Homepagina » Mens en Dier » Kinderen bang maken met propaganda over klimaatverandering is niets minder dan misbruik. Journalist haalt fel uit
kinderen

Kinderen bang maken met propaganda over klimaatverandering is niets minder dan misbruik. Journalist haalt fel uit

Hebben uw kinderen last van klimaatangst? Volgens psychologen en psychiaters voelen steeds meer jonge mensen zich hulpeloos en schuldig vanwege de berichten in de media over een ‘klimaatcrisis’.

De symptomen van klimaatdepressie zijn echt, zo stellen deskundigen.

“Hoe kan het ook anders in een wereld die volgepompt wordt met eenzijdige propaganda?” reageert de Britse journalist Douglas Murray.

Extreme ideologieën

Rond de kerst was op Channel 4 een speciale uitzending over het klimaat te zien.

Er kwamen beelden voorbij van jonge kinderen die naar de BBC zaten te kijken en die te horen kregen dat we ‘nog maar 11 jaar hebben om actie te ondernemen’.

Het ging om een uitspraak van Extinction Rebellion, een groep die inmiddels op een lijst is geplaatst met extreme ideologieën.

Een jongetje reageerde: “Dat is triest. Waarom zijn we in deze tijd geboren?”

Kinderen groeien op in een tijd waarin Greta Thunberg de wereldbevolking waarschuwt voor een aanstaande catastrofe en wereldleiders voor haar in de rij staan.

Leugens

Het gevolg: depressieve en angstige kinderen die in de leugens van dit soort misbruikers trappen, aldus Murray.

Een meisje vroeg aan haar moeder of het nog wel zin had om haar schooldiploma te halen, omdat ze er over een paar jaar toch niet meer zou zijn.

De reden waarom zoveel van deze kinderen angstig zijn, is dat de meeste volwassenen – die beter zouden moeten weten – hun kinderen juist vertellen dat ze doodsbang moeten zijn, stelt Murray.

Afgelopen zomer kopte de BBC: ‘Klimaatverandering: 12 jaar om de planeet redden? Maak daar maar 18 maanden van’.

Er zijn in de afgelopen tijd zoveel doemberichten voorbijgekomen dat de meesten van ons de tel zijn kwijtgeraakt. Toch zijn we er nog steeds.

Siberisch klimaat

In 2000 schreef de krant Independent dat kinderen in westerse landen binnen enkele jaren nooit meer sneeuw zouden zien.

Twee jaar later mocht activist George Monbiot uitgebreid in The Guardian vertellen dat er binnen 10 jaar een hongersnood zou uitbreken tenzij iedereen zou stoppen met het eten van vlees, vis en zuivelproducten.

Nog eens twee jaar later waarschuwde The Guardian dat klimaatverandering in de komende jaren miljoenen sterfgevallen zou veroorzaken.

De krant schreef zelfs dat Groot-Brittannië in 2020 te maken zou krijgen met een ‘Siberisch’ klimaat.

Zo gaat dat met klimaatalarmisten, zegt Murray.

Onwetend

Het ene moment horen we dat er nooit meer sneeuw komt, het andere wacht ons opeens een bak vol van het witte goedje.

Je moet wel heel jong of onwetend zijn om alles te geloven wat mensen je vertellen over klimaatverandering, merkt de journalist op.

Volgens voormalig vicepresident Al Gore zouden de poolkappen in 2013 al gesmolten zijn.

De prins van Wales claimde 11 jaar geleden al dat de wereld zou vergaan.

Jonge mensen krijgen steeds te horen dat er een catastrofe aan zit te komen en dat ze in paniek moeten raken.

Gevaarlijke trend

Over natuurrampen, zoals de bosbranden in Australië, wordt bericht alsof ze nog nooit eerder zijn voorgekomen en enkel en alleen het gevolg zijn van een klimaatcrisis.

Murray spreekt van een cynische en gevaarlijke trend.

Caroline Hickman van de Universiteit van Bath stelde onlangs dat het aantal mensen dat lijdt aan ‘eco-angst’ in het afgelopen jaar explosief is toegenomen.

