Buitenland

Karel van Wolferen onthult: Hierom moest Poetin heel vlug handelen

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

De stappen die Poetin neemt, gaan niet in tegen het internationale recht. Dat zegt emeritus hoogleraar Karel van Wolferen, hoofdredacteur van het blad Gezond Verstand, in een video-update.

“Het is zelfs zo dat artikel 51 van het Handvest van de VN het gebiedt. Als er een situatie ontstaat zoals we nu hebben, dan is niet alleen het land gerechtigd om daar iets tegen te doen, maar wordt zelfs verwacht dat het een verplichting is.”

In verschillende Oekraïense steden wordt fel gevochten, zegt Van Wolferen. Marioepol is in handen van het Azovbataljon, een nazi-eenheid waar ook veel andere huurtroepen bij zijn gekomen. Die houden de plaatselijke bevolking als het ware gevangen en gebruiken burgers als schild. Ze zijn omsingeld en de vraag is hoelang ze het uithouden.

Dat moet weg

Mensen die de stad willen verlaten, worden door de huurlingen neergeschoten. In Charkov gebeurt in feite hetzelfde, stelt Van Wolferen. “De media, die 100 procent onbetrouwbaar zijn, zullen zeggen dat de Russen hiervoor verantwoordelijk zijn.”

Poetin heeft aangekondigd dat hij Oekraïne wil denazificeren en demilitariseren. Als dat gebeurd is, trekt de Russische president zich terug, aldus de voormalig NRC-verslaggever.

De staatsgreep in 2014 in Oekraïne is tot stand gebracht door echte nazi’s. De beruchtsten maken deel uit van het Azovbataljon. Ze hebben helmen waar hakenkruisen op staan en heulen met de CIA. “Dat moet weg.”

De zittende regering gaat verdwijnen

Europa maakt het op dit moment alleen maar erger voor de plaatselijke bevolking door wapens te sturen, zegt Van Wolferen. “Dat de zittende regering gaat verdwijnen, is zeker. Dat is een zekerheid!”

Hij merkt verder op dat raketinstallaties in Roemenië en Polen werden klaargemaakt om ook kernkoppen te kunnen afvuren. “Dat gebeurde er. Daar waren ze mee bezig. Dat was één van de redenen waarom Poetin heel vlug moest handelen.”

Goede zet

Als er iemand anders op de stoel in het Kremlin had gezeten, zou diegene precies hetzelfde hebben moeten doen. “Elke Russische president zou die beslissing hebben moeten nemen,” benadrukt Van Wolferen. “Een Russische president zou het onmogelijk politiek overleven als hij zo’n gevaar niet in de kiem zou hebben gesmoord.”

“[Poetin] heeft een goede zet gedaan, want het ontmoedigt die halvegaren in Washington, waarvan men weet dat ze graag een botsing willen.”

4.6 207 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel goed?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
91 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
4 maanden geleden

Maar ja, ik ken mensen die louter het RTL nieuws geloven.

Respect voor iedereen
Respect voor iedereen
4 maanden geleden

Heeft u wellicht nieuws over de gijzeling die u gisteren is bericht, door een groep nazi’s, van ruim 60 mensen, onder wie kinderen, in school 34, Mariupol?

Rienus
Rienus
4 maanden geleden

Ik herinner me een volksvertegenwoordiging in dit land waar het serieus wordt besproken om partijen het werk onmogelijk te maken. Niet omdat er enig bewijs is dat die partijen de wet breken. Maar omdat de boodschap niet goed valt bij de partijen die denken te weten wat goed is voor ons.
Laat dat tot u doordringen.

Eric
Eric
4 maanden geleden

Dit oliedomme schapenvolk reageert precies als de vader van mijn vroegere buurjongen. Die deelde, na urenlang getreiterd te zijn door dat mislukte onopgevoede klerenkind van de overkant, een mep uit.
Zijn vader kwam naar buiten gaf zijn eigen zoontje gemakshalve maar de schuld van wat hij gezien had en sleepte hem aan zijn oren naar binnen. De hufter had echt geen zin om uit te zoeken waarom zijn zoontje die klap gaf. ‘Jij begon, ik zag het’ en verder ging zijn argumentatie niet.
In het Europa van nu zie ik zijn domheid, zijn onverstand en zijn onwil en luiheid om de ware reden te achterhalen. Bah.
Net als vroeger toen regeringen hun volk  de hongersnood indreven en hij die voedsel stal, streng gestraft werd omdat hij iets gestolen had. Want dat mocht niet?? Iets van een ander pikken! Honger zal nooit een reden kunnen worden om brood te mogen stelen, bepalen de fatsoensbandieten.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

91
0
We lezen graag je reactie!x