Homepagina » Buitenland » Armoede is een politieke keuze die wordt gemaakt door de mensen die aan de macht zijn. VN-rapporteur komt met vernietigend rapport
Armoede is een politieke keuze die wordt gemaakt door de mensen die aan de macht zijn. VN-rapporteur komt met vernietigend rapport

Armoede is een politieke keuze die wordt gemaakt door de mensen die aan de macht zijn. VN-rapporteur komt met vernietigend rapport

Armoede is een politieke keuze. Bezuinigingen zouden de armen ontzien kunnen hebben, als er politieke wil zou bestaan. Dat is de conclusie van een vernietigend rapport van professor Philip Alston, VN-rapporteur voor extreme armoede en mensenrechten.

In het rapport richt Alston zich specifiek op de situatie in Groot-Brittannië, één van de grootste economieën ter wereld.

De conclusies van de VN-rapporteur zijn vernietigend. Het aantal daklozen in Groot-Brittannië is sinds 2010 met 60 procent gestegen.

Realiteitszin

Het aantal mensen dat gebruikmaakt van voedselbanken is sinds 2012 bijna verviervoudigd. Ruim 2,5 miljoen mensen leven van een inkomen vlak boven de armoedegrens.

De bezuinigingen raken vooral de armen, vrouwen, kinderen, gehandicapten, ouderen en migranten.

Professor Alston merkt op dat de Britse overheid de realiteitszin kwijtraakt. “De overheid zit in de ontkenningsfase.”

Amerikaanse illusie

Vorig jaar bracht hij nog een rapport uit over de situatie in de Verenigde Staten, die blijkbaar niet in staat zijn om iets doen aan de armoede waarin 40 miljoen Amerikanen moeten leven.

De Amerikaanse droom is in rap tempo aan het veranderen in de Amerikaanse illusie, aldus Alston.

“Er is geen magisch recept om extreme armoede uit te roeien,” zei hij. “Uiteindelijk is armoede in een rijk land een politieke keuze. En die wordt gemaakt door de mensen die aan de macht zijn.”

Nederland

Nederland telt bijna 1,1 miljoen armen. Het aantal mensen dat langdurig arm is, blijft groeien.

Daarnaast verdient een groeiende groep Nederlanders met een baan te weinig om rond te kunnen komen.

Sinds het begin van deze eeuw is het aantal zogeheten werkende armen in ons land met 60 procent gestegen.

Misschien moet professor Alston ook eens bij ons langskomen?

[OHCHR]
+
Meld je aan op onze GRATIS NineForNews PUSH meldingen
Aanmelden
+
Volg ons GRATIS NineForNews Telegram kanaal
Volgen
Kom shoppen in de NineForNews Webshop. T-shirts, tassen, caps, mokken, en nog veel meer!

Over Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
 • Zonnemax schreef:

  Tsja, goed om dat oude nieuws weer allemaal op te rakelen, Zolang we in de huidige economische orde doorgaan zal het niet anders worden. Steeds meer sociale ongelijkheid en steeds meer armoede, volstrekt logisch als je de economische modellen kan doorgronden in combinatie met de globalisering.

  Op naar een onvoorwaardelijk basisinkomen dat de basisbehoeften voor eenieder dekt.
  Anders zal het aantal hesjes en de frequentie van dat soort gebeurtenissen alleen maar toenemen zoals ook al aangegeven in 2015. https://issuu.com/zonnemax/docs/basisinkomen_2015

  25 likes
  • Rikk schreef:

   Sociale ongelijkheid en sociale ONRUST. Hoe meer mensen het lastiger krijgen de eindjes aan elkaar te knopen, hoe meer ze geneigd zullen zijn geweld te accepteren. Dat is historisch al lang bewezen.

