Homepagina » Mens en Dier » Kinderen bang maken met propaganda over klimaatverandering is niets minder dan misbruik. Journalist haalt fel uit
kinderen

Kinderen bang maken met propaganda over klimaatverandering is niets minder dan misbruik. Journalist haalt fel uit

Hebben uw kinderen last van klimaatangst? Volgens psychologen en psychiaters voelen steeds meer jonge mensen zich hulpeloos en schuldig vanwege de berichten in de media over een ‘klimaatcrisis’.

De symptomen van klimaatdepressie zijn echt, zo stellen deskundigen.

“Hoe kan het ook anders in een wereld die volgepompt wordt met eenzijdige propaganda?” reageert de Britse journalist Douglas Murray.

Extreme ideologieën

Rond de kerst was op Channel 4 een speciale uitzending over het klimaat te zien.

Er kwamen beelden voorbij van jonge kinderen die naar de BBC zaten te kijken en die te horen kregen dat we ‘nog maar 11 jaar hebben om actie te ondernemen’.

Het ging om een uitspraak van Extinction Rebellion, een groep die inmiddels op een lijst is geplaatst met extreme ideologieën.

Een jongetje reageerde: “Dat is triest. Waarom zijn we in deze tijd geboren?”

Kinderen groeien op in een tijd waarin Greta Thunberg de wereldbevolking waarschuwt voor een aanstaande catastrofe en wereldleiders voor haar in de rij staan.

Leugens

Het gevolg: depressieve en angstige kinderen die in de leugens van dit soort misbruikers trappen, aldus Murray.

Een meisje vroeg aan haar moeder of het nog wel zin had om haar schooldiploma te halen, omdat ze er over een paar jaar toch niet meer zou zijn.

De reden waarom zoveel van deze kinderen angstig zijn, is dat de meeste volwassenen – die beter zouden moeten weten – hun kinderen juist vertellen dat ze doodsbang moeten zijn, stelt Murray.

Afgelopen zomer kopte de BBC: ‘Klimaatverandering: 12 jaar om de planeet redden? Maak daar maar 18 maanden van’.

Er zijn in de afgelopen tijd zoveel doemberichten voorbijgekomen dat de meesten van ons de tel zijn kwijtgeraakt. Toch zijn we er nog steeds.

Siberisch klimaat

In 2000 schreef de krant Independent dat kinderen in westerse landen binnen enkele jaren nooit meer sneeuw zouden zien.

Twee jaar later mocht activist George Monbiot uitgebreid in The Guardian vertellen dat er binnen 10 jaar een hongersnood zou uitbreken tenzij iedereen zou stoppen met het eten van vlees, vis en zuivelproducten.

Nog eens twee jaar later waarschuwde The Guardian dat klimaatverandering in de komende jaren miljoenen sterfgevallen zou veroorzaken.

De krant schreef zelfs dat Groot-Brittannië in 2020 te maken zou krijgen met een ‘Siberisch’ klimaat.

Zo gaat dat met klimaatalarmisten, zegt Murray.

Onwetend

Het ene moment horen we dat er nooit meer sneeuw komt, het andere wacht ons opeens een bak vol van het witte goedje.

Je moet wel heel jong of onwetend zijn om alles te geloven wat mensen je vertellen over klimaatverandering, merkt de journalist op.

Volgens voormalig vicepresident Al Gore zouden de poolkappen in 2013 al gesmolten zijn.

De prins van Wales claimde 11 jaar geleden al dat de wereld zou vergaan.

Jonge mensen krijgen steeds te horen dat er een catastrofe aan zit te komen en dat ze in paniek moeten raken.

Gevaarlijke trend

Over natuurrampen, zoals de bosbranden in Australië, wordt bericht alsof ze nog nooit eerder zijn voorgekomen en enkel en alleen het gevolg zijn van een klimaatcrisis.

Murray spreekt van een cynische en gevaarlijke trend.

Caroline Hickman van de Universiteit van Bath stelde onlangs dat het aantal mensen dat lijdt aan ‘eco-angst’ in het afgelopen jaar explosief is toegenomen.

“Sommige kinderen hebben zelfs eco-nachtmerries,” zei Hickman. Haar reactie? “Ouders kunnen niet zeggen dat alles goed komt, want dat is niet zo.”

Kindermisbruik

En daar ligt volgens Murray het echte probleem: een nieuwe generatie wordt doodsbang gemaakt zodat zij zal luisteren naar de eco-lobby.

Het interesseert deze lobby niet dat dit ten koste gaat van de mentale gezondheid van die generatie, omdat zij zoveel mogelijk klimaatsoldaten wil rekruteren.

We moeten het beestje bij zijn naam noemen: dit is kindermisbruik op enorme en onvergeeflijke schaal.

Iets waar toekomstige generaties vol schaamte op zullen terugkijken.

