Homepagina » Mens en Dier » 90-jarige man opgepakt voor voeden van daklozen: “Laat nu dat bord vallen!”
90-jarige man opgepakt voor voeden van daklozen: "Laat nu dat bord vallen!"

90-jarige man opgepakt voor voeden van daklozen: “Laat nu dat bord vallen!”

Een 90-jarige man moet mogelijk 60 dagen de gevangenis in omdat hij daklozen te eten heeft gegeven. Het is in Fort Lauderdale in de Amerikaanse staat Florida sinds kort verboden om in het openbaar eten te delen met daklozen.

Volgens de wet is er per stadsblok maximaal één uitdeelpunt voor daklozen toegestaan, maar veel liefdadigheidsinstellingen zijn het daar niet mee eens.

De man werd zondag gearresteerd toen hij gewoontegetrouw op post in een park maaltijden uitdeelde aan daklozen. De politie hield ook twee priesters aan die Arnold Abbott hielpen bij het bereiden van de maaltijden.

Getuigen staken hun afschuw tijdens het politie-optreden niet weg. “Jullie moesten je schamen!” schreeuwden omstanders. “Laat nu dat bord vallen!” roept één van de agenten in het filmpje naar Abbott, die ook nog eens een boete van 500 dollar riskeert.

“Dit zijn de allerarmsten, ze hebben niets,” vertelde Abbott aan een lokale zender. “Ze hebben niet eens een dak boven hun hoofd. Ik probeer de stad juist te helpen. Ieder mens heeft het recht zijn medemens te helpen.”

In 1999 daagde de 90-jarige Abbott de stad al eens voor de rechter omdat hem toen verboden werd nog langer voedsel uit te delen aan daklozen op het strand. De rechter oordeelde toen dat het verbod in strijd was met de grondwet. Hij overweegt nu opnieuw naar de rechter te stappen.

[De Morgen]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Daan schreef:

  Oke, het is nu tijd om deze wereld te verlaten… Hoe kun je iemand, laat staan van 90 jaar oud, hiervoor in hemelsnaam arresteren…

  48 likes
  • lalalalaria schreef:

   Ik zie niet in waarom een man van 90 jaar de wet wel zou mogen overtreden… is hij belangrijker dan hardwerkende jan modaal van 35 jaar? Iedereen gelijk voor de wet. Bovendien weet men drommels goed dat wat men aan het doen is niet mag. Waarom staan ze er anders met 25 camera’s op te kijken. Als ik in Brussel noord mijn wekelijks eten rond ga delen staat er niemand te kijken. Ik ben al blij als ik danku krijg.
   Als iedereen denkt dat hij de wet mag overtreden gewoon omdat dat even “moreel” ok lijkt dan is het einde snel goed. Chaos, anarchie, misdaad (want waar trek je de grens?) loeren om de hoek. Die agent doet ook maar zijn werk, denk eens aan hem! Hoe schurfterig van die 90jarige om de agent zo voor schut te zetten.

   8 likes
   • Aardebewoner schreef:

    @ lalalalaria:

    Ik kan niet anders zeggen dat dit de reactie is van een trol.

    56 likes
    • whatever schreef:

     Laten we ff ninefornews attenderen op deze lalalalalaria internet trol en zijn/haar IP bannen. Of misschien juist de taak voor anonymous om wat aan deze trol te doen. Uit gevaar voor de samenleving. Rechtvaardig toch?!

     25 likes
     • vladi schreef:

      censuur?
      als poep word gesproken met een gevorkte tong wel ja.
      ik ben ook twee gecensureerd geworden omdat ik ”poep”
      sprak tegen lalalaria en andere trollen die hier aanwezig zijn.

      check uw backend moderator en maak bekend wie hier reageerd onder meer namen.

      ik vis ze er zo uit.

      fff

      4 likes
     • 9forNews schreef:

      Elke poster is verantwoordelijk voor zijn/haar eigen reacties. Wij zijn verantwoordelijk voor wat er op de site geplaatst wordt, dus als een reactie respectloos is wordt ie niet toegelaten door de redactie. We houden geen boekhouding bij van wie er onder welke naam/namen reageert.

