Homepagina » Binnenland » Kabinet-Rutte III wil democratie in rap tempo om zeep helpen. Zo willen onze politici ons de mond snoeren
Kabinet-Rutte III wil democratie in rap tempo afschaffen. Zo willen onze politici ons de mond snoeren

Kabinet-Rutte III wil democratie in rap tempo om zeep helpen. Zo willen onze politici ons de mond snoeren

We hadden het na de Bilderbergconferentie in 2012 al zien aankomen, een kabinet met daarin onder meer VVD en D66 dat er vooral voor het grootkapitaal is en niet voor het volk.

Dat jaar waren premier Rutte (VVD) en D66-fractievoorzitter Pechtold op de Bilderbergconferentie in Chantilly in Virginia. In de jaren erna werden de puntjes nog even op de i gezet.

In 2014 schoof Gerrit Zalm aan op de conferentie. Hij werd aangewezen als de informateur voor de kabinetsformatie.

Het kabinet-Rutte III heeft nu aangegeven haast te willen maken met de afschaffing van het raadgevend referendum.

Spoedprocedure

Minister Ollongren (D66) van Binnenlandse Zaken heeft het wetsvoorstel daartoe maandag ingediend bij het belangrijkste adviesorgaan van kabinet en parlement, de Raad van State, en gevraagd om een spoedprocedure.

De coalitiepartners hebben afgesproken het raadgevend referendum af te schaffen via een intrekkingswet.

Wie zagen we vorig jaar ook alweer op de Bilderbergconferentie in Dresden? O ja, Kasja Ollongren, toen nog locoburgemeester van Amsterdam.

Kreeg ze toen ingefluisterd wat ze moest gaan zeggen over Russisch ‘nepnieuws’ in Nederland en deze intrekkingswet?

Onlangs maakte Ollongren nog bekend dat het kabinet wil voorkomen dat over de intrekkingswet ook nog een referendum wordt gehouden.

Zeer beperkt

Volgens de minister is de wet niet referendabel, maar daar is de Raad van State het niet mee eens.

“Ik vind het niet goed om de suggestie te wekken dat mensen nog veel invloed hebben,” zei Ollongren. “Ik wil vooraf duidelijkheid geven.”

De minister wees erop dat de invloed van kiezers hoe dan ook zeer beperkt was geweest, omdat het kabinet de uitslag van een raadgevend referendum naast zich neer kan leggen (en dat ook zou hebben gedaan).

Anders dan gehoopt

Volgens het kabinet heeft het raadgevend referendum ‘niet gebracht wat ervan werd verwacht’ (lees: de uitkomst was anders dan gehoopt).

Nee, leden van VVD/D66 zijn héél democratisch ingesteld en hebben het beste voor met de burger. Neem bijvoorbeeld Arthur Docters van Leeuwen, tot 2002 lid van D66 en daarna lid van de VVD.

Hij was onder meer hoofd van de Binnenlandse Veiligheidsdienst (BVD), de huidige AIVD.

Weer die Bilderbergconferentie

Erg discreet over de werkzaamheden van zijn organisatie was hij niet. In een interview beroemde hij zich erop dat ‘de grootste prestatie’ van zijn dienst in de jaren tachtig ‘het stukspelen van de Centrumpartij van Janmaat is geweest, door te infiltreren en mensen tegen elkaar op te zetten en uit te spelen

En in 2005 was hij aanwezig op de Bilderbergconferentie in Rottach-Egern in Duitsland. Goh, verrassend allemaal weer.

Exit, democratie. Welkom, politiestaat.

Foto: 1Veertje Wikimedia Commons

[NRC]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
24 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Patrick.s
Patrick.s
3 jaren geleden

Tegelijk geven ze Putin de schuld,hoe dom moet je nog zijn om dat te geloven….?

Nog een vliegtuig neer halen onder valse vlag?

Rikk
Rikk
3 jaren geleden

De burgers zijn toch veel te stom om een mening te geven bij een referendum. Stemmen, nou ja, dat kan nog net om de kudde een beetje stil te houden… Zolang de uitkomst toch al vastligt anders volgt er een moordpartij of misschien een dictatuur.

Zolang een grootdeel van de mensen vrijwel uitsluitend gericht is op “prestatie”, wederzijds wantrouwen, concurrentie, hebzucht en vooral angst. Dan blijft het huidige status quo bestaan.

Fijne kerstdagen! En veel kopen met z´n allen hoor!

