Buitenland

Karel van Wolferen onthult: Hierom moest Poetin heel vlug handelen

Help mee door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!

De stappen die Poetin neemt, gaan niet in tegen het internationale recht. Dat zegt emeritus hoogleraar Karel van Wolferen, hoofdredacteur van het blad Gezond Verstand, in een video-update.

“Het is zelfs zo dat artikel 51 van het Handvest van de VN het gebiedt. Als er een situatie ontstaat zoals we nu hebben, dan is niet alleen het land gerechtigd om daar iets tegen te doen, maar wordt zelfs verwacht dat het een verplichting is.”

In verschillende Oekraïense steden wordt fel gevochten, zegt Van Wolferen. Marioepol is in handen van het Azovbataljon, een nazi-eenheid waar ook veel andere huurtroepen bij zijn gekomen. Die houden de plaatselijke bevolking als het ware gevangen en gebruiken burgers als schild. Ze zijn omsingeld en de vraag is hoelang ze het uithouden.

Dat moet weg

Mensen die de stad willen verlaten, worden door de huurlingen neergeschoten. In Charkov gebeurt in feite hetzelfde, stelt Van Wolferen. “De media, die 100 procent onbetrouwbaar zijn, zullen zeggen dat de Russen hiervoor verantwoordelijk zijn.”

Poetin heeft aangekondigd dat hij Oekraïne wil denazificeren en demilitariseren. Als dat gebeurd is, trekt de Russische president zich terug, aldus de voormalig NRC-verslaggever.

De staatsgreep in 2014 in Oekraïne is tot stand gebracht door echte nazi’s. De beruchtsten maken deel uit van het Azovbataljon. Ze hebben helmen waar hakenkruisen op staan en heulen met de CIA. “Dat moet weg.”

De zittende regering gaat verdwijnen

Europa maakt het op dit moment alleen maar erger voor de plaatselijke bevolking door wapens te sturen, zegt Van Wolferen. “Dat de zittende regering gaat verdwijnen, is zeker. Dat is een zekerheid!”

Hij merkt verder op dat raketinstallaties in Roemenië en Polen werden klaargemaakt om ook kernkoppen te kunnen afvuren. “Dat gebeurde er. Daar waren ze mee bezig. Dat was één van de redenen waarom Poetin heel vlug moest handelen.”

Goede zet

Als er iemand anders op de stoel in het Kremlin had gezeten, zou diegene precies hetzelfde hebben moeten doen. “Elke Russische president zou die beslissing hebben moeten nemen,” benadrukt Van Wolferen. “Een Russische president zou het onmogelijk politiek overleven als hij zo’n gevaar niet in de kiem zou hebben gesmoord.”

“[Poetin] heeft een goede zet gedaan, want het ontmoedigt die halvegaren in Washington, waarvan men weet dat ze graag een botsing willen.”

4.6 208 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

89 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Maar ja, ik ken mensen die louter het RTL nieuws geloven.

Respect voor iedereen
Respect voor iedereen
1 jaar geleden

Heeft u wellicht nieuws over de gijzeling die u gisteren is bericht, door een groep nazi’s, van ruim 60 mensen, onder wie kinderen, in school 34, Mariupol?

Eric
Eric
1 jaar geleden

Dit oliedomme schapenvolk reageert precies als de vader van mijn vroegere buurjongen. Die deelde, na urenlang getreiterd te zijn door dat mislukte onopgevoede klerenkind van de overkant, een mep uit.
Zijn vader kwam naar buiten gaf zijn eigen zoontje gemakshalve maar de schuld van wat hij gezien had en sleepte hem aan zijn oren naar binnen. De hufter had echt geen zin om uit te zoeken waarom zijn zoontje die klap gaf. ‘Jij begon, ik zag het’ en verder ging zijn argumentatie niet.
In het Europa van nu zie ik zijn domheid, zijn onverstand en zijn onwil en luiheid om de ware reden te achterhalen. Bah.
Net als vroeger toen regeringen hun volk  de hongersnood indreven en hij die voedsel stal, streng gestraft werd omdat hij iets gestolen had. Want dat mocht niet?? Iets van een ander pikken! Honger zal nooit een reden kunnen worden om brood te mogen stelen, bepalen de fatsoensbandieten.

Leen
Leen
1 jaar geleden

Helemaal goed van Putin.
Nogmaals, de VS is steeds weer de agressor, samenwerking staat niet in hun woordenboek, zelfs niet in het Engels. Duitsland laat zich alles zeggen door de VS, bv geen nordstream 2, slim hoor 🤮

Back to top button
89
0
We lezen graag je reactie!x