      7 likes
     • whatever schreef:

      Eigenlijk zie ik het liefst dit hele reageer ding verdwijnen. Begrijp me niet verkeerd, het is een heel leuk idee geweest, alleen het trekt trollen als lalalalalaria aan. Beter verkomen dan genezen.

      9 likes
     • pleiadian schreef:

      u pleit voor censuur?

      3 likes
    • Wim Stouwdam schreef:

     Goed gezien. Niet serieus op reageren.

     16 likes
     • Ronny schreef:

      die vladi is een beetje frustie denk ik. ook niet normaal om ‘te pas en te onpas’ personen die zijn mening niet delen trol te blijven noemen. we weten het nu wel. als je niet tegen een mening kunt die niet toevallig jouw mening is dan moet je niet reageren en lekker weg blijven. je “hoeft” hier niet te reageren………….

      4 likes
   • Nana schreef:

    lalalalaria wat een idioot rationeel denkvermogen heb jij. Jij hebt op alles en iedereen kritiek en denkt overal een rationeel antwoord op te weten. Bekijk eerst jezelf maar eens flink in de spiegel want aan dit commentaar te horen scheelt er nog van alles aan jou zelfbeeld.

    29 likes
   • Herman de Geus schreef:

    lalalalaria,

    Je moet je diep schamen.
    Maar waarschijnlijk ben je ernstig ziek in je hoofd.
    Zoek hulp.

    22 likes
   • Marc schreef:

    Ik neem aan dat je de boel chargeert? Je bedoelt toch niet dat je het in orde vindt dat wanneer iemand zijn medeleven betoont aan een ander mens hij daarvoor wordt gearresteerd omwille van de bureaucratie?

    18 likes
   • exegese schreef:

    Mensen die wetten bedenken die het helpen van de medemens strafbaar stellen zouden onmiddellijk voor het leven achter de tralies gezet moeten worden. Zulke mensen zijn niet alleen niet goed bij hun hoofd maar een gevaar voor het welzijn in het algemeen. Nooit meer vrijlaten dat tuig.

    15 likes
   • earthaxis schreef:

    @lalalalaria
    Lalalalaria waarom krijg ik het idee dat jij als hardwerkende Jan modaal van 35 (want ik neem aan dat je voor jezelf spreekt) hier tijdens je baas` tijd zit te posten ( om 16:02 uur)???? Of gelden er op jouw werk geen “regels”??? Of is dit juist je werk, beroepsmatig alternatieve nieuwssites in discrediet brengen….. in dat geval zijn wij hier allemaal errug benieuwd wie jouw werkgever is…. toch mensen??

    9 likes
   • Zoidberg schreef:

    Deze lalalalaria meent dat een daad van barmhartigheid automatisch tot gevolg heeft dat chaos en anarchie op de loer liggen.
    Dit paranoidpsychotisch waandenkbeeld is een denktrant die rechtstreeks uit de nieuwe wereldorde afkomstig lijkt te zijn.
    Misschien dat hij of zijn nakomelingen over pakweg 20 a 30 jaar werkzaam zijn op het Ministerie van Waarheid om bij opgepakte mensen de vrije geest de kop in te drukken….

    7 likes
   • henk de vries schreef:

    eten geven aan arme mensen is niet strafbaar als je een hart hebt

    3 likes
  • flardinga schreef:

   Daan,
   Het is inderdaad om stil van te worden, wat een crimineel, die man van 90 jaren oud, hoe durft hij zo maar zijn medemensen van eten voorzien, er zijn grenzen he!

   14 likes
 • Don schreef:

  Ik hoopte nog dat Ralph Inbar (Banana Split) ineens uit de bosjes zou springen, maar dit blijkt echt te zijn….
  Hoeveel dieper kan de mensheid nog zinken en hoe lang accepteren we dit soort idioterie wereldwijd nog???
  Ik hoop dat ik straks wakker word en terwijl ik het zweet van m’n lijf afdroog denk: ‘gelukkig….ik heb ‘t maar gedroomd….’

