Homepagina » Buitenland » Dit is de echte reden waarom Washington Assad weg wil hebben
Dit is de echte reden waarom Washington Assad weg wil hebben

Dit is de echte reden waarom Washington Assad weg wil hebben

Een staakt-het-vuren gevolgd door een democratische presidentsverkiezing lijkt de beste manier te zijn om vrede te realiseren in Syrië. Damascus en Moskou denken er zo over, maar Washington niet. Dat stelt de Amerikaanse onderzoeksjournalist Robert Parry.

Het Amerikaanse politieke establishment wil geen democratie in Syrië omdat verkiezingen onvoorspelbaar zijn en er dan nog een kans is dat Bashar al-Assad aan de macht blijft, aldus Parry.

Gedemoniseerd

President Barack Obama zegt dat Assad geen enkele kans maakt om opnieuw gekozen te worden, maar Washington wil geen risico lopen. “Amerika wil Assad uitsluiten van de verkiezingen en op die manier een ‘regimeverandering’ in Syrië afdwingen,” zei de analist. “Iets wat de neoconservatieven in Washington zich lang geleden al tot doel hebben gesteld.”

“De regering-Obama heeft Assad al zo erg gedemoniseerd en staart zich zo blind op ‘regimeverandering’ dat Obama geen afstand meer kan nemen van de mantra ‘Assad moet weg!’,” zegt Parry. Met andere woorden: De Amerikaanse president ontneemt Syrië het recht op democratie omdat een democratische oplossing niet aansluit op de behoeften van Washington.

Onvoorspelbaar proces

“Omdat democratie een onvoorspelbaar proces kan zijn, is er geen garantie dat er daadwerkelijk een regimeverandering zal plaatsvinden en dat maakt democratie kennelijk een ongeschikte oplossing voor Syrië,” sprak Parry verbitterd.

Als dit inderdaad het geval is heeft Washington twee opties: Syrische rebellen blijven steunen die al-Assad proberen af te zetten of het inzetten van grondtroepen.

[Sputniknews]


Vond je deze informatie leuk? Deel het dan met iedereen op Facebook
NineForNews.nl in je Facebook-nieuwsfeed?

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

26 reacties

 1. Laat Assad met rust! Wij willen geen herhaling van Libië in Syrië!

  40 likes
 2. EN Syrië heeft nog geen Centrale bank a la zijne rotheid Rothschild en er was iets met een pijpleiding.

  37 likes
 3. En………WAAROM wil Washington Assad weghebben???

  10 likes
  • Follow the money

   Het aller-, alller-, allergrootste olieveld ooit ter wereld ontdekt is gevonden onder de Golan hoogvlakte, dat Israël al sinds 1967 illegaal bezet.
   En raad eens WIE de eigenlijke eigenaar van die grond is? JUIST, SYRIË

   Israël heeft de exclusieve rechten ILLEGAAL verkocht aan een “klein, onbekend” Amerikaanse investeringsmaatschappijte met in de board namen als Bush en Ru(m)psjenooitgenoeg(velt)

   Assad staat dus in de weg en moet, net als Khadaffi, verdwijnen zodat de olierechten voor een appel en een ei kunnen worden overgedragen aan de Zionisten.

   O en dat van die ECHTE staatsbank, die dan wordt vervangen door een Rothschild private “staatsbank”, is een extra bonus 😉

   11 likes
   • En wat te denken van de enorme olievelden EN gasvelden onder de Egeïsche Zee. Daar azen Griekenland en Turkije op. Wellicht staan die olievelden wel in verbinding met elkaar. Wordt het nog vervelender. Dus houdt Griekenland en Turkije arm; dan kunnen de “grote jongens” – natuurlijk dezelfde kliek die het nu al wereldwijd toepast, de olie voor weinig roven/oppompen. Dus al die verhalen over minder CO2 uitstoot en windenergie; allemaal zoethoudertjes. Kunnen ZIJ n.l. niets aan verdienen. Allemaal Schetsvertoningen/Zoethoudertjes. Nog een paar extra goedkope filtertjes op de schoorsteentjes en de boel is opgelost.Alle economieën lopen terug – wordt kunstmatig veroorzaakt- zodat er geen geld is voor investeringen in duurzame energie. Die “slimme NL-ers” hebben het door. Die investeren niets. Die zien de bui al hangen.
    DE POEN IS AL LANG OP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Als je nou de grootste kopervoorraden van de wereld bezit, dan zit je toch niet op ene Tesla te wachten, die elektriciteit door de atmosfeer/lucht kan transporteren. Is al je koper waardeloos geworden en ben je je geld kwijt. Ben ik nou zo bijdehand of zijn jullie nou zo dom? (v.Gaal)

    2 likes
  • Het gaat alleen om poppetjes.
   De werkelijke machthebbers opereren achter schermen van anonimiteit.
   Er is een geplande genocide geweest in Syrië, die wordt verzwegen, het poppen theater door de gestropte acteurs helpt de geheimhouding.

