Gezondheid

‘Kankerverwekkend en hormoonverstorend’: Meer dan helft bestrijdingsmiddelen in Nederland zeer giftig voor de mens

Help anderen door deze informatie met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Meer dan de helft van alle bestrijdingsmiddelen in Nederland blijkt zeer giftig voor de mens, drinkwater, bijen en andere insecten en de bodem. Dat blijkt uit de Risicolijst bestrijdingsmiddelen van Natuur & Milieu.

Woensdag vindt er een bijeenkomst plaats met staatssecretaris Van Dam over bestrijdingsmiddelen. Natuur & Milieu roept op tot een zo snel mogelijk verbod op de meest giftige bestrijdingsmiddelen. Van Dam wil dat er snel wordt overgestapt op alternatieve middelen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Alle 238 bestrijdingsmiddelen die anno 2015 zijn toegelaten in Nederland, zijn onderzocht. Ruim de helft van de toegelaten middelen (55%) blijkt een verhoogd risico te hebben op één of meerdere criteria.

Onacceptabel

In het gewasbeschermingsbeleid vormen risico’s voor drinkwater en bodemleven belangrijke criteria. Daarnaast zijn er risico’s voor bijen, hommels en vogels. Wie werkt in de landbouw of omwonende is, loopt ook risico.

Voor telers en omwonenden kunnen sommige bestrijdingsmiddelen kankerverwekkend, mutageen en hormoonverstorend zijn. Sijas Akkerman van Natuur & Milieu: “Onacceptabel. Deze bestrijdingsmiddelen moeten zo snel mogelijk worden verboden.”

Actieplan

Groente en fruit in supermarkten of bij de groenteboer worden wel veilig geacht. De bestrijdingsmiddelen zijn daarop niet meer aanwezig. Natuur & Milieu heeft een actieplan opgesteld om giftige bestrijdingsmiddelen terug te dringen. In dat plan staan onder meer de volgende maatregelen:

  • Onmiddellijk verbod op toepassen meest schadelijke bestrijdingsmiddelen
  • Het sneller toelaten op de markt van biologische bestrijdingsmiddelen
  • Uitfaseren van andere schadelijke bestrijdingsmiddelen waarvoor alternatieven beschikbaar zijn of kunnen worden ontwikkeld

[Natuur & Milieu]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Arwijn
Arwijn
8 jaren geleden

Ook moet nog die GMO rest percentage uit het eten verbannen worden, en ook dat Veevoer GMO mag zijn! Alsjeblieft zo snel mogelijk!

only yoU
only yoU
8 jaren geleden

Dank u wel voor deze gift NWO? ?

Erique
Erique
8 jaren geleden

Appelen als foto was beter geweest dan paprika, die alleen in uiterste geval bespoten worden.

Freba
Freba
8 jaren geleden

En wie denk je dat het leeuwendeel levert aan de industrie? De Joodse familie Monsanto. Omzet in 2014 1.100.000.000.000. U leest het goed 1100 miljard Dollard. Meer dan de defensiebegroting van de V.S. Wordt je geld niet afgepakt door die gasten, word je wel vergiftigd. Neem je een pilletje, staat er Hofmann op. Ga je naar de psychiater heet hij meestal Cohen etc. etc. Kijk je naar RTL zie je de fam. Barend, de Vries, Brandsteder, Schrijver, Sacha de Boer, Niemann, etc, etc. Wordt helemaal gek van die lui. En let maar op, voorafgaand aan 4 mei, worden alle Duitsers weer zwartgemaakt. Maar inmiddels wonen er meer Joden NU in Duitsland dan voor WWII. Als vliegen komen ze op de stront af – lees het bankwezen- en rijden ze bijna allemaal in een Porsche. Consequent volkje.

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x