  23 likes
  • Carlijn schreef:

   Ik zit inderdaad vol verbazing naar dit filmpje te kijken, ik kan het nauwelijks geloven dat deze lieve man met een warm hart voor zijn medemens zo als crimineel wordt behandelt. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor, en dat zeg ik niet vaak.

   10 likes
 • Nobel schreef:

  Tjongjonge wat een geleuter om niks.
  In deze staat is “per stadsblok maximaal één uitdeelpunt voor daklozen toegestaan”
  Er staat niet dat het verboden is om daklozen te voedden.
  Het is ook niet één uitdeelplaats per stad, maar per stadsblok, dus er zijn per stad meerdere uitdeelplaatsen.
  Als je bij het station je fiets niet op de plaats stalt die daarvoor is aangewezen, riskeer je ook een bekeuring.
  Als er regels zijn, moet je deze naleven, anders heb je kans om opgepakt te worden, ook een 90 jarige ontkomt hier dan niet aan.
  Als hier massaal iemand als “lalalalaria” wordt bespot en vervloekt, lijkt mij dat dit juist de trollen zijn.
  Het niveau van diegene die hier een reaktie geven, met namen die ageren op andere personen die hun reaktie geven, is tot een dieptepunt gedaalt.
  Vroeger kwam ik hier iedere dag wel even kijken, maar door de ergenis laat ik nu vaker verstek gaan, wat een onnozel gezwets is dit zeg.

  7 likes
  • Silber eye schreef:

   @Nobel,

   Jezelf wel eens afgevraagd wat de reden is dat alleen op punt A de weldoener mag uitdelen?

   2 likes
   • Roy schreef:

    Silber Eye, dat is totaal irrelevant, het gaat om het punt wat Nobel maakt..

    2 likes
    • Aardebewoner schreef:

     @ Roy:

     Jij bent iemand die laten we zeggen de regeltjes verheerlijkt wat voor regeltjes dan ook.

     Ik heb een voorbeeld van een nieuw regeltje dat ik zou invoeren en dan kijken of je ook voor dit regeltje buigt.

     “Elke dag precies om 12.00 moet je buiten gaan staan op de stoep en dan 3 maal keihard het woord Kwieldrink zeggen op straffe van een boete van 250 euro”. Als je per ongeluk om 12.05 voorgaand doet heb je dus een boete van 250 euro. Excuses zijn er niet.

     Ga je ook in dit regeltje mee of komt er dan iets van verzet ??

     3 likes
    • Vandattem schreef:

     Gesetz ist gesetz, terwijl omhoog likken en omlaag trappen.

     Zo Nobel.

     0 likes
   • Nobel schreef:

    @Silber eye. Er is niet alleen een punt A, er is ook een punt B, C, en D.
    Er zijn per stad meerdere stadsdelen, en in elk deel is een uitgeefpunt.

    De reden?
    1) Dan weten de hulpbehoevenden waar ze moeten zijn.
    2) Voorkomt wildgroei.

    Moet iedereen maar met de overblijfdelen, die ze anders in de vuilnisbak zouden gooien, maar willekeurig op straat gaan lopen leuren?

    1 likes
  • Roy schreef:

   Nobel slaat hier de spreekwoordelijke spijker op zn kop..

   1 likes
 • Faith schreef:

  Het lijkt idd op een grap, misschien willen de overbetaalde corrupte media weer eens shockeren. Ze leven van in scene gezette onzin en quasi ellende. Hoe dommer en platter hoe beter. Zonder in scene gezette onzin en quasi ellende hebben ze geen bestaansrecht. Maar het kan ook zijn dat ze (de elite) er echt een agent op hebben gezet om hun eigen geesteszieke reality soap die ze in hun zieke kop regiseren en regeren iets meer sjeu te geven. Als je nu nog niet ziet met wat een gekken we te maken hebben ga je het nooit meer zien. Maar het is haast afgelopen met ze.

