
Weinig plaatsen ter wereld spreken zo tot de verbeelding als de Bermudadriehoek. Talloze schepen en vliegtuigen verdwenen er op mysterieuze wijze van de aardbol. Sommigen gaan uit van duistere krachten, anderen zijn ervan overtuigd dat aliens er iets mee te maken hebben.
Wetenschappers hebben in de Barentszee bij Noorwegen een aantal reusachtige kraters op de zeebodem ontdekt. Die zouden kunnen verklaren waarom in de mysterieuze Bermudadriehoek tientallen schepen zonken en vliegtuigen verdwenen.
Met behulp van de nieuwste radartechnologieën ontdekten wetenschappers van Universiteit van Tromsø 800 meter brede en 50 meter diepe kraters op de bodem van de westelijke Barentszee.
Heftige explosies
Het ontstaan van de kraters zou gepaard zijn gegaan met heftige explosies. “Een onderzeese explosie kun je vergelijken met een nucleaire reactie,” zei geoloog Igor Yeltsov tegenover The Sunday Times. “Ze produceren enorme hoeveelheden gas, waardoor de oceaan opwarmt en schepen kunnen verdwijnen.”
De ontdekking zou kunnen verklaren waarom de Bermudadriehoek zo gevreesd is bij zeelieden en piloten. Er gaan verhalen rond over plotseling veranderende weersomstandigheden en onverwachte kolken van stomend water. Kompassen zouden er plots op tilt slaan door afwijkende magnetische velden.
Toelichten
Als de onderzoekers dergelijke kraters ook vinden in de Bermudadriehoek, kan het mysterie rond deze plek worden opgelost. Volgende maand zullen experts hun bevindingen tijdens een bijeenkomst van de European Geosciences Union toelichten.
Naar verluidt zijn er in de denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico in de afgelopen 165 jaar tenminste 50 schepen gezonken en 20 vliegtuigen verdwenen. Van de USS Cyclops, het schip met 300 passagiers dat in 1918 spoorloos verdween, tot Flight 19, die na een trainingsoefening nooit meer werd teruggevonden.
De Bermudadriehoek is uitermate geschikt voor teleportaties.
Ja, methaangas blowouts: is al twintig jaar bekend. Een wolk methaangas die vrijkomt uit de oceaanbodem stijgt op en vermindert de draagkracht van het water enorm, waardoor schepen zinken. Zo’n wolk is magnetisch geladen waardoor instrumenten (oa het kompas) op hol slaan. Piloten ademen een mengsel van lucht en gas waardoor ze er niet meer helemaal bij zijn. En een vlam of vonk erbij en de boel ontploft.
“Een onderzeese explosie kun je vergelijken met een nucleaire reactie,” zei geoloog Igor Yeltsov tegenover de The Sunday Times. “Ze produceren enorme hoeveelheden gas, waardoor de oceaan opwarmt en schepen kunnen verdwijnen.”
Schepen OK, maar vliegtuigen?
Okay, maar goed kunnen ze dan ook vertellen waar de verdwenen schepen/vliegtuigen met de passagiers zijn gebleven,want er zou dan eventueel ook nog wrakstukken ergens op de bodem moeten liggen(even ervan uit dat ik het filmpje niet hebt kunnen zien). En wat ik begreep is dat er nooit overblijfselen terug zijn gevonden tijdens reddingsoperaties.