Homepagina » Natuur en Milieu » Geheim van mysterieuze Bermudadriehoek eindelijk ontsluierd?
Geheim van mysterieuze Bermudadriehoek eindelijk ontsluierd?

Geheim van mysterieuze Bermudadriehoek eindelijk ontsluierd?

Weinig plaatsen ter wereld spreken zo tot de verbeelding als de Bermudadriehoek. Talloze schepen en vliegtuigen verdwenen er op mysterieuze wijze van de aardbol. Sommigen gaan uit van duistere krachten, anderen zijn ervan overtuigd dat aliens er iets mee te maken hebben.

Wetenschappers hebben in de Barentszee bij Noorwegen een aantal reusachtige kraters op de zeebodem ontdekt. Die zouden kunnen verklaren waarom in de mysterieuze Bermudadriehoek tientallen schepen zonken en vliegtuigen verdwenen.

Met behulp van de nieuwste radartechnologieën ontdekten wetenschappers van Universiteit van Tromsø 800 meter brede en 50 meter diepe kraters op de bodem van de westelijke Barentszee.

Heftige explosies

Het ontstaan van de kraters zou gepaard zijn gegaan met heftige explosies. “Een onderzeese explosie kun je vergelijken met een nucleaire reactie,” zei geoloog Igor Yeltsov tegenover The Sunday Times. “Ze produceren enorme hoeveelheden gas, waardoor de oceaan opwarmt en schepen kunnen verdwijnen.”

De ontdekking zou kunnen verklaren waarom de Bermudadriehoek zo gevreesd is bij zeelieden en piloten. Er gaan verhalen rond over plotseling veranderende weersomstandigheden en onverwachte kolken van stomend water. Kompassen zouden er plots op tilt slaan door afwijkende magnetische velden.

Toelichten

Als de onderzoekers dergelijke kraters ook vinden in de Bermudadriehoek, kan het mysterie rond deze plek worden opgelost. Volgende maand zullen experts hun bevindingen tijdens een bijeenkomst van de European Geosciences Union toelichten.

Naar verluidt zijn er in de denkbeeldige driehoek tussen Miami, de Bermuda-eilanden en Puerto Rico in de afgelopen 165 jaar tenminste 50 schepen gezonken en 20 vliegtuigen verdwenen. Van de USS Cyclops, het schip met 300 passagiers dat in 1918 spoorloos verdween, tot Flight 19, die na een trainingsoefening nooit meer werd teruggevonden.

[Nieuwsblad]


Vond je deze info leuk? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

28 reacties

 1. Ja, methaangas blowouts: is al twintig jaar bekend. Een wolk methaangas die vrijkomt uit de oceaanbodem stijgt op en vermindert de draagkracht van het water enorm, waardoor schepen zinken. Zo’n wolk is magnetisch geladen waardoor instrumenten (oa het kompas) op hol slaan. Piloten ademen een mengsel van lucht en gas waardoor ze er niet meer helemaal bij zijn. En een vlam of vonk erbij en de boel ontploft.

  23 likes
  • De theorie is inderdaad al 20 jaar bekend, verklaard echter niet dat er volledig verlaten schepen zijn teruggevonden zonder een spoor van de bemanning en het verdwijnen van vliegtuigen.

   Hoe wordt dat gas eigenlijk magnetisch opgeladen, zit er ijzer in? Dan zou het water in de BDH toch hogere ijzerwaardes moeten hebben. Zijn zulke explosies wel eens waargenomen in de BDH? Het moet toch met flinke kracht gaan wil het een schip in één keer verzwelgen.

   Van methaan ga je niet hallucineren, het enige wat zou kunnen is een zuurstofgebrek, maar daar was onder andere bij Flight 19 geen sprake van.

   Ik denk toch dat er andere krachten aan het werk zijn. Lees de boeken van Charles Berlitz eens, zeer interessant, hij legt ook een link naar Antarctica, Admiraal Byrd en de “Nazi’s” aldaar.

   16 likes
   • Het gas laat het water hevig borrelen, waardoor er ionisatie ontstaat van de lucht, dit vormt een ionen stroom omhoog en daardoor ontstaat weer het draaiende elektromagnetisch veld, dit veroorzaakt door zijn sterkte elektronische storingen en kompas afwijking.