   Na het zuur in 2007 moet het zoet nog steeds komen. Ook in 2019 gaat alles weer omhoog: Huren, Energie, Verzekeringen, Belastingen alles met een aantal euro´s netto erbij. En wat gaat Jan Modaal er netto op vooruit in 2019. Juist Ja…. En dat jaar in jaar uit opnieuw hetzelfde liedje. Nou het liedje is bijna uit!

   24 likes
  • H.J. schreef:

   Zonnemax, zonet nog een stukje op het gesubsidieerde NOS journaal, Rutte de leugenaar is in de veronderstelling, dat zijn Gele nachthemd hetzelfde is als een Geel hesje van de actievoerders.

   13 likes
  • JanB schreef:

   Van onze bestuurders mogen we best demonstreren hoor.
   Wel graag vredelievend met een clownsmuts op (en zeker niet als Zwarte Piet).
   En geweld is uiteraard uit den boze.

   Dus houd je allen vooral aan de moraal van de bestuurders, dan kunnen die fijn blijven slapen en doen wat ze al decennia doen.

   En de media wordt ook goed gebruikt (Ook in DWDD vrijdag 7-12, tenenkrommend), van och die arme mensjes mogen ook een keer van zich laten horen. Dat ze iedere maand moeten sappelen voor om rond te komen, maar eigenlijk valt het wel mee hoor.

   12 likes
  • elisabethje schreef:

   Denk je nu echt dat een basisinkomen boven de armoedegrens gaat liggen? 😉

   2 likes
  • Nina schreef:

   Basis inkomen is niet de oplossing…..de rente en verkapte rente plus piramide verkoop MOET VERBODEN worden!,,,,,,

   2 likes
 • Eksegese schreef:

  @Zonnemax, een onvoorwaardelijk basisinkomen veranderd echter niets aan het niet met geld om kunnen/willen gaan. Een behoorlijk deel van de armoede is jammer genoeg vaak te wijten aan veel te veel geld uitgeven en de schukdenlast dientengevolge. Niet altijd maar vaak wel. Als je je eisen pakket aanpast aan je inkomen kun je met redelijk weinig geld door het leven. Niet iedereen is daar echter toe bereid. Of toe in staat.

  14 likes
  • Zonnemax schreef:

   Vertel me eens Eksegese, waarom zouden mensen met zoveel moeite de eindjes aan elkaar moeten knopen?, Zelfs met werk lukt het soms niet. En dan is er een (kleine) groep (echt niet harder werkend, meer bijdragend aan de samenleving (voor wat het uberhaupt waard is in geld)) die niet eens snappen dat 20 euro veel geld kan zijn.

   En dat terwijl er een ENORME overvloed kan zijn in basisbehoeften voor alle mensen op deze wereld, als dat speerpunt van beleid ZOU zijn. Maar nee, je moet beter zijn dan de rest, overal in de top 5 staan en elkaar beconcurreren en wantrouwen; verdeel en heers.

   Nou Eksegese, ik hoop dat je reactie sarcastisch bedoeld is anders wens ik je een jaartje zo´n leven toe.
   Blijkbaar moet je het dan zelf ondergaan voordat je het begrijpt, zoals dat ook bij de huidige generatie bestuurders het geval is!

   Uiteindelijk wordt deze uitbarsting van sociale onrust nog wel gestopt, maar zo doorgaan qua welvaartsverdeling zal de uitbarstingen heftiger laten worden. Sla dit commentaar maar op en lees het over drie jaar nog eens. En dan zullen de beleidsmakers denken “O jee, hadden we maar beter over de verdeling van de welvaart nagedacht”

   17 likes
   • elisabethje schreef:

    Idd Zonnemax. Het is makkelijk praten zo… met minder kan het ook! Je kan in principe een maand zonder eten zelfs… Easy talking voor degene die genoeg heeft om het met minder te doen, maar iemand met weinig die het met nog minder moet doen, da’s wat anders!
    Maar geld is er in principe genoeg he, dat weten we allemaal. Er wordt zoveel geld gespendeerd en verprutst aan politieke debatten, aan militaire doeleinden en in naam van wetenschap en technologie. Dat mag allemaal pakken geld kosten, maar mensen een fatsoenlijk bestaan geven dat kan niet meer in dezer tijden he.

