Universum

Geen Big Bang? “Het universum is er altijd al geweest”

Help door deze informatie met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een voorstel voor een nieuw model stelt dat het universum geen punt heeft waarop het bestond. Volgens een nieuwe theorie was het heelal er altijd al en is het niet ontstaan.

De huidige theorie die de oorsprong van het universum uitlegt, de oerknaltheorie, stelt dat het heelal zo’n 13,8 miljard jaar geleden ontstond als gevolg van een enkele gebeurtenis.

Hoewel deze theorie lange tijd werd gebruikt om de algemene relativiteitstheorie van Albert Einstein te begrijpen, hebben wetenschappers ontdekt dat de oerknaltheorie niet meer zo stevig staat als vroeger.

Kosmologische constante

Ahmed Farag Ali van de Benha University en de Zewail City of Science and Technology in Egypte heeft een nieuw model ontwikkeld dat de kwantumtheorie van fysicus David Bohm verenigt met de relativiteitstheorie van Einstein. Het nieuwe model voorspelt dat de oerknal nooit heeft plaatsgevonden.

Het model neemt afstand van de theorie van het uitdijende heelal en beroept zich op een kosmologische constante die zegt dat het universum eindig is qua grootte. Met andere woorden: het universum is er altijd al geweest.

Radicaal

Dit nieuwe model is vrij radicaal, aangezien het niet alleen de Big Bang weerlegt, maar ook tal van andere theorieën. Het suggereert dat het universum is gevuld met kwantumvloeistof, die bestaat uit deeltjes die invloed uitoefenen op de effecten van de zwaartekracht, waardoor de uitbreiding van de ruimte wordt veroorzaakt.

Saurya Das van de Universiteit van Lethbridge in Alberta zei dat het nieuwe model – gebaseerd op een wetenschap die gedomineerd wordt door antimaterie, hogere dimensies en het multiversum – mogelijk veel problemen in één keer kan oplossen.

[Your News Wire via Phys.org]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

0
We lezen graag je reactie!x