Homepagina » Natuur en Milieu » Weerman beweert op de radio: ‘milde winter duidelijk signaal dat alles opwarmt’. Dit krantenbericht uit 1947 bewijst dat hij liegt
weerman

Weerman beweert op de radio: ‘milde winter duidelijk signaal dat alles opwarmt’. Dit krantenbericht uit 1947 bewijst dat hij liegt

Welkom in het nieuwe klimaat, zei weerman Marco Verhoef op 15 januari in het programma Nieuws en Co op NPO Radio 1. Hij reageerde hiermee op de milde temperaturen van de afgelopen dagen.

Hij zei dat dit een duidelijk signaal was dat ‘alles aan het opwarmen is’.

De vraag is of je de zeer milde temperaturen van de afgelopen weken kunt gebruiken als ‘bewijs’ dat de aarde in rap tempo opwarmt.

“Natuurlijk niet,” zegt Rob de Vos van website klimaatgek.nl.

17,2 graden

“Een zeer milde januari in 2020 is geen bewijs van klimatologische verandering,” schrijft hij. “Kijk maar eens naar het krantenbericht hieronder: op 16 januari 1947 werd het volgens de krant maar liefst 17 graden in Maastricht.”

(tekst loopt door onder de foto)

weerman

De Vos besloot de meting na te trekken. Het bleek dat de maximumtemperatuur in Maastricht op de bewuste dag uitkwam op 17,2 graden Celsius.

Het KNMI vond dat veel te hoog en heeft besloten de waarde naar beneden bij te stellen: 16,5 graden.

Veel warmer

Dat is nog steeds veel warmer dan we de afgelopen dagen hebben gemeten in ons land, merkt De Vos op.

“Er was toen vrijwel zeker geen weerman die stelde: ‘welkom in het nieuwe klimaat’,” zegt hij.

Dat is maar goed ook, want tot midden jaren zeventig van de vorige eeuw koelde het op aarde af, ondanks een toenemend CO2-gehalte, aldus De Vos.

Advectie

Wat de weerman niet vertelde, is dat zeer zachte oceaanlucht vanuit het zuidwesten onze kant op gestuwd wordt.

De hoge temperaturen bij ons zijn dus het gevolg van iets wat we advectie noemen, de aanvoer van lucht uit andere gebieden.

“Wat weerman Marco beweerde, klopt in elk geval niet,” zegt De Vos.

[klimaatgek]
0 0 stem
Beoordeel dit artikel
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest
15 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Jeff
Jeff
1 jaar geleden

NPO radio 1 …. nou dan weet je toch al wie z’n werkgever is. Ah joh en die krant was een drukfout, dat regelen ze bij het KNMI

salvar
salvar
1 jaar geleden

gelijk die marco voor het blok zetten of onslag geven met een grote trap onder zijn reet, zo hard dat hij in het land van OZ terecht komt.

peter
peter
Reactie op  salvar
1 jaar geleden

en neem dan g.hiemstra even mee.

Willem
Willem
1 jaar geleden

Ja ze blijven liegen tegen beter weten in, het is gewoon zielig en daarbij zo zacht vind ik het de laatste tijd, het is vaak guur en nat. Hoe zit het eigenlijk de droogte waarschuwingen?

Hein
Hein
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

Ons weer is een creatie veroorzaakt door chemtrails en HAARP.

peter
peter
Reactie op  Willem
1 jaar geleden

en neem dan g.hiemstra even mee.

Marie
Marie
1 jaar geleden

1 graad in Groningen, al een paar dagen. Hoezo zacht? In september en oktober was het abnormaal koud voor de tijd van het jaar. Vorig jaar mei liepen we nog in onze winterjas. Beetje overdreven dus allemaal.

rayoflight
rayoflight
1 jaar geleden

ach ja wat weet een weerman er nu van. Hij wordt gewoon betaald om de agenda na te lullen en als ie dat niet doet kan ie ander werk zoeken. Kijk er niet meer van op klimaat zit vol met fluctuaties , sommige mensen noemen dat weer.

peter
peter
Reactie op  rayoflight
1 jaar geleden

hoeveel hittegolven in de vorige eeuw zijn er niet met opzet kwijtgeraakt, om de klimaatzwendelaars in het gelijk te stellen
nog steeds wachten op de KNMI gegevens.

