Paranormaal

Oud Egyptisch standbeeld beweegt uit zichzelf

Help anderen door dit met anderen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een 4000 jaar oud Egyptisch standbeeld stelt conservatoren van het Manchester Museum voor een raadsel omdat het plotseling uit zichzelf in het rond draait.

Het artefact, dat uit 1800 voor Christus dateert, is gevonden in de graftombe van een mummie en wordt al 80 jaar in het museum bewaard.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

In de afgelopen weken ontdekten de conservatoren dat het standbeeld steeds een andere kant op wijst. Experts besloten de ruimte waar het standbeeld wordt bewaard in de gaten te houden en zagen tot hun verbazing dat de relikwie 180 graden ronddraaide zonder dat er iemand in de buurt kwam.

Vloek van de farao

Het standbeeld van Neb-Senu blijft ’s nachts op zijn plaats, maar begint overdag langzaam te roteren, aldus de Manchester Evening News. Men geloofde dat wetenschappers die de Egyptische tombes in de jaren twintig verkenden het slachtoffer werden van de vloek van de farao.

Conservator Campbell Price meent dat er een spirituele verklaring schuilt achter het roterende standbeeld. “Ik merkte op een dag dat het beeld was omgedraaid,” zei hij. “Dat vond ik vreemd omdat ik als enige de sleutel heb. Ik zette het weer op zijn plaats, maar een dag later was het opnieuw verplaatst. We maakten een time-lapsevideo die duidelijk laat zien dat het beeld roteert. Het standbeeld werd samen met de mummie in de tombe gelegd.”

Geest

“De hiërogliefen op de achterzijde van de tombe vragen om ‘brood, bier en vlees’,” ging hij verder. “In het Oude Egypte geloofde men dat het standbeeld de geest van de overledene zou kunnen overnemen. Wellicht kan de beweging op deze manier worden verklaard.”

Andere experts hebben een meer rationele verklaring. Zij stellen dat de trillingen van de voetstappen van passerende bezoekers het standbeeld doen bewegen.

Bron: Manchestereveningnews.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

44 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Remko
Remko
10 jaren geleden

Het ziet er naar uit dat hier indd. trillingen de oorzaak zijn van het roterende beeld 🙂 Ook al best wonderlijk, toch?

Ed Nissink
Ed Nissink
10 jaren geleden

Eenvoudig te controleren: zet het beeld elders en kijk of het nog steeds draait. Desnoods op een minder gladde ondergrond.

Peter
Peter
10 jaren geleden

Het zou interessant kunnen zijn om bij de positie van dat beeld eens alle frequenties te meten. Misschien zit er in de samenstelling van het beeld iets dat op een bepaalde frequentie reageert, bijvoorbeeld van een umts mast in de buurt, of misschien zelfs de draadloze alarminstallatie van de deur? Denk even aan Coral Castle. In feite is dit het “geheim” van de grote Egyptische bouwwerken. Als wij alle frequenties en hun uitwerking op materiaal konden waarnemen, dan zouden we zeggen; oh ja, logisch toch, dat dat beeld beweegt.

Blup
Blup
10 jaren geleden

Dat komt door trillingen van voetstappen? Pff, doe normaal.
Nee, het komt door een klein motortje in de voet. Het museum krijgt te weinig bezoekers en zoals je in de timelaps ziet, heel weinig mensen die interesse in die beeldjes vertonen.
Kortom, leuke reclame. Mysterie is wat mensen aantrekt.

Back to top button
44
0
We lezen graag je reactie!x