Paranormaal

Studie: Geesten zijn vaak mannen die een gewelddadige dood zijn gestorven

Help door deze informatie met iedereen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De meeste mensen die zeggen contact te hebben gehad met overledenen, zagen geesten van mensen die op gewelddadige wijze om het leven zijn gekomen. Dat blijkt uit een studie van dr. Erlendur Haraldsson van de Universiteit van IJsland.

Deze geesten verschenen meestal aan een vreemdeling. Geesten van mensen die op natuurlijke wijze waren overleden, bleken daarentegen vaker te verschijnen aan een vriend of familielid.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Haraldsson, psycholoog van beroep, onderzocht in de jaren tachtig 337 van dit soort gevallen. Hoewel het onderzoek zich toespitste op IJsland, heeft een kwart van de West-Europeanen en 30 procent van de Amerikanen volgens hem contact gehad met overledenen.

Overwegend mannelijke geesten

“De verschijningen waren overwegend mannelijk (67 procent),” zei dr. Haraldsson. “Zowel mannen als vrouwen krijgen vaker contact met mannelijke geesten.” De doodsoorzaak was in 80 procent van de gevallen bekend. In 30 procent van de gevallen bleek de persoon een gewelddadige dood te zijn gestorven.

Andere onderzoekers hebben soortgelijke ontdekkingen gedaan. Wijlen dr. Ian Stevenson van de Universiteit van Virginia analyseerde 314 cases die in het boek ‘Phantasms of the Living’ uit 1886 zijn verzameld. Dr. Stevenson ontdekte dat 28 procent van de geesten als mens op gewelddadige wijze om het leven was gekomen.

Reïncarnatie

Dr. Stevenson deed samen met zijn opvolger dr. Jim Tucker onderzoek naar reïncarnatie. Dr. Tucker heeft duizenden cases bestudeerd van kinderen die herinneringen lijken te hebben aan vorige levens. In de meeste gevallen hebben de kinderen in een vorig leven een traumatische ervaring gehad.

Tucker concludeerde op basis van zijn onderzoek dat mannen 70 procent van alle onnatuurlijke sterfgevallen voor hun rekening namen.

[Epoch Times]

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

0 Reacties
Inline Reacties
Alle reacties zien
Back to top button
0
We lezen graag je reactie!x