CoronaBinnenland

Geld uit coronaherstelfonds gaat vooral naar energietransitie: ‘Schande dat regering hier ooit voor heeft getekend’

Help mee door deze informatie met anderen op je social netwerk te delen!

Donderdag overhandigde EU-baas Ursula von der Leyen aan premier Rutte en minister Kaag van Financiën het positieve besluit van de Europese Commissie over het Nederlandse Herstel- en Veerkrachtplan (HVP).

Dit plan heeft Nederland opgesteld om aanspraak te kunnen maken op geld dat voor Nederland is gereserveerd in het Europese coronaherstelfonds. In het plan zet Nederland vol in op de energietransitie. Ongeveer de helft van de investeringen draagt bij aan een ‘groene economie’.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

Verder richt het plan zich op thema’s die voor het kabinet ‘van zwaarwegend belang’ zijn, zoals volkshuisvesting en arbeidsmarkt. Ook wordt geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie. Nederland ontvangt 4,7 miljard euro uit het herstelfonds. In ruil voor het geld moet er hervormd worden.

De EU is tot op het bot corrupt

Er is veel kritiek op het veerkrachtplan. “Premier Rutte en minister Kaag krijgen ‘ons cadeau’ van 4,7 miljard. Uit een fonds van 807 miljard, waarin Nederland garant staat voor 46 miljard. Een schande dat de regering hier ooit voor heeft getekend,” reageert Europarlementariër Michiel Hoogeveen (JA21).

Ondernemer Rutger van den Noort voegt toe: “Dus het geld dat bij elkaar geharkt is om de economie te ondersteunen na de coronapandemie gaan we nu heralloceren naar klimaatbeleid. De EU is tot op het bot corrupt.”

Onbetaalbare gifgroene energierekening

“Het ging toch om een virus en zorghelden?” vraagt financieel journalist Arno Wellens zich verwonderd af.”

Emeritus hoogleraar Kees de Lange stelt: “De ‘successen’ van dit krankzinnige anti-wetenschappelijke wanbeleid kunnen maandelijks afgelezen worden als de volgende onbetaalbare gifgroene energierekening in de bus ploft.”

4.9 101 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

100 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

De boodschap is dus: We hebben lekker jullie geld afgepakt en we gaan nog lekker meer afpakken, want we hebben nog lang neit genoeg.

Pietje Bel
Pietje Bel
1 jaar geleden

En investeren ook in kunstmatige intelligentie. Zelf hebben ze natuurlijk niet zo veel. Hoe groter leugen hoe meer mensen het geloven en hoe groter het bedrog.

sommers
sommers
1 jaar geleden

gelukkig

BertV
BertV
1 jaar geleden

Ik heb de neiging me te verlagen met zeer grove taal. Hou de eer aan mezelf, maar het hele zooitje moet wat mij betreft vervangen worden.
Er wordt alleen gehandeld naar een agenda die opgemaakt is door lieden die alles willen onderwerpen aan een lang geleden opgemaakt plan.

Back to top button
100
0
We lezen graag je reactie!x