BinnenlandCorona

Kabinet kijkt naar inzet coronatoegangsbewijzen voor werknemers: ‘QRankzinnig’

Help door deze informatie met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eind vorige maand stelde SGP-Kamerlid Chris Stoffer spoedvragen naar aanleiding van een nieuwsbericht waarin staat dat het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid niets gaat doen tegen werkgevers die hun personeel verplichten om zich te laten vaccineren tegen corona.

Stoffer was daarover verontwaardigd. “Er is 45 miljoen euro uitgetrokken voor de handhaving van de coronapas, maar er wordt niet opgetreden tegen werkgevers die hun personeel verplichten om zich te laten vaccineren, terwijl dat gewoon verboden is,” zei het Kamerlid. “De regering moet hiertegen optreden, en als dat juridisch gezien niet kan: zo snel mogelijk een spoedwet maken.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Hij vroeg de minister van Sociale Zaken of hij bereid is om per spoedwet een juridische basis te creëren zodat hij wel kan optreden tegen werkgevers die een vaccinatiebewijs eisen.

Juist het omgekeerde

Staatssecretaris van Sociale Zaken Dennis Wiersma (VVD) antwoordde dat het kabinet op dit moment juist het omgekeerde verkent. “Namelijk of een aanpassing van de Tijdelijke Wet Coronatoegangsbewijzen noodzakelijk en wenselijk is om het onder voorwaarden mogelijk te maken coronatoegangsbewijzen te gebruiken voor werknemers.”

Stoffer vroeg de minister ook of hij bereid is werkgevers er in de tussentijd nadrukkelijk op te wijzen dat het eisen van een vaccinatiebewijs van werknemers verboden is.

Kijk, zo gaat het

Het antwoord van staatssecretaris Wiersma: “Vanwege het belang van vaccinatie ter bescherming van jezelf en van anderen om je heen, maak ik me er juist sterk voor om in de communicatie het hele verhaal te vertellen. Dat gaat zowel over wat er wél kan, als over wat er niet kan.”

“Kijk, zo gaat het. Je vraagt de regering de wet te handhaven en op te treden tegen bedrijven die een vaccinatiebewijs eisen want dat mag niet. Antwoord? We gaan kijken hoe we ervoor kunnen zorgen dat het wel mag,” reageert Kamerlid Pepijn van Houwelingen (FVD).

4.6 65 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

153 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bibi
Bibi
2 jaren geleden

Maar mensen kom op nou!!
Je hoeft alleen maar te kijken naar de landen om ons heen,alles wat daar al is dat gaat hier uiteindelijk ook komen
De rest is voor de show en één groot THEATER

Jan Doornbos
Jan Doornbos
2 jaren geleden

Tja, Wiersma jonge, de verkeerde man op de verkeerde plek. Opa zal trots op je zijn. Je gedrag is, zoals ik had verwacht, bij de beesten af.

Wim Q
Wim Q
2 jaren geleden

Krijg je nou gewoon een uitkering als je ontslagen wordt omdat je geen gifprik wil ?

Biowarfare
Biowarfare
2 jaren geleden

Fijn, binnenkort dus mijn laatste werkdag, goed nieuws!

Back to top button
153
0
We lezen graag je reactie!x