Het Complot

Hoe de nalatenschap van een Britse imperialist de moderne wereld vormde

Help ons door deze informatie met jouw kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Dezelfde mensen die op de G8-top en het Wereld Economisch Forum verschijnen kwamen begin deze maand bijeen tijdens de Bilderbergconferentie.

De Universiteit van Huddersfield in Engeland onthulde tijdens een studie naar de Britse inlichtingendiensten de centrale rol van MI6-agenten als Jósef Retinger bij de oprichting ervan.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Retinger was een politiek adviseur en één van de oprichters van de Europese Beweging die later zou worden gesmeed tot de Europese Unie. Hij wist dat hij niet gesteund zou worden door politici dus benaderde hij in 1952 oud-SS-officier prins Bernhard. Retinger creëerde de Bilderberggroep en diende als erehoofd van de organisatie. Na een kleine Europese commissie te hebben opgericht richtten Retinger en Bernhard hun aandacht op de Verenigde Staten.

Smeergeld

Winnaar van de Pulitzer Prize en columnist Kai Bird schreef in zijn boek The Making of the American Establishment: in 1952 reisde Retinger af naar Amerika om zijn plannen uit te proberen op zijn Amerikaanse contacten. Hij ontmoette onder meer David Rockefeller en Bedell Smith, toenmalig directeur van de CIA. Nadat Retinger zijn voorstel had gedaan vroeg Smith waarom hij niet gelijk contact met hem had opgenomen.

Gefinancierd door de CIA werd de eerste conferentie op 29 mei 1954 gehouden in Hotel de Bilderberg in Oosterbeek. Slechts eenmaal in de geschiedenis werd een bijeenkomst gecancelled. In 1976 ging de top in Virginia niet door nadat prins Bernhard was betrapt op het aannemen van smeergeld van de Amerikaanse ruimtevaartgigant Lockheed. Virginia blijft de meest populaire bestemming voor de Bilderbergers omdat de CIA er haar hoofdkantoor heeft.

In juni 1991 zei David Rockefeller tijdens de bijeenkomst in het Duitse Baden-Baden dat ze een ‘supranationale soevereiniteit van een intellectuele elite en wereldbankiers nastreefden’. Het gaat niet om geld, het gaat om controle. Het is een spel tussen mensen, aldus de bankier.

Triade

Bilderberg is onderdeel van een triade. De twee andere leden vormen de Trilaterale Commissie en Council on Foreign Relations. Volgens de Britse krant de Independent durven westerse media maar zelden te vermelden dat Cecil Rhodes één van de architecten van de Council on Foreign Relations was.

Rhodes was een Britse imperialist en feitelijke stichter van Rhodesië waar later Zambia en Zimbabwe uit voortkwamen. Hij verrijkte zichzelf enorm met de natuurlijke grondstoffen van zuidelijk Afrika. Hij richtte in 1888 zijn eigen bedrijf op, De Beers Consolidated Mines. De Beers is een gigantisch diamantbedrijf dat vrijwel een wereldmonopolie op diamant bezit. Het kartel is in handen van de Oppenheimers, een Duits-joodse dynastie.

Het hoofd van de Zuid-Afrikaanse operaties van De Beers is momenteel Jonathan Oppenheimer. Het kartel van De Beers heeft zijn monopolie gebruikt om een kunstmatige diamantschaarste op te wekken om zo de prijzen hoog te houden. De in veel culturen moderne traditie om een diamant te geven bij een verloving is grotendeels gecreëerd door De Beers met behulp van een effectieve reclamecampagne die startte in 1939.

Despotisme

Als lid van het Kaapse parlement en de eerste minister van de Kaapkolonie zei Rhodes dat de inheemse bevolking moest worden behandeld als een kind dat zich niet mocht mengen in het bedrijfsleven. “We moeten ten aanzien van onze barbaren in Zuid-Afrika een systeem van despotisme implementeren,” aldus Rhodes.

