Homepagina » Het Complot » Skull and Bones: De geheime macht van Amerika’s elite
Skull and Bones: De geheime macht van Amerika's elite

Skull and Bones: De geheime macht van Amerika’s elite

Skull and Bones is een ultrageheim Amerikaans genootschap dat in Nederland niet helemaal onbekend is omdat de geschiedenis ervan in 2000 werd verfilmd en er in 2004 bij Nova een documentaire aan werd gewijd.

Het genootschap bestaat vanaf 1832 aan de Amerikaanse elite-universiteit Yale en is veel meer dan een onschuldig studentenclubje. Ieder jaar worden er 15 nieuwe ‘uitverkorenen’ gekozen die, wanneer zij accepteren, een lugubere initiatie moeten ondergaan, om zich vervolgens te kunnen rekenen tot de Amerikaanse machtselite.

Veel grote Amerikaanse wereldleiders werden lid van dit genootschap, waarbij de familie Bush eruit springt als een doorgewinterde Bones-familie met drie generaties leden in de mannelijke lijn: de grootvader van George W. Bush werd lid (in 1917), hijzelf in 1968 en zijn vader George H.W. Bush, die als Amerikaans president vóór zijn zoon uitvinder was van het begrip ‘De Nieuwe Wereldorde’, werd lid in 1948.

Skull and Bones: De geheime macht van Amerika's eliteVanuit welk broeinest worden de leden gevormd die later besluiten nemen over het welzijn van miljarden mensen? Auteur Andreas von Rétyi beschrijft in zijn boek Skull & Bones hoe er vanuit ‘The Tomb’ – een tempel en het ‘verenigingsgebouw’ van de Bones op de campus van Yale – via een bloedstollende initiatieritus een kronkelig pad loopt naar talloze praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen en die maar één doel hebben: verrijking en machtsexpansie.

De huidige politieke koers van de Verenigde Staten heeft de vraag opgeroepen wie eigenlijk de richting van de binnenlandse en vooral ook van de buitenlandse politiek bepaalt. Handelt de VS vanuit het nationale belang, of dient het enorme machtsapparaat van deze supermacht vooral een kleine machtselite?

Oud-president George W. Bush en minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zijn ongeveer even oud en studeerden allebei aan Yale. Ook werden ze allebei lid van Skull and Bones. Het genootschap heeft grote invloed op de Amerikaanse politiek, maar de leden zwijgen als het graf over hun ultrageheime club.

Boek: Skull & Bones, De geheime macht van Amerika’s eliteVond je dit artikel leuk? Deel het dan met anderen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

  1. Citaat: Sleutelwoorden: Handel in olie en andere grondstoffen, Federal Reserve, inlichtingendiensten. Voor allerlei dringende vragen omtrent ufo’s & black budget projecten waar een hoop Amerikaans belastinggeld naar toe verdwijnt ben je bij dit soort verenigingen vast aan het juiste adres.
    Volgens mij is dit een aanname van jou, en niet gebaseerd op enige vorm van bewijs.

    Citaat: Een soortgelijke organisatie hebben ze destijds in Italië opgerold bekend als de P2-loge.De P2 loge werd destijds door vele italianen bestempeld als maffia en wat mij betreft behoort skull en bones in het zelfde rijtje thuis.
    Wederom weer een aanname van u. Dit heeft al helemaal geen verband met elkaar. P2 was een afsplitsing van een andere groep die zich onafhankelijk probeerde te verrijken. Deze bankier is daar iets te ver in gegaan, en hing daardoor aan een brug. Maar heeft niets te maken met de skull en bones.

    Ik denk dat de complotten juist voort komen uit het ondoordacht uiten van eigen meningen gebaseerd op aanname. Dit veroorzaakt nou juist angst, haat en verdeeldheid. Natuurlijk zijn er organisaties in de wereld. er zijn ook carnavals verenigingen, en ook OPEC, vrijmetselaren en studentensociëteiten, die ook na hun studie contact houden. de mens is nou eenmaal een groeps dier. maar, neem de landen waar deze organisaties niet zijn….. gaat het daar beter? En ja natuurlijk zijn er organisaties die zich zelf lopen te verrijken. Niet goed te keuren, maar niets vreemd is de mens. Kijk eens naar u zelf, heeft u nog nooit iets gedaan wat u zelf verrijkte?
    Naar mijn mening is het beter te zoeken naar wat elkaar bind i.p.v. elkaar scheid. En zonder enig vorm van bewijs informatie uiten creëert alleen maar angst en extremisme.

