Bewustzijn

Kijken: Neil deGrasse Tyson legt tijdloosheid van lichtdeeltjes uit

Help anderen door deze informatie met jouw vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De Amerikaanse astrofysicus Neil deGrasse Tyson legt uit waarom lichtdeeltjes of fotonen buiten de tijd bestaan.

Tijdens een uitzending van StarTalk Radio ging hij onder meer in op het verschijnsel dat volgens een stilstaande waarnemer de tijd van een bewegende waarnemer trager verloopt.

Bij snelheden in wat gemakshalve het dagelijks leven genoemd kan worden, is dit effect zeer klein. Het kan alleen met de nauwkeurigste klokken gemeten worden. In de buurt van de lichtsnelheid wordt het echter zeer groot.

“Dit is de relativiteit van tijd. Dit is bekend. We hebben dit gemeten,” zei Tyson. “Je klok loopt niet alleen langzamer, je metabolisme vertraagt, je hersensynapsen vuren minder snel, alles gaat langzamer.”

Als je eenmaal de lichtsnelheid hebt bereikt, zo legde Tyson uit, staat de tijd stil.

“Het foton, de drager van licht, beweegt zich met de lichtsnelheid. Het accelereert niet van 0 naar de lichtsnelheid in 3,4 seconden,” ging hij verder. Het beweegt zich met de lichtsnelheid en omdat het zich met de lichtsnelheid beweegt zal elk horloge dat het foton draagt nooit tikken. Als jij het foton bent en je wordt ergens vanuit het universum uitgezonden ben je gelijk waar je moet zijn. Er is geen tijd voorbij gegaan omdat tijd bij de snelheid waarmee je reist niet bestaat.”

Co-host Chuck Nice betreurde het dat hij geen cannabis bij zich had omdat Tyson hem juist had weten te overdonderen. “Sommige mensen zouden daar van tevoren om hebben gevraagd,” reageerde Tyson.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info interessant?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Hunting Wolf
Hunting Wolf
9 jaren geleden

Onthouden dus, tijd bestaat niet dus kun je ook niet te hard rijden in je auto met zoveel km per uur.Bovendien is de snelheid van het licht geen exact 300.000km per seconde, maar minder.Maar de persoon in kwestie heeft groot gelijk.Reis je lichtsnelheid,staat tijd stil.

Wout van den Berg
Wout van den Berg
9 jaren geleden

De beperking van ons “fysieke lichaam” laat ons “denken” dat alles aan tijd verbonden is. Echter is dit niet zo, dmv in de buurt te komen van de lichtsnelheid (let op nog wel steeds onderdeel van ons fysieke Universum) lijkt “tijd” ineens niet meer te bestaan of invloed te hebben.

Hoe meer wij in bewustzijn dus groeien des te groter en mooier onze beleving van het bestaan wordt 🙂

silversurfer
silversurfer
9 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Onthouden dus, tijd bestaat niet dus kun je ook niet te hard rijden in je auto met zoveel km per uur.Bovendien is de snelheid van het licht geen exact 300.000km per seconde, maar minder.Maar de persoon in kwestie heeft groot gelijk.Reis je lichtsnelheid,staat tijd stil.[/quote]

Ik zeg net tegen mijn vrouw was er maar iemand die dit kon bevestigen.
En dan kom jij!
mijn vrouw zij toen; wat weet die eikel er nou van?
Maar ik zij toen, ja maar deze jongen blowt vaak.
Toen zij ze, okeeeee……

Techneut
Techneut
9 jaren geleden

[quote name=”Hunting Wolf”]Onthouden dus, tijd bestaat niet dus kun je ook niet te hard rijden in je auto met zoveel km per uur.[/quote]
Dar gaat alleen maar op als je al met 299792458 meter per seconde gaat. Alles wat trager gaat heeft het wel. 😀

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

12
0
We lezen graag je reactie!x