Johan
Johan
3 jaren geleden

Ja, maar nu heeft achteraf niemand op op VVD en D66 gestemd natuurlijk.
Ik stem al jaren uit principe niet omdat dit de enige manier is om mijn stem in eigen hand te houden.
Ja, ik weet het als eenling val ik in het niets, en zal mijn stem illegaal bij de grootste geteld worden. Maar wel illegaal omdat stemvee nog altijd de meerderheid bepaalt.

En alle partijen willen maar één ding. De Macht. Zodra ze die hebben doen ze allemaal hetzelfde. Voor het stemvee in ieder geval niets.

Aad
Aad
3 jaren geleden

Een volk krijgt de regering die het zelf heeft gekozen.
De D in de verschillende politieke partijen stelt niets voor, tenzij het Demogagie, volksverlakkerij betekent.
Oh ja de partij voor de Dieren blijft nog even buiten verdenking.
De democratie in Nederland gaat steeds meer op een (zelf?)verkozen dictatuur lijken.

salvar
salvar
3 jaren geleden

een mooi verhaal en je zou denken dat de Nederlanders nu wakker worden maar nee hoor diegeen die boven een bepaalde norm leven doen niets ter bang om iets te verliezen.
maar wees gerust voor die komt ook de tijd en sneller dan je zou denken.

dirk
dirk
3 jaren geleden

Het zijn allemaal zakkenvullers die zich over u en uw rug verrijken,ik zeg sta op en houd uw hoofd recht omhoog en vecht voor uw recht, laat u zich niet omturnen door deze samenzweerders.

Mike
Mike
3 jaren geleden

Ze kunnen het fysiek nooit van ons winnen. Daarom gebruiken ze allerlei vormen van misleiding tegen ons.

Media, film- en muziekindustrie, oorlogen, aanslagen, religies, wetgeving, onderwijs, voedsel, farmacie, energie, bankensector, inlichtingendiensten, politiek, mainstream wetenschap, klimaat, leger, politie, migranten, privelegers, drank, sex, games etc. Het wordt allemaal uitgebuit om ons onder elkaar verdeeld en afgeleid te houden van de vragen wie wij zijn en waarom wij hier zijn.

Vanaf de dag dat wij ons dit echt over de volle breedte gaan realiseren is het spelletje voorbij. En dat weten ze. Vandaar dat ze nu een dictatuur willen beginnen.

Marcel Koningen
Marcel Koningen
Reactie op  Mike
3 jaren geleden

Iets om politiek te netwerken, heet lobbyist een paar per politicus is voldoende om de hele boel in de gewenste richting te leiden door middel van wetgeving die door enkelen bepaalt wordt en buitengewone rechten aan bevoorrechten geeft .En dat op kosten, op elk gebied voor het volk wat geen directe invloed daarop heeft.Als bepalende economische elite wil je dat alleen kwijt over je lijk!!!!
Stel je voor dat je de bevolking steeds moet overtuigen om tegen het eigen volks belang, in het voordeel van de economische elite te beslissen op kosten van het volk.Dat kan men nooit tot in de eeuwigheid volhouden!!De economische elite naar huis sturen door middel van referenda en arbeidscoops op elk gebied is het enigste wat op lange termijn voor gewone mensen goed uitpakt zonder extra bestuurs lagen te voeden op hun kosten.

luna
luna
Reactie op  Mike
3 jaren geleden

zeer goed beschreven van je !
je hebt het spel door.. komt en zegt het voort!!

er worden steeds meer mensen een schel van de ogen genomen, maar helaas nog veel te weinig, die allen nog elke minuut met hun kop naar een beeldscherm m o e t e n turen, en 24/7 bereikbaar willen rn o e t e n zijn.. en van wie…. ???

Vrees dat deze niet op tijd wakker worden, hun blik is op het duister.. net als de Heersers die hun de baas zijn

Gladiator
Gladiator
3 jaren geleden

“Kabinet Rutte III wil democratie in rap tempo om zeep helpen”!

Nou, da’s dan heel fijn echter ik zou bij God niet weten waar hij dit dan gaat doen want we hebben in NL van alles, Rutte, Wilders, Pechhhholt, Ollongren enz enz enz en natuurlijk erg veel mensen die hier absoluut niet thuishoren, al maken zij wel zo langzamerhand de dienst uit, echter een DEMOCRATIE hebben we in Nederland NIET en hebben we ook NOOIT GEHAD…..simpel eventjes wikipedia erop naslaan, ff lezen en yep, géén democratie dus…..no way!!
M.i. komt OLIEGARCHIE veel meer in de richting, nietwaar!
Daar maakt namelijk een kleine groep de dienst uit en is er voor het merendeel werkzaam voor de rijke elite, en dat is me nu toch eventjes een MATCH.

