CoronaMens en Dier

‘Prijswinnende’ journalist die beweert dat Wilders mensen uitsluit heeft kilo’s boter op zijn hoofd

Help ons door dit met je kennissen op je social netwerk te delen!

De PVV wordt de grootste fractie in de nieuwe Tweede Kamer. De partij van Wilders krijgt maar liefst 37 zetels. Bijna 10,5 miljoen van de 13,5 miljoen kiesgerechtigden brachten hun stem uit. In de peilingen blijft de PVV stijgen, tot grote frustratie van prijswinnend journalist Siem Eikelenboom.

De winst van Wilders heeft er bij hem zo ingehakt dat hij een paar dagen echt niets kon, schrijft hij in een draadje op X. “Hoe is het mogelijk dat zoveel mensen stemmen op een partij die mensen uitsluit?” vraagt Eikelenboom.

---Lees verder na dit advertentieblokje---
https://www.ninefornews.nl/wp-content/uploads/2024/07/nexit-nu.png

“Net als destijds bij de opkomst van Fortuyn werden we (ja, ik ook) verrast door het enorme aantal Wilders-stemmers,” schrijft hij. Dat komt volgens hem mede omdat de journalistiek te weinig aandacht had voor ‘de kwalijke inhoud van het PVV-verkiezingsprogramma’.

Reflectie

Hij vraagt zich af hoe we verder moeten na de ‘rampzalige’ winst van Wilders, of de journalistiek nog wel het beroep is dat hij wil uitoefenen en hoe je voorkomt dat mensen in de toekomst (blijven) stemmen op partijen die bevolkingsgroepen uitsluiten.

In zijn ogen heeft de pers gefaald in haar werk voor de verkiezingen. Hij ziet tot op heden weinig van een reflecterende blik op de eigen rol, terwijl die reflectie ‘juist zo hard nodig is’.

Uitsluiting van ongevaccineerden

Over reflectie gesproken. Ironisch genoeg schreef Eikelenboom tijdens corona dat hij ‘schijtziek’ werd van de dubbele moraal van de horeca. “In een uitzonderingsgeval werd een QR-code en ID gevraagd. In hooguit een derde van de gevallen alleen een QR-code. De enige die het 100 procent goed deden: theaters en poppodia,” klaagde hij.

FVD-fractiemedewerker Annelies Strikkers houdt de journalist een spiegel voor: “Bijzonder dit draadje van je waarin je zegt tegen uitsluiting te zijn. In november 2021 wilde je nog dat iedere horecaondernemer meedeed aan de uitsluiting van ongevaccineerden. Hypocriet.”


Over de auteur: Robin de Boer is economisch geograaf. Volg hem hier op Substack.

4.9 145 stemmen
Beoordeel dit artikel

Interessant

Vond je dit artikel waardevol?
Deel het met kennissen op je Socials!
+
Meld je aan op onze gratis PUSH meldingen
Aanmelden
?
+
Volg ons op ons gratis Telegram kanaal
Volg Ons
?
+
Steun ons met een vrijwillige bijdrage
Doneer
?

Robin de Boer

Robin de Boer (1983) heeft Economische Geografie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Hij is sinds juni 2014 werkzaam als hoofdredacteur van NineForNews.
guest

96 Reacties
Oudste
Nieuwste Meeste stemmen
Inline Reacties
Alle reacties zien
Koekoek
Koekoek
7 maanden geleden

Waarom leest iemand iets van 1 zo’n journalist zonder aandacht misschien minder geblaas.

Welder
Welder
7 maanden geleden

Inderdaad het beste is dat je stopt Eikel
enBoom.

joost
joost
7 maanden geleden

Eikelenboom heeft wel een punt, je moet die gelukzoekers niet uitsluiten maar insluiten en wat hij nog vergeet te zeggen vervolgens op eigen kosten terug sturen !

Barbara v/d Bend
Barbara v/d Bend
7 maanden geleden

Elk nadeel heeft zijn voordeel.

Back to top button
96
0
We lezen graag je reactie!x