Homepagina » Paranormaal » Gerard Croiset: een paranormaal fenomeen dat over de hele wereld vermissingszaken oploste
Gerard Croiset: een paranormaal fenomeen dat over de hele wereld vermissingszaken oploste

Gerard Croiset: een paranormaal fenomeen dat over de hele wereld vermissingszaken oploste

Hij was wereldberoemd en werd geconsulteerd door alle rangen en standen. Magnetiseur en helderziende Gerard Croiset (1909-1980).

Hij wilde de wereld overtuigen van zijn gaven. Hij wilde de wereld laten zien wat hij kon en ook meer over zijn gaven te weten komen.

Dochter Nannie Veerman-Croiset documenteerde alles. Zij trad al op jonge leeftijd in de voetsporen van haar vader en hielp hem als magnetiseur. Haar broers hadden dan de filmcamera in de hand.

Stapelden zich op
Gerard Croiset: een paranormaal fenomeen dat over de hele wereld vermissingszaken oploste

Gerard Croiset (Wikicommons)

Op films is te zien hoe hij patiënten met polio of reuma behandelt. Dossiers van vermissingszaken over de hele wereld waaraan hij meegeholpen had.

Na de Tweede Wereldoorlog werkte Croiset samen met professor Wilhelm Tenhaeff, bijzonder hoogleraar in de parapsychologie en verbonden aan de Universiteit van Utrecht.

Ze werkten samen met artsen en rechercheteams van over de hele wereld. De publicaties en krantenberichten stapelden zich op.

Talloze vermissingen

Croiset was wereldberoemd. Als paranormaal genezer ontving hij in zijn praktijk in Utrecht dagelijks 80 tot 120 mensen met onverklaarbaar geachte klachten als verlamming of een neurologische aandoening.

Hij verwierf internationale bekendheid als paragnost die werd ingezet bij talloze vermissingen in binnen- en buitenland.

Zo werd een jongetje uit Velsen in 1953 na aanwijzingen van Croiset op de voorziene locatie uit het water gevist.

Meest exacte vorm

In Japan wist hij onder het oog van de nationale tv in 1976 de vindplaats van een meisje juist te voorspellen.

Zijn hele archief verdween na zijn dood in een kelder. Tientallen jaren later werd het overgedragen aan het Johan Borgman Fonds, die het inmiddels heeft geïndexeerd.

“Eigenlijk is parapsychologie de meest exacte vorm van psychologie,” aldus Wim Kramer, directeur van het fonds.

Westerse, christelijke paradigma

Het onderzoek naar parapsychologie nam in de jaren dertig een vlucht toen aan de Duke University in North Carolina een parapsychologisch laboratorium begon.

Vanaf de jaren tachtig begon de wetenschap zich echter tegen de parapsychologie te keren.

“God mag je wel onderzoeken, maar niet het idee dat er meerdere goden bestaan. Of dat je met overledenen kunt communiceren,” zei Kramer.

Onderzoek moet passen in het westerse, christelijke paradigma.

Gerard Croiset: een paranormaal fenomeen in ‘Andere Tijden’, zaterdag 15 april om 21.20 uur op NPO2.Vind je dit waardevol? Klik dan hieronder om te delen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

16 reacties

 1. Als iemand toegang heeft tot de vierde dimensie gaat er een wereld van mogelijkheden open, dat is echter niet de bedoeling van de illuminatie. Mensen mogen niet verder dan de derde, anders komt hun machtspositie ernstig in gevaar, anders gezegd dan is het pakken, zakken en verkopen met de illuminatie.

  7 likes
  • @ Exegese

   Sarah adams, over het multi dimensionale aspect. Wat alle organische wezens zijn van nature.

   https://www.youtube.com/watch?v=fQXZAOBHIKE

   0 likes
   • Erg interessante film inderdaad @johan. Ze schetst zeer treffend de onzichtbare wereld die oorlog voert met ons bewustzijn, ons welzijn om zich te voeden met de negatieve energie die daarbij vrijkomt. De negatieve krachten die ons bij onze kennis en macht vandaan moeten houden om ons eeuwig gevangen te houden in hun negativiteit. Kijk om je heen en aanschouw het bewijs dat de ellende nooit ophoudt en alleen maar groeit in omvang. Zodra er verbetering in zicht komt wordt het onmiddellijk teniet gedaan met oorlog, criminaliteit en uitbuiterij. En het ergste is nog dat ons op verdienstelijke wijze wijsgemaakt wordt dat het in de aard van de mens ligt en dus onze eigen schuld. Het wordt tijd dat mensen in gaan zien dat ze bedonderd, vermoord, verkracht en uitgebuit worden en dat we daar gezamenlijk makkelijk een eind aan kunnen maken door het te zien en er gewoon weg niet meer aan mee te werken. Dat is alles wat er nodig is.

