Binnenland

Avondklok per direct verboden: ‘Eindelijk een rechter die rug recht houdt’

Help anderen door deze info met iedereen op je socials te delen!
Er is helaas geen gesproken versie van dit artikel beschikbaar

De avondklok in Nederland moet per direct worden opgeheven, zo heeft de rechtbank in Den Haag bepaald. De stichting Viruswaarheid had een rechtszaak aangespannen tegen de overheid. Volgens de rechtbank was er bij de invoering van de avondklok geen sprake van ‘de bijzondere spoedeisendheid’ die nodig is om gebruik te kunnen maken van de Wet buitengewone bevoegdheden burgerlijk gezag.

Het kabinet gaat de uitspraak bestuderen, zo heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid laten weten in een reactie. “We hadden er niet meer op gehoopt omdat we al eerder zaken hebben verloren. Deze zaak is zo evident, de rechter heeft dat gezien,” reageerde Viruswaarheid verheugd.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/04/uwonvrede.nl_-1.png

Ook veel andere mensen zijn blij met de uitspraak. “Jeetje, leven we toch nog in een democratie?” vraagt opiniemaker Jan Roos. “Vanavond weer naar buiten! Deze uitspraak was hoognodig om het vertrouwen in de rechterlijke macht te herstellen,” reageert publicist Sietske Bergsma, toevoegende dat dit ‘een belangrijk signaal’ is.

Spoeddebat

Neuroloog Jan Bonte stelt: “Het is klaar! Over en uit! Eindelijk een rechter die haar of zijn rug recht houdt! Gefeliciteerd, Jeroen Pols! Goed gedaan!” Percolator vraagt zich af: “Gaat het gezonde verstand dan eindelijk zegevieren?”

Ook politici laten van zich horen. “Goed nieuws! Ik heb het altijd gezegd, de avondklok is buitenproportioneel,” zegt PVV-voorman Geert Wilders, die een spoeddebat heeft aangevraagd. “Rutte heeft dus ten onrechte Nederland na negen uur ’s avonds opgesloten. Mijn aangenomen motie genegeerd. Die vreselijke avondklok er toch doorgedrukt. En nu terecht keihard teruggefloten.”

Geen VVD-huisarrest meer

Forum voor Democratie voegt toe: “De avondklok is niet alleen totalitair en disproportioneel, maar nu ook illegaal. FVD wil dat hij vandaag nog wordt afgeschaft. Geen VVD-huisarrest meer voor Nederland!”

“Rutte mag nu geen ‘geitenpaadje’ of ‘inlegvelletje’ of andere karteltruc bedenken om de avondklok alsnog door te duwen. De avondklok is illegaal en moet nu definitief van tafel. De vrijheid om naar buiten te gaan is een fundamenteel recht.”

“Beschamend dat een rechter zo hard moet ingrijpen om een uit de hand gelopen overheid terug te fluiten,” twittert FVD-Kamerlid Wybren van Haga.

4.9 80 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vind je deze info waardevol?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

265 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
ProAsfalt
ProAsfalt
3 jaren geleden

Whaaaatttttttttttt??

maarten2
maarten2
3 jaren geleden

Komen er soms verkiezingen aan?

Wilfred
Wilfred
3 jaren geleden

Alsof er nog iemand weg ging, waarheen dan? steel een krentebrood van het volk en geef ze een krent terug, trap er niet in.

Anders
Anders
3 jaren geleden

Nu direct door met de andere maatregelen!

Back to top button
265
0
We lezen graag je reactie!x