Homepagina » Straling » Green Bank: de stad zonder mobiele telefoons, wifi en magnetrons
Green Bank: de stad zonder mobiele telefoons, wifi en magnetrons

Green Bank: de stad zonder mobiele telefoons, wifi en magnetrons

In het stadje Green Bank in de Amerikaanse staat West Virginia is het gebruik van alle draadloze toestellen verboden. Mobiele telefoons, Bluetooth-apparaten, tablets en ook magnetrons zijn er niet welkom.

Dat heeft allemaal te maken met de aanwezigheid van de Green Bank Telescope, een telescoop die zo krachtig is dat hij de energie kan oppikken van een sneeuwvlok die op de grond valt.

Niet kunnen missen

Michael Holstine van de sterrenwacht zei tegen de Today Show dat de telescoop signalen tot op 13 miljard lichtjaar kan opvangen, maar dan moeten er geen gsm-masten in de buurt staan.

De inwoners van Green Bank zijn niet helemaal verstoten van digitale communicatie. Ze maken gebruik van de vaste telefoonlijn en surfen op het internet via ethernetkabels. Het lijkt alsof de tijd in het stadje stil is blijven staan, maar de lokale bewoners zeggen dat ze iets wat ze nooit hebben gehad ook niet kunnen missen.

Echt contact

Alle bewoners zijn blij met hun rustige levensstijl. Het verbod op draadloze apparaten maakt het mogelijk om contact te leggen op manieren die er echt toe doen, aldus inwoner Sherry Chestnut.

De jeugd heeft ook geen problemen met de beperkte middelen in het stadje. “Het maakt mij niet uit dat ik mijn vrienden niet kan sms’en wanneer ik ze nodig heb,” zegt Barry Bias. “En als ze niet thuis zijn, dan wandel je gewoon rond tot je ze vindt.”

[Nieuwsblad]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Peter schreef:

  Hoezo, het lijkt of de tijd er heeft stil gestaan? Met een vaste telefoonlijn en een snelle ethernetkabel?
  Ik heb ook niks anders in huis dan dat en ik mis helemaal niks. Al die bedachte draadloze troep, waar de mensheid tot in het bot mee is gemindf*ckt, dát is de echte onzin hier. Dat is een modern concentratiekamp. Een intensieve menshouderij. Een hoogfrequente gevangenis zonder muren, omdat je er nergens meer uit kunt ontsnappen. Slim bedacht hoor. Als je daar niet aan mee wenst te doen heb je gewoon domme pech. Ik zag onlangs een boerengat bovenop een berg ergens in Moldavië waarvan je zou denken dat ze dat stukje natuurlijke vrijheid nog niet gepakt hebben. Mis! Want pal naast een boerderij stond een enorme 4G mast vol met die draadloze criminaliteit. En wat één zo’n mast al een enorme aansleep van materiaal nodig heeft, daar hoor je totaal niks over. Het schijnt allemaal zonder pardon te kunnen, wereldwijd. Niemand meer die zich kennelijk iets afvraagt. De gevolgen van dit alles, komen nog wel een keer op het brood van de mensheid daar ben ik van overtuigd.

  15 likes
 • Adriaan Jansens schreef:

  Op zo’n 650 kilometer van El Paso in Texas bevindt zich nabij Ceballos en Bolsón de Mapimí de mysterieuze Stiltezone.
  Deze mysterieuze locatie in Mexico staat vooral bekend om de vreemde fenomenen die er worden waargenomen zoals UFO’s, lichten aan de hemel en het uitvallen van mobiele telefoons en radio’s.

  Dit alles gebeurt in een klein gebied in het noorden van Mexico wat de lokale bewoners de Zona del Silencio noemen.

  7 likes
 • Johan schreef:

  Astronomen waren de eerste die wifi gebruikten voor hun radiotelescopen.

  1 likes
 • Johan schreef:

  Astronomen gebruiken een techniek om zwakke radiostralingen van exploderende zwarte gaten verstoringen in die signalen weg te werken. Deze techniek maakte mogelijk om storingsvrije en betrouwbare draadloze netwerken tot stand te brengen, wij noemen dit tegenwoordig wifi.

  Toen ik las dat de mensen in het betreffende dorp geen wifi, tablets, gsm, en andere draadloze technieken niet mochten gebruiken en ik op foto een radiotelescoop zag, moest ik meteen denken een astronomie en wifi.

  Dus je zou ook kunnen zeggen dat wifi en andere draadloze technieken elkaars stralingen beinvloeden.
  En piloten hebben dat heel goed begrepen. Zie dan ook een interessante artikel wifi en piloten.

  0 likes
 • eNdEmiOn schreef:

  Ik las Geen Bank 😛

  0 likes
 • jippieeeee!!! schreef:

  ik las ook “geen bank, geen telefoon geen magnetron hah hah 😀

  0 likes
 • Johan schreef:

  Astronomie en wifi kun je googelen.

  Vandaag las ik dat draadloos betalen via een smartphone niet zonder risico is voor hackers. Ze lopen langs je als je een code indrukt om het betalen te activeren en dan kunnen ze je leegroven.

  Ik denk dat dat te maken heeft dat de stralingen met elkaar interfereren en op die manier dus aan info komen in dit geval.

  Bij wifi is dat hetzelfde probleem, als je geen code gebruikt om geen last te hebben van andere wifi gebruikers, kunnen ze gewoon zien op welke site je zit .

  Zelf gebruik ik geen wifi, want zeer gevaarlijk voor je gezondheid

  0 likes
 • x

  Check Also

  maan

  Soms zijn ze uren te zien. Wat zijn toch die vreemde flitsen op de maan?

  Er komen vreemde flitsen uit de maan, ...

  Grootste telescoop van China pikt 100 mysterieuze radiosignalen uit de ruimte op. Hier komen ze vandaan

  Grootste telescoop van China pikt 100 mysterieuze radiosignalen uit de ruimte op. Hier komen ze vandaan

  De grootste telescoop van China heeft meer ...

  >