“Sommige kinderen hebben zelfs eco-nachtmerries,” zei Hickman. Haar reactie? “Ouders kunnen niet zeggen dat alles goed komt, want dat is niet zo.”

Kindermisbruik

En daar ligt volgens Murray het echte probleem: een nieuwe generatie wordt doodsbang gemaakt zodat zij zal luisteren naar de eco-lobby.

Het interesseert deze lobby niet dat dit ten koste gaat van de mentale gezondheid van die generatie, omdat zij zoveel mogelijk klimaatsoldaten wil rekruteren.

We moeten het beestje bij zijn naam noemen: dit is kindermisbruik op enorme en onvergeeflijke schaal.

Iets waar toekomstige generaties vol schaamte op zullen terugkijken.

[Daily Mail]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
16 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Herman de Graaf
Herman de Graaf
1 jaar geleden

Natuurlijk is dit kindermisbruik.
En kinderen inzetten als bedrijfsmiddel is tevens aanzetten tot kinderarbeid (Greta, Lars).
Maar in ons land vinden we dit fantastisch. Toch ?
Of durft iemand van NU, NPO of ander nieuwsmedium in het openbaar zijn/haar afkeer uit te spreken ?
Dat is politiek ongewenst, blijkt het.
Wie betaalt, die bepaalt wat er in het nieuws komt in Nederland.

Bas
Bas
Reactie op  Herman de Graaf
1 jaar geleden

Ik zou het kindermishandeling noemen en geen kindermisbruik.

Willem
Willem
Reactie op  Bas
1 jaar geleden

Nee misbruik klopt wel hoor, kinderen worden misbruikt teneinde het doel dat de klimaatfanate ouderen te ehiligen.

vladi
vladi
Reactie op  Bas
1 jaar geleden

kan allebei,zowel fysiek als psychish.

fff

joep
joep
1 jaar geleden

Klopt kinderen mogen niet bang gemaakt worden ! ik weet nog dat wij jong waren werden wij ook bang gemaakt voor de duivel en nog meer om de kinderen te laten luisteren dat was toen en nu is het klimaat aan de beurt . wie zijn het wat bang zijn . heb dat stuk gezien van M.Rutte hij geeft toe dat het puur om GELD gaat niks klimaat vreemd toch en maar kinderen bang maken tjonge helden met elkaar Foei..

Willem
Willem
Reactie op  joep
1 jaar geleden

Iedereen weet dat het fout is en toch kan het allemaal straffeloos. Vroeger werden wij voor alles bang gemaakt, zwarte Piet met zijn roe en de zak, de boeman, de politie, geen gek gezicht trekken want als de klok 12 staat, als je liegt ga je naar de hel, eet je bord leeg of je krijgt een pak slaag, opletten in de klas anders kreeg je met de aanwijsstok een paar pestklappen of met een liniaal, niet met jezelf spelen want dan wordt je blind enz enz, dit is een heel zieke wereld,

Frank
Frank
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Ik wil niemand bang maken, maar ik ben van mening dat iedereen wel de waarheid moet weten. Dat is het feit dat de energie om 1 kg ijs te laten smelten ( = latente warmte, waarbij de temperatuur gelijk blijft) overeen komt met de energie om 1 liter water 80 graden te laten stijgen. Dus wat gebeurt er als al het ijs weg is? Als je het niet gelooft kan je een bakje water met ijs pakken en de temperatuur gaan meten. En zie wat er gebeurt als het ijs gesmolten is. Succes! Daar kan Greta of XR helaas niks aan doen.

Steven
Steven
Reactie op  Frank
7 maanden geleden

De aarde maakt al miljarden jaren veranderingen mee en zal dat ook blijven doen.
Er vindt gewoon een verschuiving plaats waardoor het op koude plaatsen warmer aan het worden is. En juist deze verhalen worden breed uitgemeten in de journaals en op tv. Hier wordt uiteraard de schuld toegeschoven aan de mens door zijn leefgewoontes. Maar de plekken waar het kouder wordt, ineens sneeuw valt waar dat nooit gebeurde, daar hoor je GEEN WOORD over. Want dat past niet in dit debiele klimaatveranderings retoriek waar véél geld op te halen valt bij de burgers!!
Het is gewoon één en al manipulatie wat er gaande is net zo als die corona waanzin.

