Homepagina » Gezondheid » Achtergehouden studie bewijst dat homeopathie werkt. Er wordt een heel vies spelletje gespeeld
Achtergehouden studie bewijst dat homeopathie werkt. Er wordt een heel vies spelletje gespeeld

Achtergehouden studie bewijst dat homeopathie werkt. Er wordt een heel vies spelletje gespeeld

Gezondheidsgroepen voeren campagne voor het vrijgeven van een achtergehouden wetenschappelijk rapport dat bewijst dat homeopathie werkt bij tal van gezondheidsproblemen.

Het rapport werd nooit gepubliceerd en vervangen door een nieuwe overzichtsstudie die tot de conclusie leidde dat homeopathie niet effectief was en dat de eventuele voordelen uitsluitend te wijten waren aan het placebo-effect.

“Er zijn geen aandoeningen waarvoor betrouwbaar bewijs is gevonden dat homeopathie effectief is,” concludeerde de National Health and Medical Research Council (NHMRC) in een tweede review, die in 2015 werd gepubliceerd.

Onder de indruk

Een eerste overzichtsstudie, in opdracht van dezelfde gezondheidsraad in 2012, was juist gunstig voor de homeopathie.

Het evaluatieproces voor de eerste beoordeling was wetenschappelijk en gedegen, aldus Fred Mendelsohn, een lid van de NHMRC-commissie van experts die toezicht hield op de procedure.

“Ik ben onder de indruk van de striktheid, grondigheid en systematische benadering van deze overzichtsstudie. Er is veel hoogwaardig onderzoek in deze analyse verwerkt en de resultaten worden op een systematische, onpartijdige en overtuigende manier gepresenteerd,” zei hij.

Buiten beschouwing

De eerste review werd uitgevoerd door onderzoekers van een Australische universiteit, maar een consultingbedrijf, OptumInsight, kreeg de opdracht om de tweede overzichtsstudie uit te voeren.

De wetenschappelijke lat werd daarbij veel hoger gelegd, met criteria waaraan zelfs geneesmiddelentrials niet hoeven te voldoen.

Zo werden 171 onderzoeken die aantoonden dat homeopathie effectief was, buiten beschouwing gelaten.

Dringend

Een groep van homeopaten in Australië pleit voor een onafhankelijke beoordeling en wil dat de NHMRC opmerkingen over vermeend wetenschappelijk wangedrag, procedurefouten, vooringenomenheid en belangenverstrengeling verantwoordt.

En de resultaten van de eerste review dienen dringend gepubliceerd te worden.

[Medisch Dossier]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
21 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Louise
Louise
1 jaar geleden

Natuurlijk wordt er een vies spelletje gespeeld al jaren, de mensheid is er nog niet aan toe en de overheden doen er aan mee….Op dit moment is de maffia farma de grootverdiener, het is weerzinwekkend om medicijnen extreem te verhogen, zonder straffen ook nog…. voorbeeld vanmorgen http://www.hln.be. En nog walgelijker experiment in Florida , jong bloed voor ouderen om langer gezond te blijven, goed het kost wat…..www.Angel-Wings.nl. Ook vandaag.
Wat heeft dit met homeopathie te maken……Er zit nog geen verdien model op… Er zijn genoeg mensen die er gebruik van maken , net als alle andere natuurlijke discipline’s bij de een helpt het bij een ander slaat het niet aan…..Over homeopathie en de werking ervan ga ik nooit in discussie dat leidt meestal nergens toe……Hetis een kwestie van tijd, ooit wordt de geneeskunst complementair er zijn al genoeg aanwijzingen voor…… Nu leven we nog in de grote graai cultuur……

Bas van Shie
Bas van Shie
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

Je kan je afvragen waar een overheid zich mee bemoeid, als iets dat door geïnspireerde mensen ontwikkelt is en door opgeleide mensen word toegepast en waar duizenden mensen baat bij hebben verboden word.

De overheid bestaat steeds meer uit mensen die daar niet voor het volk zitten, en maar al te graag naar “bepaalde” lobbyisten luisteren.

Officieel zijner zijn drie groepen van belangenbehartigers/lobbyisten:

Medewerkers van public affairs en public relations bureaus
Vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties/brancheverenigingen/koepels
En vertegenwoordigers van gemeentes en provincies.

Maar kom op zeg, waar is de zelfreinigende werking binnen de politiek gebleven?