    8 likes
    • @Monk
      Krijg jij betaald voor deze onzin..??
      Meteen weer het woordje complottheorie…
      Het is 100 % zeker dat de doorsnee (door Reuters ingefluisterde) journalistiek bewust zaken verzwijgt en of verdraaid.
      Dan is het ook logisch dat mensen die iets verder kijken dan hun neus lang is, gaan uitzoeken wat dan wel de waarheid is. Wanneer je als persoon serieuze vragen, met voldoende (misschien te veel) feiten onderbouwd, stelt op bijvoorbeeld facebook, word je verwijdert. Mensen die halve doodsbedreigingen uiten omdat ze te veel belasting moeten betalen blijven gewoon welkom op facebook. Alleen dát, is voor mij al rede genoeg aan te nemen dat wij hier gigantisch voor de gek worden gehouden.
      Wat nou de complottheorie is waar jij het over hebt…. Misschien je eigen, en die van Reuters… (Of is dat het zelfde…?!?,??!!!)

      7 likes
      • Skull and bones; volgens mij is dit gewoon een piratenvlag hoor !
        En diegenen die zich hieraan verbonden hebben zijn dus gewoon rovers; lijkt mij erg duidelijk.
        Dus eigenlijk zijn dat criminelen , die zich boven de wet verheven voelen. Oppakken die gasten en niet verder ouwenelen…

        4 likes
    • Monk
      Skull en bones gaat volgens mij iets verder dan een gezellige carnavals vereniging of vrijmetselaars loge waar de groenteboer om de hoek lid van is. Natuurlijk maken mensen contacten om te netwerken met als doel om er beter van te worden, daar is niets mis mee. Het word wel een probleem als een vereniging systematisch politieke invloed uitoefent om processen door te drukken die ten koste gaan van derden en niet stroken met de Amerikaanse constitutie.
      Het is niet voor niets dat leden van deze studentenvereniging in het verleden werden berispt en hun bedrijven gesloten. Nog niet zo heel lang geleden stelde twee leden van deze studentenvereniging zich
      voor als presidentskandidaat waarbij hen de vraag werd voorgelegd of zij lid waren van Skull en Bones, en zo ja, wat dit betekend voor de Amerikaanse burger. Beidde bleken niet in staat om een fatsoenlijk antwoord te geven en sneden de vraag vakkundig af.
      Skull and Bones blijkt niet meer dan een studentenvereniging waarvan de leden niet over het wel en wee van hun vereniging mogen praten, dat is geheim. Dit is geen aanname want ze zeggen het zelf, inclusief George Bush destijds nota bene in zijn functie als President van de Verenigde Staten en daarmee kom je in een situatie terecht waar de Amerikaanse staatsburger zich terecht mag afvragen voor wie George in het Witte Huis zat. Zat hij er in het belang van de burger of voor skull en bones?

      Als je deze studentenvereniging wat nader bestuurd kom je er al snel achter dat ze hun uiterste best doen om processen te controleren. Een hegemonie die in de bovenwereld leeft maar net zo makkelijk de onderwereld gebruikt om hun doel te bereiken. Het is een grijs/grauwe wereld waarbij ze sinds de oprichting in 1832 als eerste hard hun best deden om de universiteit van Yale onder controle te krijgen.
      Omdat ook de redactie van het huisblad van de universiteit in handen was gevallen van skull en bones, wekte het dermate de woede van een aantal professoren dat zij in 1873 de iconoclast uitbrachten waarin ze het volgende openbaarde;

      “We speak through a new publication. because the college press is closed to those who dare to openly mention ‘Bones’….

      Out of every class Skull and Bones takes its men. They have gone out into the world and have become, in many instances, leaders in society. They have obtained control of Yale. Its business is performed by them. Money paid to the college must pass into their hands, and be subject to their will.
      No doubt they are worthy men in themselves, but the many, whom they looked down upon while in college, cannot so far forget as to give money freely into their hands.
      Men in Wall Street complain that the college comes straight to them for help, instead of asking each graduate for his share. The reason is found in a remark made by one of Yale’s and America’s first men: ‘Few will give but Bones men and they care far more for their society than they do for the college….’

      Year by year the deadly evil is growing. The society was never as obnoxious to the college as it is today, and it is just this ill-feeling that shuts the pockets of non-members.
      Never before has it shown such arrogance and self-fancied superiority. It grasps the College Press and endeavors to rule it all. It does not deign to show its credentials, but clutches at power with the silence of conscious guilt.