En stop nu eens aub met iedere keer het achterlijke woord DEMOCRATIE in 1 zin te benoemen met Nederland want dit is gewoon helemaal FOUT, echt waar, helemaal FOUT dus!!
Pffffffff, duidelijk,

Gladiator

Carlo
Carlo
Reactie op  Gladiator
3 jaren geleden

mijn vrouw komt uit Tschechie en heeft nog het communisme meegemaakt, ik moet je zeggen als zij gaat praten heeft Nederland daar erg veel raakvlakken mee, schrijf het maar op en ga vergelijken dit komt uit de mond van iemand die het heeft meegemaakt.

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Gladiator
3 jaren geleden

Tja noem het maar oligarchie, of plutocratie. Het scheelt weinig. Net zoals een raadgevend referendum geen verschil maakt als er jaren van te voren toch al was getekend.

Tot slot wil ik iedereen nog even op het volgende attenderen: Fidel Castro; Comandante. Aangaande een interview die Hollywoodregisseur, Oliver Stone, wat jaren voor de dood met Castro maakte.

Zoals bekend pleegde Fidel Castro in de jaren vijftig een staatsgreep in Cuba die mislukte. Wat jaren later voerde Castro samen met broer Raul, en Che Guevara, een guerrillaoorlog tegen het bewind van Batista die uiteindelijk vluchtte. Fidel Castro werd zodoende in 1959 de nieuwe president van Cuba.

De aanleiding tot dit alles had te maken met de enorme corruptie die onder Batista was aangewakkerd. Het Amerikaanse bedrijfsleven vierde er gouden tijden. Cuba ging gebukt onder veel drugsoverlast, prostitutie en de vele casino’s die de Amerikaans/Italiaanse maffia op het eiland bezat. Fidel maakte met zijn revolutionaire beweging hier een einde aan en schopte ze van het eiland af.

Dit werd niet in dank aangenomen door de Amerikanen en organiseerde een tegenaanval in 1961, de Varkensbaai invasie. Meer dan duizend Cubaanse huurlingen gesteund door de CIA voerde de invasie uit. Onderzoeker Antony Sutton merkte op of een 22-jarige Amerikaan zonder militaire ervaring in staat was om deze amfibische operatie te leiden? De 22-jarige was William P. Bundy. Lid van Skull and Bones. Wat jaren later zou zijn broer, McGeorge Bundy de Amerikaanse senaat overtuigen dat een Amerikaanse patrouille boot [zou zijn] beschoten voor de kust van Vietnam waardoor Operation Linebacker werd uitgevoerd. Het begin van een oorlog met Vietnam was aanstaande.

Afbeelding Skull and Bones broers McGeorge en William Bundy;

https://mindcontrolblackassassins.files.wordpress.com/2012/10/ousdbundy.gif

Na de mislukte Varkensbaai invasie zou het nooit meer goed komen tussen Amerika en Fidel Castro. Castro zocht buitenlandse steun om een mogelijke volgende invasie van Amerika te voorkomen. De Russen leken een geschikte kandidaat omdat zij in een koude oorlog verwikkeld lagen met Amerika. Door deze actie werd Castro weggezet als een communist. Een begrip wat toch al tot ultiem scheldwoord was verheven in Amerika. Het was in een tijd dat als je niet voor was, dan was je zeker van het andere kamp, een communist. Dat beeld werd verder gevoed en versterkt door Hollywood die in zijn films volop gebruik maakte van deze insteek.

In die tijd werd Fidel Castro tot op het bot door de Amerikaanse media gedemoniseerd in een mate zoals we die zien met Iran, Syrië, of Noord Korea. Maar klopt dat beeld wel? Was Fidel een gemene onderdrukker of werden er mensen gemarteld? Daarnaast werd Cuba getroffen met zware sancties, handels boycotten waardoor het eiland verder van de rest van de wereld werd geïsoleerd.

De vraag is natuurlijk was het allemaal de moeite waard. En was Fidel Castro een groot gevaar voor de wereldvrede zoals door Amerika werd beweerd. Met het interview van Oliver Stone word het een en ander duidelijk al wil ik best aannemen dat de documentaire zoals de VPRO stelt, een mooi portret van de mens Castro weergeeft op voorwaarde dat hij elk gewenst moment de opnames kon laten stoppen, en Stone op zijn beurt geen lastige vragen stelt.

http://www.uitzendinggemist.net/aflevering/415551/2doc.html

Hier onder plaats ik enkele fragmenten;

Oliver Stone: Fidel Castro is erg populair bij jongeren. Bij 70 – 80% van de jonge generatie. Dus waarom houdt hij nu geen verkiezingen?

