Homepagina » Buitenland » Facebook censureert doelbewust. Farage legt Zuckerberg vuur aan de schenen in EU-parlement
Facebook censureert doelbewust. Farage legt Zuckerberg vuur aan de schenen in EU-parlement

Facebook censureert doelbewust. Farage legt Zuckerberg vuur aan de schenen in EU-parlement

Facebook-topman Mark Zuckerberg moest zich in het Europees Parlement verantwoorden voor het misbruik van persoonlijke gegevens van Facebookgebruikers.

Tijdens een bijeenkomst met de fractieleiders haalde Europarlementariër Nigel Farage uit naar Zuckerberg omdat Facebook volgens hem doelbewust censureert.

De topman zegt keer op keer dat Facebook een ‘platform is voor alle ideeën’.

Opzettelijk discrimineert

“Maar in januari dit jaar hebben jullie je algoritmes veranderd, wat rechtstreeks heeft geleid tot veel minder views en interactie voor mensen met rechtse meningen,” merkte Farage op.

Sindsdien hebben duizenden conservatieven ongeveer een kwart minder views, zei hij. “Dat is wat er gebeurt op een ‘platform voor alle ideeën’.”

“Ik heb het hier niet over extremisme, over het aanmoedigen van geweld of haatzaaien,” zei hij. “Ik heb het over mensen die een mening hebben en die Facebook opzettelijk discrimineert.”

Geen enkele transparantie

Farage vraagt zich af wie bepaalt wat acceptabel is en wie die feitencheckers zijn waar Zuckerberg vaak naar verwijst. “Waarom is er geen enkele transparantie?”

Hij begint zich verder af te vragen of we misschien speciale wetgeving nodig hebben om het recht op vrijheid van meningsuiting op social media te beschermen.

Bekijk het filmpje hieronder:

Foto: MB298 Wikimedia Commons

[UKIP MEPs]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Gladiator schreef:

  Tja, Suikerberg…..wat een vies vuil leugenachtig (schand)knaapje is dit kereltje, als ik zijn kop al zie moet ik al ko**en en niet zo’n beetje ook.

  Ik raad dan ook iedereen die dit leest aan om deze 3-delige docu a.s.a.p. in zijn geheel te bekijken van Richard D. Hall op Richplanet.net waarvan hier https://www.youtube.com/watch?v=JQYG5EGfx-A&ab_channel=RichardHall de link.

  Daarna praten we eventueel verder.

  Weet niet waar de wereld heen gaat maar in elk geval NIET DE GOEDE KANT op.

  Ook is er weer een kanaal van YT verwijderd en wel van de Healthranger Mike Adams en wel om het feit dat hij zgnd DRUGS, niet echt dus, maar CPD olie enz. aan de man bracht en omdat Google alsmede YT eigendom zijn geworden vrij recentelijk van Big Pharma, u weet wel die organisatie van medicijngiganten die het allemaal GOED voorhebben met de mensheid door mensen met bijv kanker vol te pompen met een extract van mosterdgas, te weten chemo waarbij ze het ook nog aan durven te vullen met het nog dommer makende woordje therapie!!!!!!

  Bij het bekijken van bovenstaande docu, en zoals ik al zij bestaat deze uit 3 delen, kom je er eens ECHT ACHTER wat dat zooitje facebook, YT, Google allemaal uitvreten, geheel legaal én niet te vergeten met UW EXPLICITE TOESTEMMING.

  Welterusten Neanderland, slaap zacht, wij, de overheid waakt over u en zorgt voor u zodat u morgenvroeg weer “gezond” naar uw (slaven)WERK kunt gaan om zodoende alle nutteloze ambtenaren en potverterende “cultuurparels” welke ons komen verrijken, middels de al maar hoger wordende belastingheffingen te kunnen innen op UW salaris!!!

  Sweet Dreams,

  Gladiator

  25 likes
  • Gezinusk schreef:

   Gladiator,

   Ja zo kennen we ze weer en uiteraard all made by the NWO! En ze genereren er een hoop geld mee en daar is het voor bedoeld. Alleen jammer dat jij met je scheldkarbonade het woord huichelaar vergeten bent want ze zijn zo doortrapt als maar kan.

   *fftopic,

   Moest vannochtend lachen toen op teletekst het bericht verscheen dat er vorig jaar meer Britten een Duitse nationaliteit hebben aangenomen dan het jaar er voor! Cijfers die helemaal niet interressant zijn om op de hoofdpagina van teletekst te plaatsen. Ja waarom eigenlijk? Wie heeft daar baat bij? Wel Brussel natuurlijk want ze doen er werkelijk alles om de Brexit om zeep te helpen. Ik denk dat ze met dit soort berichten hopen te bespoedigen dat veel Britten straks ook gaan denken van, nou ja, doe mij dan ook maar zo’n EU paspoort als toch iedereen gaat.