Louise
Louise
Reactie op  Bas van Shie
1 jaar geleden

Dat is @Bas van Shie het grote probleem van nu.. politiek niet zelfreinigend , geen kritisch denkvermogen ,visie loos en sociale denkvermogen .. Het is een egotrippend stel onbenullen die graag goed willen verdienen, en zich nergens voor schamen.
Het is totale waanzin dat zij die farma niet kunnen corrigeren , belachelijke prijzen van medicijnen en de tekorten….
Tot overmaat van ramp proberen ze de natuurmiddelen te boycotten..
Op Alle natuurmiddelen op de site staat tegenwoordig ,,,mag niet vermeld worden waar het voor dient omdat het niet bewezen is,,,,Kleuters, je kunt t allemaal zo opzoeken……..

Frans2
Frans2
Reactie op  Louise
1 jaar geleden

[ Wat heeft dit met homeopathie te maken……Er zit nog geen verdien model op… ]
Hoe bedoel je dat? Boiron heeft immers een omzet van 300 miljoen euro.

rob
rob
1 jaar geleden

In oude tijden of Vroeger waren het heksen die zich bezig hielden met homeopathie, en waren de kerkvorsten de geneesheren,en mocht men de heksen niet geloven,nu zijn het de medicinale geneesheren [de medicinale heersers] die homeopathie afwijzen en men mag deze niet geloven .[.het woordje heks word niet meer uitgedrukt in deze tijd] het medicinale heeft fundamenten van de kerkvorsten over genomen maar dan op het geneesvlak van en op medicinale wijzen..Vroeger in oude tijden werden kerkvorsten gezien als geneesheren met in hun geloofde bedachte medicijn , Geloof, nu in deze tijd wil men laten [het volk] geloven door met medicijnen, dat het medicijn de kracht heeft om te genezen, en dat zal altijd wel enigszins waar zijn ,[kan zo maar ook een placebo effect zijn ] maar dat geld voor geloof ook dat het enigszins geneest, [kan ook zo maar een placebo effect zijn ]Homeopathie word afgewezen als middel voor genezing,net als de heksen die werden vervolgt zit er nog steeds elementen verborgen in met het huidige denkwijze die nu circuleert en men probeert de kracht ervan te ontkennen door de huidige van de heersers van de medicatie farmaceutische Macht ,zij hebben de plaats ingenomen of overgenomen en de elementen zijn van de vroegere heersers nog steeds aanwezig ,alleen verpakt in een ander jasje ,het oude werkt niet meer zo in deze tijd, homeopathie is een kruidenbasis die in de natuur word gevonden en is altijd beter dan het huidige medicinale bedachten medicijn ,er zit wel sporen van de natuur in aanwezig maar en word er veel mee gesjoemeld door de farma..en waarom sjoemelt ze ermee ,om de homeopathie op een Natuurlijk wijze af te wijzen weten ze als dat door mensen [het volk] word gelooft, een ieder in staat is om op een natuurlijk wijze het in de natuur te vinden ..en DAT mag niet..

Rob
Rob
1 jaar geleden

Ik had de ziekte van lyme opgelopen en kon niet meer lopen of slapen van de pijn.
Louter door het kopen van een blender ben ik gember, knoflook en wortelsap gaan drinken daarnaast heb ik een fles kaardeboltinctuur gekocht.
Binnen een week was ik helemaal vrij van klachten.

henk groenewegen
henk groenewegen
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

en de relatie met homeopathie is???????

vladi
vladi
Reactie op  henk groenewegen
1 jaar geleden

dat het geen synthetisch vergif van pharma is?

fff

Marie
Marie
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Rob, Waar bestel je die kaardeboltinctuur/welk merk gebruik je? Bij voorbaat dank voor je antwoord.

Dolex
Dolex
Reactie op  Rob
1 jaar geleden

Mooi, maar wat heeft het met homeopathie te maken?
Klinkt meer als fythotherapie.

Louise
Louise
1 jaar geleden

@ Rob goed van je dat je op zoek bent gegaan….
Kaardebol wordt veel in de T.M.C traditionele Chinese geneeskunst gebruikt en werkt op diverse klachten…
De kracht van Kaardebol http://www.deelbewust.com
http://www.sohf.nl

Rosalie
Rosalie
1 jaar geleden

Rob,bedankt voor je recept tegen Lyme.