  10 likes
  • Ronny schreef:

   nu maak je me toch benieuwd. hoe, en wanneer is “het” afgelopen?? ben razend benieuwd naar een verklaring…… of heb ik iets gemist?

   1 likes
   • Faith schreef:

    Nee natuurlijk heb jij niets gemist, maar het ontkennen van de waarheid, achterbaksheid en de moraalloosheid waren waarschijnlijk een onderdeel van je training. Zo van wat je niet wil zien dat is er ook niet. Maar ga eens naar de lezing van Willem Middelkoop. Die is in de T.U te Delft. Mekelweg 4 Aanmelden is niet nodig en de deur is om 19.30 open.

    2 likes
   • bert s schreef:

    Waarschijnlijk weet je niet dat dit het jaar van de shemitah is, faith durft het misschien niet hardop te zeggen maar voor deze beschaving is het einde oefening, als je dat niet begrijpt dan heb je zeker iets gemist.

    0 likes
   • vladi schreef:

    iets gemist? ja een e.q.
    net zoals lalalaria.

    karma komt snel voor jullie.

    fff

    0 likes
 • IIS schreef:

  De wet overtreden? Ben je niet van het padje af als je in dit geval een -rechtvaardige- wet of regel ziet die moet worden gehandhaafd, het woord nazi’s komt hier helemaal tot zijn recht en de politie is in dit geval de Wehrmacht die ook maar ‘gewoon hun werk deden’.

  De wet is om de burger te beschermen, ongelukken te voorkomen of de openbare orde te handhaven die in dit geval totaal niet in het geding is en zelfs de wet is nog een rekbaar begrip en kan men oogluikend toestaan of waarschuwen of sommeren ergens anders de activiteiten voort te zetten. Mensen die mensen helpen en een wet die dat wil tegenhouden is geen wet maar een uitwas van een ziek systeem die er voor heeft gezorgd dat mensen arm, onderdrukt en afhankelijk zijn geworden en ze vervolgens weer uitkotst en aan zichzelf en de clementie van anderen overlaat. En krijgen ze hulp dan mag het dus ook weer niet….van de wet. En wat is de wet uiteindelijk wel niet? Een regel of tekst bedacht door mensen tegen mensen die moeten geloven dat de wet altijd gelijk heeft.

  Dan zijn het weer de spaarders, de zogenaamde rijken en de hardwerkenden die proberen geld voor zichzelf te maken en voor zichzelf een toekomst op te bouwen en zeker te stellen en moeten deze ‘rijken’ worden aangepakt en zijn ze opeens geen goed voorbeeld meer voor de rest van de wereld en economie, maar moet men ze demoniseren en ook weer uitkotsten. En dan zijn het weer de armen die kunnen doodvallen en niet mogen worden geholpen? Wat voor geestelijk gestoorde wetten en regels wil men bedenken en handhaven en wat is de bedoeling hiervan? Dat mensen misschien allemaal tot op een paar na gewoon creperen en sterven? Ausradierung der Menschheit?

  Ik weet waarom deze man geen voedsel mag uitdelen, omdat hij daarmee de overheid en politici aan de schandpaal nagelt en laat daarmee hun ware gezicht zien, hij laat daardoor zien hoe door en door verrot het corporatistische en collectivistische systeem is. En probeert men met wet op wet het hele corrupte systeem te maskeren.

  Zou deze man op straat staan als het systeem goed zou functioneren? Pet van voor een man van 90 die zich zo nog inzet en misschien niet anders doet dan de overheden en regeringen provoceert en dat op deze leeftijd!

  Nee, laten we dan maar met drones en false flags oorlogen mensen kapot maken, vermoorden en verminken en laten we met wetten en regels de door de fascisten gestuurde wereld richting afgrond brengen waarin we allen mogen doodvallen. Dat lijkt me een beter idee en alle ouderen horen een spuitje te krijgen zodra ze tegen de 80 lopen, net als zieken en gehandicapten…Hebben we dat niet eerder gehoord?