      To tell the good which Yale College has done would be well nigh impossible. To tell the good she might do would be yet more difficult. The question, then, is reduced to this — on the one hand lies
      a source of incalculable good — on the other a society guilty of serious and far-reaching crimes. It is Yale College against Skull and Bones!! We ask all men, as a question of right, which should be allowed to live?”

      Zo te lezen ziet het er niet bepaald uit als een carnavalsvereniging. In het verleden werden een aantal journalisten van het terrein verwijderd toen skull en bones hoorde dat ze onderzoek deden naar de vereniging. Zelfs degene die hebben getracht de studentenvereniging na te speuren m.b.v. Yale’s archieven werd toen ze er achter kwamen de toegang ontzegt.

      8 likes
    • Waarom Skull an Bones mag en kan blijven bestaan staat eigenlijk al in het artikel. De mannen op de machtigste posities komen uit deze “studentenvereniging”. Wanneer men uit skull and Bones komt, het echtelieden in, worden zij president, lid van CIA / FBI en andere belangrijke posities… Natuurlijk verbieden zij Skull and Bones niet. De kweekvijver voor al het slechte op de wereld.
      Opa Bush was inderdaad een van de mede oprichters. Hij schijnt het schedel van eenindianenopperhoofd gestolen tehebben in zijn Skull and Bones tijd.
      Dank voor de link met P2-Loge. (Kan ik weer verder..) die was ik nog niet tegen gekomen. Mooi ook die naam van Berlusconi…. Vallen weer meerpuzzelstukjes op hun plek…

      3 likes
      • Ja natuurlijk, de p2 loge niet te vergeten! De P2-loge bereikte destijds weer het daglicht toen in Europa naar buiten kwam dat de CIA Operatie Gladio aan het uitvoeren was. Op YouTube maken de italianen zich hier nog steeds druk om.

        2 likes
    • Ben ik niet geheel mee eens. Door het lezen van alles ben ik tot conclusie gekomen dat we als mens moeten verenigen buiten de bestaande hokjes om. Het heeft je dus wel bewust gemaakt. Wakker gemaakt. Of je er iets mee kan doen of iets mee kan voorkomen, dat is weer een ander verhaal. Maar een begin is er wel gemaakt en de tijd zal het leren of we er iets mee op zijn geschoten. Ik denk van wel. Een soort van kettingreactie die bewust of onbewust toch meegenomen gaat worden. Je mag de hoop nooit verliezen, want dan zal het slechte overwinnen. Ook ik worstel met tegenstrijdige gevoelens. Wil ik het allemaal wel weten. Maar leven moet doorgaan en keuzes nemen zonder kennis is ook gevaarlijk. bv. de moslim hetze. Hoe gaat dat eindigen? Laten we ons meesleuren? Of blijven we menselijk? Die vraag/keuze komt denk ik op een dag na complete chaos en wat doe je dan? Kies je voor overleven of kies je voor algemeenheid van menselijkheid en offer je jezelf op door partij te kiezen van meeste stemmen gelden? Geen leuke keuzes, want beide lossen niks op, maar je leven hangt er wel vanaf. Wat zou jij doen? Of er komt oorlog, dan krijg je ook van die onmenselijke keuzes, want mensen gaan een schuldige aanwijzen en jou afwijkende mening kan je dood worden. Houd je dan je mond of ga je mee of zeg je het toch? Mensen nu wakker maken door kennis lijkt mij dus helemaal nog niet zo verkeerd.

      3 likes
      • Volgens mij is liefde (en daarmee verbondenheid) op iedere vraag het antwoord. Welke externe prikkels je ook binnen (laat) komen. En dit is niet iets van je leert via de AMC of de MS, haha..

        Het idee dat sommige mensen denken dat ze “wakker” zijn door kennis, intuitie of waardoor ook en dan als een soort “missionaris” denken te moeten functioneren voor de “slapende” mens, is dualitisch en door EGO denken gevormd. Ieder individueel mens doorgaat z’n eigen leven volgens een vooropgezet plan en dit kun je beschouwen zonder vooroordeel zowel naar jezelf als naar andere “zelven”.

        Een begin kan zijn om meer te denken wat doe IK in plaats van wat doen WE (of, erger nog, wat doen “ZE”).

        1 likes
    • Zou het niet beter kunnen zeggen. Heel goed!

      Nu maar hopen dat mensen die commentaar geven en redacteuren die stukken plaatsen hier eens geod over na gaan denken.

