Natuur en Milieu

Geheim van mysterieuze Bermudadriehoek eindelijk ontsluierd?

Help anderen door deze info met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Weinig plaatsen ter wereld spreken zo tot de verbeelding als de Bermudadriehoek. Talloze schepen en vliegtuigen verdwenen er op mysterieuze wijze van de aardbol. Sommigen gaan uit van duistere krachten, anderen zijn ervan overtuigd dat aliens er iets mee te maken hebben.

Wetenschappers hebben in de Barentszee bij Noorwegen een aantal reusachtige kraters op de zeebodem ontdekt. Die zouden kunnen verklaren waarom in de mysterieuze Bermudadriehoek tientallen schepen zonken en vliegtuigen verdwenen.

Met behulp van de nieuwste radartechnologieën ontdekten wetenschappers van Universiteit van Tromsø 800 meter brede en 50 meter diepe kraters op de bodem van de westelijke Barentszee.

Heftige explosies

Het ontstaan van de kraters zou gepaard zijn gegaan met heftige explosies. “Een onderzeese explosie kun je vergelijken met een nucleaire reactie,” zei geoloog Igor Yeltsov tegenover The Sunday Times. “Ze produceren enorme hoeveelheden gas, waardoor de oceaan opwarmt en schepen kunnen verdwijnen.”

De ontdekking zou kunnen verklaren waarom de Bermudadriehoek zo gevreesd is bij zeelieden en piloten. Er gaan verhalen rond over plotseling veranderende weersomstandigheden en onverwachte kolken van stomend water. Kompassen zouden er plots op tilt slaan door afwijkende magnetische velden.

Toelichten

Als de onderzoekers dergelijke kraters ook vinden in de Bermudadriehoek, kan het mysterie rond deze plek worden opgelost. Volgende maand zullen experts hun bevindingen tijdens een bijeenkomst van de European Geosciences Union toelichten.

Naar verluidt zijn er in de denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico in de afgelopen 165 jaar tenminste 50 schepen gezonken en 20 vliegtuigen verdwenen. Van de USS Cyclops, het schip met 300 passagiers dat in 1918 spoorloos verdween, tot Flight 19, die na een trainingsoefening nooit meer werd teruggevonden.

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
28 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Kalki
Kalki
6 jaren geleden

De Bermudadriehoek is uitermate geschikt voor teleportaties.

Coeus
Coeus
6 jaren geleden

Ja, methaangas blowouts: is al twintig jaar bekend. Een wolk methaangas die vrijkomt uit de oceaanbodem stijgt op en vermindert de draagkracht van het water enorm, waardoor schepen zinken. Zo’n wolk is magnetisch geladen waardoor instrumenten (oa het kompas) op hol slaan. Piloten ademen een mengsel van lucht en gas waardoor ze er niet meer helemaal bij zijn. En een vlam of vonk erbij en de boel ontploft.

Armonicus
Armonicus
6 jaren geleden

“Een onderzeese explosie kun je vergelijken met een nucleaire reactie,” zei geoloog Igor Yeltsov tegenover de The Sunday Times. “Ze produceren enorme hoeveelheden gas, waardoor de oceaan opwarmt en schepen kunnen verdwijnen.”

Schepen OK, maar vliegtuigen?

BruineArie
BruineArie
6 jaren geleden

Okay, maar goed kunnen ze dan ook vertellen waar de verdwenen schepen/vliegtuigen met de passagiers zijn gebleven,want er zou dan eventueel ook nog wrakstukken ergens op de bodem moeten liggen(even ervan uit dat ik het filmpje niet hebt kunnen zien). En wat ik begreep is dat er nooit overblijfselen terug zijn gevonden tijdens reddingsoperaties.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

28
0
We lezen graag je reactie!x