Natuur en Milieu

Klimaatwetenschapper: “Beleid tegen global warming en CO2-uitstoot gebaseerd op bangmakerij”

Help ons door dit met anderen op je social media te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Het beleid ten aanzien van global warming en de CO2-uitstoot is gebaseerd op bangmakerij. Dat stelt de Amerikaanse klimaatwetenschapper Judith Curry.

Curry getuigde afgelopen week voor een Amerikaanse Senaatscommissie over de invloed van de mens op het klimaat.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

President Barack Obama wil de uitstoot van koolstofdioxide drastisch terugdringen, maar het middel is mogelijk erger dan de kwaal, aldus Curry, die als professor verbonden is aan het Georgia Institute of Technology.

Loop van de natuur

Volgens de klimaatwetenschapper kunnen de stijging van de temperatuur op aarde, de opwarming en de zeespiegelstijging net zo goed worden veroorzaakt door de natuur. Ze zei dat de negatieve wereldwijde effecten die het VN-klimaatpanel IPCC hoopt te voorkomen mogelijk slechts het gevolg zijn van de loop van de natuur. “Er zijn geen eenvoudige antwoorden,” zei Curry.

Ze wees erop dat weersextremen, zoals de extreme droogte tijdens de Dust Bowl in de jaren dertig, natuurlijke gebeurtenissen zijn. De temperatuur is sinds 1880 ongeveer 1,5 graad gestegen, maar dat komt volgens haar niet (alleen) door de uitstoot van koolstofdioxide.

Misleid

Curry zei dat ook andere factoren moeten worden onderzocht, waaronder bevolkingstoename, landgebruik en het effect van de zon en de oceanen op het klimaat. Ze merkte op dat het onderzoek naar klimaatverandering zich vooral toespitst op de menselijke invloed. “We zijn misleid,” concludeerde ze.

Vanwege haar analyses, die haaks staan op de conclusies van het IPCC, wordt Curry door collega’s en politici afgeschilderd als een ‘klimaatontkenner’.

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Sathos
Sathos
8 jaren geleden

Het is toch treurig dat elk persoon met een kritisch geluid jegens de Kerk van het IPCC meteen het label ‘klimaatontkenner’ krijgt.
Dit zegt misschien wel meer over het ongelijk van het IPCC dan de kritiek zelf. Een wetenschappelijk ingesteld comitée zou kritiek juist omarmen.

atomnics
atomnics
8 jaren geleden

oww hier gaan we weer van hoax naar hoax pff zo ongeloofwaardig hoelang houden ze het vol hunzelf voor de gek houden ironish.

weetje wat nog dommer is? iedereen weet wel C02 voeding is voor de planten en bomen als we echt zo bezorgd zijn over de C02 uitstoot stop dan met het kappen van bomen en planten want hun nemen juist de C02 tot hun! en ja wat doet de mens massaal massa productie bomen en planten kappen vooral in de periode waar nu in zitten kerst word er massaal onnodig als je het mij vraagt dennebomen gekaapt en wordt ook nog eens makaber versierd en daarna nog eens in de fik zetten want ja traditie mensen jullie zijn zielig bomen en planten hebben net zoals jij en ik gevoelens inderdaad moordenaars! je stond er zeker niet bij stil komt omdat je eigen ego je in de malling houdt zet dat aan de kant en de echte waarheid van jezelf komt naar boven en die overstijgt alles!

Dorien
Dorien
8 jaren geleden

John Kerry onze klimaat expert specialist die zegt dat het geen Hoax is, hmmm ? hij is toch lid van die geheime organisatie Scull en bones?
Dat soort mensen weten wel wat goed voor ons is en vertellen ons altijd de waarheid.

https://www.youtube.com/watch?v=cwL3Z7YPfLQ

kael
kael
8 jaren geleden

De waarheid en niets anders dan de waarheid, het is alsof de groene jongens het graag hebben en voor de regeringen is het een excuus voor extra belastingen.

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x