Gezondheid

‘We zijn allemaal slachtoffer van de medicijnindustrie’

Help ons door dit artikel met jouw vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De farmaceutische industrie probeert het onderzoek naar nieuwe medicijnen met hulp van toezichthouders, artsen en academici te verdoezelen. Dat meldt The Guardian.

Medicijnen worden getest door de mensen die ze maken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de resultaten vaak in het voordeel zijn van de producent.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Wanneer de onderzoeksresultaten niet bevallen hebben de bedrijven het recht om ze te verbergen voor artsen en patiënten. We zien dus altijd een verdraaid beeld van de echte invloed van medicijnen. Hoewel we allemaal het slachtoffer zijn van de medicijnindustrie kunnen we ook onderdeel zijn van een oplossing.

Positief daglicht

De toezichthouders helpen de farmaceuten om negatieve resultaten over doeltreffendheid en veiligheid van medicijnen te verdoezelen en artsen, academici en medische tijdschriften worden door de industrie betaald om haar producten in een positief daglicht te stellen.

We moeten volgens de krant toegang krijgen tot alle medische onderzoeken zodat het bewijs van de doeltreffendheid niet langer kan worden verdraaid. We moeten weten hoeveel de artsen betaald krijgen om de producten van de industrie voor te schrijven. We moeten weten wanneer academici een studie uitvoeren die wordt betaald door de industrie.

Weerstand

De oplossingen zijn zeer eenvoudig, maar zullen tegelijkertijd leiden tot veel weerstand. Tot de problemen zijn opgelost is er veel onnodig lijden onder patiënten.

Verder moeten onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in een tijdschrift dat voor iedereen toegankelijk is. In zijn 373 pagina’s tellende boek Bad Pharma onthult The Guardian-columnist Ben Goldacre de banden tussen de farmaceutische industrie, de artsen, de academici en de medische tijdschriften.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frits
Frits
11 jaren geleden

Jaap Huibers:
“Als ik logisch nadenk, kan ik weten dat mijn lichaam een fenomeen is dat diepgaand verankerd is in biologische wetmatigheden”
Je moet niet fucken met natuur.
Houd je handen er vanaf.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

farmaceuten zijn geldwolven, waar ik op jaag, bijt, en eenmaal te pakken, verscheur.Met hun domme pillen die we niet willen.Lag laatst in het ziekenhuis waar die rommel uitgedeeld wordt, alsof we smartie,s kregen.Mijn portie was voor “fikkie” de vloer dweiler.

Pieter
Pieter
11 jaren geleden

Binnen dit huidige (politieke)stelsel,kan dit slechts o.a.via dit soort sites bekend worden gemaakt.
Moge dit snel veranderen, in Godsnaam.

KWH
KWH
11 jaren geleden

Wat ik vond in alternatief news:
I found out today that Holland is the first country, as of last week, to implement the Codex Alimentarius,
which now makes any selling and informing about any alternative healing methods illegal, with a penalty of 30,000 Euros for an infraction. It’s crazy that any government would approve of this. A sign of the dark times we’re in, even as the world is awakening. Brought to you by the United Nations. They are screwed.

Zegt het voort !

Back to top button
27
0
We lezen graag je reactie!x