      3 likes
  2. Deze lui werken hard aan hun eigen belangen. Op zich zou het geen Amerikaan wat aan mogen gaan tenzij je ze overal tegenkomt op hoog niveau binnen de Media, bedrijfs- /bankierswezen, inlichtingendiensten, het Witte Huis, en dat is nou juist het geval. In het verleden waren nogal wat personen van deze vereniging actief binnen de CIA. Niet als hacker of loopjongen want dan kunnen ze hun eigen belangen niet aansturen, nee zij werden strategisch geplaatst als stafchef of afdelingsdirecteur. Met een dergelijke CIA functie ben je volgens de Amerikaanse wet onschendbaar.

    Een soortgelijke organisatie hebben ze destijds in Italië opgerold bekend als de P2-loge.

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Bomaanslag_in_Bologna_1980

    Nadat er een bomaanslag had plaatsgevonden op een treinstation in Bologna liepen er sporen na de loge waarna de politie een aantal invallen uitvoerde. Ze ontdekten o.a. een ledenlijst waarop de naam Silvio Berlusconi voortkwam. Zie link,

    http://nl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_Due

    De P2 loge werd destijds door vele italianen bestempeld als maffia en wat mij betreft behoort skull en bones in het zelfde rijtje thuis. Het is mij dan ook een raadsel waarom deze zogenaamde studentenvereniging mag blijven voortbestaan. Waarschijnlijk zegt het iets over de machtsposities die de families van deze studentenvereniging in een paar eeuwen hebben opgebouwd in de VS.

    Sleutelwoorden: Handel in olie en andere grondstoffen, Federal Reserve, inlichtingendiensten. Voor allerlei dringende vragen omtrent ufo’s & black budget projecten waar een hoop Amerikaans belastinggeld naar toe verdwijnt ben je bij dit soort verenigingen vast aan het juiste adres.

    14 likes
  3. Het is toch wat. Volgens het ene bericht worden we geregeerd door de rothschilds, de andere zegt weer dat het satanische groeperingen zijn en dan heb je nog bush, Obama en de geheime skull en bones.

    Manmanman, waar blijft het bericht over de echte heerser van het universum van tijd en ruimte! Het vliegende spaghetti monster.

    Zelfs de initialen slaan op hem! Kunnen jullie het niet zien? Skull & bones = b&s oftewel spaghetti bolognaise!

    Ga eens op onderzoek uit zou ik zeggen en je kunt vast wel meer vanwege verborgen (nutteloze) symboliek vinden! 😉

    3 likes
    • Hé Arnout….
      Je leest wel, maar haslt het lichtelijk door elkaar…
      Misschien handig als je ZELF eens wat artikelen gaat lezen.
      De ene keer Bush, dan weer Skull and Bones… Opa Bush was oprichter van Skull and Bones.
      Dus zaken zijn wel met elkaar verbonden.
      Het satanische ben ik (nog) niet van overtuigd.
      Wel, heel duidelijk, overtuigd dat de doorsnee info via krant of tv NIET waar is… Eh, vaak niet waar is.
      Succes met lezen, Arnout…

      0 likes
      • Se Paratist,

        Het schijnt dat skull en bones werd opgericht door William Huntington Russell en Alphonso Taft. Het staat officieel ingeschreven als de Russell Trust Association.

        Voor degenen die meer willen weten?
        Professor Antony Sutton, zie ook youtube, was van mening dat skull en bones allereerst inzette op het onderwijssysteem om deze een bepaalde richting uit te buigen waarbij hij een connectie ziet met de leer van de Duitste filosoof Georg Wilhelm Friedrich Hegel. De gene die hier een belangrijke rol in gespeeld zouden hebben noemde Antony Sutton het supertrio, bestaand uit de skull en bones leden Daniel Coit Gilman, Timothy Dwight en Andrew Dickson White.

        http://www.sntp.net/education/sutton_1.htm

        Veel wat Sutton aankaartte werd onlangs bevestigd door Charlotte Iserbyt. Ze beweerd dat haar vader en grootvader lid waren van deze studentenverering. Alex Jones heeft haar geïnterviewd, ook dit staat op YouTube.

        https://www.youtube.com/watch?v=h58oYvHPztQ

        6 likes
    • Het waren toch de reptilians die overal achter zitten? Die zitten in de holle maan ons te bestuderen… Nee wacht, niet holle maan maar holografische maan…

      Maar dat maakt niet uit want het zal in 2012 allemaal weggevaagd worden door een bruine dwergstern die alleen maar zichtbaar is voor AMC lezers en de NASA. Gelukkig wordt het geheim gehouden door de MSM anders was het nu paniek alom…

      😛

      4 likes
  4. @Monk,Rik en Zonnemax,

    Monk, mooi geschreven zeker weten.
    Jij weet het gelukkig wel allemaal, dus heb je in mijn ogen niets te zoeken op deze pagina, hier komen namelijk mensen die zich wel zorgen maken over machtsmisbruik en niet zozeer tegen het systeem zijn, maar wel tegen moderne slavernij.
    Dus doe de lezers van deze site een plezier en ga lekker naar, bijvoorbeeld; Nu,NL ik denk dat jullie daar beter passen en meer volgers krijgen.

