Gezondheid

VIDEO: “Monsanto is duivel in maatpak die de wereldgezondheid bedreigt”

Help ons door deze info met je vrienden op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Muzikant Neil Young bindt de strijd aan met biotechbedrijf Monsanto. Onlangs verscheen zijn album The Monsanto Years en nu heeft hij er ook een documentaire over gemaakt.

Seeding Fear gaat over boer Michael White uit Alabama. Hij raakte in 2003 in een juridische strijd verwikkeld met Monsanto. Zijn vader Wayne bewaarde en verspreidde volgens Monsanto gepatenteerde sojabonen. Dat was in strijd met de regels, aldus de chemiereus. Wayne White bleef tot aan zijn dood bang voor het machtige Monsanto.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Young schrijft op Facebook dat Monsanto de Amerikaanse boeren niet alleen de vrijheid heeft ontnomen zaden te bewaren om zelf te planten, de biotechreus heeft veel van hen ook het zwijgen opgelegd.

Starbucks

Op het album van Young krijgen naast Monsanto ook Starbucks en Walmart ervan langs. Volgens hem zijn het duivels in maatpak die de wereldgezondheid bedreigen.

Young ageert al geruime tijd tegen de producent van genetisch gemodificeerde zaden en pesticiden. De overheid van de Amerikaanse staat Vermont wil voedselproducerende bedrijven verplichten in 2016 op de etiketten van hun producten te vermelden of ze genetisch gemodificeerde ingrediënten bevatten. Monsanto is fel tegen zo’n vermelding.

Fascistische politici

Young benadrukt dat Vermont een kleine staat is met slechts een half miljoen inwoners, die het nauwelijks op kunnen nemen tegen een machtige multinational als Monsanto. Het is volgens hem een belangrijke zaak, omdat in veel andere Amerikaanse staten eveneens wordt overwogen levensmiddelenbedrijven op hun producten exact te laten aangeven wat de ingrediënten zijn.

“Fascistische politici en chemiegiganten lopen arm in arm,” zingt hij op het nieuwe album, waarop verder het olieconcern Chevron wordt aangepakt. Als je dit een interessant artikel vind, deel het op Facebook.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

17 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Boerenkool
Boerenkool
8 jaren geleden

Inderdaad! Monsanto is werkelijk te slecht om te branden! Net zoals de politici en rechters die het mogelijk

jenne
jenne
8 jaren geleden

Hier in Frankrijk speeld het zelfde hypokriete spel, de grote inkoop centra’s van de super markten, kopen niet in, maar nekken de kleine procucenten, om hun eigen winst te vergroten, gaan ze over lijken, 2 boeren per dag plegen zelfmoord, een kwart van de bedrijven staan op het punt van failliet gaan, als je geen OGM zaaid, krijg je veel minder voor je oogst, schandalige situatie.
Neil Young oppassen jonge, er gaan dagelijks tegenstanders op vreemde wijze dood, ze zitten nergens mee, oud of the bleu in to the black, jey jey wey wey rock and roll will never die !

Maarten
Maarten
8 jaren geleden

Ik ken zijn muziek niet, wel gehoord…ooit, vond het niet zo, maar dit is toch wel ff heel erg TOP van deze oude rot Neil Young.

densie
densie
8 jaren geleden

luisterde zo, nu net naar hem, Neil Young…op deze stormachtige, zaterdagmiddag…Harvest Moon…..dan klik ik nine for news, even zien of er nog een nieuw bericht is en lees dit….
synchroniciteit noemen ze dat….De schade is al verschrikkelijk,die dit monster heeft aangericht…aan natuur, aan mensen… maar het tij zal keren!
…. willen ze behalve die holistische artsen ook mensen als Neil Young vermoorden?
Ha, dan is het echt klaar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Back to top button
17
0
We lezen graag je reactie!x