Homepagina » Gezondheid » ‘Kankerverwekkend en hormoonverstorend’: Meer dan helft bestrijdingsmiddelen in Nederland zeer giftig voor de mens
'Kankerverwekkend en hormoonverstorend': Meer dan helft bestrijdingsmiddelen in Nederland zeer giftig voor de mens

‘Kankerverwekkend en hormoonverstorend’: Meer dan helft bestrijdingsmiddelen in Nederland zeer giftig voor de mens

Meer dan de helft van alle bestrijdingsmiddelen in Nederland blijkt zeer giftig voor de mens, drinkwater, bijen en andere insecten en de bodem. Dat blijkt uit de Risicolijst bestrijdingsmiddelen van Natuur & Milieu.

Woensdag vindt er een bijeenkomst plaats met staatssecretaris Van Dam over bestrijdingsmiddelen. Natuur & Milieu roept op tot een zo snel mogelijk verbod op de meest giftige bestrijdingsmiddelen. Van Dam wil dat er snel wordt overgestapt op alternatieve middelen.

Alle 238 bestrijdingsmiddelen die anno 2015 zijn toegelaten in Nederland, zijn onderzocht. Ruim de helft van de toegelaten middelen (55%) blijkt een verhoogd risico te hebben op één of meerdere criteria.

Onacceptabel

In het gewasbeschermingsbeleid vormen risico’s voor drinkwater en bodemleven belangrijke criteria. Daarnaast zijn er risico’s voor bijen, hommels en vogels. Wie werkt in de landbouw of omwonende is, loopt ook risico.

Voor telers en omwonenden kunnen sommige bestrijdingsmiddelen kankerverwekkend, mutageen en hormoonverstorend zijn. Sijas Akkerman van Natuur & Milieu: “Onacceptabel. Deze bestrijdingsmiddelen moeten zo snel mogelijk worden verboden.”

Actieplan

Groente en fruit in supermarkten of bij de groenteboer worden wel veilig geacht. De bestrijdingsmiddelen zijn daarop niet meer aanwezig. Natuur & Milieu heeft een actieplan opgesteld om giftige bestrijdingsmiddelen terug te dringen. In dat plan staan onder meer de volgende maatregelen:

  • Onmiddellijk verbod op toepassen meest schadelijke bestrijdingsmiddelen
  • Het sneller toelaten op de markt van biologische bestrijdingsmiddelen
  • Uitfaseren van andere schadelijke bestrijdingsmiddelen waarvoor alternatieven beschikbaar zijn of kunnen worden ontwikkeld
[Natuur & Milieu]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
4 jaren geleden

Ook moet nog die GMO rest percentage uit het eten verbannen worden, en ook dat Veevoer GMO mag zijn! Alsjeblieft zo snel mogelijk!

only yoU
only yoU
4 jaren geleden

Dank u wel voor deze gift NWO? ?

Erique
Erique
4 jaren geleden

Appelen als foto was beter geweest dan paprika, die alleen in uiterste geval bespoten worden.

Freba
Freba
4 jaren geleden

En wie denk je dat het leeuwendeel levert aan de industrie? De Joodse familie Monsanto. Omzet in 2014 1.100.000.000.000. U leest het goed 1100 miljard Dollard. Meer dan de defensiebegroting van de V.S. Wordt je geld niet afgepakt door die gasten, word je wel vergiftigd. Neem je een pilletje, staat er Hofmann op. Ga je naar de psychiater heet hij meestal Cohen etc. etc. Kijk je naar RTL zie je de fam. Barend, de Vries, Brandsteder, Schrijver, Sacha de Boer, Niemann, etc, etc. Wordt helemaal gek van die lui. En let maar op, voorafgaand aan 4 mei, worden alle Duitsers weer zwartgemaakt. Maar inmiddels wonen er meer Joden NU in Duitsland dan voor WWII. Als vliegen komen ze op de stront af – lees het bankwezen- en rijden ze bijna allemaal in een Porsche. Consequent volkje.

Arie
Arie
Reactie op  Freba
4 jaren geleden

Hmm, antisemitisme.
In mijn beleving zijn de joden een hard werkend volk die streven naar het uiterste van wat ze kunnen. Ook zijn ze zeer betrouwbaar(ondanks dat er ook rotte appels zijn zoals multinationals)
Maar door hun slimheid die in de genen zit, komen ze zo ver! Ook met de bijbel bekend?
Daar zul je de rode draad zien door de geschiedenis dat ze telkens moeten vechten om te overleven als volk. Hier hebben ze hulp bij van de 3enigGod, Feit of fabel? Feit! Lees maar..

Anna
Anna
Reactie op  Freba
4 jaren geleden

Monsanto is een grote criminele organisatie. Roundup (glyfosaat) komt ook van hen. Mag zogenaamd niet meer door particulieren gebruikt worden dat vergif. Maar ik zag dat t gewoon op marktplaats te krijgen is en ook in andere winkels zoals welkoop. Het wordt nog steeds op grote schaal gebruikt in de land- en tuinbouw. Komt in ons drinkwater terecht en in ons milieu. Waarom doen we dat???? GELD is het antwoord. Ik hoop dat Martijn van Dam zijn voornemens waar kan maken. Hj is de enige tot nu toe ie hier echt serieus mee bezig gaat. Daar heb ik bewondering voor.
Ik ben tegen GMO en alles wat tegen de natuur is. Hoe boxen we op tegen die multinationals? Geld is macht en Monsanto wordt steeds groter. Ze moeten gestopt worden!!!!

Bob
Bob
4 jaren geleden

Het is leuk om te lezen waarom we Kankerverwekkend en hormoonverstorend stoffen eten maar als jullie nu ook even aangeven waarom dat was en nu niet meer moet of hoeft kunnen we daar veel beter begrip voor hebben. Alles heeft een reden!!!

Eelke Piers
Eelke Piers
4 jaren geleden

Het zijn dus uiterst giftige stoffen maar als ze op tafel liggen is dat allemaal verdwenen.
Ga eerst eens gezond leven. Geen alcohol, tabak en drugs, let op wat je eet; geen douches meer, deodorants en allerlei schimmel en huidkanker verwekkende smeersels waardoor je wel een uur in de wind stinkt naar chloor, zeeppoeder en kalk. Spring, ren en dans en laat de pc en tv staan deze brengen niks anders dan chagrijn, angst en naijver

an argie
an argie
4 jaren geleden
eNdEmiOn
eNdEmiOn
4 jaren geleden

Ja echt belachelijk wat er aan gif allemaal gewoon is toegestaan in NL. Natuurlijk weer vanwege monetair gewin, in dit geval vooral vanwege de bloemteelt.

Erique
Erique
4 jaren geleden

Ondertussen staan we in de EU op de 2e plaats met de hoogste aantal aan gevallen van kanker.

http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/7149996/3-03022016-BP-EN.pdf/0bbc3389-8c0d-44a0-9b0c-2a0bff49f466

x

Check Also

hormoongif

Een aanval op de gezondheid van de burger. Dit nieuwe onderzoek waarschuwt voor hormoongif op groente en fruit

Groenten en fruit uit de supermarkt zijn ...

'Stikstofcrisis' is verzonnen door wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers. Wat ze je niet vertellen

‘Stikstofcrisis’ is verzonnen door wat nutteloze ambtenaren en beroepsklagers. Wat ze je niet vertellen

De stikstofcrisis is sinds kort een veelbesproken ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

11
0
We lezen graag je reactie!x