In zijn testament riep hij op een geheim genootschap op te richten dat zich over de hele wereld zou uitstrekken. Hij stelde zich een wereld voor waarin Britse imperialisten Afrika, het Midden-Oosten, Zuid-Amerika, het Stille Zuidzeegebied, China en Japan zouden bezetten voordat een imperialistische wereldregering zou worden gevormd. Het was zijn Britse versie van Lebensraum.

Met de enorme rijkdommen die Rhodes verwierf met zijn mijnprojecten in de diamantmijnen in Kimberley werd een trust opgericht die studenten uit de Britse kolonies, Amerika en Duitsland met behulp van een Rhodesbeurs in staat stelde te studeren aan de Universiteit van Oxford. De Rhodes-universiteit dankt aan Rhodes zijn naam. Met zijn geld werd het Royal Institute of International Affairs (Chatham House) en de Council on Foreign Relations opgericht. Ze staan officieel te boek als denktanks, maar zijn ontwikkeld om de politieke processen in het Anglo-Amerikaanse blok te sturen.

Collectief

Dankzij financiering door met name de Carnegie Corporation, de Ford Foundation en de Rockefeller Foundation heeft de Council on Foreign Relations vandaag de dag zo’n 5000 leden, waaronder veel hooggeplaatste functionarissen binnen de Amerikaanse regering, de CIA en het Amerikaanse leger. De triade beschikt over de macht om democratie en gekozen volksvertegenwoordigers te omzeilen.

Oud-redacteur van persbureau AFP James P. Tucker zei dat de Bilderberggroep en de Trilaterale Commissie goed zijn in het uitkiezen van toekomstige Amerikaanse presidenten. De lijst is volgens Tucker als volgt: Jerry Ford, Bilderberg; Jimmy Carter, Trilaterale Commissie; Bush senior, Trilaterale Commissie, Bill Clinton, Bilderberg.

Bassma Kodmani was één van de opvallendste aanwezigen op de Bilderbergconferentie dit jaar. Ze schoof in 2008 ook al aan en is lid van de Council on Foreign Relations. Als algemeen directeur van het Orwelliaans aandoende Arab Reform Initiative, een organisatie die in 2004 is opgericht door de Council on Foreign Relations, is het haar taak om de weg in het Midden-Oosten te plaveien voor ‘democratie’. Ze is tevens één van de oprichters van de Syrische Nationale Raad, een eufemisme voor een groep rebellen die gesteund wordt door de CIA.

De Bilderberggroep lijkt het kolonialisme in de 21e eeuw ten uitvoer te brengen. Irak, Libië en Syrië zijn de laatste voorbeelden van deze moderne vorm van landjepik. Tegen opkomende blokken als de BRICS-landen lijkt de organisatie echter niet opgewassen. China, Rusland, India, Brazilië en Zuid-Afrika hebben zich namelijk verenigd in een krachtig collectief.

Bron: Indrus.in

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

5 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
cr
cr
11 jaren geleden

jongen jongen ze kunnen hun zelf niet eens onder controle houden laat staan dat zij dan ons onder controle willen hebben . en het heeft wel met geld te maken .

Yge
Yge
11 jaren geleden

Elke groep-ering wordt nu gereinigd …. kijk door je oude conditioneringen heen aub 🙂 Zelfs de Bilderbergers ontkomen er niet aan. De nu-ance-ering is van belang, ok ? hartelijke groet vanuit het ooievaarsnest van de wereld !

cr
cr
11 jaren geleden

kijk eens als tip naar Alex Collier maart 2012 volgens hem komt er wel een nieuwe wereld order .kijk maar eens …wij zijn zelfs lokaas

San
San
11 jaren geleden

Lang verhaal, maar kort samengevat: Het is een grote club die ons allen een bal wil uitdraaien! De vraag is: Hoe lang gaan wij dit nog goedvinden? Ik niet in elk geval!

Back to top button
5
0
We lezen graag je reactie!x