   Enfin, het word weer een opmerkelijke week van fake nieuws. Zo berichtte de NPO met zijn actualiteitenprogramma’s eerder dat het land Zweden door de Russen aangevallen kan worden. Ja de Baltische staten vergeten we maar even. Het is nu Zweden die zeven kleuren stront schijt want de dreiging dat ze aangevallen kunnen worden schijnt enorm te zijn. Te minste volgens de mainstream media want in werkelijkheid gebeurd er niks.

   Tja helaas. Sinds Brussel en Co zijn gecentraliseerd en des te meer bepalen, verschijnen er tegerlijkertijd des te meer van dit soort berichtgevingen die in hoog tempo door de EU lidstaten worden verspreid. Beetje mensen zitten bangmaken dat ze elk moment kunnen worden aangevallen. En als het nou echt zo is? Is het dan slim om dat aan iedereen te melden? Nee natuurlijk niet.

   Je gaat in een vol stadion toch ook niet roepen dat er elk moment een bom kan exploderen. Dan word het aantal slachtoffers des te groter. Maar waarom melden ze dit soort berichten dan telkens weer? Omdat ze die dreiging willen en Brussel weet daar alles van. De demoniseer agenda jegens Rusland was al wat jaren in volle gang en heeft weinig meer te maken met de mooie woorden van EU president Juncker die met de grondwetwijziging beweerde dat de EU vrede en voorspoed zou voortbrengen! Nou ja zeg.

   8 likes
   • Gladiator schreef:

    @Gezinusk,

    Ik denk dat, indien u de Engelse taal een beetje machtig bent, de docu van Richard D. Hall wel erg interessant zult vinden.

    Die jongeman wat daar e.e.a. uitlegt inzake de machines Google & Facebook (feestboek) en o.a. het begrip Micro Targetting, en alwaar ook zo menig hooggeplaatst politicus de show passeert, o.a. Farage, Trump etc. daar zullen uw tenen van gaan krullen…..en alles gebeurt LEGAAL én MET ONZER ALLER TOESTEMMING. Hoe slim zijn zij ehhhhhhhhh, nee natuurlijk niet, hoe dom zijn social media gebruikers eigenlijk wel niet!!!???

    Gladiator

    Ps. Ik weet dat het misschien ietwat langdradige docu’s zijn maar u steekt er erg veel van op. Ik heb ze afgekeken…..eh, bedoel…afgevreten!! Wij worden werkelijk ZONDER DAT WE ER ZELF WEET VAN HEBBEN in alles, maar dan in ook echt ALLES gestuurd!!

    9 likes
    • Gezinusk schreef:

     Gladiator,

     Bedankt, zal het binnnenkort checken als ik wat meer tijd heb. Dat we gestuurd worden klopt. En wel door een geforceerd en onnatuurlijk proces die dankzij de centralisatie van Brussel en Co in hoog tempo word doorgevoerd.

     Eigenlijk waar Amerikaanse onderzoekers een jaar of 20 a 30 geleden voor waarschuwde wat er in Amerika gaande was – de bevolking aldaar aangaf dat de kloof met Washington DC onoverbruggelijk was geworden, zien we nu in de EU gebeuren.

     In feite op veel gebied waar veel mensen het anders zouden willen zien en voor stemden, word genegeerd. Het is veelal de mainstream media die een tegenovergesteld beeld schetst waar ook hier in de EU gedreigd wordt dat landen grote financieele schade zullen oplopen als ze niet meewerken.

     In Amerika overkwam het onder meer de Staten Texas, Ohio, Oregon, en Californië. In de EU word de Hongaarse, Griekse, Poolse, Oostenrijkse, Slowaakse en Italiaanse bevolking zwaar onder druk gezet omdat ze niet mee werken. En elke keer word er op gespeeld dat het de leider is die niet spoort. Leiders van landen die op democratische manier gekozen zijn. Een regeerconcept hadden uitgewerkt waar het merendeel van de bevolking achter staat.

     Het is ieder voor zich om te denken of dit goed blijft gaan, maar ik geloof niet in een fake beeld, fake nieuws, en eigenlijk alles wat niet spoort met de werkelijkheid waarin men maar moet gedijen.

     En uiteindelijk draait het om een geld kwestie. Geld die de rijken anders mislopen. De bekende driehoeksverhouding van multinationals, privatenbankiers en het militair industrieel complex hebben het meeste te verliezen als hun concept niet werkt, dus moet het geforceerd doorgedrukt worden. Het is het punt dat de mainstream media word ingezet om met een broodje aap verhalen aan te komen. En als het werkt zal het ze een zorg wezen hoe de mensen in een staat of land er verder bij zitten.