    7 likes
   • Eksegese schreef:

    @Zonnemax, er is van alles mis, dat geef ik grif toe. Maar zoals gezegd, er zijn veel, heel veel gezinnen met een boven modaal inkomen die meer dan genoeg verdienen maar verzuipen in de schuld, echt niet altijd door andermans toedoen. Bij het programma ” een dubbeltje op zijn kant” kwamen dergelijke voorbeelden regelmatig uitvoerig in beeld. Als je te beroerd bent enige controle te houden wat er in komt en wat er uit gaat, en je blijft maar kopen en kopen, kom je geheid in de problemen.. Daar kun je een ander de schuld niet van geven toch ?

    3 likes
  • William schreef:

   Helemaal mee eens.. het ergste is dat je overal op rekening kan kopen, of zonder rente op afbetaling.. niemand controleert of je wel credietwaardig bent… een goede kennis van mij werkte bij de stadsbank van lening, waar spiksplinernieuwe (nog in doos) artikelen werden gebracht… met de stickers er op van grote online shops.. daar krijgt men gemiddeld 20% (of minder) van de nieuwwaarde voor uitbetaald en men heeft weer even geld.. zolang dit systeem blijft bestaan blijven de mensen zich in de schulden werken.. wij leven helaas in een wurggreep van schulden.. als er geen schulden waren, hadden de banken geen bestaansrecht en had de werled er heel wat anders uitgezien.. geen wonder dat de Fransen zich verzetten.. het word morgen een totale anarchie in Parijs.. de politieke leiders zijn volledig de weg kwijt met het uitmelken van de burger.. klimaatverandering en CO2 uitstoot.. volslagen krankzinnig

   15 likes
   • Rikk schreef:

    Inderdaad, hoe diep kunnen we nog zinken. Ruil nu Uw gas keteltje (Schoonste fossiele energie) in voor een waterpomp (Die niet voldoet in 70% van de woningen)

    En ga elektrisch rijden met laadpalen (Van waterstof hebben we nog nooit gehoord).

    Klimaat veranderd altijd… Dat hoort bij het draaien van de aarde …. En als we zonder fossiele brandstoffen kunnen (Ja dat is…) dan zou dat mooi zijn.

    6 likes
  • H.J. schreef:

   Inderdaad Eksegese.
   Er toe bereid zijn is vaak van korte duur.
   Er toe in staat zijn is veelal langer.

   7 likes
  • elisabethje schreef:

   Ja Eksegese, als we ophouden met gezond eten en versleten kleding kopen, geen activiteiten meer doen, ons te voet verplaatsen en nooit meer op reis gaan, dan houden we mss nog geld over ook?
   In armoede leven gaat ook, dat is waar, maar leuk is het niet, en dat het ook anders kan is al bewezen, maar blijkbaar is het ons niet meer gegund om fatsoenlijk te leven. In naam van het klimaat zullen we dus wel allemaal moeten ophouden met consumeren, want onze inkomens zullen moeten dienen om belastingen te betalen om zo het klimaat te redden. Vraag me af of globale armoede het klimaat gaat redden hoor?

   6 likes
 • Louise schreef:

  @ Ja dat is zeker een politieke keuze net als honger, we hebben genoeg van alles het wordt alleen niet goed verdeeld. En dat zal in de toekomst alleen maar erger worden….
  Maar @ eksegese heeft ook een punt , vergeet niet dat er mensen zijn die nooit iets hebben gehad en ineens een uitkering krijgen en dat vervolgens opmaken , bovendien kan je via je pc van alles bestellen.. En er zijn mensen die nooit leren en altijd weer geholpen worden…..Zo blijft geld rollen, alleen als je je keurig gedraagt mag je het zelf uitzoeken, niet zielig genoeg………Ik heb inmiddels alles al voorbij zien komen……..Dat neemt niet weg dat iedereen wel eens in de problemen kan komen……….Weet je dat de retail bijna net zoveel binnenharkt in de maand December als de rest van het jaar.? Van de Week zag ik op you tube een Chinese fabriek waar ze poppen maken die in het westen 30 e kosten……. die Chinese mevrouw verdiende 1 e cent…… Soms heb ik een ongelofelijke hekel aan mensen en in de maand December in t bijzonder ………

