Gezondheid

Meer feiten over obesitas plus 1 simpele oplossing om gezonder te eten (LINK FIXED)

Help mee door dit artikel met jouw vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een vrouwenblad schreeuwt je vanaf het winkelschap toe: “Pas weer in die bikini: verlies 10 kilo in twee weken, op basis van ons gemakkelijke afslankprogramma.”

Dit is niet het enige blad: er bestaan talloze soortgelijke bladen, die allemaal variaties bieden op hetzelfde thema. En er komen dagelijks nieuwe bij.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Om maar te zwijgen over advertenties en radio- en televisieprogramma’s gericht op (voornamelijk) vrouwen. We worden voortdurend gebombardeerd met nieuwe ‘magische’ formules die (zo verzekert men ons) beproefd en bewezen zijn en gegarandeerd wonderen verrichten.

Bij de neus genomen

Iedereen, waaronder menig arts, is het erover eens dat we, als we vet van ons lichaam willen laten ‘wegsmelten’, alleen maar onze calorie-inname hoeven te verminderen en aan iets meer lichaamsbeweging moeten doen.

Maar, als het werkt en makkelijk is om te doen, waarom lopen er dan zoveel dikke mensen rond? Het antwoord is dat deze geloofwaardige theorie totaal niet klopt, zo stelt Barry Groves in zijn boek Eet vet word slank.

Caloriebeheersing werkt niet. Je wordt elke dag weer bij de neus genomen, zegt hij.

Eeuwenlang trof overgewicht slechts een klein gedeelte van de bevolking, maar tot de vorige eeuw was klinische obesitas een relatief zeldzaam verschijnsel. Zelfs tot ongeveer 1980 bleef overgewicht op een relatief stabiel laag niveau.

Tegensputteren

Daarna begon het aantal mensen met overgewicht dramatisch te stijgen. Rond 1992 had één op de 10 Britten overgewicht; nog geen vijf jaar later was dat aantal nagenoeg verdubbeld. In de Verenigde Staten is het nog veel erger gesteld: rond 1991 had één op de drie volwassenen overgewicht. Dat was een stijging van 8 procent binnen 10 jaar tijd.

En dit ondanks het feit dat in 1994 in een commentaar in vakblad The Lancet stond te lezen: “De Amerikanen besteden ieder jaar maar liefst 33 miljard dollar aan ‘afslanken’, doen meer aan lichaamsbeweging en consumeren minder calorieën en vet dan 10 jaar daarvoor.”

Vandaag de dag is dat cijfer 42 miljard, maar toch heeft driekwart van de Amerikanen overgewicht of obesitas. En nu andere landen deze Amerikaanse trend volgen, is er sprake van een algemene volksziekte van gewichtstoename in de geïndustrialiseerde wereld.

Oscar Helm
Oscar Helm

Omdat vet een aanzienlijke bijdrage levert aan het verzadigingsgevoel na een maaltijd, blijven afslankers bij vetarme diëten achter met een hongerig gevoel. Je lichaam is niet gemaakt om op deze manier te functioneren en zal gaan tegensputteren.

Bos van onwaarheden

Groves begon vraagtekens te zetten bij conventionele voedingspatronen. Door zijn onderzoek besefte hij dat er aan de gevestigde ideeën, zowel over caloriearme voeding voor gewichtsverlies als ‘gezonde voeding’ tegen hartkwalen, nogal wat haken en ogen zitten.

Tot die ontdekking kwam ook afslankcoach en voedingsdeskundige Oscar Helm. “Ik kwam erachter dat veel dingen die ik at helemaal niet zo gezond waren als ik dacht,” zegt hij.

“In deze wereld is zoveel mogelijk winst maken helaas belangrijker geworden dan de gezondheid van mensen,” voegt hij toe.

Afslank Receptenbijbel
Afslank Receptenbijbel

Ik ben helemaal van voren af aan gaan onderzoeken wat nou echt gezond is en wat ‘verzonnen’ gezond is. Dit heeft me jaren gekost, omdat je eerst door een bos van onwaarheden moet komen, aldus Helm.

Echt gezond

“Nadat ik niet meer trapte in de trucjes van de voedingsindustrie en erachter kwam wat écht gezond is, kwamen de resultaten,” zegt Helm.

Hij is fel tegen tijdelijke diëten. “Die zijn waardeloos en slecht voor je portemonnee.”

In zijn boek de Afslank Receptenbijbel leer je hoe je kunt afslanken via een gezonde leefstijl, met meer dan 100 lekkere afslankrecepten.

Helm is ervan overtuigd dat je met zijn methode je afslankdoelen zult behalen. Zo erg zelfs dat hij je het boek volledig risicovrij laat uitproberen.

Probeer het hier.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bart
Bart
6 jaren geleden

Goh wat leuk maar je link werkt al 2 dagen niet

John
John
6 jaren geleden

Gebruik altijd, als het kan, roomboter. Veel roomboter. Is ook goed voor je hersens.

Back to top button
2
0
We lezen graag je reactie!x