Deze wereld draait alleen nog om mensen bang maken, arm maken door ze kapot te belasten, en vervolgens de dood in te jagen door vaccinaties omdat de mens populatie naar beneden moet.

salvar
salvar
1 jaar geleden

als ik naar de foto kijk dan zie ik een lachend gezicht.
ik dat het wel meevalt met de angst.

nog 11 jaar te gaan?
misschien hebben ze gelijk maar dan is er iets anders aan de hand.
misschien is die hele onzin dat er een mini zonnestelsel op dit moment vertoeft in ons zonnestelsel wel waar en worden we met andere onzin verdooft.
als het zo mocht zijn dan overleeft de gewone burger het niet , alleen de elite die al een plaats gereserveerd hebben onder de grond er niets voor niets 1250 biljoen verdwenen uit de kas van amerika en niemand weet wat ermee gebeurd is.
waarschijnlijk is dit doen denken maar is aannemelijker dan over het klimaat.

Strijdervoorvrijheid
Strijdervoorvrijheid
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

Een ruimte station zijn je bedoelen.

Jan Doornbos
Jan Doornbos
1 jaar geleden

Helemaal eens met de stelling dat kinderen worden mishandeld door groffe leugens aangaande het klimaat. Maar niet alleen kinderen zijn angstig denk ik. Menig volwassene ook natuurlijk. Een blind paard ziet, als voorbeeld, aankomen dat ook de 1500 a 1600 miljard euro in de pensioenpotten er aan zullen moeten geloven. Het klimaatsprookje is dan ook briljant in zijn krankzinnigheid. ‘Kritiek op de klimaathysterie staat gelijk aan ketterij’. Oh ja? Daag een groeiend aantal burgers maar uit zou ik willen zeggen.

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Deze kinderen die nu gehersenspoeld worden zullen dat over 10 jaar nog zijn zo blijven stemmen dat de linkse idioten in het zadel

Eelke Piers
Eelke Piers
1 jaar geleden

Deze kinderen die nu gehersenspoeld worden zullen over 10 jaar deze idioten opvattingen nog aanhangen en zo weer de linkse idioten in het zadel houden.
De staat blijft maar schulden maken en die zullen ooit betaald moeten worden
Wie de kinderen heeft heeft de toekomst.
Blanke meiden krijgen geen kinderen, moslim vrouwen zijn broedmachines.
Toch zullen de blanken de slaven worden die de schuld moeten betalen.

vladi
vladi
1 jaar geleden

mk-ultra mind control in zijn smerige vorm.

fff

Jeff
Jeff
1 jaar geleden

Is ook best lastig anno 2020 als je maar 1 kant op kunt kijken. Aan ons de taak om hun hoofd een beetje schuin te krijgen. Want praten over blinden en doven in deze, dat lost niks op. Laat een ieder in z’n waarde en verruim een blik … biedt hem of haar een tripje in jouw helikopter. Dat kunnen we vanavond al doen. Verdeeldheid zaaien is een politieke kwestie, niet het onze.

Wow
Wow
7 maanden geleden

je wordt ook bang gemaakt op de staats scholen, bang gemaakt om vooral niet spontaan te zijn, niet zomaar van je plek lopen , niet zo maar met je vriendje of vriendinnetje praten. waar denken jullie dat waar hersen ziektes vandaan komen. Vanuit vrijheid?? of vanuit mind control?? op school ????? nee, we willen allemaal snel terug naar het oude normaal,..?!?!

x

Check Also

gates

Groene Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met ‘wereldoorlog’

Wie dacht dat de rust na de ...

duits

Opgepast! Het is koud buiten: ‘Groene’ energie faalt in Duitsland, kolen en gas bieden redding

Als het aan partijen als D66 en ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

16
0
We lezen graag je reactie!x