Homepagina » Archeologie » Beschikten de Oude Egyptenaren over vliegtuigen?
Beschikten de Oude Egyptenaren over vliegtuigen?

Beschikten de Oude Egyptenaren over vliegtuigen?

In een graftombe in Saqqara werd in 1898 een houten voorwerp uit de 3e eeuw voor Christus aangetroffen. Archeologen dachten in eerste instantie dat het een vogel moest voorstellen.

In 1969 zag arts en egyptoloog dr. Khalil Messiha het voorwerp in een museum. Hij kwam tot de ontdekking dat het erg leek op de modelvliegtuigjes die hij als kind maakte.

Professor emeritus John H. Lienhard van de Universiteit van Houston meent dat de Oude Egyptenaren beschikten over vliegtuigen. Hij legde uit: “De andere vogels hadden poten. Deze had er geen. De andere vogels hadden beschilderde vleugels. Deze had er geen. De andere vogels hadden staartveren zoals een echte vogel. Dit vreemde houten model was voorzien van een roer. Er is een vleugelprofiel zichtbaar en ook klopt het model aerodynamisch gezien.”

Beschikten de Oude Egyptenaren over vliegtuigen?

Khalil Messiha (Wikimedia Commons)

De broer van Messiha, een vliegtuigbouwkundige, maakte een grotere versie van het model, waarmee hij kon vliegen.

Lienhard merkte op dat in de 3e eeuw voor Christus vele uitvindingen werden gedaan. Hij schreef: “Dit houten model kan niet hebben bestaan tenzij iemand met grote, lichte modellen werkte of zelfs met versies die mensen konden vervoeren.”

Martin Gregorie, die zelf zweefvliegtuigen maakt, probeerde het experiment van Messiha’s broer te herhalen, maar slaagde daar niet in. Hij zei dat het artefact zonder het stabilo, het horizontale draagvlak van een vliegtuig, onstabiel zou zijn geweest. Gregorie denkt niet dat het model werd gebruikt om vrachtvliegtuigen te maken. Hij vermoedt dat het een stuk speelgoed was.

[Epoch Times]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
KLIK HIER en zeg NEE tegen een corona-vaccinatie d.m.v. T-shirts, sweaters, mokken, etc.

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Ellen schreef:

  Als er gevlogen werd in de 3eeuw v Chr. dan hadden we dat heus teruggelezen bij de Romeinse schrijvers van die tijd of uit latere eeuwen, maar er wordt nergens melding gemaakt van vliegtuigen in de klassieke oudheid.

  10 likes
 • Dualis schreef:

  De Egyptenaren beschikte over UFO’s waarmee ze naar Mars vlogen. Ze hadden luxe vliegtuigen waarmee ze de farao’s snel vervoerden naar alle plekken in de wereld. Zelf tijdreizen behoorde tot de dagelijkse praktijk.

  2 likes
  • henk schreef:

   Was je erbij?

   10 likes
   • Raphael schreef:

    Hoe doe jij dat henk? Heb jij je leraren op school ook gevraagd of ze erbij waren als je geschiedenis hebt geleerd? En zelfs al zou je er bij geweest zijn, ben je dan zeker dat dat wat je gezien hebt een correcte waarneming is? (bijvoorbeeld 11 September 2001). Spijt mij maar dit een argument waarmee je alles kunt doodklappen. Wat is met al die kunstwerken waarop UFO´s ze zien zijn. Zijn dit geen goede argumenten. Dan informeer maar eens in het net. Waarom zijn alle grote bibliotheken in de wereld afgebrand, misschien worden we in een kunstmatig gestuurd wereldbeeld gehouden. Deze opties te overleggen zijn heel belangrijk. Zinnen als “was je erbij?” klinken wel logisch, maar een vrije geest doorziet de manipulatie hiervan direct!!

    11 likes
   • steem schreef:

    volg de serie acient aliens op history chanel

    0 likes
 • Roswell Grey schreef:

  Dit artifact is uitgebreid aan de orde geweest bij het programma Ancient Aliens van The History Channel en daarin werd ook gesteld dat model aerodynamisch wel degelijk klopt – d.w.z. het kan op de juiste schaal nagebouwd vliegen. Het probleem met het origineel is dat het er een stukje van het staartroer is afgebroken. Neem je dit niet mee, dan vliegt object niet. Plaats het roerstuk terug, dan kan dit vogeltje vliegen.

  Een bewijs voor vliegtuigen in het oude Egypte is het echter niet. Er is maar één object gevonden, dat is te mager. Het kan inderdaad een stuk speelgoed zijn geweest dat toevallig aerodynamisch was, wellicht zonder dat de maker het wist.

  17 likes
 • Bert schreef:

  Beschikten de oude Egyptenaren over vliegtuigen? Absoluut!
  Die waren van vliegtuigmaatschappij AAE: Ancient Air Egypt.

  13 likes
 • pietje schreef:

  Google eens naar tempel in Abydos dan zul je zien dat op een muur vliegtuigen, onderzeeers etc. te zien zijn en die zijn echt niet gisteren gemaakt op deze muur !

  1 likes
 • Arwijn schreef:

  De Aztheken hadden persoonsvliegtuigen. Waarom zouden de Egyptenaren niet vergelijkbare Passagiersvliegtuigen hebben gehad? Ze hadden immers ook immens grote blokken steen versleept dat wij nog steeds niet zouden kunnen nadoen met de technologie die wij nu hebben.

  4 likes
 • Silber eye schreef:

  De oude Egyptenaren wisten dat er vogels waren welke tijdens het vliegen hun pootjes intrekken en dat vogels manoeuvreren met hun staart.

  And last but not least het vermeende vliegtuigje heeft een uitgesproken vogelkop ik denk dat het kinderspeelgoed betreft of een offerande, overig sluit ik niet uit dat de Egyptenaren gebruik maakten van technieken en verplaatsingen via de middelen van hun buitenaardse vrienden/gasten.

  2 likes
 • pietje schreef:

  Cinese kees ik heb er met mijn neus voor gestaan dus……..

  1 likes
 • rogonow schreef:

  Volgens mij speelden ze graag met vliegtuigjes. A4 of een ander formaat van blad enkele keren plooien en het is klaar.

  1 likes
 • trui de pum schreef:

  ja hoor,en cleo uit alexan3 deed al de gangnamstyle….

  0 likes
 • x

  Check Also

  kaag

  Kaag smijt midden in reces met belastinggeld om oorlogen in stand te houden. ‘Intens slecht mens’

  Afgelopen maand liet Egypte weten bereid te ...

  beschaving

  Bewijs voor mysterieuze wereldomvattende beschaving die aarde beheerste? 250+ verbluffende foto’s

  Volgens Jimmy van het populaire YouTube-kanaal Bright ...

  >