Mens en Dier

De Jonge sluit vaccinatieplicht niet langer uit: ‘Nederlands kampioen draaien’

Help ons door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Zorgminister Hugo de Jonge maakt een draai van 180 graden. Hij heeft tot nu toe altijd gezegd dat vaccineren een vrije keuze is en blijft. Tegen Hart van Nederland zei De Jonge dat een vaccinatieplicht ‘niet volledig is uitgesloten’.

In september zei de minister tijdens een persconferentie: “Laat ik het nog maar eens heel duidelijk zeggen: er komt géén vaccinatieplicht. Of je je wel of niet laat vaccineren, dat is een vrije keuze.”

Opdat wij niet vergeten:


Verder zei de bewindsman anderhalve week geleden nog in een interview met het Nederlands Dagblad: “Er is bij ons geen vaccinatieplicht en die komt er ook niet. En ja, dat is een belofte.”

Nu zegt De Jonge: “Ik ben niet voor een vaccinatieplicht, maar ik kan gewoon niks uitsluiten. Ik heb geleerd niet te stellig te zijn.” Hij benadrukte dat een vaccinatieplicht nu nog niet aan de orde is.

Hugo heeft draaien tot een kunst verheven

De minister krijgt veel kritiek. “Ik vond De Jonge in het interview met het ND anders behoorlijke stellig. Maar goed, dat is inmiddels ook alweer 11 (!) dagen geleden,” twittert jurist Kim Boon.

Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu (Denk) schrijft: “Nederlands kampioen draaien.” Denk-voorman Farid Azarkan voegt toe: “Hugo heeft draaien tot een kunst verheven. Een schroeftol zou er jaloers op zijn.”

PVV-leider Geert Wilders wijst erop dat de Tweede Kamer vorig jaar een vaccinatieplicht al rigoureus heeft uitgesloten. “Daarvan afwijken is dus ondemocratisch en onaanvaardbaar.”

4.9 98 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie interessant?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
154 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
-= Gensnet =-
-= Gensnet =-
1 jaar geleden

> ondemocratisch en onaanvaardbaar.

Nou er is zo langzamerhand niets meer “democraties” en daarom is nu alles “aanvaardbaar” geworden……..

Johan
Johan
1 jaar geleden

Onder druk wordt alles vloeibaar, pfizer is hier dan de pers op onze regering.?

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

De vaccinatieplicht kan pas ongestraft ingevoerd worden als het Ursula Von Der Leyen lukt om de code van Neuremberg in de prullenmand te gooien.

michael
michael
1 jaar geleden

hij is een puppet van ht wef net zoals rutte kaag enz zo iedereen moet gecontroleerd kunnen worden!met gezondheid heeft dit totaal niks te maken!

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

154
0
We lezen graag je reactie!x