Universum

Andere universa trekken aan ons heelal

Help mee door deze info met vrienden op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Eerder dit jaar werden nieuwe beelden van de kosmische achtergrondstraling onthuld. De kosmische achtergrondstraling is het oudste licht in het 13,8 miljard jaar oude heelal.

Dit licht koelde uiteindelijk af en werd ‘gevangen’ in het universum. Het is verantwoordelijk voor een deel van de ruis (sneeuw) op analoge televisies.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

De beelden die met de Planck-ruimtetelescoop zijn gemaakt, zijn de meest duidelijke tot nu toe. Aan de hand van de beelden kunnen wetenschappers meer leren over de samenstelling en evolutie van het heelal.

Anomalieën

Aan de hand van de afbeeldingen hebben onderzoekers het eerste ‘harde bewijs’ gevonden voor het bestaan van andere universa. Kosmologen die de data van de Planck-telescoop bestudeerden hebben anomalieën ontdekt die alleen kunnen worden veroorzaakt door de aantrekkingskracht van andere universa.

Wetenschappers hadden voorspeld dat de kosmische achtergrondstraling evenredig over het heelal verdeeld zou moeten zijn, maar de data laten een relatief hoge concentratie en een ‘koude vlek’ in de zuidelijke helft van de hemel zien, die niet kunnen worden verklaard.

Pensioen

Theoretisch natuurkundige Laura Mersini-Houghton van de Universiteit van North Carolina in Chapel Hill en Richard Holman van de Carnegie Mellon Universiteit voorspelden in 2005 al dat anomalieën in de straling werden veroorzaakt door de aantrekkingskracht van andere universa.

Volgens Mersini-Houghton is het goed mogelijk dat het aantal universa oneindig is. “De anomalieën zijn het eerste harde bewijs voor het bestaan van andere universa,” zei ze.

De Planck-telescoop is afgelopen woensdag met pensioen gegaan, zo heeft de Europese ruimtevaartorganisatie ESA meegedeeld. De telescoop werd in 2009 in een baan om de aarde gebracht.

Bron: Dailygalaxy.com, Dailymail.co.uk

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel belangrijk?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

12 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
huisheks
huisheks
10 jaren geleden

Vreselijk interessant, maar………. wat heeft dit voor toegevoegde waarde? En wat draagt dit bij aan onze manier van denken??
Ik had nu eigenlijk wel een stukje verwacht over het wel en wee van onze eigen Zwarte Piet.
Hahahaha, dat is dichter bij huis. En zeeeeeeeer actueel.

pietje bell
pietje bell
10 jaren geleden

hoe dichter bij het einde van een cyclus,hoe dichter bij de waarheid.nu nog uit vogelen hoe groot dit universum is ?En dat is ook een illusie .misschien niet groter dan ,n molecuul.of zo men hier zegt alles in een notendop.

T.R.Hunter
T.R.Hunter
10 jaren geleden

Die dame (Laura) is deluded, dit is de grootste onzin ! Je moet eerst definieren wat ”ons universum ” is en wat we zowiezo bedoelen met ”een universum” dan nog ten tweede alles wat we zien in ons ( het universum dus voor zover we weten) bevind zich logischerwijs in ons ( HET) universum dus ook die ”koude” en ”geconcentreerde ” delen. Universum is trouwens een verzamelwoord voor space, ruimte dus de materie en straling is in die ruimte en als die ruimte een grens zou hebben tja wat is er na die grens, een ander begrensde ruimte ? Dus het universum is een bol met meerdere bollen ernaast ? Tja of een vierkant ? maar wat zit er dan tussen die bollen ? Laten ze een keer dingen oplossen op aarde ipv dat gezever in de ruimte ! (pun intended)

Westbound
Westbound
10 jaren geleden

Het investeren van tijd in ‘andere universa’ is zinloze tijdverspilling. Wat bereik je ermee?

Back to top button
12
0
We lezen graag je reactie!x