  13 likes
 • Anoniem schreef:

  Onze Schepper heeft ons geboden gegeven. Wetten door de mens opgelegd is in strijd met het 2de gebod. Alleen Gods Wet telt. Wilt men God dienen of een afgod? Deze man volgt Gods Wet. De mens denkt dat we niet zonder wetten kunnen en leggen wetten vast terwijl de laatste 5 Wetten van de 10 geboden al genoeg moeten zijn om met zn allen in harmonie samen te kunnen leven. De door de mens gestelde wetten volgen is in feite een afgod dienen.

  11 likes
 • filosoof schreef:

  We zouden het voorbeeld wat deze man ons geeft beter allen gaan volgen! Wetten zijn er steeds meer enkel om onze vrijheden te ontnemen ipv onze maatschappij te dienen. Verder is de politie een ambtenaren-apparaat dat ons zou moeten dienen ipv dwarsbomen zoals in dit voorbeeld.

  10 likes
 • vladi schreef:

  @roy/ronny/lalalaria/henk(one and the same)
  ik plaats meestal 1of 2 reacties.
  behalve als ik een trol spot,dan blijf ik wat langer om jou te exposen,zoals menige reageerders hier.lol

  frustie? zeker een woord van jou selfie.
  karma komt eraan.

  waarschijnlijk heel snel.

  fff

  1 likes
  • Roy schreef:

   “behalve als ik een trol spot,dan blijf ik wat langer om jou te exposen”

   Hier moest ik dan wel weer om gniffelen. Jij zou de Kerstman nog niet spotten als hijvoor je stond..

   Is het lullig dat deze man gearresteerd wordt, jazeker, dat ga ik ook niet ontkennen. Deze man probeert alleen maar goed te doen. Ik zie dit ook en denk ook van, oh oh oh, wat slecht..

   Aan de andere kant, het punt wat jullie allemaal negeren. Een wet is een wet en hij heeft “alwetend” deze wet overtreden. Wat wij allemaal niet hebben gezien is of deze man misschien wel meerdere keren gewaarschuwd is voordat hij gearresteerd werd. Het enige wat men laat zien op video is de arrestatie…

   Dus, is het slecht dat deze man gearresteerd wordt? Jazeker, maar het is wel gerechtvaardigd en het zijn niet de politiemensen die hier fout zitten, maar degene die heeft gezorgd dat deze wet er kwam. En dan nog weten jij en ik niet “waarom” deze wet er is gekomen..

   7 likes
  • Ronny schreef:

   jij bent echt niet goed bij je hoofd. heb 1 inlog en mans genoeg om me daar mee te weren. wat een mafklapper…..

   1 likes
  • Roy schreef:

   Maar Vladi, blijf vooral meer dan 1 of 2 reacties geven. Ik vind het altijd zo leuk om jouw reacties te lezen..

   0 likes
  • Pocahontas schreef:

   Hahahaha omg, ben altijd geshockeerd door het artikel maar de reacties pff maken mijn dag weer goed

   0 likes
 • hans van dinther schreef:

  ze hadden die politie met zijn allen direkt dde stad uit moeten jagen en alles afpakken kleren en al en stront erovver utkkiepen !!!!!!!

  8 likes
 • redice schreef:

  in wat een wereld leven wij tegenwoordig? is dit nog langer normaal???
  als tegenreactie zouden mensen op die plaats nu massaal elke dag eten moeten gaan uitdelen, met tientallen, zoniet honderden tegelijk..

  elke dag wordt ik deze verrotte maatschappij meer en meer beu. het is om moedeloos van te worden. criminelen worden meer beschermd dan slachtoffers en mensen die goed willen doen worden bestraft..SICK WORLD

  7 likes
 • Bjorn schreef:

  Niet verassend. De ware aard van het globalistische StaSi-regime wordt zo langzamerhand openlijker en duidelijker.
  Het mooie van dit verhaal is dat de mensen die wél oprecht geven om hun naaste(n) door zullen gaan. Hulde aan die dappere oude man. Zomaar ondanks zijn hoge leeftijd op deze manier de psychopaten en hun handlangers te trotseren. Enne…