    2 likes
    • @Quintijn

      Een typisch voorbeeld van afscheiding. En ook een voorbeeld van geen ander geluid willen horen.
      Jammer, JIJ bent dus ook een voorbeeld dat er voor zorgt niet in een betere wereld terecht te komen. Maar blijkbaar moet het nog zo zijn.

      Of je nu AMC of MS leest, het maakt niet uit. Kijk naar de overeenkomsten in plaats van de verschillen.
      Snap je?

      3 likes
      • Je hoeft niet op de man af te reageren, als je het ergens niet mee eens bent. Als je toch wilt reageren schrijf het dan in het algemeen. Zo kun je jouw visie neerzetten en de ander in waarde laten. Ook laat je de discussie/kennis zo voortgaan voor anderen. Ik lees alles en neem het gewoon op. Of ik er nou wel of niet achtersta. Op een andere dag of bericht kan het zijn dat ik ooit iets gelezen heb en neem het dan weer mee. Dat is nou het leuke van verschillende berichten/ingevingen.

        0 likes
        • Was Quintijn niet degene die “op de man af” reageerde met een zeer cynische ondertoon? Dan moet je niet gaan huilen als je hetzelfde terug krijgt.

          En de vraag is, denk je in afscheiding of in verbinding. Vaak wordt ook op deze site in afscheiding gedacht terwijl daar dan ook direct op “afgegeven” wordt. Een typisch staaltje van onze (nog) duale wereld.

          3 likes
    • Gezien je reactie klopt het dus wat ik zeg. 🙂

      3 likes
    • Zij, de genoemde drie maken zich wel degelijk zorgen,
      de systemen en het machtsmisbruik en de schuldslavernij zijn onlosmakelijk verbinden met elkaar.
      Verweven en dooreen gemengd.
      Wel degelijk moeten de systemen een intense verandering doormaken. Of verdwijnen.

      1 likes
  5. @Monk
    Helemaal mee eens.

    Maar ik denk dat het gros van de lezers hier “thumbs up” hebben voor het commentaar van “Gezinusk”.
    En vervolgens geloven deze commentatoren ook nog dat “ze wakker” zijn en dat mensen die het hier helemaal niet mee eens zijn “slapen”. Wat inderdaad afscheiding alleen maar versterkt en we niet bouwen aan die verbindende betere wereld die we allemaal voorstaan. Jammer, maar het is wel de hudige realiteit.

    4 likes
  6. Het is en blijft een piratenvlag en er hoort piraterij bij….. dus criminelen.
    Das toch niet zo moeilijk om te zien – toch- ?

    2 likes
  7. Sé Paratist

    De P2-loge kreeg destijds de politie op zijn dak in de periode toen in Europa naar buiten kwam dat de CIA Operation Gladio aan het uitvoeren was. In een tijd dat er in Italië een aantal onderzoekers en rechters werden weggebombardeerd of opgehangen. Ook dat speelde zich af nadat er al een muur was neergezet en de koude oorlog al was begonnen.

    1 likes
  8. Wat ik me afvraag? 322 is dat afgeleid van die kleitabletten(babylonische) Tablet nr. 322 is een rekentabel, die gebruikt werd in de oudheid voor de administratie. “Gevonden” door meneer Plimpton/New york. Deze kennis is de oorsprong van de piramide kennis en pc enz.?

    0 likes
  9. Hahaha ultrageheim… Pas maar op dat ze jullie niet te grazen nemen omdat julle het grote geheim onthullen… NOVA! mooie bron hoor.. De sosjalistiese propagandamasjiene… Laat me niet lachen. Tijd dat de NWO ns echt orde op zaken stelt… Meer chemtrails, meer reptielen, meer geheime kampen… En graag nog wat gif in het drinkwater!

    0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

corona

‘Amerikaanse leger zit achter corona-uitbraak,’ zegt Chinees ministerie. ‘Dit is verbazingwekkend’

Een woordvoerder van het Chinese ministerie van ...

coronavirus

Ziekenhuizen VS houden rekening met bijna 500.000 doden door coronavirus, onthullen gelekte documenten

Amerikaanse ziekenhuizen bereiden zich voor op miljoenen ...