Bewustzijn

Kijken: Neil deGrasse Tyson legt tijdloosheid van lichtdeeltjes uit

Help door deze info met jouw kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse astrofysicus Neil deGrasse Tyson legt uit waarom lichtdeeltjes of fotonen buiten de tijd bestaan.

Tijdens een uitzending van StarTalk Radio ging hij onder meer in op het verschijnsel dat volgens een stilstaande waarnemer de tijd van een bewegende waarnemer trager verloopt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Bij snelheden in wat gemakshalve het dagelijks leven genoemd kan worden, is dit effect zeer klein. Het kan alleen met de nauwkeurigste klokken gemeten worden. In de buurt van de lichtsnelheid wordt het echter zeer groot.

“Dit is de relativiteit van tijd. Dit is bekend. We hebben dit gemeten,” zei Tyson. “Je klok loopt niet alleen langzamer, je metabolisme vertraagt, je hersensynapsen vuren minder snel, alles gaat langzamer.”

Als je eenmaal de lichtsnelheid hebt bereikt, zo legde Tyson uit, staat de tijd stil.

“Het foton, de drager van licht, beweegt zich met de lichtsnelheid. Het accelereert niet van 0 naar de lichtsnelheid in 3,4 seconden,” ging hij verder. Het beweegt zich met de lichtsnelheid en omdat het zich met de lichtsnelheid beweegt zal elk horloge dat het foton draagt nooit tikken. Als jij het foton bent en je wordt ergens vanuit het universum uitgezonden ben je gelijk waar je moet zijn. Er is geen tijd voorbij gegaan omdat tijd bij de snelheid waarmee je reist niet bestaat.”

Co-host Chuck Nice betreurde het dat hij geen cannabis bij zich had omdat Tyson hem juist had weten te overdonderen. “Sommige mensen zouden daar van tevoren om hebben gevraagd,” reageerde Tyson.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit artikel interessant?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
11 jaren geleden

Onthouden dus, tijd bestaat niet dus kun je ook niet te hard rijden in je auto met zoveel km per uur.Bovendien is de snelheid van het licht geen exact 300.000km per seconde, maar minder.Maar de persoon in kwestie heeft groot gelijk.Reis je lichtsnelheid,staat tijd stil.

Wout van den Berg
Wout van den Berg
11 jaren geleden

De beperking van ons “fysieke lichaam” laat ons “denken” dat alles aan tijd verbonden is. Echter is dit niet zo, dmv in de buurt te komen van de lichtsnelheid (let op nog wel steeds onderdeel van ons fysieke Universum) lijkt “tijd” ineens niet meer te bestaan of invloed te hebben.

Hoe meer wij in bewustzijn dus groeien des te groter en mooier onze beleving van het bestaan wordt 🙂

silversurfer
silversurfer
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Onthouden dus, tijd bestaat niet dus kun je ook niet te hard rijden in je auto met zoveel km per uur.Bovendien is de snelheid van het licht geen exact 300.000km per seconde, maar minder.Maar de persoon in kwestie heeft groot gelijk.Reis je lichtsnelheid,staat tijd stil.[/quote]

Ik zeg net tegen mijn vrouw was er maar iemand die dit kon bevestigen.
En dan kom jij!
mijn vrouw zij toen; wat weet die eikel er nou van?
Maar ik zij toen, ja maar deze jongen blowt vaak.
Toen zij ze, okeeeee……

Techneut
Techneut
11 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Onthouden dus, tijd bestaat niet dus kun je ook niet te hard rijden in je auto met zoveel km per uur.[/quote]
Dar gaat alleen maar op als je al met 299792458 meter per seconde gaat. Alles wat trager gaat heeft het wel. 😀

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x