Universum

‘Mensen veranderen maan in buitenaardse vuilstort’

Help ons door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De satellieten Ebb en Flow zijn volgens plan neergestort op de maan, zo laat het Amerikaanse ruimtevaartbureau NASA weten.

Als we de ruimtevaartorganisatie mogen geloven stortten ze tegen een berg bij de noordpool van de maan. De crash vond plaats buiten het zicht van de aarde.

De plek is vernoemd naar Sally Ride, zij was in 1983 de eerste Amerikaanse vrouw in de ruimte en kwam afgelopen zomer te overlijden.

Interne structuur

Met de crash komt een einde aan de GRAIL-missie. Ebb en Flow (eb en vloed) draaiden anderhalf jaar in een baan om de maan. Ze brachten de zwaartekracht in kaart die op aarde eb en vloed veroorzaakt. De missie kostte in totaal 496 miljoen dollar (377 miljoen euro).

Wetenschappers hebben met dank aan de tweelingsondes inzicht gekregen in de zwaartekrachtvelden van de maan. Ze hopen aan de hand van de gegevens de interne structuur van de maan te kunnen onderzoeken en hypotheses over de geboorte en evolutie van de natuurlijke satelliet te kunnen testen.

Herschel

Omdat de brandstof bijna op was besloot NASA de sondes te laten neerstorten. Op het moment van de inslag hadden de satellieten, elk ter grootte van een wasmachine, een snelheid van 6000 kilometer per uur.

Ruimtetelescoop Herschel van de Europese Ruimtevaartorganisatie wacht eenzelfde lot. Men overweegt de telescoop namelijk  op de maan te laten storten. Volgens de Russische krant Pravda begint het erop te lijken dat mensen de maan langzaam maar zeker veranderen in een buitenaardse vuilstort.

Bron: Pravda.ru

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
9 jaren geleden

Bij elk technisch ontwerp is vanaf het begin de situatie van de “End of Life” terdege is bekeken.
Wanneer wij een puinhoop maken van de ruimte om onze planeet heen, dan dient naar mijn mening tenminste de VN strakke voorwaarden te stellen, nog vóórdat zo’n ontwerp goedkeuring krijgt van zijn opdrachtgevers.
Nu kan één (militaire) organisatie, zonder blikken of blozen het nageslacht met een probleem opzadelen door ongestraft bommen tot ontploffing brengen en milieuschade aan te richten.

Yes
Yes
9 jaren geleden

Ik denk niet dat er maanmannetjes zijn die daarvan last zullen hebben.

pinobot
pinobot
9 jaren geleden

De maan ziet er al uit als een vuilstortplaats, Mars ook.

Xander
Xander
9 jaren geleden

Als student aerospace engineer wil ik toch even kwijt dat het véél beter voor het milieu is om die dingen neer te laten storten dan extra brandstof mee te nemen om de missie ergens anders te laten eindigen. Het meenemen van één extra liter brandstof kost namelijk vele extra liters om te lanceren. Verder is het mijn mening dat het ook maar enigszins toe doet dat er materialen van ruimtemissies op de maan terecht komen. Wat maakt het nou uit of er ruimtepuin landt of onschadelijk mensgemaakt materiaal. Wij als mens definiëren wat puin is maar het maakt natuurtechnisch niets uit.

Wel vervelend is het als ruimtepuin in een baan om de aarde blijft hangen waardoor het een gevaar wordt voor andere missies.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x