Homepagina » Buitenland » Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie
franse
Foto: paquierjacques CC BY 2.0

Kijk: Franse professor schokt iedereen met rake uitspraken over pandemie

Het aantal coronabesmettingen in Frankrijk neemt met zorgwekkende snelheid toe, lezen we in de media. De Franse premier Castex maakte donderdag bekend dat inmiddels 21 departementen als ‘rood’ zijn aangemerkt. Ook liet hij weten dat mensen overal in Parijs een mondkapje moeten dragen. Het reisadvies voor delen van Frankrijk is naar oranje gegaan.

Wie de coronaberichten over Frankrijk leest, waant zich in een soort apocalyptische horrorfilm. Wat zeggen de wetenschappers erover? Professor Jean-François Toussaint van de Université de Paris Descartes zei tijdens een interview op de Franse nieuwszender CNews dat de hysterie rond een ‘tweede golf’ in Frankrijk gebaseerd is op een verkeerde interpretatie van de gegevens.

Toussaint zei dat het aantal sterfgevallen in Frankrijk en de rest van Europa is gedaald tot bijna nul. Ook zei hij dat krantenkoppen over de ‘tweede golf’ gaan over nieuwe besmettingsgevallen, niet over sterfgevallen. Het gaat daarbij bovendien om jonge, gezonde mensen die geen klachten hebben.

Geen enkel wetenschappelijk argument

“Politici zijn onverantwoord bezig en maken mensen onnodig bang,” aldus professor Toussaint. Hij benadrukte dat er op dit ogenblik geen enkel wetenschappelijk argument is voor het dragen van mondkapjes.

“We hebben het niet langer over sterfgevallen, omdat het er in de afgelopen 3 weken gemiddeld minder dan 10 per dag waren. Dus nu maken ze ons bang voor de toekomst.”

Toussaint heeft gelijk. Euromomo, de Europese organisatie die oversterfte monitort, laat zien dat de oversterfte in Europa op dit moment op of onder het gemiddelde ligt. Het gevaar, als daar al sprake van was, is kennelijk geweken.

[Off-Guardian]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
rrr
rrr
1 jaar geleden

In vrijwel alle europese landen zijn de ziekenhuizen praktisch leeg zoals in Engeland:

https://www.youtube.com/watch?v=StukBxGd3D0

De coronaleugen moet blijkbaar op basis van volstrekt ondeugdelijke PCR-testen in stand worden gehouden.

Alex
Alex
1 jaar geleden

Great article! Spot On!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

De noodwet moeten we stoppen!

De overheid veroorzaakt heel veel stress.
Een virus niet levend is, het is geen levend organisme.
Virussen zijn niets meer dan een oplosmiddel. En die oplosmiddelen worden gecreëerd in de cellen van ons lichaam. Daarom kun je geen virus krijgen van iemand anders. Virussen worden op celniveau gecreëerd. Dus in het lichaam en niet erbuiten. Het lichaam kan wel honderdduizend verschillende virussoorten creëren.

Mondkapje vernietigt je gezondheid/immuunsysteem en dan komen ze met vaccine (vergif)! Een goed vaccine duurt jaren om te maken en te testen!!

rrr
rrr
1 jaar geleden

In de aangegeven link bevinden de sterftecijfers momenteel op het laagste punt sinds week 43 van 2016 ( begin grafiek ).

https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps

x

Check Also

radioloog

Deze radioloog zegt dat de vaccins voor meer coronavarianten zorgen

In zuidelijk Afrika is een nieuwe variant ...

grapperhaus

Grapperhaus dreigt met nieuwe avondklok als mensen niet naar kabinet luisteren: ‘Totaal absurd en ongepast’

Om het coronavirus in te dammen kan ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x