Buitenland

Drugsmisbruik in Portugal tien jaar na decriminalisering gehalveerd

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Tien jaar geleden werden alle drugs in Portugal gedecriminaliseerd. Een decennium na dit ongekende experiment is het drugsmisbruik in het land met de helft teruggebracht.

In 1970 schreef The New York Times: Het is mogelijk om op korte termijn een einde te maken aan drugsverslaving in de Verenigde Staten. Maak simpelweg alle drugs beschikbaar en voorzie ze van een label met het effect dat ze hebben op de gebruiker.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/08/verwar-intelligenrtie-niet.jpg

Het artikel suggereerde dat het onwaarschijnlijk zou zijn dat mensen dan nog verslaafd zouden raken aan drugs. De overheid speelt bij de uitvoer van het drugsbeleid echter onder één hoedje met de drugsdealers. Zoals The New York Times het veertig jaar geleden omschreef: Zowel de narcoticabrigade als de maffia willen strengere wetten tegen de verkoop en het gebruik van drugs om de winst te maximaliseren.

Zonder geld voor de maffia geen drugsdealers en geen verslaafden die zich schuldig maken aan misdrijven. En zonder misdrijven zou de narcoticabrigade langzaam verdwijnen. En zo is het bondgenootschap tussen de poltici, de politie en de drugsdealers nog even sterk als voorheen. Het moge duidelijk zijn wie hiervan profiteren.

Het wordt tijd dat de regering stopt met het bevorderen van misdaad en de zinloze oorlog tegen drugs, schrijft de Britse Daily Telegraph. Het wordt tijd dat de regering leert van het succesvolle Portugese drugsbeleid en luistert naar het advies in The New York Times 40 jaar geleden.

Het aantal probleemgebruikers in Portugal is sinds de negentiger jaren met de helft teruggelopen. Momenteel worden in het land 40.000 mensen behandeld voor drugsmisbruik. Dit is goedkoper en humaner dan het opsluiten van 100.000 ‘criminelen’. Bovendien worden op deze wijze steeds nieuwe behandelmethoden ontwikkeld.

Bron: Telegraph.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel waardevol?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x