     En hoe zit het met Nederland? Is de zorg inmiddels verbeterd waar het personeel al zo lang over klaagt omdat een paar kabinetten er breed op bezuinigde? Is de politie inmiddels op oorlogsterkte om zaken aan te pakken waar het ooit voor is opgezet? Of bestaat er amper crimmineliteit meer omdat de media deze cijfers aantoont.

     Deze week vond er weer een landelijke actie plaats waarbij een een tiental mensen zouden zijn opgepakt. Die beelden toont de media een keer per jaar. Zo zouden er deze maal Oost Europeanen van een trein zijn geplukt en werd er een zakkenroller in Amsterdam aangehouden. Het is me wat. Nu heb ik niks tegen diefstal van mensen die een brood moeten stelen om te eten maar van de aftermatch zien we niks terug.

     Waar zitten al die opgepakte mensen vandaag bijvoorbeeld? Een verhaal van dwijlen met de kraan open omdat het geld ergens anders naar toe gaat zo lang de driehoeksverhouding maar gedijt. Het enige wat ze daar voor nodig hebben zijn bekwame politici die in hun straatje blijven praten. De rest regelen ze zelf.

     4 likes
  • Willie schreef:

   Er is iets heel vreemds met deze gast en ik vind hem ook zeer onbetrouwbaar, achterbaks en leugenachtig, kortom zeer slinks. Maar wat me aan hem opvalt is dat zijn ogen steeds van een kleur bruin in groen verandert. Hij heeft een zeer vreemde blik en ogen.

   8 likes
  • Johanna schreef:

   Zuckerberg is de kleinzoon van David Rothschild , dart zegt alles !! Toch ??

   1 likes
 • flardinga schreef:

  Farage die zelf snel de benen nam i.v.m. de Brexit, wat een flapdrol is dat zelf!

  7 likes
  • Gladiator schreef:

   @flardinga,

   AUB niet afleiden van het doel, dat is de nietsontziende MOORDMACHINE én CONTROLEMECHANISME voor ingeslapen en steeds meer in coma gerakende Neanderlanders.

   Farage mag een flapdrol zijn, en ik zelf geloof ook helemaal geen ene biet van wat deze schreeuwlelijk allemaal toetert, echter in deze legt hij wel de vinger op de zere plek, althans een beetje dan (en dat is beter dan niet!)

   Suikerberg kan van vreselijk geluk spreken dat IK niet tegenover hem zit in zo’n positie als Farage want dan zou hem met zekerheid de stront langs zijn magere kippenpoten drijven, zo erg zelfs dat je het op de grond naast hem hoorde spetteren!!! Laat dat maar duidelijk zijn.

   Gladiator

   20 likes
   • Willie schreef:

    Helemaal met je eens Gladiator!

    9 likes
   • Antonio B schreef:

    Ja Gladiator, jij bent helemaal de gekste jonge… vanachter je toetsenbordje.

    1 likes
    • Gladiator schreef:

     @Antonio B,

     Beste, IK ben degene die elke keer maar weer mensen o.a. HIER oproept om op zijn minst eens de koppen bij elkaar te steken en IK ben degene die al een aantal keren zijn emailadres hier heeft neergeplempt, en IK ben degene welke al diverse mensen op zijn huisadres heeft ontvangen, en wat heeft U al allemaal gedaan buiten uw toetsenbord vervuilt!!!!????

     Dus, ik hoor héél graag van u en u bent zelfs bij mij thuis WELKOM….

     Nog vragen……

     Succes ermee dan!!!

     Gladiator

     5 likes
  • Gezinusk schreef:

   Flardinga,

   Wat je ook van Farage vind. Hij legde meestal de vinger op de zere plek en dan was het raak ook. Het EU parlement zweeg als een graf. Het zijn de bekende momenten dat Jean-Claude Juncker op ging van de zenuwen, mogelijk omdat de drankfles even niet in de buurt was. Het bekende moment dat de EU voorzitter voor de microfoon Farage poogde te interrumperen die gewoon aangaf dat hij recht heeft om zijn spreektijd op te maken. Ook dat is democratie, of ze het nou leuk vinden of niet.

   Of neem Junckers handlangers. Die zijn uit het zelfde rotte hout gesneden. Frans Timmermans met zijn zuurstofmaskertjes verhaal. Of neem Guy verhofstadt en Hans van Baalen. De twee stonden wat jaren terug op een plein in Kiev om de boel flink op te naaien waarna het escaleerde. Uiteindelijk uitliep op een bloedbad in de Oekraine.

