CoronaBinnenland

Geld uit coronaherstelfonds gaat vooral naar energietransitie: ‘Schande dat regering hier ooit voor heeft getekend’

Help ons door dit artikel met jouw kennissen op je socials te delen!

Donderdag overhandigde EU-baas Ursula von der Leyen aan premier Rutte en minister Kaag van Financiën het positieve besluit van de Europese Commissie over het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan (HVP).

Dit plan heeft Nederland opgesteld om aanspraak te kunnen maken op geld dat voor Nederland is gereserveerd in het Europese coronaherstelfonds. In het plan zet Nederland vol in op de energietransitie. Ongeveer de helft van de investeringen draagt bij aan een ‘groene economie’.

Verder richt het plan zich op thema’s die voor het kabinet ‘van zwaarwegend belang’ zijn, zoals volkshuisvesting en arbeidsmarkt. Ook wordt geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie. Nederland ontvangt 4,7 miljard euro uit het herstelfonds. In ruil voor het geld moet er hervormd worden.

De EU is tot op het bot corrupt

Er is veel kritiek op het veerkrachtplan. “Premier Rutte en minister Kaag krijgen ‘ons cadeau’ van 4,7 miljard. Uit een fonds van 807 miljard, waarin Nederland garant staat voor 46 miljard. Een schande dat de regering hier ooit voor heeft getekend,” reageert Europarlementariër Michiel Hoogeveen (JA21).

Ondernemer Rutger van den Noort voegt toe: “Dus het geld dat bij elkaar geharkt is om de economie te ondersteunen na de coronapandemie gaan we nu heralloceren naar klimaatbeleid. De EU is tot op het bot corrupt.”

Onbetaalbare gifgroene energierekening

“Het ging toch om een virus en zorghelden?” vraagt financieel journalist Arno Wellens zich verwonderd af.”

Emeritus hoogleraar Kees de Lange stelt: “De ‘successen’ van dit krankzinnige anti-wetenschappelijke wanbeleid kunnen maandelijks afgelezen worden als de volgende onbetaalbare gifgroene energierekening in de bus ploft.”

4.9 100 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Deel het met anderen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
99 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
4 maanden geleden

De boodschap is dus: We hebben lekker jullie geld afgepakt en we gaan nog lekker meer afpakken, want we hebben nog lang neit genoeg.

Pietje Bel
Pietje Bel
4 maanden geleden

En investeren ook in kunstmatige intelligentie. Zelf hebben ze natuurlijk niet zo veel. Hoe groter leugen hoe meer mensen het geloven en hoe groter het bedrog.

sommers
sommers
4 maanden geleden

gelukkig

BertV
BertV
4 maanden geleden

Ik heb de neiging me te verlagen met zeer grove taal. Hou de eer aan mezelf, maar het hele zooitje moet wat mij betreft vervangen worden.
Er wordt alleen gehandeld naar een agenda die opgemaakt is door lieden die alles willen onderwerpen aan een lang geleden opgemaakt plan.

Back to top button
Waarom Doneren?

Grote adverteerders, zoals Google, Microsoft, Taboola en anderen wilden steeds meer bepalen wat wij wel en niet op onze site plaatsten. Zij zijn onmiskenbaar verbonden aan de elite die ziekmakende censuur toepast. Om die reden hebben wij alle samenwerking met dat soort criminele adverteerders per direct gestopt.

Om te kunnen blijven bestaan hebben wij financiële hulp nodig van de lezer. NineForNews is er vóór jou. Zonder jouw steun is er geen NineForNews.

Help ons financieel met een vrijwillige bijdrage, zodat we je kunnen blijven informeren over dingen die op social media en de mainstream media zwaar gecensureerd worden.

Help ons! Help jezelf! En help je medemens! Doe nu een vrijwillige bijdrage.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

99
0
We lezen graag je reactie!x