    4 likes
 2. De andere kant van dit verhaal: http://skepsis.nl/croiset/

  3 likes
  • Echt waar? Scepsis?
   De meest onbetrouwbare immer cynische zichzelf in stand houdende organisatie ooit..
   sorry hoor

   1 likes
   • Echt waar? NOS/NTR – Andere Tijden?
    De meest onbetrouwbare immer cynische zichzelf in stand houdende staatsomroep ooit? Normaal gesproken kan de MSM NOS ook geen goed doen, maar dit keer zien we dat door de vingers?

    2 likes
    • Ook waar. Maar Skepsis is zo mogelijk nog erger; die verstoppen het niet eens…. alhoewel; subtiel indoctrinerende berichtgeving is eigenlijk ook niet wat..
     Vind het alleen zo jammer dat mensen niet open staan voor dit soort zaken; het leven is zoveel mooier met, i.p.v. zonder een spiritueel besef. Je kunt er veel troost en steun uit halen.
     Maar goed; ieder volgt zijn eigen waarheid.. zolang het maar JOUW waarheid is.
     Suc6 met Skepsis

     0 likes
   • Dan heb ik een andere mening 😀
    Ik heb hier zelfs een abonnement op.

    1 likes
 3. Dank je wel Robin voor de tip……ik heb net even gekeken, tja wordt nog steeds een beetje gereageerd als iets wat eigenlijk niet veel voorstelde ,ten onrechte…….want het publiek wil wel,die praktyken zaten vroeger overvol en in achterkamertjes………..Ik had een grootvader die aan spiritisme deed,jawel allemaal geheimzinnig………maar als klein meisje heb ik veel geleerd en m’n moeder kon er ook wat van,dus tja dat ik t ook kan is niet vreemd……Het is onze westerse wereld die er niet mee om kan gaan……..die willen bewijzen en wetenschap…. Persoonlijk heb ik nooit de behoefte gehad om te bewijzen, ik ben wie ik ben……..maar toch is het jammer, want uiteindelijk is het een deel van ons zelf, de een wat meer ontwikkeld dan de ander,maar het zit in ons,dus waarom zou je nou net dat gedeelte moeten bewijzen, we hebben nog een lange weg te gaan………..

  4 likes
 4. “God mag je wel onderzoeken, maar niet het idee dat er meerdere goden bestaan. Of dat je met overledenen kunt communiceren,” zei Kramer.
  Onderzoek moet passen in het westerse, christelijke paradigma.”

  Bovenstaande komt van de Occulte westerse broederschappen van de Linkerhand of het Kwade .

  Er zijn vele Goden , vele engelenhiërarchiën en vele bovenaardse wezens en elementaire Wezens leert ons de eerlijke geesteswetenschap .

  3 likes
 5. Komt allemaal goed. Uiteindelijk zal de ene mens de andere mens tot besef brengen, De Bewustwording zal worden doorgegeven, wordt al doorgegeven as we speak, en er is niets,maar dan ook niets dat de Illuminati of De Linkerhand van het Kwade daar tegen kan doen. Helemaal niets.
  De Kracht van het Licht is sterker uiteindelijk.
  En dat weten de Boze Broederschappen ook……..

  3 likes
 6. Tja een fenomeen , was een goede .

  1 likes
 7. Ook dit fenomeen ontleedde “Jozef Rulof” helemaal. Maar ook de charlatans die zich voor paranormaal uitgaven en die leed en miserie zaaiden, waar Jozef dan ook ernstig voor waarschuwde. In het boek: Geestelijke gaven (Het boek dat de “spiritisten” niet mochten) wordt dit o.a. beschreven.
  zie: https://rulof.org/

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Telepathie bij mensen en dieren is 100 procent echt. Russische legerkolonel publiceert opmerkelijk artikel

Telepathie bij mensen en dieren is 100 procent echt. Russische legerkolonel publiceert opmerkelijk artikel

Het Russische ministerie van Defensie heeft onlangs ...

Meer dan 20 jaar maakte de CIA in het diepste geheim gebruik van paranormale vermogens. Deze documentaire doet alles uit de doeken

Meer dan 20 jaar maakte de CIA in het diepste geheim gebruik van paranormale vermogens. Deze documentaire doet alles uit de doeken

Meer dan 20 jaar maakte de CIA ...