Gezondheid

Je hebt meer kans om een hartaanval te overleven als de dokters weg zijn. Dit onderzoek roept belangrijke vragen op

Help door dit artikel met anderen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Mensen die in het ziekenhuis worden behandeld voor een hartaanval, hebben meer kans om te overleven als de topcardiologen weg zijn.

Vooraanstaande cardiologen hebben de neiging om meer interventionistisch te zijn en technieken te gebruiken zoals het plaatsen van een stent om een kransslagader open te houden.

De patiënt heeft echter ook meer kans om als gevolg daarvan te overlijden.

Direct verband

Patiënten die een minimale behandeling krijgen na een hartstilstand of hartfalen hebben daarentegen een veel grotere kans om een maand na de eerste hartaanval nog in leven te zijn, zo ontdekten onderzoekers van de Harvard Medical School.

Er bleek een direct verband te zijn tussen medische congressen, wanneer de cardiologen niet aanwezig waren in het ziekenhuis, en de overlevingskansen van patiënten.

“Veel medische interventies leveren geen overlevingswinst op, en het feit dat de sterfte ook daadwerkelijk daalt bij patiënten met een hartaanval tijdens een congres roept belangrijke vragen op over de manier waarop de zorg verschilt tussen deze twee periodes,” zegt hoofdonderzoeker Anupam Jena.

Grootste cardiologieconferentie

De onderzoekers keken naar de overlevingspercentages van patiënten met een hartaanval die in het ziekenhuis waren opgenomen op of rond het moment dat ‘s werelds grootste cardiologieconferentie, het Transcatheter Cardiovascular Therapeutics Congress, plaatsvond.

In totaal overleed 15,3 procent van de patiënten die tijdens de conferentie werden opgenomen binnen 30 dagen, in vergelijking met 16,7 procent van de patiënten die op niet-conferentiedagen werden opgenomen en wél werden behandeld door de cardioloog.

Veiligere en effectievere opties

Cardiologen lijken gefixeerd te zijn op het plaatsen van stents – een procedure waarbij een klein buisje van gaas en metaal dat op een ballonnetje gemonteerd is wordt ingebracht in een verstopte slagader, waarna het ballonnetje wordt geopend – terwijl er veiligere en effectievere opties zijn, zegt Jena.

De artsen die de conferentie bijwoonden, voerden meer stentprocedures uit en waren meer gespitst op het publiceren van wetenschappelijke artikelen en het uitvoeren van klinisch onderzoek dan de collega’s die in het ziekenhuis achterbleven.

Het onderzoek is verschenen in het Journal of the American Heart Association.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
4 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Pjoter
Pjoter
3 jaren geleden

Klopt, heb all Mn hartmedicatie met vooral haar bijwerkingen , weggedaan en eet en drink alleen puur natuur, waar ik dagelijks in wandel in weer en wind.
Nu ben ik en voel ik mij als een jonge god.
Pluk me , ik ben de lente.

only you
only you
3 jaren geleden

Elke vegetatie heeft zijn eigen beschermde levensbehoud, inbreuk of invloed van buitenaf geeft alleen maar verstoring van dit ecologisch evenwicht?

Koos
Koos
3 jaren geleden

Heb je aan je hart STOP meteen met koffie en dat is geen grap!! Ik ben gewoon gestopt met koffie en voel me nu na vele jaren nog op en top gezond. Geen medicijnen meer ingenomen (wel in overleg met de huisarts doen natuurlijk.) en geen pijn meer op mijn borst gehad en eet ook op tijd knoflook zo’n paar keer per week dat houd je boed gezond.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

4
0
We lezen graag je reactie!x