Gezondheid

Achtergehouden studie bewijst dat homeopathie werkt. Er wordt een heel vies spelletje gespeeld

Help door deze info met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Gezondheidsgroepen voeren campagne voor het vrijgeven van een achtergehouden wetenschappelijk rapport dat bewijst dat homeopathie werkt bij tal van gezondheidsproblemen.

Het rapport werd nooit gepubliceerd en vervangen door een nieuwe overzichtsstudie die tot de conclusie leidde dat homeopathie niet effectief was en dat de eventuele voordelen uitsluitend te wijten waren aan het placebo-effect.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Er zijn geen aandoeningen waarvoor betrouwbaar bewijs is gevonden dat homeopathie effectief is,” concludeerde de National Health and Medical Research Council (NHMRC) in een tweede review, die in 2015 werd gepubliceerd.

Onder de indruk

Een eerste overzichtsstudie, in opdracht van dezelfde gezondheidsraad in 2012, was juist gunstig voor de homeopathie.

Het evaluatieproces voor de eerste beoordeling was wetenschappelijk en gedegen, aldus Fred Mendelsohn, een lid van de NHMRC-commissie van experts die toezicht hield op de procedure.

“Ik ben onder de indruk van de striktheid, grondigheid en systematische benadering van deze overzichtsstudie. Er is veel hoogwaardig onderzoek in deze analyse verwerkt en de resultaten worden op een systematische, onpartijdige en overtuigende manier gepresenteerd,” zei hij.

Buiten beschouwing

De eerste review werd uitgevoerd door onderzoekers van een Australische universiteit, maar een consultingbedrijf, OptumInsight, kreeg de opdracht om de tweede overzichtsstudie uit te voeren.

De wetenschappelijke lat werd daarbij veel hoger gelegd, met criteria waaraan zelfs geneesmiddelentrials niet hoeven te voldoen.

Zo werden 171 onderzoeken die aantoonden dat homeopathie effectief was, buiten beschouwing gelaten.

Dringend

Een groep van homeopaten in Australië pleit voor een onafhankelijke beoordeling en wil dat de NHMRC opmerkingen over vermeend wetenschappelijk wangedrag, procedurefouten, vooringenomenheid en belangenverstrengeling verantwoordt.

En de resultaten van de eerste review dienen dringend gepubliceerd te worden.

[Medisch Dossier]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
5 jaren geleden

Natuurlijk wordt er een vies spelletje gespeeld al jaren, de mensheid is er nog niet aan toe en de overheden doen er aan mee….Op dit moment is de maffia farma de grootverdiener, het is weerzinwekkend om medicijnen extreem te verhogen, zonder straffen ook nog…. voorbeeld vanmorgen http://www.hln.be. En nog walgelijker experiment in Florida , jong bloed voor ouderen om langer gezond te blijven, goed het kost wat…..www.Angel-Wings.nl. Ook vandaag.
Wat heeft dit met homeopathie te maken……Er zit nog geen verdien model op… Er zijn genoeg mensen die er gebruik van maken , net als alle andere natuurlijke discipline’s bij de een helpt het bij een ander slaat het niet aan…..Over homeopathie en de werking ervan ga ik nooit in discussie dat leidt meestal nergens toe……Hetis een kwestie van tijd, ooit wordt de geneeskunst complementair er zijn al genoeg aanwijzingen voor…… Nu leven we nog in de grote graai cultuur……

rob
rob
5 jaren geleden

In oude tijden of Vroeger waren het heksen die zich bezig hielden met homeopathie, en waren de kerkvorsten de geneesheren,en mocht men de heksen niet geloven,nu zijn het de medicinale geneesheren [de medicinale heersers] die homeopathie afwijzen en men mag deze niet geloven .[.het woordje heks word niet meer uitgedrukt in deze tijd] het medicinale heeft fundamenten van de kerkvorsten over genomen maar dan op het geneesvlak van en op medicinale wijzen..Vroeger in oude tijden werden kerkvorsten gezien als geneesheren met in hun geloofde bedachte medicijn , Geloof, nu in deze tijd wil men laten [het volk] geloven door met medicijnen, dat het medicijn de kracht heeft om te genezen, en dat zal altijd wel enigszins waar zijn ,[kan zo maar ook een placebo effect zijn ] maar dat geld voor geloof ook dat het enigszins geneest, [kan ook zo maar een placebo effect zijn ]Homeopathie word afgewezen als middel voor genezing,net als de heksen die werden vervolgt zit er nog steeds elementen verborgen in met het huidige denkwijze die nu circuleert en men probeert de kracht ervan te ontkennen door de huidige van de heersers van de medicatie farmaceutische Macht ,zij hebben de plaats ingenomen of overgenomen en de elementen zijn van de vroegere heersers nog steeds aanwezig ,alleen verpakt in een ander jasje ,het oude werkt niet meer zo in deze tijd, homeopathie is een kruidenbasis die in de natuur word gevonden en is altijd beter dan het huidige medicinale bedachten medicijn ,er zit wel sporen van de natuur in aanwezig maar en word er veel mee gesjoemeld door de farma..en waarom sjoemelt ze ermee ,om de homeopathie op een Natuurlijk wijze af te wijzen weten ze als dat door mensen [het volk] word gelooft, een ieder in staat is om op een natuurlijk wijze het in de natuur te vinden ..en DAT mag niet..

Rob
Rob
5 jaren geleden

Ik had de ziekte van lyme opgelopen en kon niet meer lopen of slapen van de pijn.
Louter door het kopen van een blender ben ik gember, knoflook en wortelsap gaan drinken daarnaast heb ik een fles kaardeboltinctuur gekocht.
Binnen een week was ik helemaal vrij van klachten.

Louise
Louise
5 jaren geleden

@ Rob goed van je dat je op zoek bent gegaan….
Kaardebol wordt veel in de T.M.C traditionele Chinese geneeskunst gebruikt en werkt op diverse klachten…
De kracht van Kaardebol http://www.deelbewust.com
http://www.sohf.nl

Back to top button
21
0
We lezen graag je reactie!x