Mens en Dier

Harde kritiek op staatssecretaris Van Huffelen: ‘Knettergek en gevaarlijk, deze demissionaire lolliepop’

Help door deze informatie met iederen die je kent op je socials te delen!

De overheid mag zich niet bemoeien met wat mensen zeggen of schrijven. Dat noemen we ook wel persvrijheid.

Iedereen mag zeggen en schrijven wat hij wil: in kranten en tijdschriften, maar ook via radio, televisie, internet en sociale media, zolang het niet in strijd is met de wet.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De Nederlandse regering houdt zich hier niet aan en bemoeit zich aan de lopende band met wat mensen zeggen of schrijven, merkt Tweede Kamerlid Gideon van Meijeren (FVD) op.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Grote gevaar

Onder het mom van het ‘tegengaan van het verspreiden van desinformatie’ bepaalt de overheid wat waar of niet waar is en zet het grote social media-platforms enorm onder druk om informatie die in de ogen van de overheid niet waar is, te verwijderen.

Sinds de inwerkingtreding van de Digital Services Act (DSA) kunnen social media-platforms die hier niet aan meewerken torenhoge boetes van miljarden euro’s opgelegd krijgen.

D66-staatssecretaris Alexandra van Huffelen (Digitalisering) zei vanuit het Spaanse Léon over de DSA: “We zijn er heel erg blij mee dat de Europese Commissie zo hard zijn best doet om deze DSA, die inmiddels werkt voor de grote platforms, ook echt te handhaven.”

Het grote gevaar hiervan is volgens Van Meijeren dat deze regels heel eenvoudig misbruikt kunnen worden door de overheid om fundamentele kritiek op het beleid of het systeem als zodanig te censureren.

Het is schaamteloos

Hij diende een motie in die de regering oproept om zich niet te bemoeien met wat mensen zeggen of schrijven. Die motie werd ontraden door Van Huffelen. “Haar reactie was heel zorgwekkend,” aldus Van Meijeren.

De staatssecretaris ontkende namelijk dat de regering zich bemoeit met wat mensen zeggen of schrijven, terwijl dit glasharde feiten zijn die gewoon zwart op wit staan, benadrukte het Kamerlid. “Het is schaamteloos.”

Een Kamermeerderheid stemde tegen zijn motie. Van Meijeren vond de uitslag ‘niet verrassend’. “We weten inmiddels dat een meerderheid van de Kamer lak heeft aan onze grondrechten en deze censuur wel prima vindt.”

Me hoela

Van Huffelen besprak in Spanje hoe we niet alleen in Europa kunnen samenwerken, maar ook hoe we dat internationaal kunnen doen, zeker ook samen met de Verenigde Naties.

“Knettergek en gevaarlijk, deze demissionaire lolliepop,” reageert journalist en oud-Europarlementariër Lucas Hartong. “De VN ‘de digitale wereld’ laten reguleren. Me hoela! Die krijgen nog niet eens een veroordeling van Hamasterreur uit hun strot!”

Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 148 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

143 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Verzetskabouter
Verzetskabouter
5 maanden geleden

Je ziet gewoon aan dit gedaante en zijn of haargezichtsuitdrukkingen dat het niet klopt. Ik in ieder geval zou bang zijn als ik bij haar aan de eettafel zou worden uitgenodigd….

roro 237
roro 237
5 maanden geleden

Een klein monstertje!

Annette
Annette
5 maanden geleden

En WIE bepaalt er eigenlijk wat misinformatie of desinformatie is?

De afgelopen jaren zijn er al genoeg voorbeelden van te noemen, dat de desinformatie voornamelijk van de overheid kwam.

Wij hoeven alleen maar te denken aan de vele programma’s op de NPO en zenders als RTL, waar, althans diegenen die dagelijks gekluisterd waren aan de televisie, gek werden gemaakt met beelden over doodzieke mensen, die leden aan “corona”.

Ik denk zelf, dat niemand van jullie dat is vergeten. Het is tot de dag van vandaag nog geen enkele wetenschapper gelukt dat “virus” te isoleren. En dat ondanks het hoge geldbedrag dat werd uitgeloofd.

Ik zeg als nuchtere Nederlandse vrouw, dat als iets niet te bewijzen valt, het ook niet bestaat.

Dan de méér dan intimiderende programma’s, wederom op de staatsomroep NPO, om het zogenaamde levensreddende “vaccin” te promoten.

Allerlei kreten werden naar ons toe geslingerd. Vooral de kreet: Je doet het voor een ander, zal ik NOOIT vergeten.

Die kreet heb ik meermalen naar mijn hoofd gekregen.

Inmiddels weten WIJ allemaal wat daar van waar was.

Maar goed. Duidelijk is dus in dit verhaal, dat WIJ, als Nederlandse bevolking, voortaan maar op één manier mogen denken. Wij mogen precies zó denken als onze overheid, die het o zo goed met ons voor heeft.

Conclusie: WIJ mogen überhaupt helemaal niet meer zelfstandig denken.

WIJ moeten met z’n allen simpelweg veranderen in meegaande zombies, waarvan het denkvermogen zo veel mogelijk is uitgeschakeld.

Dagelijks kijkende op de straat zie je ook met eigen ogen, dat dit al enige tijd gaande is.

Het vrije woord en er een eigen, afwijkende mening op nahouden wordt langzaamaan gesmoord.

De volgende stap, daarvan ben ik heilig overtuigd, zal zijn, dat niet alleen het woord, maar ook onze gedachten zullen worden gesmoord.

Laten wij er alsjeblieft voor zorgen, dat dat NOOIT werkelijkheid wordt.

Een aantal jaren geleden was ik heel nieuwsgierig wat betreft de kreet: You will own nothing, but you will be happy.

NU begrijp ik dondersgoed wat daarmee wordt bedoeld: iemand die niet meer zelfstandig kan nadenken, zal natuurlijk een bepaald gevoel van “geluk” ervaren.

Maar dat geldt ZEKER niet voor MIJ.

King of light
King of light
5 maanden geleden

Nou dan maar een rolletje in een nieuwe Harry Potter film dan? Daar lijkt ze me uiterst geschikt voor.

Back to top button
143
0
We lezen graag je reactie!x