   6 likes
 4. De Telegraaf, Volkskrant, NRC en de Trouw worden met de dag zieliger.
  Geen woord over hoe crimineel Erdogan is. Geen woord over de lange rijen vrachtwagens met olie die via Turkije en Israel gesmokkeld wordt. Geen woord over de verkrachtingen, martelpraktijen en moorden die ze plegen tegen Christenen. Helemaal niks!
  Wat een ongehoorde schoften. Weet je nou wat het is? Door dat zwijgen zijn ze wat mij betreft net zo schuldig als de daders.
  En vooral Putin zwart blijven maken. Maar geen vuil woordje over Saudi Arabie. Je weet wel, dat land waar je als vrouw helemaal verrot geslagen wordt wanneer je achter het stuur van een auto betrapt wordt.

  Al met al zou ik graag een journalist willen spreken. Om hem vooral uit te lachen.
  En belachelijk te maken. En te kakken te zetten. En te vernederen en te beledigen.
  Je weet wel, al die dingen die ze met mensen doen die niet pro NAVO, pro overheid en pro Amerika zijn.

  19 likes
  • Als journalist verdien je je geld niet (meer) als je b.v. kritisch bent over het Beloofde Land. Je verdient wel je brood als je blijft zeiken tegen Putin en Marokkaanse straatrovers. En in het voorjaar vindt de Anti-Duitse campagne plaats. Lekker Duitsland zwart maken. Altijd die Holocaust verhalen. En vervolgens de afstammelingen van Abraham rond 4 mei bommen op hun hoofd en huizen gooien. Ja onze F-16 boys zijn de helden. Typisch handelingen die duiden op een vallende “Beschaving” .

   1 likes
  • lekkerAn totally enjoyed your post. totaal mijn gevoel

   0 likes
 5. “Omdat democratie een onvoorspelbaar proces kan zijn”???
  Amerika van meest geliefde land tot meest gehate land!
  Zelf de Maffia schaamt zich rot over de manier waarop
  Amerika werkt en totale regeringen en landen
  onderdrukt door afpersing en directe bedreiging!
  Amerika = Maffia 2.0
  De handelswijze van Amerika is corrupt en crimineel!
  Als een regeringsleider of een land niet doen wat Amerika
  wil, dan maken ze jou als leider kapot en het bewuste land ook!
  Amerika staat op omvallen, dat moet wel want
  dit kan gewoon niet meer waar zijn!
  Amerika begint gewoon zielige vormen aan te nemen!
  NAZI vormen wel te verstaan!

  16 likes
  • Een gestolen land gebouwd op het bloed en de beenderen van de oorspronkelijke bevolking die op een laatste restje na, compleet uitgeroeid is. Kun je daarop bouwen? En uiteindelijk vertrouwen?

   1 likes
 6. Elke dag dat de pers in Nederland bij monde van de Telegraaf, Volkskrant, Trouw en NRC blijven liegen over Erdogan, en over Syrie, en over Putin, en over Obama, is weer een dag dat er mensen vermoord worden in Syrie, Irak, Jemen, mali en nog meer landen.
  En inmiddels reken ik dat de dames en heren journalisten net zo hard aan als de schoften die de trekker overhalen.
  Wanneer krijgen we in de pers te zien dat Erdogan een gigantische vloot olietankers heeft, waarme hij olie uit Irak smekkelt, en dat naar Israel vervoerd? Wanneer krijgen we kritische vragen vanuit de Nederlandse pers over het neerschieten van die Russische straaljager? Wanneer krijgen we eens een gram bewijs te zien van de Russische betrokkenheid bij de MH 17 ramp?
  Al met al zou ik graag een journalist willen spreken. Mijn God, wat zou dat leuk zijn. Dan kan ik hem beledigen, te kakken zetten, bedreigen, vernederen en bedriegen. Je weet wel, al die dingen die ze dagelijks met u en mij ook doen.
  Weet je nog dat er gedreigd werd dat de zon niet meer op zou komen als we niet de banken met onze belastingcenten zouden redden? En weet je nog dat Demmink direct als een briljant jurist werd geportretteerd?
  En wist je dat Groningers debiel zijn? Weet je waarom? Omdat ze decennia lang hebben staan te beweren dat de gaswinning hun bodem kapot maakt. Wat een stel imbecielen bij elkaar, zeg..
  Laat ik nou zelf uit Heiligerlee komen.

  14 likes
 7. Democratie: De elite houdt de macht,
  en het volk denkt dat ze iets te kiezen heeft.
  Prachtig!

  9 likes
 8. Ik denk dat Obama eerder van het politieke toneel verdwijnt dan Assad.
  Nog even afwachten en dan heeft Assad er een US-vriend bij.

  7 likes
 9. Waar bemoeit de u.s. zich toch altijd mee. Arrogantie ten top om altijd maar te beslissen wat er in een ander land wel of niet mag. Ja ik weet ook wel dat olie een rol speelt en dat er ‘belangen’ zijn.

  Waar de yankees binnenvallen ontstaat er rotzooi met hun zogenaamde democratie. Van de hele wereld 1 grote McDonald’s maken zul je bedoelen.
  Toverwoordje ‘democratie’, doet het altijd goed om iets voor elkaar te krijgen.

