Paranormaal

Gerard Croiset: een paranormaal fenomeen dat over de hele wereld vermissingszaken oploste

Help anderen door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Hij was wereldberoemd en werd geconsulteerd door alle rangen en standen. Magnetiseur en helderziende Gerard Croiset (1909-1980).

Hij wilde de wereld overtuigen van zijn gaven. Hij wilde de wereld laten zien wat hij kon en ook meer over zijn gaven te weten komen.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Dochter Nannie Veerman-Croiset documenteerde alles. Zij trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van haar vader en hielp hem als magnetiseur. Haar broers hadden dan de filmcamera in de hand.

Stapelden zich op
Gerard Croiset: een paranormaal fenomeen dat over de hele wereld vermissingszaken oploste
Gerard Croiset (Wikicommons)

Op films is te zien hoe hij patiënten met polio of reuma behandelt. Dossiers van vermissingszaken over de hele wereld waaraan hij meegeholpen had.

Na de Tweede Wereldoorlog werkte Croiset samen met professor Wilhelm Tenhaeff, bijzonder hoogleraar in de parapsychologie en verbonden aan de Universiteit van Utrecht.

Ze werkten samen met artsen en rechercheteams van over de hele wereld. De publicaties en krantenberichten stapelden zich op.

Talloze vermissingen

Croiset was wereldberoemd. Als paranormaal genezer ontving hij in zijn praktijk in Utrecht dagelijks 80 tot 120 mensen met onverklaarbaar geachte klachten als verlamming of een neurologische aandoening.

Hij verwierf internationale bekendheid als paragnost die werd ingezet bij talloze vermissingen in binnen- en buitenland.

Zo werd een jongetje uit Velsen in 1953 na aanwijzingen van Croiset op de voorziene locatie uit het water gevist.

Meest exacte vorm

In Japan wist hij onder het oog van de nationale tv in 1976 de vindplaats van een meisje juist te voorspellen.

Zijn hele archief verdween na zijn dood in een kelder. Tientallen jaren later werd het overgedragen aan het Johan Borgman Fonds, die het inmiddels heeft geïndexeerd.

“Eigenlijk is parapsychologie de meest exacte vorm van psychologie,” aldus Wim Kramer, directeur van het fonds.

Westerse, christelijke paradigma

Het onderzoek naar parapsychologie nam in de jaren dertig een vlucht toen aan de Duke University in North Carolina een parapsychologisch laboratorium begon.

Vanaf de jaren tachtig begon de wetenschap zich echter tegen de parapsychologie te keren.

“God mag je wel onderzoeken, maar niet het idee dat er meerdere goden bestaan. Of dat je met overledenen kunt communiceren,” zei Kramer.

Onderzoek moet passen in het westerse, christelijke paradigma.

Gerard Croiset: een paranormaal fenomeen in ‘Andere Tijden’, zaterdag 15 april om 21.20 uur op NPO2.

5 2 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hans
Hans
7 jaren geleden

Tja een fenomeen , was een goede .

exegese
exegese
7 jaren geleden

Als iemand toegang heeft tot de vierde dimensie gaat er een wereld van mogelijkheden open, dat is echter niet de bedoeling van de illuminatie. Mensen mogen niet verder dan de derde, anders komt hun machtspositie ernstig in gevaar, anders gezegd dan is het pakken, zakken en verkopen met de illuminatie.

lichtwezen
lichtwezen
7 jaren geleden

“God mag je wel onderzoeken, maar niet het idee dat er meerdere goden bestaan. Of dat je met overledenen kunt communiceren,” zei Kramer.
Onderzoek moet passen in het westerse, christelijke paradigma.”

Bovenstaande komt van de Occulte westerse broederschappen van de Linkerhand of het Kwade .

Er zijn vele Goden , vele engelenhiërarchiën en vele bovenaardse wezens en elementaire Wezens leert ons de eerlijke geesteswetenschap .

Louise
Louise
7 jaren geleden

Dank je wel Robin voor de tip……ik heb net even gekeken, tja wordt nog steeds een beetje gereageerd als iets wat eigenlijk niet veel voorstelde ,ten onrechte…….want het publiek wil wel,die praktyken zaten vroeger overvol en in achterkamertjes………..Ik had een grootvader die aan spiritisme deed,jawel allemaal geheimzinnig………maar als klein meisje heb ik veel geleerd en m’n moeder kon er ook wat van,dus tja dat ik t ook kan is niet vreemd……Het is onze westerse wereld die er niet mee om kan gaan……..die willen bewijzen en wetenschap…. Persoonlijk heb ik nooit de behoefte gehad om te bewijzen, ik ben wie ik ben……..maar toch is het jammer, want uiteindelijk is het een deel van ons zelf, de een wat meer ontwikkeld dan de ander,maar het zit in ons,dus waarom zou je nou net dat gedeelte moeten bewijzen, we hebben nog een lange weg te gaan………..

Back to top button
16
0
We lezen graag je reactie!x