Buitenland

‘Opvallend’: In 2 maanden ZES plotse overlijdens in de luchtvaartwereld

Help mee door dit artikel met vrienden op je socials te delen!

In november en december hebben zich een aantal onverklaarbare sterfgevallen voorgedaan in de luchtvaartwereld. Op 3 november vorig jaar overleed piloot Nicole Chang-Leng plotseling en onverwacht op 45-jarige leeftijd. Ze was de eerste vrouwelijke piloot van Air Seychelles.

Op 19 november raakte piloot Patrick Ford van vliegmaatschappij American Eagle kort na het opstijgen buiten bewustzijn. Hij overleed kort daarna in het ziekenhuis.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/02/bezwaarmaker.png

Steward Yasser Saleh van Gulf Air kreeg op 22 november een hartaanval en overleed. Het vliegtuig maakte een noodlanding zodat Yasser medische hulp kon krijgen, maar hij werd bij aankomst doodverklaard.

De 31-jarige stewardess Michelle Märkisch van de Duitse vliegmaatschappij Condor stierf op 4 december plotseling en onverwacht.

Op 15 december overleed copiloot Maurizio Liberatore van Edelweiss onverwacht op 27-jarige leeftijd.

De 24-jarige stewardess Greta Dyrmishi van Air Albania zakte op 21 december in elkaar en stierf nadat ze was geland in Londen.

(Video verwijderd? Klik hier...)

Zeer zeldzaam

De groep Airliners for Humanity, waar ook het Luchtvaart Collectief bij is aangesloten, vindt dat deze incidenten nauwkeurig moeten worden onderzocht. Neuroloog Jan Bonte is het met de conclusie eens. “Dit moet grondig onderzocht worden. Luchtvaartpersoneel wordt elk jaar gekeurd, deze mensen zijn dan ook extreem gezond. Wat was er met deze mensen aan de hand, dat ze plotseling overleden? Obducties en histologie,” schrijft Bonte.

“Bij het werken aan de zaak tegen de KLM vertelde ik al dat dit stond te gebeuren. En het gebeurt dus ook. Nu moeten we uitzoeken waardoor deze mensen plotseling overleden,” stelt de neuroloog.

“Eén van de piloten die ik ken laat mij weten dat het zeer zeldzaam is. Nu, aan het einde van zijn carrière, weet hij na zo’n 30 jaar van twee gevallen. Dan is dit toch gewoon opvallend,” benadrukt Bonte.

5 86 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je deze info goed?
Klik hieronder en deel het op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

97 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Victor Hugo
Victor Hugo
1 jaar geleden

Het klimaat is werkelijk moordend.

Bas van Stapelberg
Bas van Stapelberg
1 jaar geleden

Ja een groep met een groot risico omdat ze toch een interne klok moeten hebben die lichamelijke gezond moet zijn. En als je dan iets hebt laten inspuiten wat risico met zich meebrengt dan ga je…. heel bot gezegd.

Jeroen 🐝
Jeroen 🐝
1 jaar geleden

Nu had ik het geld toch al niet om te vliegen, maar dat geeft even niks.
Momenteel durf ik het ook niet eens.

Antiislam
Antiislam
1 jaar geleden

Waarschijnlijk zal het aan de opwarming van het klimaat liggen

Back to top button
97
0
We lezen graag je reactie!x