CoronaMens en Dier

Prof. Capel legt uit hoe het prikkie kan leiden tot tumoren: ‘Dit is een zeer belangrijke bevinding’

Help door deze informatie met anderen op je socials te delen!

De laatste tijd hoor je heel vaak dat er spontaan vrij agressieve tumoren optreden. De grote vraag is: gebeurt dat altijd of is er iets waardoor het vaker optreedt?

Hoe ontstaan tumoren? Alles draait om het DNA, de drager van onze genetische code waarop alle lichaamsfuncties verankerd liggen, ook of een cel gaat groeien of niet gaat groeien, legt emeritus hoogleraar Pierre Capel uit in een nieuwe videocolumn.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Wel degelijk invloed

Beschadigd DNA dat niet meer gerepareerd wordt, kan leiden tot een ongecontroleerde groei en tumorvorming. Het eiwit P53, de onderhoudsmonteur van ons DNA, herkent beschadigingen en repareert ze. Bij lage P53-activiteit vormen zich tumoren.

Capel verwijst naar een studie waaruit blijkt dat het spike-eiwit, dat in het prikkie zit, de reparatie van DNA-schade blokkeert. Het spike-eiwit heeft dus wel degelijk invloed op het hele DNA-reparatiesysteem, benadrukt hij. “Dit is een zeer belangrijke bevinding.”

Allerlei vreemde tumoren

De emeritus hoogleraar heeft in het verleden in zijn laboratorium samen met het RIVM proeven gedaan met het uitschakelen van DNA-reparatie. “Dan zie je dat een kleine dosis ultraviolet licht die normaal gesproken geen kwaad kan, werkelijk direct aanleiding geeft tot tumoren.”

“Dit is een hele serieuze zaak. Wat ik – en velen met mij – zien in de omgeving: een hoge frequentie van allerlei vreemde tumoren,” zegt Capel.

4.8 99 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

39 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
CountryBob
CountryBob
1 jaar geleden

“Capel verwijst naar een studie waaruit blijkt dat het spike-eiwit, dat in het prikkie zit, de reparatie van DNA-schade blokkeert.”

Misschien zit ik ernaast, maar bij mijn weten zit er geen spike-eiwit in ‘het prikkie’. Het bevat mRNA wat cellen aanstuurt om spike-eiwit aan te maken. Klein verschil, maar het is wel weer het soort verschil waar die rottige ‘fact-checkers’ gelijk bovenop springen.

Piet puk
Piet puk
1 jaar geleden

Daar moet niet aan mee doen
Dan houd het van zelf op
Die mannen heb geen hersens ze hebben te lang door geleerd
Ze zijn nog dommer als het achterste
Van een varken

Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Dat is dan de efficiëntie van de spuit op middellange termijn en lange termijn, wanneer de proefkonijnen al lang niet meer het verband leggen. Ik houdt mijn hart vast, voor begrafenisondernemers breken wellicht gouden tijden aan.

Hans@hotmail.com
1 jaar geleden

Mensen moeten dit soort berichten eerst eens massaal gaan doorsturen en massaal gaan delen in facebook groepen op Twitter delen.
Zelf delen met mensen zo dat het de grote massa bereikt en mensen wakker worden.
En mensen niet meer meedoen
Zo lang dat niet gebeurt gaat het prikken gewoon door helaas.

Back to top button
39
0
We lezen graag je reactie!x