   Die zelfde Hans van Baalen hield in die periode een toespraak voor het EU parlament. Een verhaal volgens Hans over een gevaarlijke gek met een boek in zijn hand. Hans praat ook namens mij en wij! Ja namens ons allemaal. En als dat zo is wie is er dan minstens net zo gek als in dat boek volgens hem staat geschreven?

   https://www.youtube.com/watch?v=67E3oQ2Di1s

   5 likes
 • Defixiones schreef:

  Ik zit helaas niet op Facebook.
  Ik probeer dan ook buiten Facebook om vrienden te maken, ik ga alle dagen de straat op en vertel aan voorbijgangers dat ik goed geslapen heb, wat ik gegeten heb en hoe ik mij voel, wat ik aan het doen ben en wat ik nog ga doen. Ik luister naar gesprekken van de mensen en dan zeg ik hun : “dat vind ik leuk”
  Resultaat : ik heb al drie mensen die mij volgen, twee politieagenten en een psychiater!

  10 likes
  • Gladiator schreef:

   @Defixiones,

   Tja beste,

   Dat geeft de ernst van de situatie dus precies aan!!!

   Maar geloof me, IK mijn beste heb ECHT GEEN feestboekaccount, no way, helemaal niets van dat, en ik mijn beste, ga echt elke dag de NATUUR in én praat met mensen…………en voel me er elke dag beter bij!!!

   Heerlijk, en bij weer en wind met mijn hond Britt, een Mechelse herder dame!!

   En dit zouden meer mensen moeten doen!!

   Gladiator

   5 likes
 • ing. Waldeck schreef:

  De discussie over Facebook is een complete farce, opgezet door de Nazis in Brussel.
  Zouden wij leven in een echte democratie dan zou Facebook gewoon verboden zijn.
  En zouden er echte vrije journalisten dit verhaal gewoon mogen vertellen.

  Facebook = CIA = Cambridge Analytica, alles 1 pot nat.
  Dezelfde mensen, dezelfde investeerders, hetzelfde doel.

  De enige die durft te vertellen wat er aan de hand is, is de Trump beweging.
  Het worden leuke tijden, Den Haag kan zijn borst nat maken.

  6 likes
 • cervantis schreef:

  Sinds Nigel Farage heeft in het Europees Parlement Van Rompuy heeft beledigd door te zeggen dat Van Rompuy het charisma van een natte dweil en de uitstraling van een tweederangs bankmedewerker heeft kan hij bij mij niet meer stuk.

  5 likes
 • Antonio B schreef:

  Nog wat, ik hoorde op radio 1 met het journaal, dat Mr Suckerberg wat vervroegd weg moest omdat, en nu komt ie, hij anders zijn vliegtuig zou missen!!! WHAHAHAHAHA.. Ze komen er verdomme mee weg ook hè.

  Wat een grap zeg. Al dat kuddevolk wordt zo hard in hun bek gescheten waar ze bij staan. Ze hebben er gewoon schijt aan en zeggen dit soort dingen gewoon. Alsof Suckerberg (in het ergste geval) bij de KLM-lounge gaat wachten totdat zijn reguliere vlucht vertrekt.

  Privejet van Facebook? Iemand?

  2 likes
 • dna schreef:

  Youtube ook! En wie zit er in godsnaam nog op facebook? Even serieus, deze mensen zijn toch wel echt een gevaar voor een sameleving als ze deze vorm van narcisme en aso-gedrag naast facebook, die overigens met jou spelletjes speelt, blijven voortzetten in naam van wat en wie ze niet eens weten wat ze zijn. Facebook gaat experimenteren met gestoorde facebookmensen. Ze beseffen niet dat er meer is op de wereld. En testen elkaar alsof ze wereld zijn.

  1 likes
 • Louise schreef:

  Voor degene die het interesseert, Zuckerberg is een autist of een vorm daar van, dat hebben veel van die mensen die in deze sector zitten..

  1 likes
 • Ron schreef:

  Is dat wel een mens? ik dacht een goed geprogrammeerde robot.
  Zo houterig en arrogant en de mens negerend.

  0 likes
 • Hawks schreef:

  Schoenmakers en leesten…

  Ik begrijp niet waarom de politiek zich met een commercieel product bemoeit. Als ze privacywetten schenden, dan moet Facebook aangeklaagd worden. Als ze geen belasting betalen dan moeten ze aangeklaagd worden. Dat lijken mij zaken van een Openbaar Ministerie.

  Daarnaast is het duidelijk wie de klanten van Facebook zijn en dat zijn de bedrijven die FB betalen. En dat zijn niet de miljarden mensen met een FB account. Die laatsten staat het vrij om andere platformen te vinden om zich te uiten.

  0 likes
 • x

  Check Also

  facebook

  ‘Onafhankelijke’ factcheck-raad van Facebook gedomineerd door miljardair George Soros

  Sinds kort heeft Facebook een toezichtsraad, een ...

  artsen

  Artsen in frontlinie coronacrisis slaan terug: ‘Wij laten ons niet de mond snoeren’

  Maandag censureerden de social media een persconferentie ...

  >