CoronaBuitenland

Voorstanders vaccinatiedwang roepen hardst om zelfbeschikkingsrecht in relatie tot abortus: ‘Ronduit hypocriet’

Help ons door deze informatie met vrienden op je social media te delen!

Fractievoorzitters en bewindslieden buitelden over elkaar heen om hun afschuw uit te spreken over het schrappen van het recht op abortus in de Verenigde Staten door het Hooggerechtshof aldaar. Ook in Europa zijn er stromingen die ons het liefst terugbrengen naar de Middeleeuwen, twitterde GroenLinks-leider Jesse Klaver.

D66-fractievoorzitter Jan Paternotte sprak van een ‘enorme dreun’. Zorgminister Ernst Kuipers (D66) schreef: “Schokkend nieuws.” Minister Sigrid Kaag: “Pijnlijke stap terug in de tijd. Aan iedereen in Nederland: blijf strijden voor keuzevrijheid.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Opmerkelijk genoeg stemden zowel D66 als GroenLinks tegen de motie Van Houwelingen over het uitsluiten van een vaccinatieplicht voor Covid-19. Dan geldt keuzevrijheid dus kennelijk niet.

Dat is nog erger

“Ik kan deze mensen mijn leven lang niet meer serieus nemen,” klaagt journalist Annelies Strikkers. “Met z’n allen in koor heel hard roepen om zelfbeschikkingsrecht in relatie tot het doden van een ongeboren kind, maar een vaccinatieplicht niet willen uitsluiten. Laten we dit onthouden komende herfst.”

FVD-raadslid Marianne Akkermans-Linssen zegt: “Ze zijn ronduit kwaadaardig en hypocriet. En ze zijn met velen. Dat is nog erger.”

GroenLinks-Kamerlid Corinne Ellemeet schreef nog: “Van wie is het vrouwenlichaam? Van wie? Ik hoor jullie niet. Louder! Het vrouwenlichaam is van de vrouw.” Jurist Kim Boon haakt hierop in: “Drie dagen geleden konden jullie niet eens vertellen wat een vrouw is en nu is het vrouwenlichaam ineens weer van de vrouw. Lekker onduidelijk.”

Ziet iemand de hypocrisie?

“Na alle vaccinatiedwang zijn die deugers die beginnen over zelfbeschikkingsrecht en integriteit van het lichaam in relatie tot abortus echt niet meer serieus te nemen,” stelt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn. “Deze mensen hebben bewezen helemaal niets te geven om zelfbeschikkingsrecht en integriteit van het lichaam.”

“Trudeau verwelkomt Amerikaanse vrouwen die een abortus willen plegen in Canada want ‘bodily autonomy’ is oh zo belangrijk en mag nooit geschonden worden. Maar als ze niet gevaccineerd zijn, mogen ze niet binnen. Ziet iemand de hypocrisie?” vraagt Sarah Melis, woordvoerder van Samen voor Vrijheid.


5 91 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

117 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Dobby
Dobby
1 jaar geleden

Zijn we dan verbaasd? Niets nieuws onder de zon hoor, we wisten toch allang dat het een hypocriet zootje bij elkaar is?

Greet Rieset
Greet Rieset
1 jaar geleden

zo kan eindelijk die Planned Parenthood baby-onderdelen handel worden opgedoekt

Pieternella
Pieternella
1 jaar geleden

Ze draaien het narratief gewoon naar eigen goeddunken en houden helemaal geen rekening met of ze logisch denken of niet. Zelfbeschikkingsrecht mbt abortus geldt blijkbaar wel (waarschijnlijk omdat ze niet al te frisse handelingen met die lijkjes kunnen uitvoeren en dus baat kunnen hebben, maar bij vaccinaties geldt het zelfbeschikkingsrecht kennelijk niet meer en gaan ze fijn manipuleren met je doet het voor een ander. Het enige ‘empathische’ zinnetje dat ze kennen, maar zonder gevoel. Iedere empaat schrikt van die beschuldiging en zal zich willen bewijzen.

Fran
Fran
1 jaar geleden

Ik zie niet alleen hypocrisie, maar vooral stupiditeit. Dit type in ongeneeslijk mentaal beperkt.

Back to top button
117
0
We lezen graag je reactie!x