Homepagina » Archeologie » Het raadsel van de verloren piramides van Xi’an. Waarom houdt China dit verborgen?
Het raadsel van de verloren piramides van Xi'an. Waarom houdt China dit verborgen?

Het raadsel van de verloren piramides van Xi’an. Waarom houdt China dit verborgen?

Op zo’n 100 kilometer van Xi’an bevindt zich een oude stad met honderd piramidevormige heuvels die al duizenden jaren in mysterie zijn gehuld.

In 2000 maakten Chinese functionarissen bekend dat ten noorden van Xi’an zo’n 400 piramides konden worden gevonden.

Ze doen erg denken aan de Mesoamerikaanse piramides; ze hebben een platte bovenkant en zijn bedekt met vegetatie.

Overgroeid

De meeste piramides zijn uitzonderlijk moeilijk te vinden omdat ze zijn overgroeid met bomen en struiken.

De Chinese overheid laat nauwelijks toeristen toe omdat ze ‘de bouwwerken kunnen beschadigen’.

Functionarissen zeggen te wachten op nieuwe technologische ontwikkelingen zodat ze de piramides en hun inhoud op een veilige manier kunnen onderzoeken.

Sommige van de piramides zouden meer dan 8000 jaar oud zijn.

Windstreken

De zijvlakken van veel van de piramides zijn nauwkeurig op de vier windstreken gericht.

Uit computersimulaties zou verder zijn gebleken dat de piramides zijn gebouwd volgens het patroon van het sterrenbeeld Tweelingen.

Op zo’n 100 kilometer ten zuidwesten van Xi’an staat daarnaast de Grote Witte Piramide. De hoogte van deze piramide is nooit vastgesteld. Volgens schattingen is hij twee keer zo hoog als de piramide van Cheops.

Zeer oud

Hoeveel piramides er in totaal zijn in China is onbekend. Het gebied waar ze staan is afgesloten, aangezien de overheid het heeft uitgekozen voor haar ruimteprogramma.

De Duitse schrijver en onderzoeker Hartwig Hausdorf schreef over een ontmoeting tussen twee Australische handelaren en een boeddhistische monnik in 1912.

Die vertelde de handelaren dat er al over de piramides werd gesproken in een manuscript van ruim 5000 jaar oud, waarin wordt gesteld dat de bouwwerken toen al ‘zeer oud’ waren.

[Gaia]


Vond je dit artikel leuk? Deel het dan met iedereen op Facebook/Twitter
meld je nu aan op onze gratis pushmeldingen!
Aanmelden
Want we publiceren binnenkort niet meer op social media!
Check hier de NineForNews Shop voor super leuke shirts, mokken etc. met unieke designs!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.

8 reacties

 1. Piramides zijn over de hele wereld te vinden. Restanten van het Atlantische wereldrijk van voor de Zondvloed.

  6 likes
 2. Zij houden dit verborgen omdat er bij opgravingen zgn.Europees achtige lees Ariers werden en worden aangetroffen en geen Chinezen.Denk aan Lulan.Na dna onderzoek e.d. hebben de autoriteiten velen 10 tallen pyramides met struiken beplant en is verder archeologisch en antropologisch onderzoek gestopt.
  Een fenomeen dat op nog veel meer plaatsen rond oude hoge beschavingen gebeurd.Het past niet in het plaatje en past niet bij het wereldwijde veranderen dan wel aanpassen van de geschiedenis ten na dele van een bijzondere groep wiens geschiedenis dit dus WEL is.

  5 likes
 3. Ja de piramides en waarheid. Zo zullen bijv de egyptische piramides nooit ouder zijn dan 4500 jaar zo lang je de wetenschappelijke autoriteit in handen blijft geven van islamitische egyptologen aangezien volgens de koran de wereld pas 5000 jaar geleden is ontstaan.

  5 likes
 4. Ben onlangs de piramides in Egypte gaan bezichtigen, en ben in de grote piramide geweest.
  Als je dan nog van mening bent dat dit door een primitieve beschaving is opgebouwd met koperen beiteltjes en katrollen, dan ben je echt wel goedgelovig.
  Nergens in of op de piramides is 1 hiëroglief te vinden, geen enkele versiering binnen of buiten. Dit waren helemaal geen graftombes..
  De nauwkeurigheid waarmee binnenin gewerkt is, met blokken graniet van soms wel 3 vierkante meter en meer, de gladheid ervan en de manier van plaatsen, is echt indrukwekkend…
  Als je dan 30 km ten zuiden van giza naar Saqqara gaat en daar de 75+ ton granieten “tombes” gaat bekijken, dan valt je mond helemaal open. Massief, zo glad als een spiegel en immens groot. Niemand weet hoe ze ze ondergronds in die gang gekregen hebben, en er staan 22 stuks..
  Ze houden de echte geschiedenis daarvan gewoonweg verborgen, zo is nog niet 10% van het giza plateau opgegraven, het ligt bezaaid met onderaardse schachten en gangen, vol puin en zand nog, triest eigenlijk…

  3 likes
  • Wat is triest? Dat we vandaag niet alle antwoorden hebben? Wat is er op tegen om ook nog in de toekomst (grote) ontdekkingen te doen?

   0 likes
   • Omdat ze het verborgen willen houden misschien? Omdat ze weten dat als ze de waarheid naar buiten brengen, er niets nog klopt van onze geschiedenis en dat ze moeten toegeven dat er meer aan de hand geweest is…

    2 likes
  • Je kan altijd sponsoren. Na wat Egypte heeft meegemaakt kunnen de archeologen het daar goed gebruiken.

   0 likes
 5. Ik kan nergens uit opmaken, dat ze dit ”verborgen” houden. Alleen maar goede argumenten om ze nog niet uit elkaar te trekken of ten prooi aan toeristen te laten vallen.

  4 likes

Laat een bericht achter

Let op! Als je een reactie achterlaat ga je automatisch akkoord met onze spelregels. Klik hier om onze spelregels te zien.

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*

x

Check Also

coronavirus

Coronavirus is door mensen gemaakt, beweert ex-MI6-baas: ‘Belangrijk rapport’

De voormalige baas van MI6 heeft beweerd ...

coronamaatregelen

Boze Belgen klagen overheid aan om coronamaatregelen: ‘Georganiseerde uitroeiing van bejaarden’

Meer dan 30 Belgen slepen de Belgische ...