Margie
Margie
Reactie op  peter
1 jaar geleden

Kan me vele keren tropenrooster herinneren 🙂

Elise
Elise
Reactie op  Margie
1 jaar geleden

Yep, toen kregen de kinderen/scholen zonder gezever nog vrij/roosteraanpassingen bij heftig weer.(toen waren er nog veel moeders thuis/niet verplicht buitenhuis aan het werk, dus de kids konden gewoon naar huis) Een hele of halve dag vrij om op het ijs/in de sneeuw te kunnen spelen. Weet je nog die keer, dat alle straten zo bevroren waren, dat je erop kon schaatsen? Alle verkeer lange tijd plat lag. Lopen kon alleen met die ijzeren dingen(weet niet meer hoe dat heet) om je schoenen/laarzen. Dat was nog eens een echte “ijstijd”.

:adrianus-johannes.
:adrianus-johannes.
1 jaar geleden

onderzoek eerst eens wat kou is komt dat van af de noord of de zuid pool.. wat is koude waar komt het van daan? of is het zo dat er altijd kou is net als dark energie..
in een koelkast of diepvriezer is het niet koud het ontbreek daar aan warmte toch.. dus wat is koude.. of is het zo dat het hele universum bestaat uit kou(wat kou ook mag wezen) en zijn er plaatsen waar de schepper een bron van warmte heeft neer gezet.. nul punt energie bestaat niet alles wordt weer koud op zijn tijd ook onze zon.. en dus ook de aarde..
maar als we elkander helpen mee werken en liefhebben kan het wel eens warmer blijven als de schepper bedoeld heeft en dan ja dan vallen we op en geeft de schepper ons aan dacht ( in wat de schepper ook mogen zijn).. daar winnen we ons voort bestaan het zelf opwarmen buiten wat de schepper ons gegeven heeft..
op deze manier krijgen wij waarde en komen in een hoger niveau.. en dit heeft niks te maken met opwarmen van de aarde dat doet de zon alleen.. buiten de aardse dampkring is het -273,6 en juist daar zit de schepper op -274 maar ja omdat te begrijpen zal allen nog wel even duren..

KarelV
KarelV
Reactie op  :adrianus-johannes.
1 jaar geleden

Hoe meet je koude? Bij lage druk kunnen de schaarse atomen ¨warm¨ zijn, terwijl de infrarood temperatuurmeter diepe koude aangeeft.

ben
ben
1 jaar geleden

op de site van weerverleden.nl komt het inderdaad overeen in maastricht 17,2 graden op 16 januari 1947. die site is dus wel nog betrouwbaar.

John Postma
John Postma
1 jaar geleden

Als je over deze winter van 1946-47 googelt ….. Zie je ook dat deze winter de koudste ooit gemeten was . Met veel sneeuw en Ijs . Dit artikel is te lachwekkend voor woorden .

x

Check Also

lockdowns

World Economic Forum opgetogen over lockdowns: ‘Deze mensen zijn werkelijk gestoord’

Lockdowns zorgen ervoor dat ondernemers failliet gaan, ...

gates

Groene Reset: Bill Gates vergelijkt strijd tegen broeikasgassen met ‘wereldoorlog’

Wie dacht dat de rust na de ...

Waarom Pushmeldingen?

Facebook en Twitter censureren steeds meer. Het nieuws dat NineForNews brengt wordt steeds vaker door ze geblokkeerd.

Met pushmeldingen informeren we je rechtstreeks, zonder risico op deze censuur.

Waarom Telegram?

Overheidscorruptie anno 2020 wordt steeds erger. Websites en domeinen worden in beslag genomen, omdat de criminele regering geen tegengeluid duldt.

Ons Telegram kanaal staat los van onze websites. Daar krijg je een overzicht van onze berichten, ook als we 'ineens' verdwijnen.

Stuur jouw ideeBedenk een idee, kreet of one-liner voor op onze producten.

Elke maand kiezen we de beste, leukste of meest originele inzending. En als dat jouw inzending is, win je een T-shirt met jouw idee erop!

15
0
We lezen graag je reactie!x