  13 likes
  • Zonnemax schreef:

   @Louise, natuurlijk is er een groep mensen die niet zelf in staat is de “financiele huishouding” te overzien. Maar dat is slechts 3,5% van de bevolking en daar kun je best een oplossing voor vinden. “WE” zijn zo doordrongen van economische begrippen gebaseerd op “individu”, “wantrouwen”, “concurrentie”, “de beste moeten zijn” dat we bijna niet meer normaal als mensen kunnen denken / samenleven.

   De afgelopen vijf jaar is de zorg op vele facetten afgebroken, terug naar de burger en participatie was het credo. Nou het was gewoon een enorme bezuinigingsoperatie en de studenten die nu van de HAN afkomen die zijn volledig gebrainwashed in “ZELF DOEN”, “HEEL EVEN HELPEN en wegwezen…”.

   Het leven wordt er niet aangenamer op, de ratrace blijft in volle gang en zal leiden tot steeds meer sociale onrust. Een kind kan dat zien…..

   Zelf heb ik niets nodig en ben ik “geslaagd” in de samenleving hahaha, wat een nonense allemaal.
   De nieuwe Franse revolutie zal zich in de jaren twintig uitbreiden en verharden als er niet serieus ander beleid komt.

   14 likes
   • Christgalactic schreef:

    Je kan niet ontkennen dat begeerte bij veel mensen een enorme rol speelt. We worden nu eenmaal verleidt, om boven onze stand te gaan leven.
    Veel zaken zoals een bijvoorbeeld een tv, dure auto, heb je niet nodig.
    Wil natuurlijk niet zeggen dat we niet worden uitgemolken door de roverheid aan de hand van klimaattaksen, oneerlijke belastingen enz …

    4 likes
    • Rikk schreef:

     Vooral de “upper-10” leeft boven ´haar stand´.
     Omdat ze zoveel meer bijdragen aan de samenleving dan jantje modaal?
     Of omdat ze een goede erfenis hebben gehad?

     We zijn niet allemaal calvanistische Christ mensen…

     2 likes
     • Christgalactic schreef:

      Het valt op dat je veel in vraag stelt, mss zelf eens het antwoord geven Of verwacht je dat ik dat ga doen voor jou? En je oordeel inzake calvinistisch Christ gaat voor mij althans niet op; met andere woorden je slaat de bal mis!

      Tip; doe aan zelfreflectie voor je een ander oordeelt!

      0 likes
 • Faya schreef:

