Homepagina » Buitenland » Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie
franse
Foto: paquierjacques CC BY 2.0

Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met zorgwekkende snelheid toe, lezen we in de media. De Franse premier Castex maakte donderdag bekend dat inmiddels 21 departementen als ‘rood’ zijn aangemerkt. Ook liet hij weten dat mensen overal in Parijs een mondkapje moeten dragen. Het reisadvies voor delen van Frankrijk is naar oranje gegaan.

Wie de coronaberichten over Frankrijk leest, waant zich in een soort apocalyptische horrorfilm. Wat zeggen de wetenschappers erover? Professor Jean-François Toussaint van de Université de Paris Descartes zei tijdens een interview op de Franse nieuwszender CNews dat de hysterie rond een ‘tweede golf’ in Frankrijk gebaseerd is op een verkeerde interpretatie van de gegevens.

Toussaint zei dat het aantal sterfgevallen in Frankrijk en de rest van Europa is gedaald tot bijna nul. Ook zei hij dat krantenkoppen over de ‘tweede golf’ gaan over nieuwe besmettingsgevallen, niet over sterfgevallen. Het gaat daarbij bovendien om jonge, gezonde mensen die geen klachten hebben.

Geen enkel wetenschappelijk argument

“Politici zijn onverantwoord bezig en maken mensen onnodig bang,” aldus professor Toussaint. Hij benadrukte dat er op dit ogenblik geen enkel wetenschappelijk argument is voor het dragen van mondkapjes.

“We hebben het niet langer over sterfgevallen, omdat het er in de afgelopen 3 weken gemiddeld minder dan 10 per dag waren. Dus nu maken ze ons bang voor de toekomst.”

Toussaint heeft gelijk. Euromomo, de Europese organisatie die oversterfte monitort, laat zien dat de oversterfte in Europa op dit moment op of onder het gemiddelde ligt. Het gevaar, als daar al sprake van was, is kennelijk geweken.

[Off-Guardian]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rrr
rrr
1 maand geleden

In vrijwel alle europese landen zijn de ziekenhuizen praktisch leeg zoals in Engeland:

https://www.youtube.com/watch?v=StukBxGd3D0

De coronaleugen moet blijkbaar op basis van volstrekt ondeugdelijke PCR-testen in stand worden gehouden.

Harrie
Harrie
Reactie op  rrr
1 maand geleden

De media en de politiek willen dat we ons volpompen met een vaccin tegen een uitgewoed virus, niet erger dan de griep volgens cdc overlijden 5 tot 10 keer meer KINDEREN aan de griep dan aan Covid19, zodat beiden hun gezicht kunnen redden in deze leugen campagne.

Alex
Alex
1 maand geleden

Great article! Spot On!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 maand geleden

De noodwet moeten we stoppen!

De overheid veroorzaakt heel veel stress.
Een virus niet levend is, het is geen levend organisme.
Virussen zijn niets meer dan een oplosmiddel. En die oplosmiddelen worden gecreëerd in de cellen van ons lichaam. Daarom kun je geen virus krijgen van iemand anders. Virussen worden op celniveau gecreëerd. Dus in het lichaam en niet erbuiten. Het lichaam kan wel honderdduizend verschillende virussoorten creëren.

Mondkapje vernietigt je gezondheid/immuunsysteem en dan komen ze met vaccine (vergif)! Een goed vaccine duurt jaren om te maken en te testen!!

Ontkenner
Ontkenner
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Joice,
De eerste 3 regel zijn prima.

Maar daarna kraam je toch echt volstrekte onzin uit.

Dun Jos
Dun Jos
Reactie op  Ontkenner
28 dagen geleden

Jij moet je echt eens gaan verdiepen war een virus is. Lijkt me wel verstandig ipv zomaar wat iit te kramen. Goed boek is in dit geval een medische encyclopedie. 🤓

Tony
Tony
Reactie op  Joyce Ramgatie
1 maand geleden

Goede vaccinaties bestaan niet. Alle vaccinaties zijn toxisch van oorsprong. Het is dus allemaal vergif en het ontregelt je immuunsysteem. De ene persoon wordt er meer ziek van dan de ander. Het is tot een verdienmodel geworden en dat is in het hele gezondheidssysteem geinfiltreerd. Dat moet dus t.b.v. de farmaceutische industrie in stand worden gehouden. Het gaat dus alleen maar om geld en niet om de gezondheid van de mensen! Maar dat wordt natuurlijk anders gebracht, want anders is het niet te verkopen.

rrr
rrr
1 maand geleden

In de aangegeven link bevinden de sterftecijfers momenteel op het laagste punt sinds week 43 van 2016 ( begin grafiek ).

https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

salvar
salvar
1 maand geleden

en wat doen we er aan niets.

Rob
Rob
1 maand geleden

Er zijn twee soorten angst. Er is een angst die je verlamt en er is een angst die je waarschuwt en dat je in beweging moet komen. Als ze dan praten over de angst voor de toekomst dan is dat nogal vreemd want niemand kent de toekomst. Die staat nooit vast. Maar als je de plannen van een wereldmacht ziet dan zou dat de angst voor totale vernietiging van het menselijke leven moeten oproepen als waarschuwing en dat je in beweging moet komen. Die waarschuwende angst is een gevoel, de verlammende angst is onmacht. De waarschuwende angst zou juist de kracht moeten oproepen om in beweging te komen. Maar veel mensen weten niet eens DAT er een wereld macht bestaat die het menselijke leven wil vernietigen. Probeer ze dat maar eens uit te leggen. Sterker nog, velen maken er zelf deel van uit door het aangeven van de medemens die zich niet aan de regels houdt. Die zijn verlamd.

trackback
VIDEO: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie | E.J. Bron
1 maand geleden

[…] Lees verder>>> […]

:adrianus-johannes..
:adrianus-johannes..
1 maand geleden

in de afgelopen 3 weken gemiddeld minder dan 10 per dag waren
bij 10 per seconden zou ik denken wie moet de gaten graven en kan dat wel zo snel??
zelfs ovens op continu gaan dat moeilijk bij houden..
laat staan de koffie en cake, ceremonie van eeuwig afscheid zou sneller moeten dan de 100 mtr. in 10sec..
gelukkig is het wereldwijd, onzin.. voor allen die het zien, tot ieder het gaat zien.. die later zeggen ja we hebben het wel geweten.. maar wilden het niet zien..

PREDATOR
PREDATOR
1 maand geleden

Zoals nu ook weer aangetoond word.Er zijn genoeg hoog opgeleide mensen die weten hoe het zit, maar ook geen voet aan de grond krijgen…Hoe dat kan??
De regeringen zijn duidelijk met andere dingen bezig..Dat dat kan zeg…pff

Caesar Lion Cachet
Caesar Lion Cachet
1 maand geleden

LS…

Het ziekelijke van politici en media nitwits is dat deze lieden bij gebrek aan enige vorm van talent in de kijker moeten lopen om hun vermeende belangrijkheid te etaleren. Narcisten en psychopaten ! Niets anders…

x

Check Also

de jonge

De Jonge: coronavaccin niet verplicht, maar eigenlijk ook weer wel

Begin deze maand zei minister Hugo de ...

huisarts

Boze en verdrietige huisarts: ‘Nee, de IC’s liggen niet vol’

Op de website van neuroloog Jan B. ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x