Wat betreft de homeopathie of het wel of niet werkt, het bewijs is dat het bij dieren werkt.

jac
jac
1 jaar geleden

@ Rob

Kun jij mij laten weten, in welke verhoudingen
jij deze groentes mixt.
Zelf heb ik met knoflook enorm veel wonden en ontstekingen
kunnen laten genezen, ook bij dieren, waar dierenartsen al de meest
uiteenlopende , dure,medicijnen hadden gebruikt, die dus niet werkten.
Ook CBD-olie kan voor sommigen heel veel doen.
Bij voorbaat dank

Gr Jac.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Farmaceutische maffia bepaalt wat politici zeggen en moeten doen. Samen met bankiers hebben we het hier over de grootste misdadigers ter wereld. Het zoveelste bewijs dat we hier niet in een democratie leven maar een pure dictatuur.

eksegese
eksegese
Reactie op  Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

En zo is het @Bas van Stapelberg, dat moesten nog veel meer mensen goed beseffen ! Ze liegen, bedriegen en houden cruciale informatie gewoon achter als die niet in hun criminele kraam te pas komt.

Gijs
Gijs
1 jaar geleden

Wij, de gewone mensen worden op alle gebieden (financiële instanties , voedsel genetische manipulatie, gezondheidszorg, stralingsgevaren, etc ) bij de neus genomen.
Steeds weer blijkt het en dat doet behoorlijk “zeer”.
De geloofwaardigheid van die grote bedrijven en/of instantie is door het omarmen van de zaligverklaarde verdienmodelen behoorlijk omzeep geholpen. De politiek hoor je niet, zij moet in het straatje lopen. Ja nu voor de verkiezingen springt men uit de band, bang, bang zijn ze. Maar letop verkiezingen voorbij is alles weer vergeten. Laatst de kreet, ik meen over de asiel kinderen, staat niet in het regeerakkoord, maar waar stond het plan de dividendbelasting dan mijne heren!
Gezondheid en wijsheid toegewenst

andere rob
andere rob
1 jaar geleden

Ik ken een manegehouder die zijn paarden behandeld met homeopatische middelen.
Niet alleen goedkoper maar zeker zo effectief. Dus niet alleen in gebruik ten behoeve van de mens.
Dieren hebben geen mening over wat ze toegediend krijgen dus van placebo is absoluut geen sprake.
Het feit dat de overheid dit links, of liever gezegd rechts laat liggen is uiteraard precies omdat de regering niet het uiterste besluitsorgaan is maar de corporaties. Tevens de reden waarom banken nog steeds kunnen doorgaan met hun criminele praktijken. Het zooitje wat er nu zit dankzij de stemmen die kunnen worden nageteld en waarvan ik mij afvraag wat daarvan nog het democratische gehalte is, dansen zichtbaar naar de pijpen van het grote bedrijfsleven.

andere rob
andere rob
1 jaar geleden

Foutje: de stemmen kunnen NIET worden nageteld en vinden plaats achter gesloten deuren en kunnen de uitslag laten uitvallen naar wat op dat moment wenselijk is. Vandaar dat we nu al voor de zoveelste keer opgescheept zitten met een rechtse kliek die deel uitmaakt van de internationale ‘deep state’.

Frans2
Frans2
Reactie op  andere rob
1 jaar geleden

[ de stemmen kunnen NIET worden nageteld en vinden plaats achter gesloten deuren ]
Over welke verkiezingen heb je het?
In Nederland kunnen hertellingen gewoon plaatsvinden en zijn openbaar.

https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/tweede-kamer/uitslagen/hertelling-en-herstemming
https://www.rtvutrecht.nl/nieuws/1855891/fout-ontdekt-bij-hertelling-stemmen-leerdam-raadslid-van-der-leest-verliest-plek.html
https://www.kiesraad.nl/verkiezingen/gemeenteraden/uitslagen/stemmen-tellen

brg
brg
Reactie op  Frans2
1 jaar geleden

Ik leef in een multidimensionale parallelle wereld

x

Check Also

australië

Australië kondigt komst digitaal vaccinatiecertificaat aan

Tijdens een vliegreis naar Australië moet je ...

australische

Australische minister zegt ‘Nieuwe Wereldorde’ in plaats van ‘Covid’

De minister van Volksgezondheid van de Australische ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

21
0
We lezen graag je reactie!x