  @lalalalaria en andere trollen: Zeer vermakelijk om te zien op dit forum hoe snel je van de kaart wordt geveegd. De schoothondjes worden blijkbaar goed betaald door de mainstream van hun zielige politieke kleurtje. Het is vast een hele opgave om je én te conformeren aan je goeroe én jezelf te verloochenen/vernederen. “Respect”, zou je bijna zeggen……

  5 likes
 • jaap schreef:

  lalalalalria

  er zijn pillen voor

  3 likes
 • Vandattem schreef:

  Totaal geschift.

  De agenten zijn trouwens strafbaar voor het uitvoeren van een onrechtmatige order.

  Maar van dat soort loopt er ook genoeg in NL rond.

  5 likes
 • Witte Pij schreef:

  Iemand die een ander help en dan zelf slachtoffer wordt, demonen werk!
  Het kan ook zo zijn dat er meer speelt dan men daadwerkelijk ziet.
  Je aan de wet houden is zo wie zo handig als je mee wilt doen met de waanzin die thans is.

  2 likes
  • Bjorn schreef:

   Gelukkig zijn er genoeg mensen die boven de inhumane waanzin uitstijgen. Daarom leef ik met u, de slapende mee. Er komt een dag dat ook U wakker wordt en niet meer de neiging heeft alle wetten maar blind op te volgen. Om de simpele reden dat u empatisch vermogen zult ontwikkelen. Ik wens u veel succes ermee.

   3 likes
 • Luc schreef:

  “Shoplifters of the world unite, and take over!”

  2 likes
 • Silber eye schreef:

  Een beetje politieagent daar in de verenigde staten zou over zijn eigen schaduw heen moeten stappen om zijn insigne in te leveren.

  Het is hier eigenlijk niet anders hier worden moedertjes beboet als deze hun peuters tegen een boom laten plassen of een automobilist zijn niet verlopen parkeerbewijs overdraagt aan een nieuwe parkeerder, en hier worden de voedselbanken ongestraft berooft van hun middelen, jawel door welgestelde politieke opponenten van socialistische afkomst nog wel. En dat straffeloos het OM is geprogrammeerd om de zwakkeren te vervolgen, alsof deze heren stropdassen een diplomatieke status van onschendbaarheid zouden bezitten.

  Het is geen wonder dat vele ogen zich focussen op Rusland men begint te beseffen dat een openlijke dictatuur wel eens humaner zou kunnen zijn dan een verborgen dictatuur.

  4 likes
 • GianlucaM schreef:

  Mannekes toch…

  1 likes
 • Wim schreef:

  Nood breekt wet.

  1 likes
 • Wim schreef:

  Het was brood-nodig.

  1 likes
 • earthaxis schreef:

  Het salaris van de agent moet betaald worden, vandaar deze boete en vele andere boetes. Dit bewijst dat het een systeem betreft dat zichzelf niet daad werkelijk onder controle. Het is een op hol geslagen systeem, laten we wel wezen het is nou niet bepaald een plaatje om trots op te zijn. Maar goed daar gaat het allang niet meer om. Als het geld regeert, maar er te weinig geld is om te regeren, dan kun je je hoop laten varen. The Land of the Free, yeah right…
  Land of the Broke.

  0 likes
 • Kalki schreef:

  Diegenen die deze 90-jarige hebben opgepakt kunnen zich duidelijk geen broeders van de mensheid noemen.

  0 likes
 • x

  Check Also

  arts

  Arts onthult: ‘Labs knoeien met coronatests. Dit is gewoon CRIMINEEL’

  Arts Dareld R. Morris uit Florida vertelt ...

  hoogleraar

  Hoogleraar: ‘Dit is waarom je coronaboetes niet moet betalen’

  Hoogleraar Jan Brouwer van de Rijksuniversiteit Groningen ...

  >