Fidel Castro: Dat is een verkeerde vraag. Want uw vraag impliceert dat er geen electoraal stelsel is in Cuba. Of dat er geen verkiezingen zijn in Cuba. Misschien zijn onze verkiezingen wel democratischer dan in andere landen. Bestudeer het Cubaanse electorale stelsel maar eens. Onze methoden. De deelname van al onze burgers die de afgevaardigden van iedere regio kiezen. De partij draagt zelf geen kandidaten voor. De burgers kiezen en nomineren hun eigen kandidaten. U mag niet uitgaan van het dogma dat we hier geen verkiezingen houden.

Oliver Stone: Als Castro wist dat de CIA achter de coup tegen Arbenz van 1954 zat had hij nog meer reden om de VS te wantrouwen.

Fidel Castro: Zo had de VS zich in het verleden gedragen ja. Dat was niet de enige interventie van Amerika.
In Santa Domingo is het zelfde gebeurd. En in Midden-Amerika. De CIA bestond natuurlijk al.

Oliver Stone: Wist jij dat allemaal?

Fidel Castro: Natuurlijk, iedereen wist het.

Oliver Stone: Behalve de mensen in Amerika?

Fidel Castro: Ja want de Amerikanen krijgen maar één ding te horen. Dat communistische regimes een gevaar zijn voor de nationale veiligheid van de VS. ‘Nationale veiligheid’ (Homeland Security) is een heilige formulering. Als die formulering wordt gebruikt ontstaat er een geconditioneerde reflex. De nationale veiligheid van de VS. Dat is een heilige formule.

Oliver Stone: In een recente film word Amerika voorgesteld als machtig, patriottisch, nationalistisch. Amerika voert oorlogen tegen terrorisme, drugs… Het leger is angstaanjagend. De wapens zijn angstaanjagend. Waar gaat dat heen?

Fidel Castro: Dat vragen veel mensen bij ons af. Ik denk dat de wereld steeds minder regeerbaar wordt. Het is onmogelijk om een Nieuwe Wereldorde te vestigen die berust op geweld. De problemen van de wereld kunnen niet met militaire middelen worden opgelost. Hopelijk zal het Amerikaanse volk een beslissende rol spelen bij het verdedigen van het idee van een betere wereld, een menselijker ordening.

Gladiator
Gladiator
Reactie op  Gezinusk
3 jaren geleden

@Gezinusk

Goed verhaal en ook best to the point, maar niets is wat het lijkt en vandaar dat ik toch even enkele kanttekeningen erbij moet plaatsen als u het niet erg vindt, namelijk:
Ten eerste, het varkensbaai gebeuren was met opzet (onder regie van de CIA) bedoeld om te mislukken. Er MOCHT nooit of te nimmer een totale verovering van dit eiland (Cuba) plaatsvinden, of denkt u zelf nu werkelijk dat Amerika in vol ornaat niet zou kunnen winnen (en vervolgens bezetten) van Cuba met hun mini guerrilla legertje! Dit om meerdere redenen maar de hoofdzaak was dat het communistische “gevaar” zou moeten blijven bestaan.
Ten tweede, en dit is eigenlijk een herhaling van mijn opmerkingen over Cuba, ook de idd op valse voorwendselen begonnen oorlog met Vietnam was nooit bedoeld om te winnen. Dit heeft aan tienduizenden Amerikaanse militairen het leven gekost en een veelvoud aan de bevolking van Vietnam. Echter in deze Vietnamoorlog spelen nog veel meer zaken (dit is echter teveel om hier te vermelden maar zoals altijd bij Amerika het geval is, follow the money) dan het incidentje op Cuba, want meer is het niet! Men zou eens kunnen Googelen op Dr. Stanley Monteith met zijn in mijn ogen zeer verhelderende docu “the World Revolution” welke een klein meesterwerkje is en heerlijk om naar te luisteren. Helaas enkele jaartjes geleden overleden.

Gegroet,
Gladiator

Gezinusk
Gezinusk
Reactie op  Gladiator
3 jaren geleden

@Gladiator, uiteraard geen enkel bezwaar. Door elkaar de ruimte te gunnen bepaalde visies, of meningen te delen, geef je je zelf ook automatisch alle ruimte om meer op te steken. Zelf meldt ik het liefst bepaalde zaken waarvan ik denk dat het betrouwbare onderzoeksjournalisten zijn. Opmerkelijk of niet, je herkent ze vaak aan het feit dat hun onderzoeksresultaten zelden door een aangevallen partij(en) werden bekend, ontkracht, of tegengesproken. Hun werken werden dan ook meestal in zijn geheel genegeerd. Waarschijnlijk om niet meer stof te doen opwaaien dan goed voor henzelf was.

