Universum

Geen Big Bang? “Het universum is er altijd al geweest”

Help ons door dit met je vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Een voorstel voor een nieuw model stelt dat het universum geen punt heeft waarop het bestond. Volgens een nieuwe theorie was het heelal er altijd al en is het niet ontstaan.

De huidige theorie die de oorsprong van het universum uitlegt, de oerknaltheorie, stelt dat het heelal zo’n 13,8 miljard jaar geleden ontstond als gevolg van een enkele gebeurtenis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/06/pensioen-gestolen.png

Hoewel deze theorie lange tijd werd gebruikt om de algemene relativiteitstheorie van Albert Einstein te begrijpen, hebben wetenschappers ontdekt dat de oerknaltheorie niet meer zo stevig staat als vroeger.

Kosmologische constante

Ahmed Farag Ali van de Benha University en de Zewail City of Science and Technology in Egypte heeft een nieuw model ontwikkeld dat de kwantumtheorie van fysicus David Bohm verenigt met de relativiteitstheorie van Einstein. Het nieuwe model voorspelt dat de oerknal nooit heeft plaatsgevonden.

Het model neemt afstand van de theorie van het uitdijende heelal en beroept zich op een kosmologische constante die zegt dat het universum eindig is qua grootte. Met andere woorden: het universum is er altijd al geweest.

Radicaal

Dit nieuwe model is vrij radicaal, aangezien het niet alleen de Big Bang weerlegt, maar ook tal van andere theorieën. Het suggereert dat het universum is gevuld met kwantumvloeistof, die bestaat uit deeltjes die invloed uitoefenen op de effecten van de zwaartekracht, waardoor de uitbreiding van de ruimte wordt veroorzaakt.

Saurya Das van de Universiteit van Lethbridge in Alberta zei dat het nieuwe model – gebaseerd op een wetenschap die gedomineerd wordt door antimaterie, hogere dimensies en het multiversum – mogelijk veel problemen in één keer kan oplossen.

[Your News Wire via Phys.org]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x