Mens en Dier

‘Knip- en plakwerk’ leidt tot aangifte tegen Gideon van Meijeren: ‘Veelzeggend dat deze bewering ophef veroorzaakt’

Help ons door dit met anderen op je social netwerk te delen!

Kamerlid Nilufer Gundogan doet dinsdag aangifte tegen Gideon van Meijeren (FVD) wegens ‘opruiing en aanzetten tot geweld’, zegt ze tegen het AD.

Begin deze maand zei Van Meijeren tijdens een bijeenkomst in Tuil: “Wat van belang is om te realiseren, is dat het ook niet altijd gezond is als er een taboe rust op het gebruik van geweld. De staat gebruikt namelijk wel geweld en fors geweld. En als het nodig is, als u dadelijk onteigend dreigt te worden en u weigert, reken er maar op dat er busjes aankomen met mannen met knuppels en helmen, en ze slaan u wel van het terrein af.”

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

“Artikel 41 van het Wetboek van Strafrecht bepaalt dat het is toegestaan om geweld te gebruiken als dat noodzakelijk is om je eigen of andermans lijf, eerbaarheid of goed te beschermen tegen een wederrechtelijke aanranding. Dat mogen we nooit vergeten,” zei Van Meijeren.

Dat je daar nog tijd voor kunt vrijmaken

Beelden van de bijeenkomst werden in korte tijd honderdduizenden keren bekeken op social media. Ook Gundogan – die in haar eerste maanden als zelfstandig Kamerlid niet heeft meegedaan aan debatten, geen moties heeft ingediend en vrijwel geen vragen heeft gesteld – mengde zich in de discussie. “Aangiftewaardig. En dat is wat ik ga doen. Wie doet mee?” vroeg ze.

Van Meijeren antwoordde: “Dat je daar nog tijd voor kunt vrijmaken, ondanks dat je al maandenlang druk bent met het (tevergeefs) ‘ordenen van je gedachten’. Doe vooral aangifte, maar houd er rekening mee dat de politie mogelijk haar handen vol heeft aan meldingen van aanranding en (seksuele) intimidatie.”

En dan zie je wat knip- en plakwerk doet

Het FVD-Kamerlid krijgt veel bijval. “Van Meijeren heeft gewoon gelijk: in een democratie moeten burgers zich kunnen verdedigen tegen een tirannieke overheid. Het feit dat deze bewering ophef veroorzaakt, is veelzeggend. Het wordt tijd hier de discussie te openen over een Nederlandse vorm van Second Amendment,” stelt rechtsfilosoof Raisa Blommestijn.

Journalist Joost Niemoller vraagt zich hardop af: “Dus als je van je boerderij geschopt wordt, mag je je niet verzetten? Dat wil ik graag voor de rechter gebracht zien.”

“En dan zie je wat knip- en plakwerk doet,” verzucht FVD-raadslid Marianne Akkermans-Linssen. “Burgerlijke ongehoorzaamheid als je bedrijf wordt afgepakt door de staat. Gideon, ik heb je live mogen horen in Tuil. En sta volstrekt achter je woorden.”

(Video verwijderd? Klik hier...)


4.9 133 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit goed?
Deel het met iedereen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

157 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Hoog tijd voor de bestorming van de Bastille?

ProAsfalt
ProAsfalt
1 jaar geleden

Wordt de rechtszaak van de eeuw.
Ik verheug mij er al op.
FvD + 30 zetels.

O wacht, de massamedia gaat er voor zorgen dat dat niet gaat gebeuren.

Zoals dat alleen kan in een Totalitairen Staat.

jopie
jopie
1 jaar geleden

Raar wijf die gundogan. Ga toch snel uit de 2e Kamer. Jij hoort daar niet thuis. WEGWEZEN.

Peter Wisman
Peter Wisman
1 jaar geleden

Ik heb Gideon afgelopen weekend ontmoet op de beach party, en wat een leuke lieve man. Bescheiden, aandacht voor iedereen en heel toegankelijk. In mijn ogen een held die het opneemt tegen krankzinnige idioten met veel macht. Blijf heel Gideon, miljoenen mensen staan achter je!!!!

Back to top button
157
0
We lezen graag je reactie!x