Great ResetMens en Dier

Rutte: dat ik in Davos de instructies van Klaus Schwab krijg, ‘is natuurlijk onzin’

Help anderen door dit met vrienden op je social media te delen!

Verslaggeefster Hannah Warnar (SBS6) vroeg premier Rutte vrijdag tijdens zijn wekelijkse persconferentie of hij de kritiek op het World Economic Forum snapt. Deze week nam Rutte deel aan het WEF in Davos. “Er is best wel veel kritiek, zowel van rechts als van links,” aldus Warnar.

“Wat het niet is, is die conspiracy theorieën, dat ik daar de instructies van Klaus Schwab krijg. Dat is natuurlijk onzin,” beweerde Rutte, die een defensieve houding aannam.

https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Maar los van de complottheorieën snap ik best de kritiek want het is natuurlijk een bijeenkomst van bazen van grote bedrijven, politieke bazen, mensen uit journalistiek, uit cultuur, uit allerlei sectoren, dus dat is altijd spannend: ‘wat wordt daar dan besproken’,” vervolgde de premier.

Ik snap altijd alles

Rutte benadrukte dat hij ‘compleet transparant is’ en drie panels heeft gehad, die gestreamd zijn.

Warnar vroeg door: “Maar snapt u dat het ook wantrouwen wekt? Dat zoveel machthebbende personen van verschillende partijen, overheden, bedrijfsleven, allemaal bij elkaar komen en niet alles wordt live gestreamd natuurlijk.”

“Ik snap het allemaal. Ik snap altijd alles,” claimde Rutte. Hij zei verder dat het ‘echt goed voor Nederland’ is om op dit soort plekken aanwezig te zijn. “Als je het niet doet, dan laat je ook een kans liggen om te beïnvloeden en contacten te hebben.”

Geen inspraak

Warnar wees erop dat Nederlanders daar zelf verder geen inspraak hebben. “Als er zulke belangrijke dingen worden besproken, is het dan niet een idee om burgers daarheen te halen en burgers te laten meedoen aan zo’n panel?”

Rutte zei dat ze dat maar moet vragen aan degene die het WEF organiseert. Hij voegde toe dat er een heel programma bij is voor Young Global Leaders en Shapers. “Ja, maar allemaal op uitnodiging,” reageerde de verslaggeefster.

Dat moet het WEF doen

De premier zei dat het ‘een vrijheid van vereniging en vergadering’ is. “Dus je kan het Schwab en die club toch niet verbieden.”

Warnar had nog één laatste vraag: “Zou u de meerwaarde ervan inzien, inspraak van burgers op het WEF?” Rutte: “Dat moet het WEF doen.”


4.8 73 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie belangrijk?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

152 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Geen grotere leugenaar dan hij, afrekening volgt bij de volgende verkiezingen, uitgezongen en afgevoerd…

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

“Vrijheid van vereniging” is een excuus voor een club die daadwerkelijk een gevaar is voor de democratie en eigenlijk gewoon een terreurgroep is (tenslotte werken ze met angst, zoveel maakte alleen corona al duidelijk), niet te verbieden, maar een politieke partij die dit openlijk bekritiseert, die kan natuurlijk wel verboden worden. Jaa, dat we even opletten!

Zacky
Zacky
1 jaar geleden

Natuurlijk onzin Markske….kleine deugniet !

Jos Veraart
Jos Veraart
1 jaar geleden

Goeiemorgen zegt liegt hij NOG

Back to top button
152
0
We lezen graag je reactie!x