Het Complot

Skull and Bones: De geheime macht van Amerika’s elite

Help mee door deze informatie met vrienden op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Skull and Bones is een ultrageheim Amerikaans genootschap dat in Nederland niet helemaal onbekend is omdat de geschiedenis ervan in 2000 werd verfilmd en er in 2004 bij Nova een documentaire aan werd gewijd.

Het genootschap bestaat vanaf 1832 aan de Amerikaanse elite-universiteit Yale en is veel meer dan een onschuldig studentenclubje. Ieder jaar worden er 15 nieuwe ‘uitverkorenen’ gekozen die, wanneer zij accepteren, een lugubere initiatie moeten ondergaan, om zich vervolgens te kunnen rekenen tot de Amerikaanse machtselite.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Veel grote Amerikaanse wereldleiders werden lid van dit genootschap, waarbij de familie Bush eruit springt als een doorgewinterde Bones-familie met drie generaties leden in de mannelijke lijn: de grootvader van George W. Bush werd lid (in 1917), hijzelf in 1968 en zijn vader George H.W. Bush, die als Amerikaans president vóór zijn zoon uitvinder was van het begrip ‘De Nieuwe Wereldorde’, werd lid in 1948.

Skull and Bones: De geheime macht van Amerika's eliteVanuit welk broeinest worden de leden gevormd die later besluiten nemen over het welzijn van miljarden mensen? Auteur Andreas von Rétyi beschrijft in zijn boek Skull & Bones hoe er vanuit ‘The Tomb’ – een tempel en het ‘verenigingsgebouw’ van de Bones op de campus van Yale – via een bloedstollende initiatieritus een kronkelig pad loopt naar talloze praktijken die het daglicht niet kunnen verdragen en die maar één doel hebben: verrijking en machtsexpansie.

De huidige politieke koers van de Verenigde Staten heeft de vraag opgeroepen wie eigenlijk de richting van de binnenlandse en vooral ook van de buitenlandse politiek bepaalt. Handelt de VS vanuit het nationale belang, of dient het enorme machtsapparaat van deze supermacht vooral een kleine machtselite?

Oud-president George W. Bush en minister van Buitenlandse Zaken John Kerry zijn ongeveer even oud en studeerden allebei aan Yale. Ook werden ze allebei lid van Skull and Bones. Het genootschap heeft grote invloed op de Amerikaanse politiek, maar de leden zwijgen als het graf over hun ultrageheime club.

Boek: Skull & Bones, De geheime macht van Amerika’s elite

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je dit belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

26 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Gezinusk
Gezinusk
9 jaren geleden

Deze lui werken hard aan hun eigen belangen. Op zich zou het geen Amerikaan wat aan mogen gaan tenzij je ze overal tegenkomt op hoog niveau binnen de Media, bedrijfs- /bankierswezen, inlichtingendiensten, het Witte Huis, en dat is nou juist het geval. In het verleden waren nogal wat personen van deze vereniging actief binnen de CIA. Niet als hacker of loopjongen want dan kunnen ze hun eigen belangen niet aansturen, nee zij werden strategisch geplaatst als stafchef of afdelingsdirecteur. Met een dergelijke CIA functie ben je volgens de Amerikaanse wet onschendbaar.

Een soortgelijke organisatie hebben ze destijds in Italië opgerold bekend als de P2-loge.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Bomaanslag_in_Bologna_1980

Nadat er een bomaanslag had plaatsgevonden op een treinstation in Bologna liepen er sporen na de loge waarna de politie een aantal invallen uitvoerde. Ze ontdekten o.a. een ledenlijst waarop de naam Silvio Berlusconi voortkwam. Zie link,

http://nl.wikipedia.org/wiki/Propaganda_Due

De P2 loge werd destijds door vele italianen bestempeld als maffia en wat mij betreft behoort skull en bones in het zelfde rijtje thuis. Het is mij dan ook een raadsel waarom deze zogenaamde studentenvereniging mag blijven voortbestaan. Waarschijnlijk zegt het iets over de machtsposities die de families van deze studentenvereniging in een paar eeuwen hebben opgebouwd in de VS.

Sleutelwoorden: Handel in olie en andere grondstoffen, Federal Reserve, inlichtingendiensten. Voor allerlei dringende vragen omtrent ufo’s & black budget projecten waar een hoop Amerikaans belastinggeld naar toe verdwijnt ben je bij dit soort verenigingen vast aan het juiste adres.

monk
monk
9 jaren geleden

Citaat: Sleutelwoorden: Handel in olie en andere grondstoffen, Federal Reserve, inlichtingendiensten. Voor allerlei dringende vragen omtrent ufo’s & black budget projecten waar een hoop Amerikaans belastinggeld naar toe verdwijnt ben je bij dit soort verenigingen vast aan het juiste adres.
Volgens mij is dit een aanname van jou, en niet gebaseerd op enige vorm van bewijs.

Citaat: Een soortgelijke organisatie hebben ze destijds in Italië opgerold bekend als de P2-loge.De P2 loge werd destijds door vele italianen bestempeld als maffia en wat mij betreft behoort skull en bones in het zelfde rijtje thuis.
Wederom weer een aanname van u. Dit heeft al helemaal geen verband met elkaar. P2 was een afsplitsing van een andere groep die zich onafhankelijk probeerde te verrijken. Deze bankier is daar iets te ver in gegaan, en hing daardoor aan een brug. Maar heeft niets te maken met de skull en bones.

Ik denk dat de complotten juist voort komen uit het ondoordacht uiten van eigen meningen gebaseerd op aanname. Dit veroorzaakt nou juist angst, haat en verdeeldheid. Natuurlijk zijn er organisaties in de wereld. er zijn ook carnavals verenigingen, en ook OPEC, vrijmetselaren en studentensociëteiten, die ook na hun studie contact houden. de mens is nou eenmaal een groeps dier. maar, neem de landen waar deze organisaties niet zijn….. gaat het daar beter? En ja natuurlijk zijn er organisaties die zich zelf lopen te verrijken. Niet goed te keuren, maar niets vreemd is de mens. Kijk eens naar u zelf, heeft u nog nooit iets gedaan wat u zelf verrijkte?
Naar mijn mening is het beter te zoeken naar wat elkaar bind i.p.v. elkaar scheid. En zonder enig vorm van bewijs informatie uiten creëert alleen maar angst en extremisme.

Zonnemax
Zonnemax
9 jaren geleden

@Monk
Helemaal mee eens.

Maar ik denk dat het gros van de lezers hier “thumbs up” hebben voor het commentaar van “Gezinusk”.
En vervolgens geloven deze commentatoren ook nog dat “ze wakker” zijn en dat mensen die het hier helemaal niet mee eens zijn “slapen”. Wat inderdaad afscheiding alleen maar versterkt en we niet bouwen aan die verbindende betere wereld die we allemaal voorstaan. Jammer, maar het is wel de hudige realiteit.

Quintijn
Quintijn
9 jaren geleden

@Monk,Rik en Zonnemax,

Monk, mooi geschreven zeker weten.
Jij weet het gelukkig wel allemaal, dus heb je in mijn ogen niets te zoeken op deze pagina, hier komen namelijk mensen die zich wel zorgen maken over machtsmisbruik en niet zozeer tegen het systeem zijn, maar wel tegen moderne slavernij.
Dus doe de lezers van deze site een plezier en ga lekker naar, bijvoorbeeld; Nu,NL ik denk dat jullie daar beter passen en meer volgers krijgen.

Back to top button
26
0
We lezen graag je reactie!x