Mens en Dier

Kijk: Martin Bosma verwijt Kaag nazivergelijkingen te maken, voorzitter grijpt in

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

D66-leider Kaag zei tijdens een partijbijeenkomst in Den Haag dat ‘rechts-extremisten en complot-populisten de democratie bedreigen’. Ze wil een halt toeroepen aan het ‘toenemende rechts-extremisme’ in Nederland.

Ze wil het gesprek aangaan over het ‘bevechten’ van extremen, zei ze op de bijeenkomst, waarmee D66 het nieuwe politieke seizoen aftrapte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

“De machtspartij bij uitstek, D66, ooit een libertaire partij, startte haar verkiezingscampagne met het wegzetten van kritische en ontevreden burgers als extreemrechts, een soort nazi’s dus. En dat vertelt het hele verhaal,” reageerde PVV-Kamerlid Martin Bosma in de Tweede Kamer.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Ik ga niet met u in discussie

Kamervoorzitter Vera Bergkamp (D66) zei dat ze die woordkeuze ‘niet nodig vond’. “Ik wil u er echt op aanspreken dat soort woorden niet te gebruiken. Om partijen te vergelijken met nazi’s vind ik echt niet kunnen.”

“Dat doe ik niet. De term ‘extreemrechts’ die mevrouw Kaag gebruikte…” begon Bosma, waarna hij werd onderbroken door de voorzitter: “Ik ga niet met u in discussie.”

Juist het tegenovergestelde

Bosma zei dat hij D66 niet als nazi betitelde, maar juist het tegenovergestelde deed. “Ik stelde dat mevrouw Kaag de term ‘extreemrechts’ gebruikte voor andersdenkenden. Die zet zij weg en noemt zij extreemrechts. Extreemrechts is een nazivergelijking. Dat vind ik heel kwalijk voor het wegzetten van andersdenkenden,” zei Bosma.

D66-Kamerlid Sneller beweerde vervolgens dat hij had gezegd dat Nederland geen rechtsstaat is. “Dat heb ik niet gezegd,” zei Bosma. “Ik zeg dat het een rechtsstaat is, waar heel veel gebreken aan zijn.”

“Het democratisch gehalte baart mij grote zorgen, want dat neemt zienderogen af. Dat heeft te maken met de eenzijdige opbouw van de elite van Nederland die de instituties in handen hebben. Dus wat er moet gebeuren, is een radicale democratisering van Nederland.”

4.9 152 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie belangrijk?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

122 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Annette
Annette
1 jaar geleden

Ach, ach, ach, WAT zijn “ze” bang aan het worden. Toch?

Natuurlijk heeft Martin Bosma gelijk met ALLES wat hij zegt. Maar dat maakt tegenwoordig helemaal geen bal meer uit. Alles wat recht is, wordt krom gemaakt en andersom. Liegen is tegenwoordig de “waarheid” spreken en andersom. Met andere woorden: ALLES wat er door die duivels in Den Haag wordt gezegd, moet je in feite 180 graden draaien.

Wat heb ik een grote bewondering voor de paar oprechte politici (jullie weten vast allemaal wel wie ik daarmee bedoel) die in die verschrikkelijke dystopische slangenkuil nog steeds proberen hun zegje te doen. Maar het is in principe niet meer dan boter aan de galg.

Ik weet dondersgoed, dat WIJ, alléén maar omdat wij de afgelopen jaren de ongelooflijke hoeveelheid leugens niet hebben geloofd, allemaal worden gezien als: staatsgevaarlijk, extremisten, nazi’s (is natuurlijk absoluut precies het omgekeerde) en nog een aantal “fantastische” uitdrukkingen.

En dat, nota bene, terwijl wij eigenlijk precies het tegenovergestelde zijn: bezorgde burgers, die het land, waar velen al tientallen jaren wonen en hun wieg hebben gestaan, zien veranderen in een totaal onleefbare omgeving.

Wat ben ik dankbaar, dat wij gelukkig niet alleen staan. Er wordt natuurlijk vanuit de politiek gesuggereerd, dat het maar enkelen zijn die er extremistische ideeën op nahouden (belachelijk trouwens dat het woordje extremistisch een down grade hebben ondergaan), maar het tegendeel is waar.

O.k. Wij (mijn man en ik) zijn praktisch onze HELE familie kwijtgeraakt (alleen één zus in het oosten van het land) denkt er precies hetzelfde over) en praktisch al onze vrienden, MAAR daar staat tegenover, dat wij inmiddels een fantastische vriendenkring hebben opgebouwd. Wij hebben nog NOOIT zoveel vrienden gehad.

En het mooie is: je hoeft niet op je tenen te lopen, je hoeft niet op je woorden te letten. Wij spreken letterlijk dezelfde taal en voelen elkaar onvoorwaardelijk aan.

En DAT is, denk ik, het allerbelangrijkste in deze tijd: verbind je met elkaar, help elkaar waar je maar kan.

Even een leuk voorbeeldje van dat helpen, zelfs mensen die je niet persoonlijk kent:

Vorige week was er een fruitteler hier in West Friesland, die met 10.000 kilo biologische appels was blijven zitten. Dit past natuurlijk exact met het duivelse spel wat er wordt gespeeld.

Een paar oproepen op de verschillende kanalen: heel veel mensen (wij ook uiteraard) daarnaartoe. En…. ’s middags was ALLES verkocht!

ZO doe je dat dus!

eric 1979
eric 1979
1 jaar geleden

Vers bergkamp > rampzalige idioot

roro 237
roro 237
1 jaar geleden

Democratisch D66 (WEF) duld geen tegenspraak want dan ben je meteen extreem rechts!
Met de echte NAZIs het Azov-bataljon heeft deze partij geen enkel probleem en zijn krijgen geld, kanonnen, tanks en F16s om een onmogelijke oorlog (gehaktmolen) te gaan voeren!

Joyce Ramgatie
Joyce Ramgatie
1 jaar geleden

Nederland is in de handen van een stelletje verziektie idioten… Ze kunnen NIET regering !!
Binnenkort zijn ze allemaal opgeruimd. HOE SNELLER HOE BETER !! Het is tijd om NU het land te REDDEN, voor het te laat is…

Back to top button
122
0
We lezen graag je reactie!x