Buitenland

‘Neprapport’ over massa-executies in Syrische gevangenis ‘strookt niet met realiteit’

Help mee door deze informatie met kennissen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

‘Menselijk slachthuis’ en ‘executiefeesten’, zo kopten de mainstream media over de Saydnaya-gevangenis bij de Syrische hoofdstad Damascus.

Volgens Amnesty International zijn in de gevangenis op systematische wijze duizenden gevangenen geëxecuteerd door het regime van Assad.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Amnesty zegt met tientallen ooggetuigen te hebben gesproken en schat dat er tussen de 5000 en 13.000 gevangenen zijn omgebracht.

Overdreven

Het rapport, dat gebaseerd is op getuigenissen van een handvol rebellen en andere oppositiefiguren, werd gretig overgenomen door de media.

In veel gevallen werden de aantallen overdreven, hoewel er geen concreet bewijs is dat de executies daadwerkelijk zijn uitgevoerd, schrijft de website Antiwar.com.

Amnesty baseert zich op claims dat er tussen de 20 en 50 mensen per week werden geëxecuteerd in de gevangenis.

Aanname

Verspreid over een periode van vier jaar kom je dan uit op 5000 tot 13.000 mensen, ervan uitgaande dat het aantal gelijk is gebleven.

De mensenrechtenorganisatie levert geen hard bewijs voor die aanname omdat de getuigenissen betrekking hebben op een zeer korte periode, aldus de site.

Hoewel Amnesty in het rapport spreekt van 5000 tot 13.000 doden, maakten persbureaus als AP melding van ‘tenminste 13.000 doden’.

Lastercampagne

De Syrische overheid stelt in een verklaring dat het rapport onderdeel is van een ‘lastercampagne’ tegen het regime.

Door het gebrek aan bewijs is het moeilijk om te zeggen hoeveel executies daadwerkelijk hebben plaatsgevonden, schrijft Antiwar.com.

Rusland ging nog een stap verder en sprak tijdens een persconferentie in Moskou van een ‘neprapport dat niet met de realiteit strookt’.

Provocatie

“Dit is wederom een provocatie in een poging het vuurtje in Syrië weer op te stoken,” zei woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken Maria Zakharova.

Ze laakte Amnesty wegens het ‘publiceren van aantallen die voortkomen uit berekeningen op basis van de uitspraken van anonieme getuigen’.

Ze sprak van ‘extreem gevaarlijke fantasieën’ die verspreid zijn door Amnesty in Libanon.

[Antiwar, PressTV]

5 1 stem
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

31 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Rob ter Horst
Rob ter Horst
7 jaren geleden

Als Amnesty International iets publiceert over de VS dan is het wél waar…

War on Error
War on Error
7 jaren geleden

Mooi hè, te zien hoe het Journaal klakkeloos de ”Video Press Release’ bij ons in de huiskamers op de schermen knalt – met bijbehoren ‘Story Telling’.
Het kan ze niks schelen of er ook maar 1 woord van waar is. Het Journaal zet alles op alles om oorlogen te verkopen. Goebbels deed niet anders.

Martelen en NAVO – gaat (ook) goed samen. ‘Rhein-wiesen Lager’, ‘The London Cage’, Abu Graib, Guantánamo Bay
(Trump: weer terug op volle capaticiteit laten draaien, en Waterboarding normaliseren)
Amnesty International heeft een rapportje in elkaar gefrommeld over de misdaden van het “regime Assad” in Syrië. https://herstelderepubliek.wordpress.com/2017/02/09/amnesty-typisch-gevalletje-nepnieuws/
Verspreider dit nep-nieuws, Amnesty International:
“US State Department’s Deputy Assistant Secretary for International Organizations, Suzanne Nossel – echte naam: Sanne Cohen – (Executive Director of Amnesty International USA)
ref: Tony Cartalucci http://landdestroyer.blogspot.it/2012/08/amnesty-international-is-us-state.html
Amnesty run by US State Department representatives,

Dan moet Amnesty wél het hele verhaal vertellen. Verzwijgen is vaak nog boosaardiger dan liegen.
• investigate the complex network of companies [9] which were used by the CIA to undertake rendition flights. https://www.thebureauinvestigates.com/2015/10/14/revealed-cia-torture-black-sites-history-boom-bust/

weg met ons
weg met ons
7 jaren geleden

Wederom een zoveelste compleet uit de duim gezogen en geregisseerd verhaal die er toe dient Assad verder af te schilderen als een beest of onmens en daarmee ook de Russen, die Assad helpen, op eenzelfde level te tillen. De denktank van de ex oostblokkers, de nep joden en Mossad/CIA in de VS proberen keer op keer via allerlei bizarre verhalen te doen lijken, en dat zonder harde bewijzen, dat Syrië en Rusland fout zijn en niet zouden deugen.