    3 likes
 2. Het probleem hier is, dat schepen NIET worden terug gevonden. Wanneer de draagkracht van het water verminderd wordt door gas, dan zouden ze inderdaad kunnen zinken. De zee rond de Bermuda driehoek is echter ondiep. Een schip met 300 bemaningsleden is een heel groot schip en dat zou je terug moeten kunnen vinden in dat ondiepe water. Ik heb op Dicovery Channel een documentaire gezien over dit fenomeen. Men probeerde een zeilboot tot zinken te brengen door een heleboel gas los te laten onder de boot. Het lukte ze niet de boot te laten zinken !!! Verder vliegen vliegtuigen niet in het water, maar die verdwijnen er wel. Dit is dus een onzin verhaal. Er is daar wat anders aan de hand.

  14 likes
 3. ” in de afgelopen 165 jaar tenminste 50 schepen zijn gezonken”

  En bedenk je dan even dat er, wereldwijd, per jaar gemiddeld zo’n 100 schepen verdwijnen, dan valt 50 in 165 jaar eigenlijk best heel erg mee.

  9 likes
 4. Vanuit de Islam wordt er gezegd dat de Dajjal (anticrist) zijn troon op het water heeft staan.
  In de tijd van de Profeet Mohamed saw. was er een zeeman die na een storm op een eiland belandde.
  Hij zag daar de anticrist vastgeketend, en die vertelde hem dat hij spoedig vrij zal komen. Hij is een leger aan het verzamelen (van slechte mensen als ik het goed heb, want hoe meer slechte mensen hoe beter voor de anticrist). Gelovigen (Moslims) zullen kaafir tussen zijn ogen zien, wat ongelovige betekent, want hij gaat namelijk iedereen wijs proberen te maken dat hij Jesus as. is. NA hem komt Jesus as. pas om de anticrist te doden.

  PERSOONLIJKE MENING:
  Dus wat mij betreft is het de bermuda, want er is een keer een schip LEEG teruggevonden, wetenscahppers beweren dat het het hevige weer alles laat zinken, maar hoezo een leeg schip zonder mensen??? Anderen zeggen dat de troon in de buurt van het Midden-Oosten is.

  PS. heb het niet perfect/juist verwoord/overgenomen, maar zoek maar op. & ga niet onvolwassen reageren, zovan isis bgleh bleh ble

  Groetjes, Moge Allah shwt. jullie de ogen doen openen en naar het rechte pad leiden, Amin!

  3 likes
  • £esses, Helaas…… god, allah en jezus hebben nooit bestaan. Er is geen duivel of antichrist. Allemaal verhaaltjes, om het volk volgzaam te houden en de mensen met macht (geestelijken) meer macht te geven. Sorry, maar je zult het in het leven helemaal zelf moeten doen….

   1 likes
   • Hhahaha, kijk vriend, De Islam is goed voor jezelf, Allah shwt. heeft geen aanhangers nodig (in tegenstelling tot de duivel, want die wordt sterker door aanhangers). Het is de staat, de belasting etc. die de staat in de greep houdt, met een salaris van 1500EU per maand, kun je niet naar rechts of links, maar blijf je als een schaap tussen de schapen lopen. denk er maar eens over na, ivp te theoriseren of zomaar dingen te beweren. eerst uitzoeken, dan pas praten, genoeg bewijs, alleen kijkt iedereen ervan weg, omdat niemand het toe wil geven.

    gr,

    4 likes
    • Ach 3esses, Je mag van mij geloven in wat je wilt, maar god, allah of jezus, komen allemaal uit een machts wellistig menselijk brein. Goden uit hetzelfde potje als kabouters, elfjes en trollen. Allemaal bedtijd verhaaltjes. Geloven in een god is een domme actie. Het bestaan van een god is teouwens wetenschappelijk ontkracht. Ik zeg het je dus nog maar een keer…. GOD BESTAAT NIET !!!

     1 likes
 5. De Bermudadriehoek is uitermate geschikt voor teleportaties.

  9 likes
  • Ja ook voor wc portatie – de (drol) schip gaat door een soort wc spoeling (overgang systeem) naar rivieren in de holle aarde.

   De mensen zijn natuurlijk allemaal verzopen… maar de reptielen (aliens) halen het zout uit het water… en gebruiken de schepen (motoren etc…) als donor, voor hun onderhoud en plezier vaart etc..

   1 likes
 6. “Een onderzeese explosie kun je vergelijken met een nucleaire reactie,” zei geoloog Igor Yeltsov tegenover de The Sunday Times. “Ze produceren enorme hoeveelheden gas, waardoor de oceaan opwarmt en schepen kunnen verdwijnen.”

  Schepen OK, maar vliegtuigen?

