Buitenland

We zijn keihard voorgelogen over Syrië. Kijk wat Carla Ortiz heeft vastgelegd

Help anderen door deze informatie met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Boliviaanse actrice Carla Ortiz was in de Syrische stad Aleppo tijdens de oorlog. In een interview met de American Herald Tribune zegt ze dat er vanuit het Westen een desinformatiecampagne werd gevoerd tegen de Syrische regering en het Syrische volk.

“Wij, het Westen, hebben Syrië gebombardeerd, en negeerden daarbij de humanitaire ramp die we zelf hebben veroorzaakt,” zei ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Ons beleid in het Westen is gericht op regimeverandering en om die reden zijn we terreurgroepen gaan steunen,” vervolgde ze.

Pal naast

“Aleppo stond niet in brand!” benadrukte Ortiz. “Aleppo werd bevrijd uit de handen van al-Nusra en andere extremistische groeperingen.”

Ze is ook in verschillende trainingscentra en hoofdkwartieren van de Witte Helmen geweest.

“Die bevonden zich iedere keer pal naast de hoofdkwartieren van terreurorganisaties,” merkte ze op.

In sommige gevallen deelden de Witte Helmen en terreurgroepen zelfs ruimtes, aldus Ortiz.

Gelinkt aan terreurgroepen

Eén trainingscentrum van de ‘hulporganisatie’ bevond zich in de wijk waar ook Al Qaida-leiders woonden.

“De Witte Helmen zijn gelinkt aan terreurgroepen,” zei de actrice.

“Burgers waar ik mee gesproken heb zeiden dat velen van hen militanten zijn, wapens bij zich dragen en betrokken zijn geweest bij terreurdaden,” voegde ze toe.

In de media worden de claims van Ortiz afgedaan als verzinsels en complottheorieën.

Voorgelogen

“Ik zeg gewoon wat ik met mijn eigen ogen heb gezien en deel wat de vele slachtoffers en lokale bewoners me hebben verteld,” reageerde ze.

“We zijn voorgelogen!”

Ze wees er verder op dat honderdduizenden Syriërs inmiddels weer terug naar huis zijn gekeerd en dat er elke dag vele honderden het land binnendruppelen.

Bekijk ook de onderstaande video’s van Ortiz:
[American Herald Tribune]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

9 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
5 jaren geleden

Heel de Arabische Lente waar Syrië ook een doel van was kwam uit de koker van de NATO en Israël. Zo doorzichtig dat het haast niet voor te stellen is dat er mensen zijn die de leugens en propaganda van de mainstream geloven.
Net als de financiële crisis die begon met zogenaamd een inval bij een Goldman bank in NY. Voor een fraude van 60 miljoen dollar werden wij op een zondagavond opeens met dit bericht via het afschuwelijke NOS journaal geconfronteerd. Een week later was je huis opeens een ton minder waard, Hoe bedoelt u doorzichtig?
Ook de aftrap van de AL, demonstraties in Tunies en de hele wereldpers was erbij. Een maand later was Khadaffi plat gebombardeerd en konden de legerspullen van de Khadaffi-clan getransporteerd worden richting Syrië en daar was opeens ISIS, de nieuwe vijand van het Westen. Hoe bedoelt u doorzichtig?
Dat NATO aan oorlogsvoering doet is logisch want het is een oorlogsmachine maar de grootste schande is dat de zogenaamde pers de waarheid niet durft te publiceren en dat houdt in dat we in een dictatuur leven.

Gezinusk
Gezinusk
5 jaren geleden

Bad van Stapelberg,

Het was inderdaad te doorzichtig. Te mooi om waar te zijn en hierbij werd de Main Stream Media grootschalig ingezet om de wereld te manipuleren. Zo wijzen ze voor demonstraties speciale vakken aan en dan het liefst op locaties waar geen camera’s van het nieuws te vinden zijn. De bevolking er weinig tot niks van mee krijgt. Met conflicten als in Syrië zou je denken dat het verstandiger is om het zelfde te doen door zo veel mogelijk narigheid in de kiem smoren, er niks over te filmen en berichten. Om vervolgens het conflict intern op te lossen maar dat was niet de bedoeling.

Iedereen werd jarenlang dagelijks op de hoogte gehouden van allerlei gruwelijkheden in Syrië. De extremistische beweging ISIS was de blikvanger en zorgde er tegelijkertijd voor dat veel andere extremisten zich aangetrokken voelde en van heinde en ver overkwamen om voor de zaak mee te vechten. Het liefst werd er over martelpraktijken bericht en allerlei andere narigheid zoals dat van kinderen. Dat werkt het beste om de wereld in beweging te krijgen om er wat aan te doen. Het kwam de westerse oligarchen goed uit omtrent hun geopolitieke belangen in Syrië, speciaal de controle over olie en het gas.

eksegese
eksegese
5 jaren geleden

Zeer frustrerend dat onze overheid daar ook gewoon aan meedoet. En niet zo’n beetje ook. Smerige huichelaars !

ChiXiStigma
ChiXiStigma
5 jaren geleden

Precies mevrouw Ortiz, blijf lekker daar in dat geweldige land.
Meneer Rutte, vluchtenlingenbeleid is niet meer nodig, ze komen niet meer, het is daar fantastisch.
Wel vreemd dat de vluchtelingen die ik spreek een ander verhaal hebben, maar dat zal wel aan hun liggen.

Back to top button
9
0
We lezen graag je reactie!x