Gezondheid

‘We zijn allemaal slachtoffer van de medicijnindustrie’

Help anderen door dit met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De farmaceutische industrie probeert het onderzoek naar nieuwe medicijnen met hulp van toezichthouders, artsen en academici te verdoezelen. Dat meldt The Guardian.

Medicijnen worden getest door de mensen die ze maken. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de resultaten vaak in het voordeel zijn van de producent.

Wanneer de onderzoeksresultaten niet bevallen hebben de bedrijven het recht om ze te verbergen voor artsen en patiënten. We zien dus altijd een verdraaid beeld van de echte invloed van medicijnen. Hoewel we allemaal het slachtoffer zijn van de medicijnindustrie kunnen we ook onderdeel zijn van een oplossing.

Positief daglicht

De toezichthouders helpen de farmaceuten om negatieve resultaten over doeltreffendheid en veiligheid van medicijnen te verdoezelen en artsen, academici en medische tijdschriften worden door de industrie betaald om haar producten in een positief daglicht te stellen.

We moeten volgens de krant toegang krijgen tot alle medische onderzoeken zodat het bewijs van de doeltreffendheid niet langer kan worden verdraaid. We moeten weten hoeveel de artsen betaald krijgen om de producten van de industrie voor te schrijven. We moeten weten wanneer academici een studie uitvoeren die wordt betaald door de industrie.

Weerstand

De oplossingen zijn zeer eenvoudig, maar zullen tegelijkertijd leiden tot veel weerstand. Tot de problemen zijn opgelost is er veel onnodig lijden onder patiënten.

Verder moeten onderzoeksresultaten worden gepubliceerd in een tijdschrift dat voor iedereen toegankelijk is. In zijn 373 pagina’s tellende boek Bad Pharma onthult The Guardian-columnist Ben Goldacre de banden tussen de farmaceutische industrie, de artsen, de academici en de medische tijdschriften.

Bron: Guardian.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie goed?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
27 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Frits
Frits
9 jaren geleden

Jaap Huibers:
“Als ik logisch nadenk, kan ik weten dat mijn lichaam een fenomeen is dat diepgaand verankerd is in biologische wetmatigheden”
Je moet niet fucken met natuur.
Houd je handen er vanaf.

Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

farmaceuten zijn geldwolven, waar ik op jaag, bijt, en eenmaal te pakken, verscheur.Met hun domme pillen die we niet willen.Lag laatst in het ziekenhuis waar die rommel uitgedeeld wordt, alsof we smartie,s kregen.Mijn portie was voor “fikkie” de vloer dweiler.

Pieter
Pieter
9 jaren geleden

Binnen dit huidige (politieke)stelsel,kan dit slechts o.a.via dit soort sites bekend worden gemaakt.
Moge dit snel veranderen, in Godsnaam.

KWH
KWH
9 jaren geleden

Wat ik vond in alternatief news:
I found out today that Holland is the first country, as of last week, to implement the Codex Alimentarius,
which now makes any selling and informing about any alternative healing methods illegal, with a penalty of 30,000 Euros for an infraction. It’s crazy that any government would approve of this. A sign of the dark times we’re in, even as the world is awakening. Brought to you by the United Nations. They are screwed.

Zegt het voort !

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

27
0
We lezen graag je reactie!x