Het zijn verhalen van dezelfde strekking die men naar buiten slingerde na de dood van Gadaffi en het leek alsof men zich ergens wilde verontschuldigen voor het beestachtig ombrengen van de man en zijn bevolking door de maffia organisatie, de NATO.

Gadaffi zou sekskelders hebben gehad waar stelselmatig vrouwen zijn verkracht en gemarteld. Er werden foto getoond van deze zogenaamde sekskelders, maar wat meteen opviel was dat de kelder ramen had waar daglicht door de rolluiken was te zien. Een kelder met ramen die ook nog eens lijkt op een operatiekamer?….. https://tinyurl.com/gmnm5o7

En daarnaast was er ook nog een foto van een kamer met tweepersoonsbed wat de martel sekskamer moest voorstellen….. https://tinyurl.com/j4u6kmz

En dergelijke verhalen en zoveel, ergens heel simpel verzonnen verhalen meer, ook over Syrië en over het gebruik van gifgas en vaatbommen bijvoorbeeld en waarbij Assad zich zou hebben gekeerd tegen zijn eigen volk, dat zijn de onophoudelijke idiote verhalen die zonder blikken of blozen zomaar even als waarheden en als feitelijkheden worden gepresenteerd en geponeerd in de mainstream media….We worden van al die kanten tot aan de praatjesmakersprogramma’s van de publieke omroep gehersenspoeld met leugen op leugen en de meest krankzinnige verzinsels waar de honden geen brood van lusten…..Er zijn mensen die dergelijke verhalen werkelijk geloven, maar ik ontdekte dat zelfs bejaarden die nog weinig begrijpen van de toestand in de wereld drommels goed doorhebben dat al het nieuws wat ons wordt voorgekauwd vrijwel allemaal leugens en verzinsels zijn.

Als al deze verhalen en verzinsels ook gelijk de bewijzen zijn, dan moeten ze hebben gedacht dat werkelijk heel de wereld net zo gek is geworden als degene die de verhalen bedenktanken. De nep joden, de misdadigers en criminele maffia in de VS die (be)denken dat de wereld van hen is en van niemand anders en het grote publiek wereldwijd hun achterlijke slaafjes zijn en ze daarom stelselmatig mogen worden voorgelogen of zelfs mogen worden vermoord, omdat een boekie ze dat zou hebben verteld, waarbij deze lui gebruik maken dat de joden uitverkorenen zouden zijn en deze wereld onder hun auspiciën een hoger doel nastreeft en we allen volgens hen een pad moeten volgen naar dit doel en maken ze het goy wijs dat zij degene zijn die naast god bepalen hoe wij hebben te leven, ons te hebben gedragen en zelfs hoe we hebben te sterven en maken, maar, nu komt het, zij maken van deze idiote en krankzinnige religie en zijn zogenaamde doel dankbaar gebruik om hun verrotte, corrupte en geldgeile leven en daden te rechtvaardigen.

Het bovenstaande topic heeft als zoveelste klein radertje met het zogenaamde grotere doel te maken, net als alle nep terroristische aanvallen, nep nieuws rond heroïsche wereldoorlogvoering van de Verenigde Staten, net als nep Israël een heilig of beloofde land zou zijn (Syrië zou eerder het heilige en beloofde land kunnen zijn), net als alle nep oorlogen zouden zijn gestart door oorlogszuchtige heersers die de wereld zogenaamd bedreigen, met daarnaast het onophoudelijk willen aansturen richting totale controle over de mens tot aan totale controle over (VOORAL) het gehele financiële stelsel tot aan de laatste nu nog fysiek aanwezige cent in uw portemonnee.

Benhur
Benhur
7 jaren geleden

A.I. en alle zogenaamde organisaties van vrede en hulp voor mensen zijn niets anders dan door Amerika gestuurde propaganda, manipulatie en leugen/geld depots die alleen maar bestaan voor zichzelf en eenzijdige fake te verkondigen. Het zijn organisaties die de wereld meer leed toe brengen dan steun. Alleen AZG lijkt werkelijk wat voor de mensen in nood te betekenen. Maar die worden dan ook vaak door Amerikanen met veldhospitaal of ziekenhuis weggebombadeerd om hun als getuigen te verjagen.

Back to top button
31
0
We lezen graag je reactie!x