Binnenland

Kartel framet boeren met voorspelbare reacties vol geveinsde verontwaardiging, deze spant misschien wel de kroon

Help mee door dit met je vrienden op je social media te delen!

Demissionair minister Piet Adema en NSC-Kamerlid Harm Holman zullen in het centrum van de belangstelling komen te staan, zei FDF-voorman Mark van den Oever terwijl hij voor brandende pallets stond.

Verkapte dreigementen, zoals dat van Van den Oever aan het adres van politici, zijn ‘niet OK’, schreef NSC-fractievoorzitter Pieter Omtzigt vervolgens op X. Hij vindt dat BBB-voorvrouw Caroline van der Plas hier afstand van had moeten nemen toen haar ernaar werd gevraagd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Was dit een verkapt dreigement? Van der Plas vindt van niet. “Ja, dan gaan we het dáár weer over hebben. We moeten het nu eens hebben over hoe we de problemen van de boeren oplossen,” zei ze in Op1.

Standaard voorspelbare reacties

Overal op X verschenen vervolgens standaard voorspelbare reacties vol geveinsde verontwaardiging en gespeelde betrokkenheid.

“Vernielen en bedreigen vergoeilijk je niet, maar veroordeel je. Dit soort acties besmeuren de grote meerderheid van fatsoenlijke boeren die zich zorgen maken over hun toekomst. Voor deze groep moet de politiek opkomen,” zei CDA-leider Henri Bontenbal.

D66-Kamerlid Jan Paternotte voegde toe: “2024: Nieuwe doelwitten, maar dezelfde dreigtaal. En wederom politici die het half vergoeilijken. Dat is niet alleen slap, het ondermijnt de vrijheid van een bestuurder als Piet Adema en van een andere volksvertegenwoordiger om zijn werk veilig te doen.”

“Het recht om te demonstreren hoort bij de democratische rechtsstaat. Het bedreigen van politici is een aanval op diezelfde rechtsstaat en dient altijd scherp te worden veroordeeld. Kennelijk is die ‘basislijn’ voor Van der Plas niet van toepassing als het om radicale boeren gaat,” stelde partijleider van GroenLinks-PvdA Frans Timmermans.

Spande misschien wel de kroon

De reactie van D66-klimaatminister Rob Jetten spande misschien wel de kroon. “Snelwegen blokkeren, brand stichten, politici intimideren, het past niet bij Nederland. Zwak dat Van der Plas dit niet veroordeelt. Boeren hebben behoefte aan duidelijkheid. Daar is politieke moed voor nodig. Hak knopen door in de formatie! Maak tempo,” zei hij zaterdagochtend.

Op dat moment stonden klimaatactivisten op het punt om de A12 in Den Haag weer te blokkeren.

Waarop PVV-leider Geert Wilders, die de boeren een warm hart toedraagt, hem toebeet: “Waar blijven alle Jettens en Timmermansen van deze wereld nu om dit snoeihard te veroordelen of is het alleen fout als het om boeren gaat?”

Jetten verwees vervolgens naar uitspraken die hij een dag ervoor in de media had gedaan. Hij vond de demonstratie van Extinction Rebellion ‘net iets te vroeg’ en ‘op de verkeerde plek’.

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 158 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

162 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Vout
Vout
2 maanden geleden

De boeren worden ECHT bedreigd, namelijk in hun voortbestaan. Doe daar eens wat aan, dan hoeven er ook geen loze dreigementen worden geuit. Want dat zijn het.

Wil
Wil
2 maanden geleden

We moeten Weer naar de Stembus.

Vout
Vout
2 maanden geleden

Nog 1 ding, als je over wilt gaan tot ECHTE actie moet je dat niet via zo’n youtube filmpje aankondigen natuurlijk maar volledig in stealth modus je plannen uitvoeren. Zo moeilijk is dat allemaal niet. Nu gaat het weer over de bedreigingen terwijl ik liever in een nieuwsartikel zou lezen dat er daadwerkelijk ‘iets’ gebeurd is. Holle vaten klinken het hardst.

Anton
Anton
2 maanden geleden

Waar blijft de solidariteitsverklaring van de politievakbond a la België….

Deze ratten moet de mond gesnoerd worden en dst heeel snel! Bah wat een verachtelijk tuig, er komt allleen maar verraad uit hun gifspuiend gewauwel.

Weg met ze!

Back to top button
162
0
We lezen graag je reactie!x