de spaarders, de zogenaamde rijken en de hardwerkenden die proberen geld voor zichzelf te maken en voor zichzelf een toekomst op te bouwen en zeker te stellen en moeten deze ‘rijken’ worden aangepakt en zijn ze opeens geen goed voorbeeld meer voor de rest van de wereld en economie, maar moet men ze demoniseren en ook weer uitkotsten. En dan zijn het weer de armen die kunnen doodvallen en niet mogen worden geholpen? Wat voor geestelijk gestoorde wetten en regels wil men bedenken en handhaven en wat is de bedoeling hiervan? Dat mensen misschien allemaal tot op een paar na gewoon creperen en sterven? Ausradierung der Menschheit?

Ik weet waarom deze man geen voedsel mag uitdelen, omdat hij daarmee de overheid en politici aan de schandpaal nagelt en laat daarmee hun ware gezicht zien, hij laat daardoor zien hoe door en door verrot het corporatistische en collectivistische systeem is. En probeert men met wet op wet het hele corrupte systeem te maskeren.

Zou deze man op straat staan als het systeem goed zou functioneren? Pet van voor een man van 90 die zich zo nog inzet en misschien niet anders doet dan de overheden en regeringen provoceert en dat op deze leeftijd!

Nee, laten we dan maar met drones en false flags oorlogen mensen kapot maken, vermoorden en verminken en laten we met wetten en regels de door de fascisten gestuurde wereld richting afgrond brengen waarin we allen mogen doodvallen. Dat lijkt me een beter idee en alle ouderen horen een spuitje te krijgen zodra ze tegen de 80 lopen, net als zieken en gehandicapten…Hebben we dat niet eerder gehoord?

Back to top button
60
0
We lezen graag je reactie!x