Mens en Dier

Kuipers onder vuur: ‘Schijt aan de rechtsstaat, schijt aan de grondwet en dus ook schijt aan de rechterlijke macht’

Help anderen door dit artikel met vrienden op je social media te delen!

Het ministerie van Volksgezondheid weigert ondanks kritiek van het onafhankelijke Adviescollege Openbaarheid en Informatiehuishouding het eigen transparantiebeleid aan te passen.

Waarom slaat het ministerie adviezen over meer openbaarheid in de wind? Volgens zorgminister Kuipers brengt meer openbaarheid over de corona-aanpak ‘het functioneren van de staat in gevaar’. Ja, echt.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/05/eu-dictatuur-of-nexit.png

In een gesprek met journalisten erkende een coördinerend jurist van het ministerie dat de verwijzing naar een mogelijk ‘gevaar voor het functioneren van de staat’ als ‘een allesdoekje’ wordt gebruikt om allerlei documenten geheim te houden, weet journalist Ton F. van Dijk.

Zo lang mogelijk onder de pet

De minister ligt op social media onder vuur. “Want stel je voor dat we het ongelofelijke falen, de vaccinatiedruk en de nutteloze maatregelen zouden bediscussiëren. Dan komt straks nog naar buiten wat voor ongelofelijke onkunde er bij ambtenaren is. Dat moeten we natuurlijk niet proberen te verbeteren,” reageert bioloog Richard Steenvoorden.

Auteur en spreker Hans van Tellingen zegt: “Ja. Want het totaalfalen qua coronabeleid, waar de samenleving nog steeds zwaar onder zucht qua oversterfte, achterdocht en polarisatie moet zo lang mogelijk onder de pet worden gehouden?”

“Volgens minister Kuipers brengt meer openbaarheid over de corona-aanpak het functioneren van de staat in gevaar, gaat transparantie ten koste van de bestuurbaarheid en het OMT zou alleen goed kunnen functioneren als er sprake is van absolute geheimhouding,” constateert data-analist Daniël van der Tuin.

Eén groot drama, één groot fiasco

“Als het dan toch zo’n doorslaand succes was, de hele aanpak van de coronacrisis, dan ben je daar toch heel trots op, en laat je dat toch iedereen weten?” vraagt neuroloog Jan Bonte.

“Maar ik denk dat wij wel beter weten. Het was één groot drama, één groot fiasco. Het was een grote geldsmijterij, zonder dat er ook maar de minste aanwijzingen zijn dat het gewerkt heeft. En dan is een heel dik departementstapijt heel erg wenselijk. En dat is wel zoals D66 en deze minister zijn,” voegt Bonte toe.

“Schijt aan de rechtsstaat en schijt aan de grondwet. En dus ook schijt aan de rechterlijke macht.”

4.8 238 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit belangrijk?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

139 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
11 maanden geleden

Volledig schijt aan Kuipers!

salvar
salvar
11 maanden geleden

gewoon het beestje bij de naam noemen , we moeten kapot gemaakt worden.

Merijn Hugens
Merijn Hugens
11 maanden geleden

Führer Rüttler’s autocratische Dystopische Nazi-Apartheidsparadijs heeft niet alleen volkomen schijt aan de rechtsstaat, schijt aan de grondwet schijt aan de rechterlijke macht (want die zit toch in hun broekzak), maar Last but zeker not least VOLKOMEN SCHIJT aan het gehele Nederlandse Volk….

Cobus
Cobus
11 maanden geleden

Die gast in een diepe grot dumpen en nooit meer eruit.

Back to top button
139
0
We lezen graag je reactie!x