  10 likes
 7. we ‘moeten’ verklaringen vinden die in het geijkte wetenschappelijke plaatje passen…..al moeten we het er met een schoenlepel in wringen 😉

  dimensie poorten die open en dicht gaan…oei nee, kan echt niet!!!! onmogelijk want we kunnen het niet bewijzen…..

  wat wil je als je een mm wil meten met een meetlat die enkel meters kan duiden ;-))))

  6 likes
 8. Okay, maar goed kunnen ze dan ook vertellen waar de verdwenen schepen/vliegtuigen met de passagiers zijn gebleven,want er zou dan eventueel ook nog wrakstukken ergens op de bodem moeten liggen(even ervan uit dat ik het filmpje niet hebt kunnen zien). En wat ik begreep is dat er nooit overblijfselen terug zijn gevonden tijdens reddingsoperaties.

  5 likes
 9. Ongeloofelijk dat met zoveel satellieten er geen beelden zijn van een verdwijning van een schip of vliegtuig in dat gebied.

  3 likes
 10. @Stefanz. Een groot deel van de Bermudadriehoek is zeer diep, bijna 5.800 meter en bij de Trog van Puerto Rico ligt de zeebodem op ruim 8.200 meter (bron: National Geographic, http://news.nationalgeographic.com/news/2002/12/1205_021205_bermudatriangle_2.html).
  Aan de randen, waar het nog het continentaal plat is, is het relatief ondiep, ongeveer 60 meter, maar dat is ook geen diepte die de gemiddelde scuba-duiker haalt.

  Overigens, de USGS (United States Geological Survey) denkt niet dat de laatste 15.000 jaar grote hoeveelheden gashydraat zijn vrijgekomen bij de Bermudadriehoek (bron: Wikipedia: https://en.wikipedia.org/wiki/Bermuda_Triangle).

  3 likes
  • Er zijn trenches (geulen) die inderdaad heel diep zijn, zoals de Puerto Rico trench, maar het OVER grote deel in dat gebied is ondiep. Wanneer een schip of vliegtuig juist boven zo’n geul vergaat, vindt je die niet meer terug, maar in de ondiepe gebieden, zou je ze toch terug moeten kunnen vinden.

   0 likes
 11. Het is daar zo diep dat men nauwelijks onderzoek kan verrichten. Een diepzeeduiker vond een verbinding aan tunnels die leiden tot allerlei waterstromingen.

  2 likes
 12. ik meende eens gelezen te hebben dat er een kristallen piramide onder de oceaan in de bermuda driekoek ligt,en dat dat de oorzaak zou zijn,maar jammer genoeg horen we daar niks meer over,net zoals de baltic sea ufo,horen we niks meer over,ik vind t allemaal een blijmaker met een dooie mus

  1 likes
 13. Ongelooflijk hoe vaak we tegenwoordig “interessante” titels zien met nietszeggende teksten eronder. Echte lokkers of “clickbaits” zijn het geworden.

  Ook nu weer een opvallende tekst: ” Wetenschappers hebben in de Barentszee bij Noorwegen een aantal reusachtige kraters op de zeebodem ontdekt. Die zouden kunnen verklaren waarom in de mysterieuze Bermudadriehoek tientallen schepen zonken en vliegtuigen verdwenen. ”

  Noorwegen ligt bij wijze van spreken aan de andere kant van de wereld t.o.v. de Bermudadriehoek en er verdwijnen geen schepen of vliegtuigen ondanks de aanwezigheid van onderzeese kraters. Bovendien is er nog niets eens bewezen dat deze kraters ook te vinden zijn in de Bermudadriehoek… Ik citeer: “Als de onderzoekers dergelijke kraters ook vinden in de Bermudadriehoek, kan het mysterie rond deze plek worden opgelost. ”

  1 likes
 14. Kennislink heeft er een bericht over geschreven.
  En wat hier staat is een broodje aap verhaal.
  Zie link http://www.kennislink.nl/publicaties/kraters-barentszee-zeggen-niks-over-verdwijningen-bermudadriehoek

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

thunberg

‘CO2-neutrale’ zeiljacht van Greta Thunberg verbruikte meer brandstof dan vliegtuig. Spaanse krant legt leugens bloot

Klimaatactiviste Greta Thunberg, die door Time is ...

Beelden opgedoken van mysterieus vliegtuig op topgeheime basis bij Area 51. Wat spoken ze hier uit?

Beelden opgedoken van mysterieus vliegtuig op topgeheime basis bij Area 51. Wat spoken ze hier uit?

De Tonopah Test Range is een militaire ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
AANMELDEN GRATIS WORKSHOP
Wanneer?
donderdag 30 januari
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.