  Mij willen ze ook dakloos omdat ik anti NWO en dus pro Trump ben.
  Ons ”Leefbaar” heeft een patent op treiteren hier. dan gaan ze heel lullig en onredelijk doen zodat ze denken dat je dan wel gehoorzaam achterlijke wetten serieus gaat nemen.
  Verplicht in een treitertraject hoewel iedereen al lang weet dat er geen normaal werk is.
  Maar….volgens hun uitleg stomen ze je klaar om de maatschappij weer in te gaan…huh???
  Er zijn duizenden en duizenden bejaardenverzorgsters mét een diploma ontslagen, die zitten nu thuis met een uitkering, en mensen die al een uitkering hadden zonder diploma, moeten nu dit werk gaan doen.
  Mensen die deze achterlijke wetten verzinnen en de mensen die die achterlijke wetten uitvoeren moet je dan serieus nemen!! die denken dat je ze nog vertrouwt en dat je ze serieus neemt.
  Nu hebben ze mijn uitikering gestopt in de overtuiging dat ik dan wel bejaarden ga verzorgen terwijl ze eerst de gediplomeerden ontslagen hebben, die zitten nu met een uitkering thuis en ongediplomeerden die een uitkering hebben, omdat er geen werk is, moeten nu dit werk voor hun uitkering doen….Snap jij het snap ik het, dit gesol met mensen is fascisme van de bovenste plank.
  Omdat ik ze niet meer serieus neem, ging ik niet meer naar afspraken die zij met mij maakten.
  Omdat er toch echt serieus geen werk is. Bovendien zijn het psychopaten die die wetten gemaakt hebben en vertrouw ik zulke mensen die die wetten uitvoeren ook niet, dus waarom zou ik daarmee in een ruimte willen zitten? Dat had ik al geschreven aan ze.
  Nu zeggen ze weer, alsof ze het niet gelezen hebben, dat mijn uitkering gestopt is omdat ik niet op afspraken kom.
  Nee hehe omdat ik ze niet vertrouw en ik ze niet serieus kan nemen, want, nogmaals, iemand die dergelijke rare wetten uitvoert is ook niet helemaal goed snik.
  Wordt vervolgd…..
  Smapt u het nog?

  17 likes
 • infootje schreef:

  En volgend jaar komt daar nog een fikse verhoging van de energiekosten aan.
  Want ja, door het zetten van die handtekening onder dat verraders immigratie pact, komen er weer een zootje ongenode gasten het land binnen en dat moet ergens van betaald worden.
  Dus eind volgend jaar zie ik de armoede in Nederland toch zeker tot 2 miljoen stijgen, of er moet iets bijzonders gebeuren.
  Ik vraag me af waar het punt ligt waar dat regeringstuig zich enkel nog met gepantserde auto’s kan vervoeren.

  16 likes
 • Faya schreef:

  Ik zou het nog kunnen snappen als je bedenk dat ze gewoon willen dat je gehoorzaamt.
  Toen ik kenbaar had gemaakt dat ik geen gediplomeerden werk ga doen, die dan met een uitkering thuis komen te zitten (De logica ontgaat me volkomen maar het is dan ook een Soros plan, ook illegalen kunnen makkelijk bejaardenverzorgster worden, een Poolse of een Iraanse die geen Nederlands spreekt bijvoorbeeld, das handig volgens de NWO…).
  Dan wordt het hokken schoonmaken in een vogelasiel, voor straf ofzo?Omdat ik een uitkering heb omdat er geen werk is, krijg ik voor straf een werkstraf ofzo? Of daarom moet ik tewerkgesteld worden, omdat er geen werk is waardoor ik een uitkering heb ofzo?? Hoewel??
  Nee, echt snappen doe ik ze niet maar voor de 1e en de 2e wereldoorlog deden die simpele zielen ook al zo onnavolgbaar raar.
  Als dit over een week nog niet recht getrokken is Tanja Hoogwerf en Richard Moti, dan stuur ik een verzoek naar het Witte Huis voor een GoFundMe actie.
  Ik ben niet van plan om me door een stel zieke geesten dakloos te laten worden.

  13 likes
 • H.J. schreef:

  Dit is een reden te meer, om 200% begrip en sympathie te tonen voor de oprechte verantwoord demonstrerende Gele hesjes.
  Niet voor de eventuele raddraaiers, maar ja ook die bestaan in de wereld.
  Kom op, ondanks de weersvoorspellingen, Morgen het Gele hesje aan en gaan met die banaan.

