Mens en Dier

Mysterie rond plots vertrek Kuipers wordt steeds groter: al zijn tweets verwijderd

Help door dit artikel met kennissen op je socials te delen!

Vorige maand nam demissionair zorgminister Ernst Kuipers plotseling ontslag. Hij verliet voortijdig het kabinet omdat hij naar eigen zeggen een functie in het buitenland gaat vervullen. Voormalig nieuwslezeres Pia Dijkstra volgt hem op als minister.

Het plotse vertrek van Kuipers uit Den Haag is met veel geheimzinnigheid omgeven. In antwoord op Kamervragen zei premier Rutte dat hij verder geen mededelingen heeft gedaan over de precieze functie, terwijl hij later tegenover de pers zei dat ‘het zou kunnen dat Ernst Kuipers mij aan de telefoon verteld heeft wat zijn volgende baan is’.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

D66-leider Rob Jetten zei over de nieuwe baan van Kuipers: ‘Die is in zicht’. Jetten wilde niet ingaan op de vraag of hij zelf wel op de hoogte is van de nieuwe baan.

Omkleed met geheimzinnigheid

De oud-minister leed twee keer in één maand tijd bij de rechter een nederlaag. Op 11 januari vernietigde de bestuursrechter zijn besluit om de kinderhartchirurgie te concentreren van vier naar twee centra. Zijn besluit was onzorgvuldig en onevenwichtig, oordeelde de rechter.

Op 30 januari haalde het College van Beroep voor het Bedrijfsleven een streep door zijn plan om de opleidingsplaatsen voor specialisten anders te verdelen. Hij is zijn boekje te buiten gegaan, zei de rechter.

Het onverwachte vertrek, omkleed met geheimzinnigheid, wekt de indruk dat Kuipers de publieke vernedering voor heeft willen zijn, schrijft Bart Kiers voor Zorgvisie.

Account helemaal leeggemaakt

Als klap op de vuurpijl zijn ook alle tweets van zijn X-account verwijderd. Het account is helemaal leeggemaakt.

“Ooit eerder meegemaakt?” vraagt neuroloog Jan Bonte. “Minister plotseling weg. Maar dan ook meer weg dan ik ooit had kunnen wensen en meer dan ik ooit had durven dromen. Account volledig leeggemaakt. Alleen het profiel staat er nog. Ik ben benieuwd hoelang nog. Het lijkt wel of het de bedoeling is dat we Ernst zo snel mogelijk moeten vergeten. Waarom?”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 265 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

186 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
21 dagen geleden

Of hij heeft vakantie in GITMO….

Paulien
Paulien
21 dagen geleden

Als het schip zinkt …

Nowhere to be found.
Nowhere to be found.
21 dagen geleden

Misschien is hij op vakantie in Gitmo.

J.Eland
J.Eland
21 dagen geleden

Deze misdadiger kiest het hazenpad.

Back to top button
186
0
We lezen graag je reactie!x