CoronaMens en Dier

De Jonge hoeft NIET onder ede te worden gehoord over rol tijdens coronacrisis, lees hier het vonnis

Help ons door deze informatie met jouw vrienden op je social media te delen!

Moeten minister Hugo de Jonge en viroloog Ab Osterhaus onder ede worden gehoord vanwege het verspreiden van desinformatie tijdens de ‘coronapandemie’? Nee. Het verzoek van advocaat Meike Terhorst is afgewezen.

Ze licht toe dat minister De Jonge niet gehoord hoeft te worden over de internationale gecoördineerde instructie van ‘we gaan van wijk naar wijk, van deur tot deur’. Meer dan 60.000 mensen voelden zich bedreigd door deze uitspraak en deden aangifte.

---Lees verder na dit advertentieblokje---

De verzoekers toonden een video waarin te zien en te horen is dat De Jonge deze uitspraak doet. De video bevat verscheidene, na elkaar geplaatste, korte fragmenten uit toespraken van enkele politici in de wereld.

Misbruik van recht

Eind 2021 zei de toenmalig coronaminister: “En vooral: we blijven vaccineren. Dat doen we wijk voor wijk, deur voor deur, arm voor arm.”

Omdat het een video betrof die niet van De Jonge of de Staat afkomstig is, boden de verzoekers de uitlating van de minister in een andere context aan dan de context waarin hij (hoogstwaarschijnlijk) de uitlating heeft gedaan, oordeelt het gerechtshof in Den Haag. “Daarmee maken zij misbruik van recht. Zo’n verzoek is zonder belang.”

Indien de verzoekers in de juiste context zouden willen aanvoeren dat De Jonge hen bedreigde met verplichte vaccinatie of hen discrimineerde, kunnen zij dat desgewenst alsnog in een procedure doen in de context van de volledige uitlating zoals die daadwerkelijk door De Jonge is gedaan en/of door de Staat op internet is gezet, aldus het hof.

Opdracht

“Dan kan alsnog beoordeeld worden of De Jonge ongevaccineerden bedreigde of discrimineerde en, zo ja, of het van belang zou kunnen zijn dat hij een getuigenverklaring aflegt over wat hij ten tijde van zijn uitlatingen wist en of hij opzettelijk bedreigende en discriminatoire informatie verspreidde met het oogmerk om jeugdigen onrechtmatig onder druk te zetten om zich te laten vaccineren,” licht het hof toe.

De verzoekers willen De Jonge ook horen om te weten of hij van een buitenlands bedrijf of instelling of als onderdeel van een internationale samenspanning opdracht heeft gekregen voor de uiting ‘deur voor deur’. Volgens de Staat is daar geen sprake van.

Voldoende duidelijk

Dat het Nederlandse beleid hetzelfde was als het beleid in menig buitenland en (soms) met dezelfde ‘deur-tot-deur’-uitdrukking werd verteld, is volgens het hof geen bewijs.

“Overigens geldt ook voor een verhoor over de vraag of een buitenlandse instelling of bedrijf opdracht heeft gegeven tot het doen van bedreigende of discriminatoire uitlatingen, dat dit pas aan de orde kan zijn als voldoende duidelijk is dat de uitlatingen bedreigend of discriminatoir waren,” aldus het hof.

4.7 127 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze informatie waardevol?
Deel het met vrienden op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

146 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Erik
Erik
1 jaar geleden

Wat the f#ck!
Hij heeft dit toch gewoon gezegd op tv!
Ik kots op justitie en de jong!

Henk
Henk
1 jaar geleden

Schijt aan die hele schijtregering !!!

Hugo
Hugo
1 jaar geleden

Nederland zo als ik die kende uit mijn jeugd in de vorige eeuw bestaat niet meer, die is vanaf 2000 veranderd in een dictatuur en wij zullen ze aansprakelijk stellen de verantwoordelijken, is het niet nu dan later. Maar gerechtigheid zal overwinnen.

Yvonne
Yvonne
1 jaar geleden

Had niet anders verwacht we leven al een aantal jaren in een DICTATUUR de KROMSPRAAK geen rechtspraak hier in Nederland is als in andere dictatoriale landen.En dan loopt de AIVD te bkerren dat Nederiglanders geen vertrouwen meer hebben in de politiek en hun puppets en in de kromspraak TJA AIVD DAAROM

Back to top button
146
0
We lezen graag je reactie!x