[Daily Mail]


Vind je dit waardevol? Denk er dan aan het op je social media te delen
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

14 reacties

 1. Klopt kinderen mogen niet bang gemaakt worden ! ik weet nog dat wij jong waren werden wij ook bang gemaakt voor de duivel en nog meer om de kinderen te laten luisteren dat was toen en nu is het klimaat aan de beurt . wie zijn het wat bang zijn . heb dat stuk gezien van M.Rutte hij geeft toe dat het puur om GELD gaat niks klimaat vreemd toch en maar kinderen bang maken tjonge helden met elkaar Foei..

  17 likes
  • Iedereen weet dat het fout is en toch kan het allemaal straffeloos. Vroeger werden wij voor alles bang gemaakt, zwarte Piet met zijn roe en de zak, de boeman, de politie, geen gek gezicht trekken want als de klok 12 staat, als je liegt ga je naar de hel, eet je bord leeg of je krijgt een pak slaag, opletten in de klas anders kreeg je met de aanwijsstok een paar pestklappen of met een liniaal, niet met jezelf spelen want dan wordt je blind enz enz, dit is een heel zieke wereld,

   9 likes
   • Ik wil niemand bang maken, maar ik ben van mening dat iedereen wel de waarheid moet weten. Dat is het feit dat de energie om 1 kg ijs te laten smelten ( = latente warmte, waarbij de temperatuur gelijk blijft) overeen komt met de energie om 1 liter water 80 graden te laten stijgen. Dus wat gebeurt er als al het ijs weg is? Als je het niet gelooft kan je een bakje water met ijs pakken en de temperatuur gaan meten. En zie wat er gebeurt als het ijs gesmolten is. Succes! Daar kan Greta of XR helaas niks aan doen.

    1 likes
 2. Natuurlijk is dit kindermisbruik.
  En kinderen inzetten als bedrijfsmiddel is tevens aanzetten tot kinderarbeid (Greta, Lars).
  Maar in ons land vinden we dit fantastisch. Toch ?
  Of durft iemand van NU, NPO of ander nieuwsmedium in het openbaar zijn/haar afkeer uit te spreken ?
  Dat is politiek ongewenst, blijkt het.
  Wie betaalt, die bepaalt wat er in het nieuws komt in Nederland.

  12 likes
 3. Helemaal eens met de stelling dat kinderen worden mishandeld door groffe leugens aangaande het klimaat. Maar niet alleen kinderen zijn angstig denk ik. Menig volwassene ook natuurlijk. Een blind paard ziet, als voorbeeld, aankomen dat ook de 1500 a 1600 miljard euro in de pensioenpotten er aan zullen moeten geloven. Het klimaatsprookje is dan ook briljant in zijn krankzinnigheid. ‘Kritiek op de klimaathysterie staat gelijk aan ketterij’. Oh ja? Daag een groeiend aantal burgers maar uit zou ik willen zeggen.

  9 likes
 4. als ik naar de foto kijk dan zie ik een lachend gezicht.
  ik dat het wel meevalt met de angst.

  nog 11 jaar te gaan?
  misschien hebben ze gelijk maar dan is er iets anders aan de hand.
  misschien is die hele onzin dat er een mini zonnestelsel op dit moment vertoeft in ons zonnestelsel wel waar en worden we met andere onzin verdooft.
  als het zo mocht zijn dan overleeft de gewone burger het niet , alleen de elite die al een plaats gereserveerd hebben onder de grond er niets voor niets 1250 biljoen verdwenen uit de kas van amerika en niemand weet wat ermee gebeurd is.
  waarschijnlijk is dit doen denken maar is aannemelijker dan over het klimaat.

  7 likes
 5. Deze kinderen die nu gehersenspoeld worden zullen over 10 jaar deze idioten opvattingen nog aanhangen en zo weer de linkse idioten in het zadel houden.
  De staat blijft maar schulden maken en die zullen ooit betaald moeten worden
  Wie de kinderen heeft heeft de toekomst.
  Blanke meiden krijgen geen kinderen, moslim vrouwen zijn broedmachines.
  Toch zullen de blanken de slaven worden die de schuld moeten betalen.

  7 likes
 6. mk-ultra mind control in zijn smerige vorm.

  fff

  5 likes
 7. Deze kinderen die nu gehersenspoeld worden zullen dat over 10 jaar nog zijn zo blijven stemmen dat de linkse idioten in het zadel

  3 likes
 8. Is ook best lastig anno 2020 als je maar 1 kant op kunt kijken. Aan ons de taak om hun hoofd een beetje schuin te krijgen. Want praten over blinden en doven in deze, dat lost niks op. Laat een ieder in z’n waarde en verruim een blik … biedt hem of haar een tripje in jouw helikopter. Dat kunnen we vanavond al doen. Verdeeldheid zaaien is een politieke kwestie, niet het onze.

  1 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

duurzame energie

Duurzame energie blijkt hoax: De film die iedere GroenLinkser moet zien

De klimaatadepten beweren stellig dat de aarde ...

michael moore

Michael Moore ontmaskert klimaatbeweging in gratis film. Vergeet alles wat je dacht te weten over groene energie

De nieuwe documentaire Planet of the Humans ...