  10 likes
 • Veteraan Delta schreef:

  En onder het motto ‘er kan nog meer bij’ zal na het ondertekende Marrakesh-pact de ramp pas echt goed zichtbaar worden. Er was altijd al genoeg voor ieders behoefte maar te weinig voor de hebzucht van enkelen.
  De mens heeft niets geleerd van het verleden. En wij lieten het allemaal gebeuren door de mensen met zelfbenoemde functies die het ontzettend getroffen hebben met zichzelf…..
  De mensheid die ‘leiders’ moeten ‘kiezen’ zal altijd misleid worden op basis van overtuigingskracht.
  Luister nooit naar wat ze zeggen maar kijk naar wat ze DOEN. Er zit er niet één tussen die zich bezighoudt met een volgende generatie… niet één!

  10 likes
 • Faya schreef:

  Tele2 begint ook om zijn geld te zeuren, maar mijn vaste telefoon was ineens afgesneden, mijn televisie viel 2 jaar geleden op oudejaarsavond precies om 18.00 uit, mijn email is weg, allemaal het werk van achterbaks fascisten, en ik ben het volledige abonnement al die jaren gewoon blijven betalen.
  Ik laat uitzoeken wie hier achterzit(ten) en de boel moet ook verrekent worden, geen telefoon, geen tv en geen email tegen mijn zin in.
  En de criminelen laten betalen.
  Dergelijke rotstreken kwamen ze na de 1e en 2e oorlog mee weg, deze keer niet.

  10 likes
 • Louise schreef:

  @ Faya
  Ik leef met je mee, maar ik ken meer mensen zoals jij en soms snap ik het ook allemaal niet meer….
  Wat ik nu ga zeggen zal je niet bevallen, ik ken meer mensen die opstandig zijn’……maar op dit moment leven we niet in een maatschappij waar je nu echt helemaal jezelf kunt zijn, zeker niet kritisch…… maar geloof me speel het spel mee, zodat je in je woning kunt blijven, echt doet wonderen, en probeer je eigen leven te leiden………
  Ik ken iemand die moet 2 dagen werken bij de voedselbank, ook een leuk idee, maar het is wel iemand die ziek is, en eigenlijk dus nooit meer kan werken…….als je al die kronkels van die bestuurders je aan gaat trekken heb je alleen jezelf mee,neem dat maar van mij aan…..toneel en stroop smeren is van alle tijden, succes…….

  8 likes
 • salvar schreef:

  het zijn en blijven dieven.
  joop den uil vroeg aan de werkenden 100 gulden in te leveren voor de werkelozen (tijdelijk dan) en het geschiede maar die tijdelijkheid is omgezet naar altijd en ik moet nog steeds die snip terug krijgen maar helaas.
  zijn er nu nog mensen die weten dat kijk en luistergeld in de belastingen zit maar je kan het niet terug vinden.
  1000 euro voor de werkende zegt rutte maar moet nog steeds komen.
  eerst het zuur dan het zoet nergens te bekennen.

  we trappen er steeds weer in om op die klootzakken te stemmen.
  volgens mij toen pinokkio in de wieg lag heeft zijn moeder waarschijnlijk gezegd hier ligt de grootste volk verlakker aller tijden.

  4 likes
  • Louise schreef:

   @ Faya
   Ik leef met je mee, maar ik ken meer mensen zoals jij en soms snap ik het ook allemaal niet meer….
   Wat ik nu ga zeggen zal je niet bevallen, ik ken meer mensen die opstandig zijn’……maar op dit moment leven we niet in een maatschappij waar je nu echt helemaal jezelf kunt zijn, zeker niet kritisch…… maar geloof me speel het spel mee, zodat je in je woning kunt blijven, echt doet wonderen, en probeer je eigen leven te leiden………
   Ik ken iemand die moet 2 dagen werken bij de voedselbank, ook een leuk idee, maar het is wel iemand die ziek is, en eigenlijk dus nooit meer kan werken…….als je al die kronkels van die bestuurders je aan gaat trekken heb je alleen jezelf mee,neem dat maar van mij aan…..toneel en stroop smeren is van alle tijden, succes…….