Ik ben overigens redelijk op de hoogte van de werken van Dr. Stanley Monteith die destijds regelmatig te horen was op Libertyradio.com. Zelfs op hoge leeftijd was hij nog actief en altijd met de zelfde intro;-) Monteith leidde destijds het interview in die hij onderhield met Professor Antony C. Sutton.

https://www.youtube.com/watch?v=Yl-Uuv0sDxs

Dat de Varkensbaai operatie moest mislukken zou inderdaad te maken kunnen hebben dat Amerika het gevaar van communisten om de hoek springlevend wilde houden, om de Amerikaanse bevolking angst in te blijven aanjagen voor een verder politiek scenario. Het is bijvoorbeeld ook eigenaardig dat president Kennedy op het laatste moment de luchtmacht terugtrok die de amfibische landing in de Varkensbaai zou ondersteunen. Desalniettemin neemt het niet weg dat Fidel Castro een volgende invasie verwachtte waardoor hij steun bij de Russen zocht.

Verder ben ik het met je eens dat als Amerika er op stond om Cuba terug te veroveren, ze een groot leger hadden gestuurd, in plaats van circa 1500 huurlingen met ondersteuning van de CIA. Bovendien waarom zouden ze een jonge en onervaren kracht zonder verstand van militaire amfibische landingen een dergelijke operatie laten leiden? Het betrof William P. Bundy zoals eerder vermeld en hij was lid van het geheime genootschap Skull and Bones 322.

Interessant hierbij is dat dit geheime genootschap een vijftig tal leden vanaf de jaren ’50 op belangrijke posities bij de CIA wist te plaatsen. En wel in dien mate dat ze op het universiteitscomplex van Yale bekend gingen onder de naam ‘Spooks’. Deze knapen hoefde nooit te solliciteren, of deden dienst als loopjongen bij de inlichtingendienst. Nee, de meesten werden via het geheime genootschap geplaatst als stafofficier, of afdelingsdirecteur bij de CIA. Wetende dat ze in deze functie volledige onschendbaarheid genoten. De kans dat de vuile was op straat kwam liggen werd zodoende tot een minimum beperkt.

Over Vietnam, het ‘Tonkin incident’ die de aanstoot gaf dat Amerika in oorlog raakte met Vietnam zijn vele theorieën over. Een oorlog die nadien een miljoen Vietnamese slachtoffers opeiste en een paar miljoen gewonden door eindeloze bombardementen en chemische afbladderingsmiddelen. Meest waarschijnlijk draaide het om de hegemonie van Amerika maar ook hier valt een spoor van het grote geld te volgen, want westerse oligarchen hadden ruimschoots voordat de oorlog begon olie gevonden in de golf van Tonkin voor de kust van Vietnam. De olievelden die waren in gedeeld als een raster van een schaakbord werden door westerse oligarchen na de oorlog per lot verkocht, vermeldde onderzoeksjournalist en auteur, Jim Marrs, wat jaren geleden.

ben
ben
Reactie op  Gladiator
3 jaren geleden

leve de republiek

Carlo
Carlo
3 jaren geleden

“Ik vind het niet goed om de suggestie te wekken dat mensen nog veel invloed hebben ”
dus zij is geen mens ? we l alle mensen in her kabinet zijn bij voorbaat al eng nekken, die over lijken gaan, letterlijk lijken, een normale Nederlander word aan alle kanten gekort , lonheffing belachelijk hoog, de btw ook abnormaal, nu de energiekosten die gaan komen, wanneer stopt het nu eens, en het koetjesvolk Nederland stemt gewoon op de VVD de met Rutte de eng nek aan de top. ik begrijp het niet meer , ik ben de weg kwijt.

Peter
Peter
Reactie op  Carlo
3 jaren geleden

Ik geloof helemaal niet dat Nederland zo massaal op de VVD heeft gestemd. Ik denk dat er al decennia lang met de uitslagen wordt geknoeid. Precies 33 zetels dit jaar hè. Er zou bij mensen een lichtje aan moeten gaan want er zit een luchtje aan.

exegese
exegese
3 jaren geleden

Nooit meer stemmen, behalve bij referenda !

x

Check Also

rutte

‘Rutte en De Jonge hebben niet het beste met ons voor, ze liegen over alles’

De coronacrisis geeft aanleiding tot enorme zorg, ...

zweden

Broodnodige nuance: wat Rutte niet vertelde over de coronasituatie in Zweden

Demissionair premier Rutte zei dinsdag tijdens de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

24
0
We lezen graag je reactie!x