  6 likes
 10. massas olie in de golan hoogten, pijplijdingen van israel/palestina naar europa,…always the same

  4 likes
 11. de zwakste president in tientallen jaren: Obama, maar let op een wolf in schapenvacht.
  yes he can, turn the world in disaster and he did

  4 likes
 12. Bijzonder dat in dit artikel staat dat ze hem weg willen hebben maar nog steeds niet waarom. Beetje vreemde kop boven het artikel dan.

  3 likes
 13. Genie energy. kortom, olie!

  2 likes
 14. Slechte kop: er wordt juist geen reden genoemd waarom Washington Assad weg wil hebben.

  2 likes
 15. Weetje f*ck it geef hun die olie! ze zullen er toch achter na gaan!
  De vraag is meer hoe gaan ze er achter aan? meestal gaat dat gepaard met oorlogen macht geweld etc etc
  Ik zeg geef hun de olie, we gaan het echt niet missen ofzo hahah betalen moeten we zowieso. laten wij focusen op schoone soorten energie die gebaseerd is op licht technologie zoals glasvezel oftwel duurzame energie we kunnen zelf gebruik maken van de zon die een bron is van licht energie.

  Willen we deze oorlog winnen dan zouden wij per direct naar onzelf moeten kijken wat nou echt nodig is en de dingen veranderen en dat kan alleen vanuit binnenuit dat kunnen we makkelijk alleen zijn er jammer genoeg veel mensen bang, angstig, uit zelfbescherming houden ze maar hun mond dicht en volgen ze de orders maar op.

  Mensen herrinner dat de burger(s) individu(s) aan de top zitten niet de rotteappelschild. alle bedrijven en instanties werken voor jouw de burger het individu jij hoort hun te sturen niet andersom jij betaalt hun letterlijk (belasting) zodat zij hun functie kunnen uitvoeren speciaal voor de burger het individu maak gebruik ervan en wel nu sucsess.

  1 likes
 16. Democratische verkiezingen in Syrië ? Met of zonder toezicht ? Mogen ook de gevluchte Syriërs stemmen ? Enig idee hoe de verkiezingscampagne zal verlopen ? En dat alles met support van topdemocraat Putin !

  1 likes
 17. @ coes en marco: goed lezen. Als assad weg is dan kunnen de vs/israel mooi verder met die olie vd golan. Want welke puppet er dan ook komt, ze zorgen dat ze mbt golan hun gang kunnen gaan. Assad staat dat nooit toe en heeft internationaal recht aan zn zijde

  0 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

Saddam Hoessein had banden met de vrijmetselaars. Iraakse oud-gouverneur spreekt zich uit

Saddam Hoessein had banden met de vrijmetselaars. Iraakse oud-gouverneur spreekt zich uit

“Waarom blijven de media nog altijd op een ...

Wees er maar zeker van dat de hel zal losbarsten. Syriër slaakt noodkreet op Facebook

Wees er maar zeker van dat de hel zal losbarsten. Syriër slaakt noodkreet op Facebook

Enkele jaren geleden slaakte een Syriër genaamd Majd een ...

Ervaar de diepste
ontspanning ooit
 • Voel je snel 100% beter met de heerlijkste, diepste ontspanning ooit
 • Geniet snel van een fijne, intens diepe rust en krijg meer energie
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk nieuwsbrief. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van Trancewerk.nl. Zij stellen de sessie 'Diepe Ontspanning' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox en open de e-mail.

Klik op de bevestigingslink en je ontvangt binnen enkele minuten instructies...

Heel veel plezier!


P.S.: Dit geschenk kost normaal € 49,99.
Je krijgt dit gratis, omdat je je aanmeldt op de Trancewerk nieuwsbrief. Dit is 100% vrijblijvend, kost niets en je kunt je altijd weer afmelden.
Leer wat de échte oorzaak is van je overgewicht en los dit op
Bijna klaar...
Ontdek waarom een dieet NOOIT blijvend werkt en wat wél werkt
Krijg onbetaalbare tips en trucs die tot een permanent slank lijf leiden
Je meldt je hiermee aan op de 100% gratis en vrijblijvende Trancewerk HypnoSlank e-cursus. Je kunt je altijd weer afmelden.
Trancewerk stuurt gegarandeerd nooit spam en je gegevens blijven beschermd.
50%
Dankjewel voor je aanmelding.

Er is een e-mail verstuurd met een bevestigingslink.

Deze e-mail is afkomstig van
Trancewerk.nl. Zij stellen de e-cursus 'HypnoSlank' gratis ter beschikking.

Ga naar je mailbox, open de e-mail
en klik op de bevestigingslink en je
ontvangt binnen enkele minuten
les 1...

Heel veel plezier!


P.S.: Met deze gratis e-cursus loop je
het 'gevaar' dat je binnenkort je
garderobe kunt vervangen met
kleinere maten!
REGISTREER JE VOOR DIT WEBINAR
Wanneer?
donderdag, 13 juni 2019
20:00 uur
Wie?
*
*
Je gegevens zijn naar de organisator gestuurd. Je wordt verder via e-mail op de hoogte gehouden.