   2 likes
 • Rob schreef:

  Armoe/Rijkdom het ligt er maar aan hoe men dat men bekijkt, er is een onderlaag een middenlaag en een bovenlaag wat gemeten word in getallen en/of bezit.
  Daarmee kan men armoe/rijkdom aan herkennen, stel nu eens dat er geen rijkdom was kunnen we dat wel spreken over een Armoe
  Nee want er staat geen vergelijk tegenover dat is nu het vreemde en ook het mooie van de mens wat het creëert of vormt is juist de weg om van alles te bezitten uit de aarde genomen gevormde dingen en waar de mens goed in is om van alles te creëren en te vergelijken wat met als bezit kan toe eigenen en daarmee word het vergeleken met Rijkdom, deze twee verschillen ontstaan omdat men graag omringt word door de materie waarin de mens zich totaal in verliest en elkaar bestrijd er in of er mee ,daarmee komt ook de wrijving van armoe en rijkdom naar de boven van weten en [her]kennen en word rijkdom en armoe een concept van conflicten en waarmee veel mensen zich in verliezen, zo word armoe en rijkdom de middel om achter alles aan te lopen van het economische stelsel wat door koop gedrag word bepaald en rijkdom/armoe de zetel word van het politieke spel en waardoor de armoe juist moet blijven bestaan om goedkoop/duurkoop rijkdom/armoe het gezicht geeft van deze twee verschillende verschillen gedragingen en waarin ieder zich in Meet..
  Daklozen voedselbanken vrouwen kinderen migranten ouderen is niet iets van de laatste tijd het is er al altijd geweest .. in vroegere en door alle tijden heen waren er al daklozen armen vrouwen en kinderen een weg waarin ze leefde, de vergelijkingen waren toen niet zo groot omdat rijkdom voor een enkeling was weggelegd dus men was er niet zo mee bezig als in deze huidige tijd en waarin de verschillen groot zijn geworden door alles te vergelijken in bezit of getallen en waar steeds meer wrijving door ontstaat en uitloopt in een conflict..kan ook niet anders de rijken of de politieke machten zullen meer moeten delen met de armen want het verschil word te groot en er zal dan ook meer opstand ontstaan van de onderlaag en de middenlaag [die zich niet nog zo roert omdat het nog enigszins genoeg heeft] waarmee de bovenlaag toch moet afzakken naar het midden om de ontevredenheid weg te nemen van de armoe die niet goed is voor de economie en waar te veel verdeeldheid in IS..
  het is een economische probleem gecreëerd door de tijd heen langzaam is ontstaan met rijkdom en armoe te vergelijken ,dat is nu het vreemde van de elk Mens het heeft nooit genoeg omdat er te veel gevormd word uit de aarde genomen materie die conflicten veroorzaken, omdat de mens dit niet beheerst word het beheerst door deze materie en er een slaaf van word..het verschil is nu te groot het zal anders moeten het concept is er maar er is te veel verzet en de politieke wil om het veranderen te slap. de aarde geeft zowel het gezicht van rijkdom en armoe maar dat komt omdat men er verkeert mee omgaat en dat kan alleen maar veranderen door conflicten ..

  4 likes
 • Plato schreef:

  Technologie en automatisering zouden toch voor meer vrijheid en rijkdom zorgen? Klopt. Is ook gebeurd. Voor een handvol rijken. Voor de arme massa is het verworden tot een vijand.
  Straks, met de komst van de alles kunnende robot gaan de armen bevelen van de robot moeten opvolgen. Wie niet gehoorzaamt, krijgt slaag van de robot.
  Mensen hebben dit zelf gewild en eraan meegewerkt. Vluchten kan niet meer.

  1 likes
 • x

  Check Also

  meisje

  Meisje geeft epische speech tijdens coronaprotest in Liverpool: ‘We zijn misleid’

  Op zaterdag gingen mensen in Liverpool de ...

  huisarts

  Ex-huisarts trekt aan alarmbel: We moeten opstaan tegen het systeem voor het te laat is

  Het is overduidelijk dat deze hele zogenaamde ...

  >