Archeologie

Verborgen kamers gevonden in 13.000 jaar oude Indonesische piramide

Help anderen door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

Langzaam maar zeker wordt het mysterie van de piramide in Gunung Padang in het regentschap Cianjur op het Indonesische eiland Java ontrafeld.

Wetenschappers hebben naar eigen zeggen bewijs gevonden dat de piramidevormige berg in West-Java door mensen is gemaakt. Het is geen natuurlijke formatie, zo stellen ze.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Uit radarbeelden is gebleken dat de berg openingen bevat die op heiligdommen lijken. Indien de theorie stand houdt gaat het om een bouwwerk dat mogelijk ouder is dan de piramides in Egypte.

Rapporten van de Oudheidkundige Dienst

Het Indonesische wekelijkse tijdschrift Tempo besteedde eind augustus aandacht aan het mysterie van Gunung Padang, een megalithische vindplaats in West-Java. Het is de grootste archeologische vindplaats in Zuidoost-Azië.

Het bestaan van de vindplaats wordt voor het eerst vermeld in de Rapporten van de Oudheidkundige Dienst (ROD) in 1914. De Nederlandse historicus N.J. Krom maakte er in 1949 opnieuw melding van.

Gunung Padang ligt op 885 meter boven zeeniveau en bestaat voornamelijk uit ommuurde terrassen. Er liggen enorme rechthoekige rotsblokken. De lokale bewoners zien het als een heilige plek en geloven dat Gunung Padang is voortgevloeid uit de poging van de legendarische koning Siliwangi om binnen één dag een paleis te bouwen.

Gunang Padang

Grote kamers

Onderzoek eerder dit jaar heeft veel nieuwe informatie opgeleverd. De piramide is gedateerd op 4.700 tot 10.900 voor Christus. Artefacten die op een diepte van 8 tot 10 meter zijn ontdekt dateren van tenminste 12.500 jaar geleden.

Met behulp van ground-penetrating radar (GPR) of bodemradar is onthuld dat zich op een diepte van 15 meter grote kamers bevinden. De vindplaats beslaat in totaal 25 hectare en bevat meer dan 100 stenen terrassen. De muren vertonen opvallende gelijkenissen met muren die gevonden zijn in Machu Picchu in Peru. Geologen blijven evenwel sceptisch en vinden het nog te vroeg om definitieve conclusies te trekken.

Gunang Padang

Gunung Padang werd het gesprek van de dag toen een onderzoeksteam een breuklijn op enkele kilometers ten noorden van de vindplaats bestudeerde. Het team was samengesteld door hoofd rampenbestrijding Andi Arief.

Afgelopen jaar deden geruchten de ronde dat er een soort piramide was gevonden onder Gunung Padang. “Of je het nu een natuurlijke formatie of een piramide wilt noemen, er bevinden zich holle ruimten onder de grond,” zei Arief. “Op het eerste gezicht lijkt het niet op een berg, maar op een door mensen gemaakt bouwwerk.”

Gunang Padang

Driehoek

Vanuit het noorden bekeken, waar het team werkzaam was, vormt de berg een welhaast perfecte driehoek. Het team ontdekte eerder gelijksoortige vormen bij Gunung Sadahurip bij Garut en Bukit Dago Pakar bij Bandung toen ze een andere breuklijn onderzochten.

Arief liet weten dat het werk van zijn team bij Gunung Padang er bijna op zit. Zijn team zal geen opgravingen verrichten, dat zou hij niet kunnen bekostigen.

In onderstaande video is te zien hoe de onderzoekers te werk zijn gegaan.

Bron: Tempointeractive.com

Gerelateerd:

 

0 0 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze informatie interessant?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

8 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Percy
Percy
11 jaren geleden

Ik heb goed nieuws uit de stemkamer in Zeist. Ik kom er zojuist vandaan en heb op SOPN gestemd.

Jasper
Jasper
11 jaren geleden

[quote name=”Percy”]Ik heb goed nieuws uit de stemkamer in Zeist. Ik kom er zojuist vandaan en heb op SOPN gestemd.[/quote]

m2

vanessa
vanessa
11 jaren geleden

ook ik heb gestemd op SOPN vanuit la Belgique waar ik al 23 jaar woon…

john
john
11 jaren geleden

jammer…. weer geen ondertiteling bij een interessante video…

Back to top button
8
0
We lezen graag je reactie!x