Homepagina » Mens en Dier » Klimaatdeskundige fileert uitspraken Greta Thunberg tijdens hoorzitting: ‘Zonne- en windenergie onbetrouwbaar!’
thunberg
Foto: Wikimedia Commons CC0

Klimaatdeskundige fileert uitspraken Greta Thunberg tijdens hoorzitting: ‘Zonne- en windenergie onbetrouwbaar!’

Michael D. Shellenberger, oprichter van de organisatie Environmental Progress, maakte tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congres over klimaatverandering gehakt van de uitspraken van klimaatactivist Greta Thunberg en congreslid Alexandria Ocasio-Cortez.

Shellenberger, die geregeld schrijft voor kranten als de New York Times en Washington Post, fileerde de uitspraken van het tweetal zonder hun naam specifiek te noemen.

Hij zei belang te hechten aan feiten en de wetenschap.

Angst en polarisatie

“Ik ben van mening dat wetenschappers en journalisten de plicht hebben om een nauwkeurig beeld te geven van klimaatwetenschap,” zei hij.

“Geen enkel betrouwbaar wetenschappelijk instituut heeft beweerd dat klimaatverandering zal leiden tot de ineenstorting van de beschaving, laat staan het uitsterven van het menselijk ras,” voegde hij toe.

En toch doen sommige activisten, wetenschappers en journalisten dit soort beweringen, die in mijn ogen bijdragen aan de toenemende angst en polarisatie, aldus de klimaatdeskundige.

Meer dan 90 procent gedaald

Shellenberger doelt hier op de claim van Thunberg dat ‘we aan het begin staan van een massale uitsterving’ en de claim van Ocasio-Cortez dat ‘we nog maar 10 jaar hebben voordat zich een klimaatramp voltrekt’.

“Samen met mijn collega’s heb ik de wetenschap bestudeerd, de individuen die dergelijke beweringen doen onderzocht en een aantal artikelen geschreven waarin ik ze debunk,” vervolgde Shellenberger.

Hij wees erop dat het aantal sterfgevallen als gevolg van klimaatrampen in de afgelopen eeuw met meer dan 90 procent is gedaald, terwijl de wereldbevolking in dezelfde periode is verviervoudigd.

Kernenergie

Shellenberger zei dat overheden meer moeten investeren in kernenergie om klimaatverandering tegen te gaan.

Terwijl drie kwart van alle nieuwe kerncentrales door Chinezen of Russen wordt gebouwd, dreigt de helft van de Amerikaanse kerncentrales de komende twee decennia te worden gesloten.

Onbetrouwbaar

“Zonne- en windenergie zijn populair, maar zijn ook onbetrouwbaar en nemen bovendien veel ruimte in beslag,” zei hij.

Dat betekent dat ze stroom duurder maken, het milieu extra belasten en fossiele brandstoffen slechts gedeeltelijk kunnen vervangen, benadrukte hij.

[Daily Wire]
0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
18 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Ronald
Ronald
1 jaar geleden

We hebben niet nog maar 10 jaar de tijd voordat er een klimaatramp plaatsvind, maar we hebben 26 jaar de tijd, want over 26 jaar zal er een nova uitbarsting van onze zon plaats vinden.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Daar hebben we geen klimaatdeskundige voor nodig dat weten we zelf ook allang en wat te denken van de troep als al die windmolens met niet herbruikbare plasticzooi en gas op de vuilbelt liggen over 10 of maximaal 15 jaar. De vervuiling zal gigantisch zijn om van die zonnepanelen maar te zwijgen.

PREDATOR
PREDATOR
1 jaar geleden

Welke Greta ?? Kom op Nederland

salvar
salvar
1 jaar geleden

klimaatverandering?
de natuur regelt het wel of we nu worden weggevaagd of niet en daarbij wij als mensen hebben niet in te brengen ook al denken we dat wij heel wat zijn.
wat komt , wat komt.

zonnevlammen of als het waar het minizonnestelsel en het kan maar zo WO111 , wie zal het zeggen.
nu ophouden over klimaatverandering linkse rakkers.

x

Check Also

world economic forum

Bizarre nieuwe filmpjes van World Economic Forum doen wenkbrauwen fronsen

Koeien die dankzij pillen geen methaan meer ...

koning

Koning oogst fikse kritiek: ‘Globalistische Build Back Better-troonrede’

Er is veel onrust en onzekerheid, maar ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen en met een andere nieuwe domeinnaam/website terugkomen.

Blijf onafhankelijk! Weet ons altijd te vinden! Abonneer je nu gratis en vrijblijvend op ons telegramkanaal.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

18
0
We lezen graag je reactie!x