Straling

Green Bank: de stad zonder mobiele telefoons, wifi en magnetrons

Help ons door dit met je vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

In het stadje Green Bank in de Amerikaanse staat West Virginia is het gebruik van alle draadloze toestellen verboden. Mobiele telefoons, Bluetooth-apparaten, tablets en ook magnetrons zijn er niet welkom.

Dat heeft allemaal te maken met de aanwezigheid van de Green Bank Telescope, een telescoop die zo krachtig is dat hij de energie kan oppikken van een sneeuwvlok die op de grond valt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png
Niet kunnen missen

Michael Holstine van de sterrenwacht zei tegen de Today Show dat de telescoop signalen tot op 13 miljard lichtjaar kan opvangen, maar dan moeten er geen gsm-masten in de buurt staan.

De inwoners van Green Bank zijn niet helemaal verstoten van digitale communicatie. Ze maken gebruik van de vaste telefoonlijn en surfen op het internet via ethernetkabels. Het lijkt alsof de tijd in het stadje stil is blijven staan, maar de lokale bewoners zeggen dat ze iets wat ze nooit hebben gehad ook niet kunnen missen.

Echt contact

Alle bewoners zijn blij met hun rustige levensstijl. Het verbod op draadloze apparaten maakt het mogelijk om contact te leggen op manieren die er echt toe doen, aldus inwoner Sherry Chestnut.

De jeugd heeft ook geen problemen met de beperkte middelen in het stadje. “Het maakt mij niet uit dat ik mijn vrienden niet kan sms’en wanneer ik ze nodig heb,” zegt Barry Bias. “En als ze niet thuis zijn, dan wandel je gewoon rond tot je ze vindt.”

[Nieuwsblad]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

11 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Adriaan Jansens
Adriaan Jansens
8 jaren geleden

Op zo’n 650 kilometer van El Paso in Texas bevindt zich nabij Ceballos en Bolsón de Mapimí de mysterieuze Stiltezone.
Deze mysterieuze locatie in Mexico staat vooral bekend om de vreemde fenomenen die er worden waargenomen zoals UFO’s, lichten aan de hemel en het uitvallen van mobiele telefoons en radio’s.

Dit alles gebeurt in een klein gebied in het noorden van Mexico wat de lokale bewoners de Zona del Silencio noemen.

Peter
Peter
8 jaren geleden

Hoezo, het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan? Met een vaste telefoonlijn en een snelle ethernetkabel?
Ik heb ook niks anders in huis dan dat en ik mis helemaal niks. Al die bedachte draadloze troep, waar de mensheid tot in het bot mee is gemindf*ckt, dát is de echte onzin hier. Dat is een modern concentratiekamp. Een intensieve menshouderij. Een hoogfrequente gevangenis zonder muren, omdat je er nergens meer uit kunt ontsnappen. Slim bedacht hoor. Als je daar niet aan mee wenst te doen heb je gewoon domme pech. Ik zag onlangs een boerengat bovenop een berg ergens in Moldavië waarvan je zou denken dat ze dat stukje natuurlijke vrijheid nog niet gepakt hebben. Mis! Want pal naast een boerderij stond een enorme 4G mast vol met die draadloze criminaliteit. En wat één zo’n mast al een enorme aansleep van materiaal nodig heeft, daar hoor je totaal niks over. Het schijnt allemaal zonder pardon te kunnen, wereldwijd. Niemand meer die zich kennelijk iets afvraagt. De gevolgen van dit alles, komen nog wel een keer op het brood van de mensheid daar ben ik van overtuigd.

Johan
Johan
8 jaren geleden

Astronomen waren de eerste die wifi gebruikten voor hun radiotelescopen.

eNdEmiOn
eNdEmiOn
8 jaren geleden

Ik las Geen Bank 😛

Back to top button
11
0
We lezen graag je reactie!x